Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-28-11, 02:28 PM   #401
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: kwankwan 查看文章
1970's Batman
The Animated Series

尼兩個中~~有得dl dlc未? thx
香港行版未有,外國有都只係預訂bonus先有,去A店買就送70's Batman skin,去B店買就送The Animated Series之類,同埋買一隻叫NOS既能量飲品有得送Batman Beyond skin 暫時仲未有得上PSN或LIVE買,但已經公佈左將來會以skin pack DLC形式出售。

如果你買美版,有美國acc,又好彩有人肯比個code你,你咪可以依家用囉,ps3trophies.org個Arkham City討論版有個post係專for交換code的。我都等緊新skin先玩New Game +, 想有D新鮮感

引用:
作者: 小毛明 查看文章
aiya... how come i cant scan things in Detective Mode...? even holding L2... aiya... cant get back in Church to scan Cash's ID card...
你玩到邊?岩岩開始?要故事玩到某個進度先開始比你scan野的
如果你爆左機都仲未scan到野就應該中glitch喇

此篇文章於 10-28-11 02:30 PM 被 whassupbun 編輯。
whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-11, 02:32 PM   #402
kwankwan
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2011
嘩~~咁麻煩~~
等~~The Animated Series我好鍾意架~以前買d figure重有keep~~
kwankwan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-11, 03:00 PM   #403
psp168

註冊日期: Mar 2006
想問下new左game先入code係咪一定死?
psp168 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-11, 03:21 PM   #404
SHCEHUK
Game Master

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDcshhenry
引用:
作者: psp168 查看文章
想問下new左game先入code係咪一定死?
我都可以話無問題,因我都試過話我資料破損/有問題,但之後佢自動REBOOT過部機後,
到現在也未試過再出現問題
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-11, 03:40 PM   #405
小毛明
Game Master
毛厘頭

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code0946 2182 4512
PSN  IDmomimg
XBox Live Gamertagmoming23
引用:
作者: whassupbun 查看文章
你玩到邊?岩岩開始?要故事玩到某個進度先開始比你scan野的
如果你爆左機都仲未scan到野就應該中glitch喇
just beginning... XD

i see, thx alot, i thought i was in some bug...

超懶 SB ID: 108,003,610...

Trophy card
小毛明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-11, 10:42 PM   #406
Chris Redfield
God of Gamer
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
做左4個AR training拿了個boost,之後仲出,做晒新o個D AR會唔會有新嘢?

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-11, 11:29 PM   #407
whassupbun

引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
做左4個AR training拿了個boost,之後仲出,做晒新o個D AR會唔會有新嘢?
冇, 只係解成就/獎杯/100%

舊 10-29-11, 03:18 AM   #408
Sito
人修羅

想問下女忍者的攻擊點反擊?
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-11, 11:11 AM   #409
whassupbun

引用:
作者: Sito 查看文章
想問下女忍者的攻擊點反擊?
如果佢攻擊果時頭頂個提示係藍色閃閃下, 就同平常counter其他雜魚一樣 ( )
如果係黃色, 就同避其他用刀既敵人一樣, ( 左控制桿拉後 + Hold住 )分別在卒仔只會桶你三野, 女忍者會桶你四野
你upgrade左Blade Dodge Takedown未? 哩招就考你時間掌握得好唔好, 都係一樣左控制桿拉後 + Hold住, 但佢每斬完一下, 你放手, 佢舉起把刀就黎再斬第二下果時先再hold, 連續幾野都避到既時候, 最尾一下就會避左佢攻擊兼takedown埋佢

舊 10-30-11, 03:51 PM   #410
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
d 電話係咪可以唔聽住? 成日煩住哂
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-11, 05:35 PM   #411
raymonitor
Junior Member
潮七

註冊日期: Dec 2003
去到有關要用cryptographic sequencer開鎖,但按極「下」制都揀唔到,點算?

舊 10-30-11, 06:09 PM   #412
whassupbun

引用:
作者: minekaoru 查看文章
d 電話係咪可以唔聽住? 成日煩住哂
可以, 爆機後先做都得
引用:
作者: raymonitor 查看文章
去到有關要用cryptographic sequencer開鎖,但按極「下」制都揀唔到,點算?
cryptographic sequencer係左下角喎, 你左方向制同下方向制一齊按都揀唔到?

舊 10-30-11, 10:52 PM   #413
hin0404
Crazy Gamer
+HiN+

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code0645 5723 1961
PSN  IDhin0404
請問大家見唔見有ps3歐版?個封面咁靚我唔想要個

hin0404 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-11, 12:31 AM   #414
Waimann

註冊日期: Mar 2009
PSN  IDWaimann
XBox Live GamertagWaimann
我想問謎語人Enigma Conundrum副任務去完第3間問號房救完人之後,點解佢冇得俾我按back制砌字....
但我上youtube睇人玩係可以按back制砌字的.....
係咪中左bug....我用game plus mode再玩都係卡左o係果度....
Waimann 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-11, 01:27 AM   #415
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
終於打爆機..唔..
心得
遊戲性就唔講lu~
KEEP到上一集d野又加左唔少新動作~
係d BOSS戰簡單左d..
尤其最尾大佬

故事...其實幾好
不過我估唔到ROCKSTEADY咁有膽一次過出咁多角色
最後仲死左唔少個
BATMAN反派唔熟,唔知仲有咩角色可做~~
唔通真係唔想再做下一集..有GUTS..XD

TALIA同小丑瓜左好唔開心
如果有下一集請復活!

