Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

查看投票結果: 下期版聚想參加之活動
BBQ 11 73.33%
打邊爐 5 33.33%
去CAFE 5 33.33%
酒樓食飯 2 13.33%
其他(請註明) 3 20.00%
多重選擇投票。 投票者: 15. 您不可以參加此投票

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 06-28-08, 02:03 PM   #101
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 王龍 查看文章
其實唔願意俾太多人了解自己係咪有問題?
呢種個性其實好容易令個d想同個個人做朋友既人卻步
但係 保護自己唔係應該架咩?
唔比人了解自己就等於唔會比人傷害到了嗎?
比人了解自己就等於保護唔到自己?

2樣基本上無得拉埋來講...
要傷你一定要熟你先得架咩? 唔係架掛
不過唔比人了解自己.又真係好難有知心朋友

當然.做任何野都係有代價啦..
不過有時做左野.付出左代價.亦唔等於有回報.
雷火武 目前離線  
舊 06-28-08, 02:04 PM   #102
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: 牛仔‧骨 查看文章
你呃我
之前又話女人緣好好
報串比未來劉太知都好
我就真係咩都未,女友無,無機會識到女仔
你條友
人緣好唔等於俾女溝or亂溝女
而且我dept. d女性全部都結哂婚架喇(唔好話搞婚外情)

舊 06-28-08, 02:07 PM   #103
The One
業餘歌手

引用:
作者: Deviantnip 查看文章

o個d係單細胞想法
"了解別人=傷害別人"
係咪咁?

舊 06-28-08, 02:07 PM   #104
雷火武
ワールド・エンド

引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
skip
我係uwanx見過呢篇野..
好似係某本書既內容
引用:
作者: lauchai 查看文章
o個d係單細胞想法
"了解別人=傷害別人"
係咪咁?
我絕不認同將自己封閉就等於保護到自己
雷火武 目前離線  
舊 06-28-08, 02:55 PM   #105
syncmaster
六番隊副隊長

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: t-cup 查看文章
是日手痕的 BLOG 文... 見笑了
t-cup兄真係估你唔到

加油加油,期待你既作品

是緣是情是童真還是意外
有淚有罪有付出還有忍耐
syncmaster 目前離線  
舊 06-28-08, 03:03 PM   #106
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
或者會將大家o既文章分一條topic 出唻、
俾大家可以更方便分享自己寫o既及睇到人地o既情感類文章......
不過而家唔得閒,俾d 時間我。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線  
舊 06-28-08, 03:04 PM   #107
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
不論你從哪個角度切入,我個人認為男女朋友

的形成必經以下四大階段:

┌──┐ ┌──┐ ┌──┐ ┌──┐
   │相遇│→│吸引│→│交往│→│維持│
   └──┘ └──┘ └──┘ └──┘
呢篇寫得幾好, 最緊要係吸引到個女仔對自己好奇

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線  
舊 06-28-08, 03:12 PM   #108
syncmaster
六番隊副隊長

引用:
作者: 天童沙雪 查看文章
呢篇寫得幾好, 最緊要係吸引到個女仔對自己好奇
其實重有一點,做回自己都很要緊

是緣是情是童真還是意外
有淚有罪有付出還有忍耐
舊 06-28-08, 03:34 PM   #109
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

你講得arm 最緊要做返自己
否則追到後原形畢露 個女仔接受唔到都係會走
又或者不斷咁扮演一個角色 簡直係自己折磨自己

藍莓咖啡 目前離線  
舊 06-28-08, 03:39 PM   #110
syncmaster
六番隊副隊長

重有千奇咪講大話或者亂吹經歷,之後既日子係會好苦

是緣是情是童真還是意外
有淚有罪有付出還有忍耐
舊 06-28-08, 03:42 PM   #111
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
作者: syncmaster 查看文章
重有千奇咪講大話或者亂吹經歷,之後既日子係會好苦
好易露出破綻 要好記得自己吹過d咩大話

藍莓咖啡 目前離線  
舊 06-28-08, 03:47 PM   #112
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: Middle 查看文章
或者會將大家o既文章分一條topic 出唻、
俾大家可以更方便分享自己寫o既及睇到人地o既情感類文章......
不過而家唔得閒,俾d 時間我。
我直接出一個「感情文章分享區」就可以了

