Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-19-17, 04:55 PM   #2626
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
作者: 半島鐵盒 查看文章
加左你! 小劍聖一名, 蛇鼠一窩
感激大腿!!!
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-17, 05:25 PM   #2627
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
咁得意既,21號日版出GLOBAL版1周年紀念RAID活動 @@

新POOL隻4星舞女LB幾正喎,全體全回同全復活,打勁野救命應該好用,1下做到絢香/白LIN 1TURN做唔到既野

此篇文章於 08-19-17 05:32 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-17, 08:37 PM   #2628
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
棺材同佐助打唔到……太高攻

舊 08-21-17, 07:32 AM   #2629
ShinDou

半價終於中到技師,正
舊 08-21-17, 07:13 PM   #2630
ShinDou

新5星龍騎屈喎,千7%物魔招,儲1TURN加200%魔力可以出千5%物魔招應該超痛,LB2千%降火暗74%

此篇文章於 08-21-17 07:49 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-21-17, 07:18 PM   #2631
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

入左玩唔到個Event

舊 08-21-17, 07:27 PM   #2632
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
不過得95分咋喎.....

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-17, 07:40 PM   #2633
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

有冇人用Android出唔到個Event出黎?

舊 08-21-17, 07:44 PM   #2634
ShinDou

我用ANDROID LG V10冇事,你試下BACKUP 之後去標題DATA再DOWNLOAD

唔知係隻年獸防低定技師屈定咩,千3攻CLOUD打左2千幾萬出黎 @@ 打覺醒6條友TOTAL 1TURN都打左3千9百萬 XD

4星飛中PICKUP4星,之後射多張3星飛中虹龍騎 @@ 正,升黎用下先

此篇文章於 08-21-17 07:50 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-21-17, 09:49 PM   #2635
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

剷晒成隻game再裝番搞掂

舊 08-21-17, 10:06 PM   #2636
ShinDou

原來隻龍騎千幾% D招都係要1TURN儲氣,咁冇想像中咁勁,試下用1開波出到既招睇下打唔打到4千萬先
舊 08-22-17, 07:07 AM   #2637
ShinDou

原來今次隻新龍騎要同時谷晒物魔先勁,我冇勁物魔裝得6百度扣少好多,都係CLOUD正,而家打到4千3萬 XD
舊 08-22-17, 01:47 PM   #2638
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
好想國際版快D出CLOUD
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-17, 10:33 PM   #2639
中考介
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
有幾個問題想問下各位
1.魔法劍 係計魔攻定魔物攻一齊計?
2.幸運地中左拉冇沙同五星妖精弓手 邊隻比較值得升?
3.五星妖精弓手作用只有唱歌?練佢把trust弓對佢作用大嗎?
4.攞格鬥極意個降臨 有冇咩角色會比較好打?
5.本人玩左年幾都未有雷光 眼見今後人氣selection出佢機會微乎其微 用一萬五千石拚攻擊type step up 大家覺得值唔值?
中考介 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-17, 10:52 PM   #2640
ShinDou

魔法劍係計晒物魔,日版好似上修左條公式,唔係單純物魔平均值,未上修之前就真係廢到用唔到

拉冇沙同妖精弓你指邊隻D技值得覺醒先﹖妖精弓要有2隻再用30HIT果招EC先會勁,得1隻冇人同佢CHAIN到都冇咩用,拉冇沙覺2英雄歌全體攻防魔精加100%再HP MP REGEN,仲有DEBUFF招攻/魔減60%好用好多

機神你有自動復活既白魔再加落隻100%挑既坦就打到,打法可以參考呢度

http://games.gaym.jp/iPhone/FFBE/wiki/?破壊をもたらす機神

我都由開SERVER打到而家咁濟,雖然中間棄過1排,不過都仲係未中過奶挺,個STEP UP 攻TYPE POOL入面D 5星應該都有好多隻喎﹖都真係要好好彩先中到指定1隻 @@ 而家係活動果陣PICKUP先相對地易中D,可能要等佢出FF13-2活動,不過到時可能係會出新奶挺唔係舊果隻,始終舊果隻而家覺醒完都冇咩用 @@
舊 08-23-17, 01:58 AM   #2641
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

PSN  IDSiulok
呢隻game 係講性能唔係講樣, 而家抽到雷光真係喊三聲, 要抽都跟下面個表抽:

https://altema.jp/ffbe/bestunit-1311

舊 08-23-17, 02:01 AM   #2642
花生小姐
Junior Member
我係死女包~~

註冊日期: Feb 2006
1位既已經有4隻在手..."

此篇文章於 08-23-17 03:02 AM 被 花生小姐 編輯。
花生小姐 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-17, 07:08 AM   #2643
ShinDou

仲未中過土槍,有咁易中架咩﹖課左好多落去抽﹖土槍有2隻EC都夠用,再出多隻CLOUD尾刀,出埋技師DEBUFF,拉冇沙加攻
舊 08-23-17, 09:00 AM   #2644
中考介

機神你有自動復活既白魔再加落隻100%挑既坦就打到,打法可以參考呢度

http://games.gaym.jp/iPhone/FFBE/wiki/?破壊をもたらす機神

我都由開SERVER打到而家咁濟,雖然中間棄過1排,不過都仲係未中過奶挺,個STEP UP 攻TYPE POOL入面D 5星應該都有好多隻喎﹖都真係要好好彩先中到指定1隻 @@ 而家係活動果陣PICKUP先相對地易中D,可能要等佢出FF13-2活動,不過到時可能係會出新奶挺唔係舊果隻,始終舊果隻而家覺醒完都冇咩用 @@[/QUOTE]

感恩
舊 08-23-17, 09:11 AM   #2645
中考介

引用:
作者: jackiecyho 查看文章
呢隻game 係講性能唔係講樣, 而家抽到雷光真係喊三聲, 要抽都跟下面個表抽:

https://altema.jp/ffbe/bestunit-1311
ff design咁正 好難唔係愛角行先
再者雷光邊有咁廢呀 攞十二集隻槍手配佢 應該仲係好好用喎
舊 08-23-17, 04:35 PM   #2646
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

PSN  IDSiulok
引用:
作者: 中考介 查看文章
ff design咁正 好難唔係愛角行先
再者雷光邊有咁廢呀 攞十二集隻槍手配佢 應該仲係好好用喎
雷光大技覺左4hit 350%, 劍聖聖光爆烈破覺左7hit 520%, 洋蒽唔計把劍既16hit 520%, 未覺既大技都12hit 400%, 你話廢唔廢喇

舊 08-24-17, 11:07 PM   #2647
ShinDou

隻巨年獸真係好廢,求其用我打RAID隊野冇奶都2TURN秒左,打多次拎埋魔FINISH先
舊 08-25-17, 12:14 PM   #2648
ninhlee
Account Locked

註冊日期: Aug 2017
不错的游戏
ninhlee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-17, 12:36 PM   #2649
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

聘年獸一take 過做晒所有野,5人冇難度

舊 08-28-17, 09:10 PM   #2650
中考介

個生放送spuare俾人針住雷光黎插隻game既角色平衡性 good job
睇黎出ff13-2 不遠已
估唔到黎緊出錫菲羅斯 仲要好似有stepup抽..
洗唔洗咁厚待呀...

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 02:16 AM

手機版 | APP版