Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後
Neo Entertainment TREND>Viu Tv 綜合主題
鐵之侍 09:59 AM 04-18-16
作者: Kinny Riddle:
恐怖醫學呢類綜藝節目配音係非常古怪。Viu應該學以往TBB同亞視咁呢啲個案片段就照舊可以配音,但就由自己ViuTV嘅主持同香港本身嘅醫學專家嚟解釋呢啲個案會好啲。

另外,希望可以見到晚間再加開一段15-20分鐘深宵新聞。有時啲人好晏放工,8點新聞未必可以及時睇到。
說到配音日本大放送加了配音都是怪怪的……(雖然名字是從日語大放送改成日本)
Dyhalt Rushifar 10:39 AM 04-18-16
恐怖醫學呢類綜藝節目配音係非常古怪。Viu應該學以往TBB同亞視咁呢啲個案片段就照舊可以配音,但就由自己ViuTV嘅主持同香港本身嘅醫學專家嚟解釋呢啲個案會好啲。

另外,希望可以見到晚間再加開一段15-20分鐘深宵新聞。有時啲人好晏放工,8點新聞未必可以及時睇到。
咁樣個COST應該會唔同晒
不過播放時間堅難就…
其實係拎當年NOW果D出黎定係新既?
肉羊哩咖 11:31 AM 04-18-16
日本大放送聽配音非常之唔慣,好在全部新料!

個藍色app係可以字幕開關同原音咗配音,不過用 Airplay 上大電視完全失效 -- 無字幕原音~~~ (起碼東京喰種係呢個情況)
W!LL 01:09 AM 04-21-16
瑪嘉列與大衛ok喎, 好睇
昏迷童子Sleepy 12:30 AM 04-22-16
瑪嘉烈與大衛的確幾掂......

唔知係咪因為一邊播一邊拍定一早估到有人問...
呢兩集忽然大衛爆左句"我係一個有品味0既的士司機"出黎好鬼頂癮......

以而家劇情咁落去瑪嘉烈係咪會俾趙雲NTR......

-----------------------------------------------
反而呢個禮拜輯矛盾冇上集咁好睇......
佢兩個其實本童子覺得唔係點矛盾咋喎......

本童子覺得佢兩個可以算係腦細vs元秋0既嚴重弱化版......

P.S. 其實呢度有冇人可以將開PO時個分類update一下...將ATV換做Viu......
N0T51B 01:11 AM 04-22-16
作者: 昏迷童子Sleepy:

以而家劇情咁落去瑪嘉烈係咪會俾趙雲NTR......
你有無留意大衛提女朋友時趙子龍嘅表情?
IDGAF 06:09 AM 04-23-16
睇咗一排,
覺得ViuTV個感覺似當年TVB個J2開台果時一樣,
都係主打年輕觀眾市場,買大量日韓外購劇加製作相對傳統主流節目創新的節目。
不過,都仍然要用唔少舊有電視台節目填滿個節目表(ViuTV就用返唔少NowTV的節目)。

暫時最滿意係晚吹時段果幾個節目。
反而佢主打的實況娛樂,
可能以前係MTV台、Channel [V]已經睇咗唔少真人秀,
到香港宜家出同類節目個感覺唔算好大。

劇方面,日韓劇係Viu ott果邊可以點播,
而且個進度又快過TV,所以多數用apps睇多個係TV睇。
唔知ViuTV幾時會有多D自家拍的港劇出,見佢個開台禮都吸納咗幾多之前係HKTV拍劇果班演員。

見佢有Kylie Minogue Kiss Me Once、Robbie Williams Take the Crown呢個演唱會睇都幾唔錯喎,miss咗可以睇點播版~!
希望keep住買多d返嚟播,慳返唔少買Blu-ray錢…

http://viu.tv/encore/robbie-williams...take-the-crown

http://viu.tv/encore/kylie-kiss-me-once

DC 97 09:15 AM 04-23-16
今晚有西甲睇
HON HON 09:53 AM 04-23-16
話時話, 想問下其實viu係咪分開online同tv不同節目架?
kev00269270 11:20 PM 04-23-16
女人打交第一次睇
基本沒有什麼技術可言....
你打得一牶我打番你一拳
鎖一鎖就投降.....
真係訓練左幾個月既成果?
Rance 11:26 PM 04-23-16
幾個月可以有咩成果呀....
鳳熾魂 11:26 PM 04-23-16
作者: HON HON:
話時話, 想問下其實viu係咪分開online同tv不同節目架?

