Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-04-18, 09:43 AM   #2876
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
呢個packing好邪惡下喎~

MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-18, 11:06 AM   #2877
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: seed2005 查看文章
https://ec.nintendo.com/JP/ja/titles/70010000003209

追加アップデート記念 期間限定セール! 『Hollow Knight』が34% OFF!

1,480円(税込) ---> 976円(税込)
去mexico買正價仲平過日區特價...一樣係國際版...

2018.9.3 0:00 ~ 9.7 23:59
引用:
作者: CCemi 查看文章
出街玩唔用LAN 都要用GC制吧
而且呢個座放係枱上係非常方便的
當然如果你唔多會用TABLET MODE 就冇乜影響啦
yes...我玩tv mode多...因為係個電腦檯已經set好..一插入ns就搞掂...
帶出街或臨訓前就拎出來玩手提mode...
所以沒需要tablet mode...

引用:
作者: MultiPASS 查看文章

可惜我一早買左花枝joycon果個散裝版...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-18, 11:46 AM   #2878
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
帶出街玩又點用lan????
希望佢可以優化下個手提mode....
買個USB-C轉USB線+USB to Lan Adapter咁就得,
我覺得咁轉法都係老任比用家係屋企臨時用ge!(由於屋企部電視機用唔到時!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-18, 11:49 AM   #2879
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: MultiPASS 查看文章

如果同隻Game同步10月份出到就好啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-18, 01:10 PM   #2880
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: mrk 查看文章
買個USB-C轉USB線+USB to Lan Adapter咁就得,
我覺得咁轉法都係老任比用家係屋企臨時用ge!(由於屋企部電視機用唔到時!
其實帶出街玩手提mode沒理由仲要帶咁多野...
正路應該屋企插機就搞掂...
當然人人唔同做法...
舊 09-04-18, 02:08 PM   #2881
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
北美傳得好行
應該係6號...

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-18, 02:24 PM   #2882
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
引用:
作者: N0T51B 查看文章
北美傳得好行
應該係6號...
無期待,無失望。

我從使用 Tapatalk 的 TA-1052 發送
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-18, 03:39 PM   #2883
N0T51B
Game Master
非中國藉

Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
我真係唔多明佢收起啲料唔報做乜
Online 服務仲有半個月就推出
Mario party 仲有一個月就出
兩樣野到今日都仲係啲咁多料...今次實在太離譜
等TGS嚟放料有鬼用咩....

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)

此篇文章於 09-04-18 03:48 PM 被 N0T51B 編輯。
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-18, 03:45 PM   #2884
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

https://www.facebook.com/myTVgames/p...17897315137675

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-18, 04:08 PM   #2885
CCemi

註冊日期: Dec 2003
引用:
我又覺得佢真係想TGS放料, 因為今次係任天堂第一次參展TGS

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-18, 04:10 PM   #2886
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
Mario party 已經介紹左好多野??
除左捉棋,仲有幾個模式會場試玩!!

https://www.youtube.com/results?sear...ch+mario+party

online 資料就真係影到無??
好大機會, 真係要等到9月20日direct 先有!!
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-18, 04:26 PM   #2887
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
我又覺得佢真係想TGS放料, 因為今次係任天堂第一次參展TGS
但係只有 business 嗰兩日。
唔會開放畀公眾。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-18, 08:00 PM   #2888
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
其實今月Splatoon更新拖到上旬
都幾明顯特登就Direct

好多人估星期五
都係覺得老任無咩可能唔谷週末玩家數量
拖到10號星期一
由手機版發出

此篇文章於 09-04-18 08:09 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-18, 09:47 PM   #2889
AKIRA桑
Splatoon中

Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
引用:
作者: leungky1 查看文章
其實今月Splatoon更新拖到上旬
都幾明顯特登就Direct

好多人估星期五
都係覺得老任無咩可能唔谷週末玩家數量
拖到10號星期一
由手機版發出
我會咁諗,如果online服務真係有殺必死,其實都無point到今時今日都唔透露個online plan確實日期,基於這點,(冨樫團長mode)有兩個可能原因:原因一,確實日期其實同殺必死有重大關係,透露確實日期等同透露了殺必死;原因二,老任既殺必死其實仲未ready,又或者在趕工中。

舊 09-04-18, 10:24 PM   #2890
seed2005
Ultimate Gamer

Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
https://www.youtube.com/watch?v=wOwi33sZ4zc
https://ec.nintendo.com/JP/ja/titles/70010000012525

seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-18, 10:47 PM   #2891
AKIRA桑
Splatoon中

正喎,但奇怪既係,佢令我諗起當年一隻街機遊戲,故事關於一個改造人破瓶而出,之後就好似魂斗羅咁邊跑邊跳邊射,boss仲要同呢雙隻game一樣係類似恐龍既怪獸。

舊 09-05-18, 08:22 AM   #2892
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
幾時再提下個N ONLINE....入左9月都無聲氣,而家因為無得BACKUP SAVE我都唔敢拎部機出街....成件事真係好白痴,部機明明sell 可以拎出機玩不過就因為無BACKUP搞到我唔敢帶出街
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-18, 09:23 AM   #2893
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: fortel 查看文章
幾時再提下個N ONLINE....入左9月都無聲氣,而家因為無得BACKUP SAVE我都唔敢拎部機出街....成件事真係好白痴,部機明明sell 可以拎出機玩不過就因為無BACKUP搞到我唔敢帶出街
咁哩個係你個人問題吧,大把人都係照拎出街玩

我就日日跟機响身
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-18, 09:43 AM   #2894
CCemi

註冊日期: Dec 2003
係囉, 我咪都係日日咁攞機出街

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-18, 10:18 AM   #2895
fortel
Game Master

引用:
作者: 野良猫 查看文章
咁哩個係你個人問題吧,大把人都係照拎出街玩

我就日日跟機响身
同個FD去旅行睇住佢幾百粒鐘SAVE唔見左之後就嚇到我唔敢拎出街玩了
舊 09-05-18, 10:29 AM   #2896
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
拎唔拎出街都可以死save架啦
個唔拎出街理由都幾奇怪
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-18, 11:27 AM   #2897
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
正喎,但奇怪既係,佢令我諗起當年一隻街機遊戲,故事關於一個改造人破瓶而出,之後就好似魂斗羅咁邊跑邊跳邊射,boss仲要同呢雙隻game一樣係類似恐龍既怪獸。

呢隻似係inside個種玩法喎~

引用:
唔係好明...沒backup save和拎出街有咩關係???

引用:
作者: 傑斯特 查看文章
個唔拎出街理由都幾奇怪
同意...以前不拎出街玩fc, sfc, ps, ps2 game咪一樣死save...
唔好睇到咁大...享受現在好過....

save呢家野..要食隨時都死...
就算放係server..都可能會error死...
ps4試過的...
舊 09-05-18, 11:47 AM   #2898
fortel
Game Master

引用:
作者: 傑斯特 查看文章
個唔拎出街理由都幾奇怪
成部機留左係酒店
舊 09-05-18, 11:49 AM   #2899
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
成部機留左係酒店
[攪事]
咁擺屋企都可以樓上樓下火燭, 消防噴水救火整死左部機
或者有小偷入黎爆格
[/攪事]
X&Y 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-18, 11:51 AM   #2900
charcsc2000
J神哥

引用:
成部機留左係酒店
沒去酒店拎返咩???

標籤
Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Switch ID 收集區 八仙果 攻略及心得交流區 15 02-08-23 03:17 AM
[NS] Warframe Nintendo Switch jyeung1 電視遊戲討論版 4 07-10-18 10:56 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 05:53 PM

手機版 | APP版