Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 04-07-16, 02:15 AM   #76
昏迷童子Sleepy
God of Gamer
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
最有火花應該係音音姐
最悶可能係連詩雅同老師呢兩對
連piece雅果組根本完全唔覺有咩矛盾可言......

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
矛盾組合

以上組合雖然大部分冇可能會發生,但諗下都好。

個人想見到謝霆鋒X陳冠希組合。XD
引用:
作者: 風音 查看文章
肯定無野啦
宜家都散左www
同的士佬果組一樣......

單論演藝界最有睇頭應該係餅碎組同鼓佬vs黑仔......隨時堅開大片......
劉楊兩大金主...係咪會變左飲食節目......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-16, 05:05 AM   #77
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
有Now tv,一開機就見到
不過加唔到入最愛頻道

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-16, 07:39 AM   #78
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
開頭半個鐘介紹幾悶
不過入正場後好好笑
長毛揀果d禮物
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-16, 07:56 AM   #79
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 真!DC 查看文章
開頭半個鐘介紹幾悶
不過入正場後好好笑
長毛揀果d禮物
由手機版發出
得無口貓水壺正常同全新...

佢個2014年過期罐頭出來唔係打算送人吧
(佢只有話2008年既丟得垃圾桶)
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-16, 01:20 AM   #80
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
其實長毛既做法好乎合佢一貫論點同形象
不過真係好寒酸 如果真係送哲古華拉紙磚呀罐頭呢D

不過另一方面我亦唔認為曾主席既做法就係正確

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-16, 02:11 AM   #81
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
暫時好似有部份綜藝節目做唔到高清字幕, 點解會咁?
畫面好清, 但字幕就濛濛地

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-16, 03:31 AM   #82
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
開台嗰日係高清字幕,不過好多人D舊電視同機頂盒SHOW唔到,第二日就轉左低清字幕

舊 04-10-16, 10:36 AM   #83
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: Rance 查看文章
開台嗰日係高清字幕,不過好多人D舊電視同機頂盒SHOW唔到,第二日就轉左低清字幕
原來係咁,thx

仲有太陽的後裔, app嘅下載7日版長度與99台版本爭左兩節, 頭兩日唔記得錄, 响app下載睇返後再睇99台第三集, 發覺唔連接, app版小左兩節無播...

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-16, 06:45 PM   #84
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
個真PK幾好睇
唔嫌D懲罰低級的話
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-16, 07:10 PM   #85
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
MMA好睇, 值得推介.

HON HON 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-16, 10:04 PM   #86
是但
Game Master

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDseedown
引用:
作者: HON HON 查看文章
MMA好睇, 值得推介.
YES!
我好欣賞參賽者既勇氣同堅強意志!

2014 FTCL Approved!!

BLOG
是但 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 12:41 AM   #87
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
小齊個節目配火影配樂...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 12:57 AM   #88
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: Busconcamp 查看文章
小齊個節目配火影配樂...
剛剛FF7錫記降臨 lol

舊 04-11-16, 02:30 PM   #89
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
套MMA連我太婆都話啱睇(雖則我屋企都幾前衛下)

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 02:53 PM   #90
CCemi

註冊日期: Dec 2003
MMA實際出黎既效果比我想像中專業好多

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 07:25 PM   #91
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
真係好本土
頭先訪問棚仔老闆, 鬧政府.. 最少CCTV 唔會睇到尼D 畫面

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 08:00 PM   #92
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
「體育係...」基本上係向伍晃榮致敬嘅節目

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 11:00 PM   #93
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

矛盾最後15分鐘個part~都睇得出曾鈺成如果唔係主席~講野態度都好民建聯~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 11:10 PM   #94
Game Master

《夜行書生》好有動漫feel,話晒係韓國漫畫改編。除咗喺亞視未赤化之前整嘅《我和殭屍有個約會》後,香港就冇乜呢啲魔幻題材嘅劇集。(記得HKTV嘅巡遊trailer好似有介紹過,但唔知有冇播過)

長毛同主席意外地幾合拍,一來可能都知喺外國人生路不熟嘅地方,被人成日影住唔會真係好似喺議會咁公然隻抽(除咗喺平安夜聚會時係咁意拗吓就算),二來主席喺土共之中其實較斯文(即人稱「偽君子」個類斯文)。如果搵亡國興,Tree根,鼠王芬等「真小人」之流去倍長毛/教主去可能會有更加多火花。

舊 04-11-16, 11:17 PM   #95
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: 是但 查看文章
YES!
我好欣賞參賽者既勇氣同堅強意志!
仲於睇到D想追睇既節目...

HON HON 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 11:24 PM   #96
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
矛盾最衰係長毛做得好hea

瑪嘉烈與大衛成陣youtube微電影味
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 12:57 AM   #97
Game Master

覺得viu係想觀察多一陣時間睇下真人騷定外購劇集邊個收視多啲,睇吓收支平唔平衡到先再決定搞唔搞多啲自家製劇集。就算係英文台佢哋都決定等多一年後2017年先開,免得步1970年代佳藝同時開兩個台搞到迅速執笠,因為喺香港英文台單靠收視同廣告係平行唔到收支,主要都要靠中文台廣告收益去subsidize。

最理想係叫wiki喺未攞到牌之前以折扣價賣部分HKTV劇集播影權比viu,齊齊做低CCTVB。wiki同小超人唔知傾唔傾得埋,如果成事當然最好不過。

舊 04-12-16, 01:28 AM   #98
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
MMA,第1場居然已經有地戰,真係有D驚喜……

然後仲有阿寶的「連我爸爸都未打過我」XD
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 01:46 AM   #99
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
《夜行書生》好有動漫feel,話晒係韓國漫畫改編。除咗喺亞視未赤化之前整嘅《我和殭屍有個約會》後,香港就冇乜呢啲魔幻題材嘅劇集。(記得HKTV嘅巡遊trailer好似有介紹過,但唔知有冇播過)
咁o岩CCTVB黎緊有套殭屍
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 10:07 AM   #100
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
矛盾最後15分鐘個part~都睇得出曾鈺成如果唔係主席~講野態度都好民建聯~
人地堂堂民建聯創黨主席 必然既事啦
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[問題] 想問下係16:9的LCD TV玩TV GAME的問題 IDGAF 電視遊戲討論版 30 09-26-07 12:48 AM
TV CARD 同 TV BOX 問題 一小英口 手機資訊/電腦軟硬討論 7 06-02-07 09:50 AM
[MD]Mega Drive Play TV 2 & TV 3, 4,179円4月2日發售 neo2046 電視遊戲討論版 38 02-21-05 02:31 AM
tv card /tv box 京一 手機資訊/電腦軟硬討論 18 05-23-04 07:56 PM
TV box and TV 卡可以連接I cable 解碼器ma? majicman 手機資訊/電腦軟硬討論 8 04-11-03 01:08 PM

現在的時間是 09:51 PM

手機版 | APP版