此篇文章於 10-31-11 01:39 AM 被 ZOMA 編輯。
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-11, 10:48 AM   #416
whassupbun

引用:
作者: Waimann 查看文章
我想問謎語人Enigma Conundrum副任務去完第3間問號房救完人之後,點解佢冇得俾我按back制砌字....
但我上youtube睇人玩係可以按back制砌字的.....
係咪中左bug....我用game plus mode再玩都係卡左o係果度....
佢果400個Secrets你搵左幾多個?要搵夠一定數目先比你砌字的,我都係有次救完人之後冇砌字,我自己都唔為意,跟住繼續喺個城搵D謎語人獎杯,搵搵下冇端端彈句野出黎叫我按制砌字

引用:
作者: ZOMA 查看文章
終於打爆機..唔..
心得
遊戲性就唔講lu~
KEEP到上一集d野又加左唔少新動作~
係d BOSS戰簡單左d..
尤其最尾大佬

故事...其實幾好
不過我估唔到ROCKSTEADY咁有膽一次過出咁多角色
最後仲死左唔少個
BATMAN反派唔熟,唔知仲有咩角色可做~~
唔通真係唔想再做下一集..有GUTS..XD

TALIA同小丑瓜左好唔開心
如果有下一集請復活!

討論
漫畫世界哩D野,鍾意復活就復活架啦 好似果個Ra's al Ghul用個Lazarus Pit無限復活咁,game入面Batman對佢既死已經冇感覺
大佬我覺得打Ra's al Ghul同Mr Freeze都幾正,Ra's al Ghul果版感覺上類似上集Scarecrow果版,不過都係Scarecrow正D,但喺個沙漠度有幾廿個敵人同一時間跳出黎跟住你要狂按Counter果度我覺得正到爆第一次玩正到我叫左出黎好似廿二世紀殺人網絡Neo打幾百個Agent Smith咁
Mr Freeze就正在你要用唔同方法打佢,唔可以狂屈一招,真係鬥智鬥力

此篇文章於 10-31-11 11:02 AM 被 whassupbun 編輯。
舊 10-31-11, 11:10 AM   #417
Waimann

引用:
佢果400個Secrets你搵左幾多個?要搵夠一定數目先比你砌字的,我都係有次救完人之後冇砌字,我自己都唔為意,跟住繼續喺個城搵D謎語人獎杯,搵搵下冇端端彈句野出黎叫我按制砌字
我好似搵左百幾個咋....
依你咁講如果想解哂呢個副任係咪要搵哂400個先得@@"....
我記得之後仲有幾度地方要去救人的....
舊 10-31-11, 12:20 PM   #418
whassupbun

引用:
作者: Waimann 查看文章
我好似搵左百幾個咋....
依你咁講如果想解哂呢個副任係咪要搵哂400個先得@@"....
我記得之後仲有幾度地方要去救人的....
哦咁你唔洗太擔心啦,應該唔係中bug,係你未搵夠secrets啫,我救齊所有人果時搵左三百幾個 其實要搵齊400個唔係難,最重要係interogate晒所有線人,你開住detective mode周圍飛,一見到有敵人發綠光就去interogate佢,當綠色敵人唔再出現既時候就即係所有Secrets既位置都已經加晒落你地圖,之後跟地圖逐個區域去搵就好簡單

舊 10-31-11, 02:27 PM   #419
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
討論
漫畫世界哩D野,鍾意復活就復活架啦 好似果個Ra's al Ghul用個Lazarus Pit無限復活咁,game入面Batman對佢既死已經冇感覺
大佬我覺得打Ra's al Ghul同Mr Freeze都幾正,Ra's al Ghul果版感覺上類似上集Scarecrow果版,不過都係Scarecrow正D,但喺個沙漠度有幾廿個敵人同一時間跳出黎跟住你要狂按Counter果度我覺得正到爆第一次玩正到我叫左出黎好似廿二世紀殺人網絡Neo打幾百個Agent Smith咁
Mr Freeze就正在你要用唔同方法打佢,唔可以狂屈一招,真係鬥智鬥力
繼續討論
其實復活問題不大,幾萬個理由都得XD
只係我覺得今次ROCKSTEADY都算狠心,
真係有收尾FEEL,個Lazarus Pit都整爛埋,
做法上好似想講"o拿,整爛埋ga la,冇得復活啦咁"
(不過另一方面就係ROCKSTEADY有良心,冇擺到明有下一集咁)

Ra's al Ghul果度幾廿個COUNTER真係好型..之後你用手COUNTER Ra's al Ghul d 攻擊都好型..
Mr Freeze打到後尾好開心,係度諗用咩招打佢..XD
差d唔記得有GADGET可以停佢d武器~~

最麻煩我覺得係打小丑+兩邊小火車,好多敵人,X按到好累..

ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-11, 02:39 PM   #420
無神論者

註冊日期: Apr 2010
我覺得佢安排azrael既出現就已經係為第3集舖路
無神論者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-11, 03:54 PM   #421
bryanlakers

註冊日期: Jun 2008
PSN  IDbryanlakers
今日哈囉喂搵calendar man講野會唔會有特別event?
bryanlakers 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-11, 03:57 PM   #422
whassupbun

引用:
作者: ZOMA 查看文章
繼續討論
其實復活問題不大,幾萬個理由都得XD
只係我覺得今次ROCKSTEADY都算狠心,
真係有收尾FEEL,個Lazarus Pit都整爛埋,
做法上好似想講"o拿,整爛埋ga la,冇得復活啦咁"
(不過另一方面就係ROCKSTEADY有良心,冇擺到明有下一集咁)
引用:
作者: 無神論者 查看文章
我覺得佢安排azrael既出現就已經係為第3集舖路
繼續討論2
我喺外國論壇見有人猜測下集可能用漫畫No Man's Land個故事做背景,因為Azrael係其中一個主要角色,我對蝙蝠俠漫畫唔係太熟,不過自己上維基睇又覺得幾似層層,因為Azrael今集都警告左你“dark days are coming” 同Batman “will be the one to close the Gates of Hell. From the ashes of Arkham, the fires will rage and Gotham will burn alongside Batman” 咁又真係幾似No Man's Land咁大地震之後葛咸城完全被破壞到接近世界末日,加上No Man's Land葛咸城完全版美國政府獨立,大量平民都已經疏散晒,橋道都封鎖晒冇得出入,城內又被各幫派搞到四分五裂,咁就更加岩晒做game 而且由Arkham Asylum玩到Arkham City,冇理由下集又整細番個地圖架,好自然下一步進化就係整晒全個葛咸城啦
不過我之後睇埋同No Man's Land相關既wiki page Batman: Legacy,又幾似可以做下集故事,講個末日病毒喺葛咸城爆發,而 "an unlikely alliance searches the world for a possible cure including: Batman, Robin, Nightwing, Oracle, Azrael, Huntress and even Catwoman" 其中Batman, Robin, Nightwing同Catman今集已經可以用,要移值去下集唔係難,會唔會好似龍如4咁分幾個主角單元咁玩呢? 而且劇情上,今集Joker D血都已經感染左葛咸城某D平民,雖然Mr Freeze製造左解藥,但病毒哩D野突變到一發不可收拾既地步唔係冇可能啫,加上D Titan又去左唔同人手上,企鵝人都有,即係有可能有幾個源頭。有冇熟Batman漫畫既人可以分析下?

引用:
作者: bryanlakers 查看文章
今日哈囉喂搵calendar man講野會唔會有特別event?
會有幾句特別對白咁囉,有個成就/獎杯Storyteller, 就係要喺特定節日去搵Calendar Man傾計,佢監倉隔黎牆上有個月曆圈起左12個特別節日,你要set你部機去哩D日子再入game搵佢傾計,傾晒咁多日先解到杯。

此篇文章於 10-31-11 04:09 PM 被 whassupbun 編輯。
舊 10-31-11, 05:14 PM   #423
Waimann

引用:
哦咁你唔洗太擔心啦,應該唔係中bug,係你未搵夠secrets啫,我救齊所有人果時搵左三百幾個 其實要搵齊400個唔係難,最重要係interogate晒所有線人,你開住detective mode周圍飛,一見到有敵人發綠光就去interogate佢,當綠色敵人唔再出現既時候就即係所有Secrets既位置都已經加晒落你地圖,之後跟地圖逐個區域去搵就好簡單
搵左230幾個riddles都仲未有得砌字....
究竟總共要搵幾多個先再俾我砌字架....真係擔心係中左bug...
舊 10-31-11, 05:33 PM   #424
Sito
人修羅

如果錯手殺左d綠光人係咪就要靠自己搵架啦?
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-11, 05:49 PM   #425
Waimann

引用:
作者: Sito 查看文章
如果錯手殺左d綠光人係咪就要靠自己搵架啦?
我都上試過錯手殺左d綠光人...
應該之後會load番出黎的

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Batman - The Dark Knight Rises W!LL 電影版 974 12-10-16 10:09 PM
Batman Arkham Asylum [已售] imgahou 電視遊戲討論版 601 08-05-11 08:53 PM
2010 南非世界盃 討論區 泰利 國家隊討論區 8563 07-31-10 01:02 PM
[ETC] Grand Theft Auto: Harbour City Leaked 神祕人1號 電視遊戲討論版 3 04-01-09 08:45 PM
Batman: Arkham Asylum 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 3 12-17-08 02:48 AM

現在的時間是 04:27 PM

手機版 | APP版