Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-08-17, 12:30 AM   #29026
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 大破人間 查看文章
殘酷的事實係日區找數要俾消費稅,港區美元或其他外國區找數豁免消費稅

即係你一直以來都俾貴左8%
我睇番d信用卡單, 最貴果期差唔多$800一單
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-17, 12:33 AM   #29027
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
信長課到apple唔俾課, 要買卡

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-17, 12:36 AM   #29028
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 雷帝.嘉芙 查看文章
他的公司一定不會放過他

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-17, 12:39 AM   #29029
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
他的公司一定不會放過他
apple好易封
都唔太關事
係佢課得太快

不過佢竟然未寶5真係估唔到....

舊 01-08-17, 12:41 AM   #29030
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
換AN機啦
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-17, 12:45 AM   #29031
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
apple好易封
都唔太關事
係佢課得太快

不過佢竟然未寶5真係估唔到....
我都以為佢已經寶5晒

引用:
作者: 小嘉 查看文章
換AN機啦
an機我以前都俾鎖過一次
之後銀行打黎問發生左咩事碌左咁多單
最後搞左2日先解返

歡迎pm查詢、預約
舊 01-08-17, 12:56 AM   #29032
廢‧人一個
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2016
引用:
佢唔係寶5左濕醬咩?佢仲抽乜?
廢‧人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-17, 12:59 AM   #29033
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 廢‧人一個 查看文章
佢唔係寶5左濕醬咩?佢仲抽乜?
聽朋友講係要寶10(第二隻)
但我未搵到reference....

舊 01-08-17, 01:00 AM   #29034
廢‧人一個

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
中村成功中到師父(兼同時中吾王) ,他總算脫離非洲之列正式成為舊閃了?
恭喜蘑菇保得住佢粒蘑菇
舊 01-08-17, 01:01 AM   #29035
廢‧人一個

引用:
舊 01-08-17, 01:04 AM   #29036
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
3PACK

2張芬恩
1張師父
1張寶石翁
2張5星新件禮
1張凜禮

還得神
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-17, 01:05 AM   #29037
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

引用:
真ge話都幾病態下....

歡迎pm查詢、預約
舊 01-08-17, 01:24 AM   #29038
蛋撻王子
功德完滿

理所當然地
IOS登上銷售一位了

此篇文章於 01-09-17 11:03 PM 被 蛋撻王子 編輯。
蛋撻王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-17, 01:25 AM   #29039
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
http://lycee-tcg.com/product/vol01_fate/index.html
連網頁果幾張都唔係好得吓,
真係好難叫人買落手.....
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-17, 01:47 AM   #29040
蛋撻王子
功德完滿

心血來潮禁下友抽
突然禁完唔飛去結算頁

原來中左小安

抽抽下寶2了
話說我都係依家先知小安係會自動鎖
正當打算去鎖佢時發現佢係已經保護了

此篇文章於 01-08-17 02:21 AM 被 蛋撻王子 編輯。
蛋撻王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-17, 02:23 AM   #29041
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
又中唔到征服王
射斜出左ヴラド三世
之前PU術閃時中唔到而家先出
本來福袋無限角無興趣但為征服王課左1Pack(其實我都叫大膽,見日本果邊話課左無石都敢課仲要課完彈game好彩入返去話有石)
福袋想要カルナ但出左槍呆
而家唯有等最後一日再抽...

引用:
作者: the fool 查看文章
講起凛,同日本朋友傾過,佢話佢朋友同佢講:凛に似てるのは凛自体がイシュタルの要素を含んでる生まれ変わり的な存在だから,想知出處
唔知有無人有留意到我呢段,最近佢再同我講佢個friend同佢講左以下o既野:
宝石魔術ってことで凛はイシュタルとの相性が良かったのと、属性が同じってのもあるらしいです。
目的だったか目標が平行世界運営っていうのなんで、それが無印fateでエミヤを召喚できた理由の一つとか。
另外想問EXTELLA同Extra或CCC個故事有無直接關係?Extra淨打左無銘線,CCC好似打到第9層唔想打...