狼 目前離線  
舊 06-28-08, 03:48 PM   #113
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
等陣先
middle想出d指引, 你留返比佢出啦....
因為有d野想說明一下 thanks~
到時你多d黎分享就好好好

藍莓咖啡 目前離線  
舊 06-28-08, 03:50 PM   #114
syncmaster
六番隊副隊長

引用:
好易露出破綻 要好記得自己吹過d咩大話
人係好難長時間保持高警覺性

引用:
這提議非常好呀

是緣是情是童真還是意外
有淚有罪有付出還有忍耐
舊 06-28-08, 03:58 PM   #115
圖騰製作中

一日冇入姐弟戀就整d咁既野....

狼 目前離線  
舊 06-28-08, 04:03 PM   #116
The One
業餘歌手

引用:
等陣先
middle想出d指引, 你留返比佢出啦....
因為有d野想說明一下 thanks~
到時你多d黎分享就好好好
copy and paste

舊 06-28-08, 04:03 PM   #117
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

咁你覺得係米應該close?

藍莓咖啡 目前離線  
舊 06-28-08, 04:11 PM   #118
圖騰製作中

引用:
咁你覺得係米應該close?
早就...

不過我仲以為復活無耐,應該會識做...

狼 目前離線  
舊 06-28-08, 04:13 PM   #119
圖騰製作中

引用:
copy and paste
我睇完有消化再決定轉唔轉貼架

唔通要寫閱讀報告俾你咩

(笑)

狼 目前離線  
舊 06-28-08, 04:17 PM   #120
雷刀
Senior Gamer
山菜組引換券が欲しい

註冊日期: Mar 2003
XBox Live Gamertagsamusknife
引用:
早就...

不過我仲以為復活無耐,應該會識做...
本來都想響果個topic reply一下的說
但由Page 2開始已經見到有版友走晒位....

關掉是對的

舊 06-28-08, 04:39 PM   #121
王龍
Game Master
天気

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRED_Kaito
引用:
o個d係單細胞想法
"了解別人=傷害別人"
係咪咁?
又唔係咁講
我只係見我個朋友死都唔去識人
生活圈子5年內都冇擴闊過咁..
理由就係唔想話俾人知太多野
當然 我自己都認為保護自己係需要的
但好想知究竟咁做係好定唔好者

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

山窮水盡疑無路 柳暗花明又一村
王龍 目前離線  
舊 06-28-08, 04:43 PM   #122
圖騰製作中

引用:
作者: 王龍 查看文章
又唔係咁講
我只係見我個朋友死都唔去識人
生活圈子5年內都冇擴闊過咁..
理由就係唔想話俾人知太多野
當然 我自己都認為保護自己係需要的
但好想知究竟咁做係好定唔好者
去到病態既地步,當然只會答你唔好
無人叫佢新識朋友就講晒自己三圍、身份證、帳戶密碼

狼 目前離線  
舊 06-28-08, 05:21 PM   #123
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: Deviantnip 查看文章

一個人了解你,
佢較容易用你既弱點去傷害你
你傷害人唔一定要熟你
但一個熟你既人絕對更容傷得你好透
MO 目前離線  
舊 06-28-08, 05:26 PM   #124
牛仔‧骨
Game Master

註冊日期: Jul 2007
引用:
你條友
人緣好唔等於俾女溝or亂溝女
而且我dept. d女性全部都結哂婚架喇(唔好話搞婚外情)
有女人緣,生活唔平淡掛

舊 06-28-08, 05:48 PM   #125
雷火武
ワールド・エンド

引用:
作者: MPS 查看文章
一個人了解你,
佢較容易用你既弱點去傷害你
你傷害人唔一定要熟你
但一個熟你既人絕對更容傷得你好透
我係指...用[驚比人傷害]而唔去接觸其他人..係消極同埋不理智既諗法姐...

至於你講.熟你既人可以傷你更深.係正確.但正常人唔會因為咁樣而唔去認識/比其他人了解自己架嗎.係咪先
雷火武 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 05:29 PM

手機版 | APP版