Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 04-18-16, 09:59 AM   #126
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
恐怖醫學呢類綜藝節目配音係非常古怪。Viu應該學以往TBB同亞視咁呢啲個案片段就照舊可以配音,但就由自己ViuTV嘅主持同香港本身嘅醫學專家嚟解釋呢啲個案會好啲。

另外,希望可以見到晚間再加開一段15-20分鐘深宵新聞。有時啲人好晏放工,8點新聞未必可以及時睇到。
說到配音日本大放送加了配音都是怪怪的……(雖然名字是從日語大放送改成日本)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-16, 10:39 AM   #127
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
恐怖醫學呢類綜藝節目配音係非常古怪。Viu應該學以往TBB同亞視咁呢啲個案片段就照舊可以配音,但就由自己ViuTV嘅主持同香港本身嘅醫學專家嚟解釋呢啲個案會好啲。

另外,希望可以見到晚間再加開一段15-20分鐘深宵新聞。有時啲人好晏放工,8點新聞未必可以及時睇到。
咁樣個COST應該會唔同晒
不過播放時間堅難就…
其實係拎當年NOW果D出黎定係新既?

舊 04-18-16, 11:31 AM   #128
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
日本大放送聽配音非常之唔慣,好在全部新料!

個藍色app係可以字幕開關同原音咗配音,不過用 Airplay 上大電視完全失效 -- 無字幕原音~~~ (起碼東京喰種係呢個情況)

舊 04-21-16, 01:09 AM   #129
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
瑪嘉列與大衛ok喎, 好睇

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-16, 12:30 AM   #130
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
瑪嘉烈與大衛的確幾掂......

唔知係咪因為一邊播一邊拍定一早估到有人問...
呢兩集忽然大衛爆左句"我係一個有品味0既的士司機"出黎好鬼頂癮......

以而家劇情咁落去瑪嘉烈係咪會俾趙雲NTR......

-----------------------------------------------
反而呢個禮拜輯矛盾冇上集咁好睇......
佢兩個其實本童子覺得唔係點矛盾咋喎......

本童子覺得佢兩個可以算係腦細vs元秋0既嚴重弱化版......

P.S. 其實呢度有冇人可以將開PO時個分類update一下...將ATV換做Viu......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒

此篇文章於 04-22-16 12:45 AM 被 昏迷童子Sleepy 編輯。
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-16, 01:11 AM   #131
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章

以而家劇情咁落去瑪嘉烈係咪會俾趙雲NTR......
你有無留意大衛提女朋友時趙子龍嘅表情?

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-16, 06:09 AM   #132
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
睇咗一排,
覺得ViuTV個感覺似當年TVB個J2開台果時一樣,
都係主打年輕觀眾市場,買大量日韓外購劇加製作相對傳統主流節目創新的節目。
不過,都仍然要用唔少舊有電視台節目填滿個節目表(ViuTV就用返唔少NowTV的節目)。

暫時最滿意係晚吹時段果幾個節目。
反而佢主打的實況娛樂,
可能以前係MTV台、Channel [V]已經睇咗唔少真人秀,
到香港宜家出同類節目個感覺唔算好大。

劇方面,日韓劇係Viu ott果邊可以點播,
而且個進度又快過TV,所以多數用apps睇多個係TV睇。
唔知ViuTV幾時會有多D自家拍的港劇出,見佢個開台禮都吸納咗幾多之前係HKTV拍劇果班演員。

見佢有Kylie Minogue Kiss Me Once、Robbie Williams Take the Crown呢個演唱會睇都幾唔錯喎,miss咗可以睇點播版~!
希望keep住買多d返嚟播,慳返唔少買Blu-ray錢…

http://viu.tv/encore/robbie-williams...take-the-crown

http://viu.tv/encore/kylie-kiss-me-once

舊 04-23-16, 09:15 AM   #133
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
今晚有西甲睇

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-16, 09:53 AM   #134
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
話時話, 想問下其實viu係咪分開online同tv不同節目架?

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-16, 11:20 PM   #135
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
女人打交第一次睇
基本沒有什麼技術可言....
你打得一牶我打番你一拳
鎖一鎖就投降.....
真係訓練左幾個月既成果?
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-16, 11:26 PM   #136
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
幾個月可以有咩成果呀....

舊 04-23-16, 11:26 PM   #137
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: HON HON 查看文章
話時話, 想問下其實viu係咪分開online同tv不同節目架?