舊 01-08-17, 02:26 AM   #29042
the fool
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
引用:
如果純講抑止力,發生重大危害時就會出現阻止的安全裝置,分阿賴耶同蓋亞兩種抑制力。
不斷對抗人類自找滅亡的原因=自找滅亡的原因有很多很多, 不只有人類惡一種
所以好多情況都會出現幫手, 唔一定只係對付beast
而エミヤ父子只係阿賴耶方的其中兩位簽約英靈
其實見到人類惡呢個設定我第一時間就諗起エミヤ,總覺得佢好大機會遇見過
或者應該講,係我好想睇奈須寫エミヤ對beast(<---エミヤ厨一名)
引用:
如果你有玩FGO的FATE ZERO活動,最後很明確地表示アンリマユ就係エミヤ(老豆)個次降臨既目標
當時黑聖杯已經被主角破壞,但エミヤ的目標是アンリマユ,所以偷偷留下來和アンリマユ決戰
同理,人類惡應該亦都係抑止力的對抗目標
從FGO中的對話來看.
冠位英靈應該就係抑止力最初為了對抗人類惡而召喚的七位最強英靈.
亦係英靈召喚的始祖
有關冠位英靈設定果段無乜印象幾時出搵唔到(以為係マーリン出場時講,但又唔係),淨係記得有講過係最強,但話係始祖就無乜印象...
結果睇到講beast設定果段,術閃係話"人類が滅ぼす悪”同"英霊召喚の元になった、人類の自滅機関と安全
装置"
如果術閃講o既係真o既話,英靈召喚的始祖係beast先o岩?!但如果係自滅機關,咁我覺得唔係人召喚出o黎,而係beast都係抑止力之一(應該係蓋亞果邊)

引用:
殘酷的事實係日區找數要俾消費稅,港區美元或其他外國區找數豁免消費稅

即係你一直以來都俾貴左8%
竟然有D咁o既事?!
但我之前果次好似唔洗俾稅?(我印象中係用日元俾,但肯定個價錢無計稅)

引用:
心血來潮禁下友抽
突然禁完唔飛去結算頁

原來中左小安

抽抽下寶2了
我之前中都有印象係咁,即係佢都係SSR

舊 01-08-17, 02:39 AM   #29043
Kaori Yae

註冊日期: Nov 2003
引用:
心血來潮禁下友抽
突然禁完唔飛去結算頁

原來中左小安

抽抽下寶2了
睇完你個post走去十抽我又中左
原來歐氣真係會傳染
Kaori Yae 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-17, 02:42 AM   #29044
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: Kaori Yae 查看文章
睇完你個post走去十抽我又中左
原來歐氣真係會傳染

睇黎我傳染力好強

舊 01-08-17, 02:47 AM   #29045
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
其實見到人類惡呢個設定我第一時間就諗起エミヤ,總覺得佢好大機會遇見過
或者應該講,係我好想睇奈須寫エミヤ對beast(<---エミヤ厨一名)
打過兩次beast其實幾乎講到明普通英靈的靈基是不可能打倒beast XD
紅A去打明顯送死XDD

引用:
有關冠位英靈設定果段無乜印象幾時出搵唔到(以為係マーリン出場時講,但又唔係),淨係記得有講過係最強,但話係始祖就無乜印象...

竟然有D咁o既事?!
但我之前果次好似唔洗俾稅?(我印象中係用日元俾,但肯定個價錢無計稅)

好早期講的了

係四章最後安徒生爆料時魔術王(實際是魔神王)自己講的
有提到英靈召喚原本是拯救靈長之世,召喚七騎頂點的決戰魔術

日元俾錢同日區俾錢係兩回事

因為根據我課金紀錄,FGO直到16年暑假之前港區都係用日元結算,收JPY9,074
後來7至8月左右轉左收美金

日區俾錢就要俾稅,收JPY9,800

你話唔駛俾稅係日區日元結算定港區日元結算先?

此篇文章於 01-08-17 02:57 AM 被 大破人間 編輯。
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-17, 07:49 AM   #29046
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 小嘉 查看文章
3PACK

2張芬恩
1張師父
1張寶石翁
2張5星新件禮
1張凜禮

還得神
恭喜,幾時帶埋我出非洲

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-17, 07:49 AM   #29047
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
中村已經寶3!

你究竟有幾鐘意能登啊!?

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-17, 08:31 AM   #29048
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
引用:
作者: gingq7 查看文章
手痕試吓移民非洲 (其實我無野想抽)
先至發現原來我一直係填日本, anyways....

NGN14,457.81圍番等如HKD$370, 我估要再加FX spread, 但點都和9800yen=$650差太遠
信用卡條數我估要過幾日先見倒, 到時先至真係收我幾錢

p.s. 其實一直以來google play的HKD定價係幾多? 我唔知點解一直是set了做日本, 仲以為只能用yen找數..
好多巴打都係$36X左右

舊 01-08-17, 09:14 AM   #29049
蛋撻王子
功德完滿

發夢10連中好野
一起身按左下
保底

舊 01-08-17, 09:28 AM   #29050
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
想問一下意見,我5星狂得三公
應否扔2隻杯俾寶5茨木?(有諗過扔俾寶3的B狐,但覺得佢寶具訓2回有點哪個)

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 05:15 PM

手機版 | APP版