APPS VIUTV 同VIU係唔同節目
作者: kev00269270:
女人打交第一次睇
基本沒有什麼技術可言....
你打得一牶我打番你一拳
鎖一鎖就投降.....
真係訓練左幾個月既成果?
幾個月除左本身有底都好難練到咩技術啦
昏迷童子Sleepy 12:05 AM 04-24-16
今集真‧PK堆懲罰夠痛苦但係唔算好核突0者......
不過個洋蔥鏡絕對堅變態......
Kinny Riddle 12:55 AM 04-24-16
今日播西甲馬體會vs馬拉加。

除咗世界盃等國際大型賽事(2014世界盃)同港隊賽事(J2)外,真係好耐未見過免費電視台會直播一般聯賽嘅賽事。之前好似2008-09年亞視都會直播吓歐聯8強之後嘅賽事。同埋好耐以前TBB曾經直播過英格蘭足總盃,之後就撞正有線電視等收費電視崛起,壟斷所有足球聯賽直播,一般歐洲聯賽賽事直播都無緣喺免費電視見到。

如果ViuTV繼續利用Now直播權嘅優勢之後安排埋部分英超賽事喺Viu 99台直播嘅話(尤其英超賽事都係香港黃金時間開波),大台收視只會繼續流失。
Iro 01:16 AM 04-24-16
亞視未執之前一兩年都有蘇超直播 唔知有無人睇 (無睇)
ahleung 10:54 AM 04-24-16
職業果D MMA女子比賽係可以打得好有技術.

呢班靚女柴娃娃練幾個月又要錫身, 當然唔會打得好激. (利申: 無睇)
HON HON 02:18 PM 04-24-16
套MMA... 一早講左係玩講人是非架LA...

尋日嗰集唔錯既, 不過HAZEL真係好口多同串咀.
小草 02:27 PM 04-24-16
今日播西甲馬體會vs馬拉加。

除咗世界盃等國際大型賽事(2014世界盃)同港隊賽事(J2)外,真係好耐未見過免費電視台會直播一般聯賽嘅賽事。之前好似2008-09年亞視都會直播吓歐聯8強之後嘅賽事。同埋好耐以前TBB曾經直播過英格蘭足總盃,之後就撞正有線電視等收費電視崛起,壟斷所有足球聯賽直播,一般歐洲聯賽賽事直播都無緣喺免費電視見到。

如果ViuTV繼續利用Now直播權嘅優勢之後安排埋部分英超賽事喺Viu 99台直播嘅話(尤其英超賽事都係香港黃金時間開波),大台收視只會繼續流失。
反正到季尾,俾班無睇開既人知道佢地做成點,當宣傳,抵啦
希望佢會播多幾場啦
KIM 04:17 PM 04-24-16
剩係睇G-1果d旋風拳,美國MMA都無呢招啦!絕對嘆為觀止!
Rance 06:47 PM 04-25-16
我剩係覺得似兩隻貓打交...
N0T51B 01:30 PM 04-26-16
連piece雅可能無喺外國住過
真正ABC, CBC 講廣東話唔會夾硬Lur 㗎
fami~yan 02:23 PM 04-26-16
作者: HON HON:
套MMA... 一早講左係玩講人是非架LA...

尋日嗰集唔錯既, 不過HAZEL真係好口多同串咀.
所以我由一開始就話,個節目搵得最岩既參賽者就係Hazel同Winkie...
HON HON 08:08 PM 04-26-16
作者: fami~yan:
所以我由一開始就話,個節目搵得最岩既參賽者就係Hazel同Winkie...
如果無佢兩個齋睇打真係無睇頭...HAHA
昏迷童子Sleepy 10:27 PM 04-26-16
作者: N0T51B:
連piece雅可能無喺外國住過
真正ABC, CBC 講廣東話唔會夾硬Lur 㗎
硬係覺得佢特登摙到把聲十足佢師姐薜凱琪咁......

同埋份人都幾假下....
一邊係咁話咁又唔好咁又唔多想轉頭再問佢又話其實冇所謂......

下集...咁快出腦細vs元秋?!......
唔係留黎壓軸架咩?!......
N0T51B 02:26 AM 04-27-16
作者: 昏迷童子Sleepy:
硬係覺得佢特登摙到把聲十足佢師姐薜凱琪咁......

同埋份人都幾假下....
一邊係咁話咁又唔好咁又唔多想轉頭再問佢又話其實冇所謂......

下集...咁快出腦細vs元秋?!......
唔係留黎壓軸架咩?!......
仲話自己由細到大take art所以think inside the square,
我讀arts時啲prof都從來無咁講過
人地葉蘊儀arts碩士畢業都未出聲
香港就係因為多得呢連Piece雅呢種扮藝術扮niche嘅垃圾搞到香港藝術界成日俾人誤會
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後

返回主題版面