APPS VIUTV 同VIU係唔同節目
引用:
作者: kev00269270 查看文章
女人打交第一次睇
基本沒有什麼技術可言....
你打得一牶我打番你一拳
鎖一鎖就投降.....
真係訓練左幾個月既成果?
幾個月除左本身有底都好難練到咩技術啦

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-16, 12:05 AM   #138
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

今集真‧PK堆懲罰夠痛苦但係唔算好核突0者......
不過個洋蔥鏡絕對堅變態......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
舊 04-24-16, 12:55 AM   #139
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
今日播西甲馬體會vs馬拉加。

除咗世界盃等國際大型賽事(2014世界盃)同港隊賽事(J2)外,真係好耐未見過免費電視台會直播一般聯賽嘅賽事。之前好似2008-09年亞視都會直播吓歐聯8強之後嘅賽事。同埋好耐以前TBB曾經直播過英格蘭足總盃,之後就撞正有線電視等收費電視崛起,壟斷所有足球聯賽直播,一般歐洲聯賽賽事直播都無緣喺免費電視見到。

如果ViuTV繼續利用Now直播權嘅優勢之後安排埋部分英超賽事喺Viu 99台直播嘅話(尤其英超賽事都係香港黃金時間開波),大台收視只會繼續流失。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-16, 01:16 AM   #140
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
亞視未執之前一兩年都有蘇超直播 唔知有無人睇 (無睇)
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-16, 10:54 AM   #141
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
職業果D MMA女子比賽係可以打得好有技術.

呢班靚女柴娃娃練幾個月又要錫身, 當然唔會打得好激. (利申: 無睇)
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-16, 02:18 PM   #142
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

套MMA... 一早講左係玩講人是非架LA...

尋日嗰集唔錯既, 不過HAZEL真係好口多同串咀.

舊 04-24-16, 02:27 PM   #143
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
今日播西甲馬體會vs馬拉加。

除咗世界盃等國際大型賽事(2014世界盃)同港隊賽事(J2)外,真係好耐未見過免費電視台會直播一般聯賽嘅賽事。之前好似2008-09年亞視都會直播吓歐聯8強之後嘅賽事。同埋好耐以前TBB曾經直播過英格蘭足總盃,之後就撞正有線電視等收費電視崛起,壟斷所有足球聯賽直播,一般歐洲聯賽賽事直播都無緣喺免費電視見到。

如果ViuTV繼續利用Now直播權嘅優勢之後安排埋部分英超賽事喺Viu 99台直播嘅話(尤其英超賽事都係香港黃金時間開波),大台收視只會繼續流失。
反正到季尾,俾班無睇開既人知道佢地做成點,當宣傳,抵啦
希望佢會播多幾場啦

舊 04-24-16, 04:17 PM   #144
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
剩係睇G-1果d旋風拳,美國MMA都無呢招啦!絕對嘆為觀止!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-16, 06:47 PM   #145
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
我剩係覺得似兩隻貓打交...

舊 04-26-16, 01:30 PM   #146
N0T51B
Game Master
非中國藉

Nintendo Switch ID6353-4652-6032
連piece雅可能無喺外國住過
真正ABC, CBC 講廣東話唔會夾硬Lur 㗎

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
舊 04-26-16, 02:23 PM   #147
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: HON HON 查看文章
套MMA... 一早講左係玩講人是非架LA...

尋日嗰集唔錯既, 不過HAZEL真係好口多同串咀.
所以我由一開始就話,個節目搵得最岩既參賽者就係Hazel同Winkie...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-16, 08:08 PM   #148
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: fami~yan 查看文章
所以我由一開始就話,個節目搵得最岩既參賽者就係Hazel同Winkie...
如果無佢兩個齋睇打真係無睇頭...HAHA

舊 04-26-16, 10:27 PM   #149
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: N0T51B 查看文章
連piece雅可能無喺外國住過
真正ABC, CBC 講廣東話唔會夾硬Lur 㗎
硬係覺得佢特登摙到把聲十足佢師姐薜凱琪咁......

同埋份人都幾假下....
一邊係咁話咁又唔好咁又唔多想轉頭再問佢又話其實冇所謂......

下集...咁快出腦細vs元秋?!......
唔係留黎壓軸架咩?!......

死神Lv.3能力覺醒

此篇文章於 04-27-16 02:09 AM 被 昏迷童子Sleepy 編輯。
舊 04-27-16, 02:26 AM   #150
N0T51B
Game Master
非中國藉

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
硬係覺得佢特登摙到把聲十足佢師姐薜凱琪咁......

同埋份人都幾假下....
一邊係咁話咁又唔好咁又唔多想轉頭再問佢又話其實冇所謂......

下集...咁快出腦細vs元秋?!......
唔係留黎壓軸架咩?!......
仲話自己由細到大take art所以think inside the square,
我讀arts時啲prof都從來無咁講過
人地葉蘊儀arts碩士畢業都未出聲
香港就係因為多得呢連Piece雅呢種扮藝術扮niche嘅垃圾搞到香港藝術界成日俾人誤會

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[問題] 想問下係16:9的LCD TV玩TV GAME的問題 IDGAF 電視遊戲討論版 30 09-26-07 12:48 AM
TV CARD 同 TV BOX 問題 一小英口 手機資訊/電腦軟硬討論 7 06-02-07 09:50 AM
[MD]Mega Drive Play TV 2 & TV 3, 4,179円4月2日發售 neo2046 電視遊戲討論版 38 02-21-05 02:31 AM
tv card /tv box 京一 手機資訊/電腦軟硬討論 18 05-23-04 07:56 PM
TV box and TV 卡可以連接I cable 解碼器ma? majicman 手機資訊/電腦軟硬討論 8 04-11-03 01:08 PM

現在的時間是 03:27 AM

手機版 | APP版