Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 9 59 99 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 119  ... 最後
日本動漫畫討論版>TVアニメ「ドラゴンボール超」2015年7月放送開始!丨ストーリー原案:鳥山明
fortel 11:12 AM 10-15-17
作者: K.LIFE:
點會當真, 不過17,8号實力見底合体係唯一出路, 既係孖生亦係機械同步率超高要合体一D都唔難, 另外真係好期待菲利嚟緊嘅表現, 除咗戰術外之前响占星婆婆度己經示範咗壓制破壞神的力量, 今朝悟空都話佢有可能赢吉連, 至於魔童就準備開餐了, 仲要打孖上
你不如話叫魔童搵其實宇宙既娜美星人同化
luciferdark 02:26 PM 10-15-17
係咪我日文差? 我真係聽唔到蘿蔔話佢有可能嬴ET

蘿蔔個句明明係疑問句, 佢問自己係咪贏得到, 唔係話自己贏緊喎
K.LIFE 02:33 PM 10-15-17
作者: luciferdark:
係咪我日文差? 我真係聽唔到蘿蔔話佢有可能嬴ET
係我聽錯, 悟空話佢自己如果掌握極意功有可能赢吉連先真, 今朝聽唔清楚前半句
K.LIFE 03:04 PM 10-15-17

111——極限戰鬥!希特VS吉連 : 吉連反彈了悟空的元氣彈,接著被希特纏上了,希特故意讓吉連打中他來探查對方的策略。他接著使用閃時功來突襲吉連,結果居然毫無成效。

112——賽亞人的誓詞!比達的決心 : 為了讓卡莉芙拉等人能全力以赴,加貝迎戰宇宙4的蒙娜,結果卻險些被揍下場,最後在千鈞一髮之際被比達搭救。身為加貝的老師,比達向他重申了"毫不留情"的意義。

113——快活吧!賽亞人再戰沙場 : 宇宙3的戰士試圖趁悟空還未從與吉連的戰鬥中恢復過來時突擊他,結果悟空被卡莉芙拉搭救。再一次,卡莉芙拉向悟空約戰,悟空有心無力,因為他的體力已經不足以變身超賽。但他仍舊迎戰,並保證說他會在戰鬥中慢慢恢復。

114——形勢危急!新的超級戰士閃亮登場 : 悟空在與卡莉芙拉、開爾的戰鬥中重創開爾,緊張感劇增。緊接著,開爾變身成為狂暴賽亞人。

呢個新超級戰士會係邊個?

1. 17,8号合体
2. 丘比克(魔童)食飽後
3. 開爾的理性暴力綠
4. 樓上分析話最强果隻三角怪
5. 第四宇宙還沒有出現的兩人,所有破壞神都沒有發現,只有大神官知道
次期Cekehe 11:35 PM 10-15-17
話時話,第六宇宙派兩件拿美星人出場,硬係覺得怪怪地,
呢兩件點睇都唔似勁過希特,而之前六、七宇宙比賽,
已經知道其他宇宙有人勁過希特......

既然係咁,呢個宇宙存亡之際,
點解呢兩件拿美星人唔同化咗先至出來打?
同化之後勁好多,而且仲可以慳一個位......
four 06:18 PM 10-16-17
作者: 次期Cekehe:

好簡單同第六宇宙的撒亞人不識變身一樣。未知呢種技巧。
魔童會教授及進寶,哈哈....
由手機版發出
gingq7 06:48 PM 10-16-17
今集估唔到菲特咁快就....

另一邊悟空無一向食開的仙豆,唔知可以點回氣? 唔會企企吓就回復戰力咁搞笑掛?
luciferdark 07:12 PM 10-16-17
場上啱啱仲有五 + 一個撒亞人, 會唔會又神化多次?
gingq7 11:37 PM 10-16-17
又好似好合理
鋪左線比達和個男撒亞人friend(?),
悟空就和果兩個女撒亞人friend(?)
次期Cekehe 02:06 AM 10-17-17
問題係邊個做神......
野比飯就算啦,佢都係繼續野比,
比較有機會應該係加貝,只有佢先肯乖乖同第七宇宙合作......
fortel 07:59 AM 10-17-17
問題係邊個做神......
野比飯就算啦,佢都係繼續野比,
比較有機會應該係加貝,只有佢先肯乖乖同第七宇宙合作......
洗鬼變神,好似杜拉格黎咁無啦啦整個完全唔洗解釋既型態比佢未得囉 超D野根本可以亂咁黎
pet3 08:43 AM 10-18-17

