Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-13-19, 12:10 AM   #251
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
我頂! 睇到呢隻game搞到咁我忍唔住潛返上水鬧
比返以前款櫻戰我
大佬,賣女game搵個畫女咁醜既人畫係想點呀!
這麼醜的妞s.jpg!
戰棋去晒邊!? 我仲不如去玩Gundam breaker

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-19, 01:07 AM   #252
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
釘宮點解唔係配神樂?
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-19, 05:28 AM   #253
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
我頂! 睇到呢隻game搞到咁我忍唔住潛返上水鬧
比返以前款櫻戰我
大佬,賣女game搵個畫女咁醜既人畫係想點呀!
這麼醜的妞s.jpg!
戰棋去晒邊!? 我仲不如去玩Gundam breaker

今時今日O既西瓜就係得咁多...

好大機會係想食埋歐美班裏拳L茶禮,先整呢堆人妖出O黎...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-19, 02:20 PM   #254
gingq7

註冊日期: May 2008
睇左個訪談, 都明白佢地點解要改成ACT既

如果佢地ACT部份係正正常常, 我可以當佢係一隻ACT而無視人設而買
我會由肯定唔買轉為觀望
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-19, 02:47 PM   #255
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
合體技cut in塊面連光暗位都冇
十足宜家嗰D唔夠經費O既動畫咁樣...

舊 09-13-19, 02:51 PM   #256
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
我究竟睇左D乜...
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-19, 03:26 PM   #257
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-19, 04:55 PM   #258
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: okabe 查看文章
+1
SEGA 近年好多伏作
蒼藍女武神已經係好例子,
歷史會重演

幪面角做型第一眼覺得似火紋覺醒露琪娜
隻蒼藍革命之女武神本週PS4版特價賣HKD $47.4,
如果呢隻新櫻大戰一樣咁伏的話,
最少都等到呢個價位先考慮玩下…

可唔可以出返櫻大戰 HD合集先,
特別係櫻大戰3。

櫻大戰1係PS2出過重製版以為之後的集數,
都會有重製版點知又無…

舊 09-13-19, 06:17 PM   #259
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: david 查看文章
今時今日O既西瓜就係得咁多...

好大機會係想食埋歐美班裏拳L茶禮,先整呢堆人妖出O黎...
久保既人設不嬲係咁,關咩事
就搵錯人
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-19, 10:02 AM   #260
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: supermanlady 查看文章
日式整遊戲既通病,D角色係都要fing fing下,周身郁,一堆反人類既多餘又誇張既動作
sorry,堅持唔到,youtube爆機預定

舊 09-14-19, 11:34 AM   #261
david
The One

引用:
作者: Kain 查看文章
久保既人設不嬲係咁,關咩事
就搵錯人
由手機版發出

其實近年日系已經開始被裏拳入侵,五隻殅不死小強已經身先士卒,之前MK又係一例,GEAR 5睇見就唔想玩,我係1至4都齊曬,我覺得西瓜搵狗寶做人設並唔係空穴來風囉...

---
舊 09-14-19, 03:38 PM   #262
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: supermanlady 查看文章
戰鬥方面由純SRPG變左ARPG,
應該會多番D大眾/年輕一代接受到!(我都接受到!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-19, 03:41 PM   #263
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
隻蒼藍革命之女武神本週PS4版特價賣HKD $47.4,
如果呢隻新櫻大戰一樣咁伏的話,
最少都等到呢個價位先考慮玩下…

可唔可以出返櫻大戰 HD合集先,
特別係櫻大戰3。

櫻大戰1係PS2出過重製版以為之後的集數,
都會有重製版點知又無…
當年PS2重製版計劃真慘,
出完reamake1後,
冇晒下文!(可能同當時西瓜親MS有關係呢!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-19, 08:58 PM   #264
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
限定版封面用久保插畫

wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-19, 09:10 PM   #265
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
余家邊到呢既信心??

食咗大力菜??

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-19, 09:37 PM   #266
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: wsx360 查看文章
限定版封面用久保插畫

原來係御姐控.......
女主咁災難級嘅原案係咪會令限量版更限量,有機會古董升價?
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-19, 10:30 PM   #267
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
又一個系列完結嘅序章..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-19, 02:44 AM   #268
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
認真.....揀久保D女唔慌靚.....

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-19, 09:02 AM   #269
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: aquarius 查看文章
又一個系列完結嘅序章..
我一早當佢完結左
5佢又係衰喺D女度
D屬性亂嚟
同3比真係爭太遠
而家阿寶又要出動
不過應該會好過5
只不過係搵左個唔識畫女既人嚟畫
屬性方面至少係行王道

光明頂講左膠
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-19, 07:27 PM   #270
seed2005

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-19, 07:47 PM   #271
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 女裝少年 查看文章
我一早當佢完結左
5佢又係衰喺D女度
D屬性亂嚟
同3比真係爭太遠
而家阿寶又要出動
不過應該會好過5
只不過係搵左個唔識畫女既人嚟畫
屬性方面至少係行王道

明明其他華擊團也是找畫女好的大手,偏偏主角的就找畫少年漫的。。。。。

不過如你說的王道也許這是製作組故意的?我在別處看到有人說很久沒有見包這麼「密實」的女主角了

說真最少佐倉櫻的樣子也不錯啊,最重要還是希望故事寫得好,寧願「老套」一點也不想看到5這種質素的故事

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-19, 10:15 PM   #272
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
哩個系列不嬲都唔係賣肉唔算特別密實
只係單純樣衰
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-19, 01:01 AM   #273
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: seed2005 查看文章
skip
女主角的3D建模其實還算可以, 以PS3年代來計的話.....

反而光武的3D建模唔錯

此篇文章於 09-16-19 01:05 AM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-19, 09:55 AM   #274
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: gingq7 查看文章
女主角的3D建模其實還算可以, 以PS3年代來計的話.....

反而光武的3D建模唔錯
我寧願佢講野用返2D立繪(唔該搵個第二個畫)

好老實咁講
其實舊帝擊都係得3-4個OK
紅蘭,琉球橡膠人你唔會有興趣掛

3就做左一次咩叫大hit...就算17歲個人設麻麻,都仲有17歲加乘呀
點知就無以為繼
4係FAN DISC黎O既...

5我冇買

個限定版封面你...唔好咁啦....

利申有complete box

舊 09-16-19, 11:52 AM   #275
david
The One

引用:
作者: 忍者 查看文章
我寧願佢講野用返2D立繪(唔該搵個第二個畫)

好老實咁講
其實舊帝擊都係得3-4個OK
紅蘭,琉球橡膠人你唔會有興趣掛

3就做左一次咩叫大hit...就算17歲個人設麻麻,都仲有17歲加乘呀
點知就無以為繼
4係FAN DISC黎O既...

5我冇買

個限定版封面你...唔好咁啦....

利申有complete box
真係櫻戰FANS O既,4就已經係完結篇。

個BOX咁O既死款...有無得齋買特典餡唔要盒同GAME?

話分兩頭,隻泡菜同支那手遊人設比起呢隻順眼太多了。

---

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「サクラ大戦」OVA BD-BOX 8月24日発売決定 money 日本動漫畫討論版 25 04-08-12 11:52 PM

現在的時間是 05:37 PM

手機版 | APP版