路人版計法
如果是路人戰鬥型娜美星人(幾萬戰鬥力)是勁過路人撒亞人(未變大猴子之前得幾千戰鬥力,但第6世界的無得變猴子)
再加上第6那邊得3個懂變超1的

你想想魔童這個娜美星人天才在人造人篇回復原版後(當初到地球版)就已經直接有強化後的超1實力(比17號更強)
只是之後分裂是力量大跌到超低

在這個生存人數計法
同化只是力量相加了 但補上的可能只是戰鬥力幾千的其他人(某技巧很高的老人表示)
還不如2個幾萬增加生存機會
必要時再同化就好了

娜美星人是一個不錯的種族
分3種人
龍族 戰鬥型 普通(智慧?)型
龍族是同時擁有智慧和戰鬥力 (即魔童)

天迪也是龍
只是他不去練
Dyhalt Rushifar 10:23 AM 10-18-17
作者: pet3:
路人版計法
如果是路人戰鬥型娜美星人(幾萬戰鬥力)是勁過路人撒亞人(未變大猴子之前得幾千戰鬥力,但第6世界的無得變猴子)
再加上第6那邊得3個懂變超1的

你想想魔童這個娜美星人天才在人造人篇回復原版後(當初到地球版)就已經直接有強化後的超1實力(比17號更強)
只是之後分裂是力量大跌到超低

在這個生存人數計法
同化只是力量相加了 但補上的可能只是戰鬥力幾千的其他人(某技巧很高的老人表示)
還不如2個幾萬增加生存機會
必要時再同化就好了

娜美星人是一個不錯的種族
分3種人
龍族 戰鬥型 普通(智慧?)型
龍族是同時擁有智慧和戰鬥力 (即魔童)

天迪也是龍
只是他不去練
天迪有回血功能,練完魔童會唔知企邊度好
pet3 11:34 AM 10-18-17
作者: Dyhalt Rushifar:
天迪有回血功能,練完魔童會唔知企邊度好
龍族先管理到龍珠

天迪他應該是龍族(偏智慧型)?
細個時就係道玩改造龍珠....

如果他能練武
魔童真的會哭
亍 ◣ 09:39 PM 10-19-17
會唔會有中文版呢

luciferdark 10:20 PM 10-19-17
點解漫畫正義佬托破咁勁...
次期Cekehe 02:24 AM 10-20-17
超藍都被佢一招KO,好似太誇張,
不過漫畫托破無一口咬定悟空係邪惡,
打完之後仲好似識英雄重英雄,我覺得比較討好~
pet3 08:05 AM 10-20-17
你睇番過去幾篇都會發現
漫畫版的悟空是廢過動畫的
luciferdark 09:31 AM 10-20-17
已經係全功率都俾托破輕鬆避開再絕子絕孫腳...

漫畫蘿蔔確係弱啲, 但無動畫咁智障...
王子仲多左招新招, 唔知動畫俾唔俾佢。
神風@AMD 09:53 AM 10-20-17
但補番句如果唔係有擂台限制,未知輸贏
同埋果下明顯係悟空睇少人過份自信出事
古鐵.巨人 10:10 AM 10-20-17
漫畫都未知輸左大會會冚宇宙剷,
普通切磋托破都唔會無啦啦仇視蘿蔔啦
係d時序先後錯晒攪到人物關係都唔同晒姐

仲有補返托破有神氣又唔同講法, 或者吉連喺漫畫都有練過神氣先有咁既強度
luciferdark 10:12 AM 10-20-17
我覺得係呢個托破知書識禮, 唔係TV個個自戀狂。

之前講到全功率幾勁, 點知依家...
神風@AMD 10:18 AM 10-20-17
我覺得係呢個托破知書識禮, 唔係TV個個自戀狂。

之前講到全功率幾勁, 點知依家...
好似都無話全功率好勁,只係有比較之下相對勁
比達同破壞神打,差距只係由無趣變成同你玩兩野既程度

同埋超藍好似係漫畫無實質勝利過
luciferdark 10:47 AM 10-20-17
作者: 神風@AMD:
好似都無話全功率好勁,只係有比較之下相對勁
比達同破壞神打,差距只係由無趣變成同你玩兩野既程度

同埋超藍好似係漫畫無實質勝利過
有, 王子贏過無晒氣嘅大王
wing 10:52 AM 10-20-17
作者: 亍 ◣:
會唔會有中文版呢

出到單行本咩????

好似得好短咋喎......
標籤:ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠
第一 ... 9 59 99 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 119  ... 最後

返回主題版面