Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-21-11, 04:38 PM   #326
jack850312
Senior Gamer
Jack

註冊日期: Mar 2011
PSN  IDJack-WCK
XBox Live Gamertagjack850312
引用:
作者: TOMCHEUNG 查看文章
原來真係有兩個結局
how to get the second one@@??
jack850312 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-11, 04:50 PM   #327
ryuka
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
Wii U IDryuka001
3DS Friend Code0516 7226 8384
PSN  IDrykaryuki
引用:
原來真係有兩個結局
唔會好似上集果種掛
ryuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-11, 05:18 PM   #328
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: ryuka 查看文章
唔會好似上集果種掛

o下? 上集有兩個結果咩?

舊 10-21-11, 05:18 PM   #329
pureman
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDpureman
引用:
作者: whassupbun 查看文章
原來隻game外國都有幾多DLC問題,一係印刷問題,一係冇code,一係就幾個code但全部都係下載同一樣野(外國買有貓女DLC+蝙蝠俠衫DLC+Joker Map等等)

http://www.joystiq.com/2011/10/18/ar...c-code-issues/

我隻ps3版都有問題,本說明書粒釘喺正封面正中間.....
pureman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-11, 05:23 PM   #330
ryuka
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
Wii U IDryuka001
3DS Friend Code0516 7226 8384
PSN  IDrykaryuki
引用:
作者: wing 查看文章
o下? 上集有兩個結果咩?
其實
ENDING果時佢會RANDOM咁見到隻手在水中伸上來,我估會唔會係呢種
ryuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-11, 05:51 PM   #331
wing
格鬥低手

引用:
作者: ryuka 查看文章
其實
ENDING果時佢會RANDOM咁見到隻手在水中伸上來,我估會唔會係呢種
哦............... 原來係咁

舊 10-21-11, 06:38 PM   #332
松田悟志
隼龍

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDFaiz82
XBox Live Gamertagfaiz82
引用:
原來真係有兩個結局
你講後期用CATWOMAN選救BATMAN定走佬果個?

舊 10-21-11, 06:58 PM   #333
TOMCHEUNG
Game Master
Balrog 好碰友

註冊日期: Dec 2005
3DS Friend Code3909 8573 2961
XBox Live Gamertagwc3tom
引用:
作者: 松田悟志 查看文章
你講後期用CATWOMAN選救BATMAN定走佬果個?
係呀
跟住仲要rewind
TOMCHEUNG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-11, 07:50 PM   #334
YKNULL

註冊日期: May 2008
PSN  IDLYK_89

我竟然嚮個蒸氣塔度卡關,我想問點樣行,BATMAN就黎熟喇

舊 10-21-11, 09:51 PM   #335
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
引用:
作者: YKNULL 查看文章

我竟然嚮個蒸氣塔度卡關,我想問點樣行,BATMAN就黎熟喇
邊個蒸氣塔?係咪要返去搵joker拎解藥,經過一個地方成日都要用浮冰拉繩果到?
如果係果個位既話我都卡住左好耐....先知原來要用搖控飛鏢拎電再去飛個電箱
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-11, 12:09 AM   #336
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
玩到博物館, 如果唔係套蝙蝠俠戰衣, 真係會以為自己玩緊《葉問The Game》 尤其是出Beatdown果陣

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-11, 04:18 AM   #337
SHCEHUK
Game Master

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDcshhenry
現在玩緊AR TRAINING,請問飛行時有甚麽技巧,
我現在只懂得X制,怎樣上升和急降(那裏可以看到操作表)

另外,請問合拼?怎樣取得,我合拼了一個?,但合完後不知怎做(不記得第一集怎做了)

此篇文章於 10-22-11 04:22 AM 被 SHCEHUK 編輯。
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-11, 06:29 AM   #338
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: wing 查看文章
你記錯了, 只能在最後boss戰之前, 即係成間房敵人歡迎你來 "開party" 之前. 爆機後load番個save, 佢都係會去番呢個位
咁想爆機後再一次過收集咪實行唔到...
好唔friendly
19909696 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-11, 10:08 AM   #339
wing
格鬥低手

引用:
作者: 19909696 查看文章
咁想爆機後再一次過收集咪實行唔到...
好唔friendly
o我, 咁都ok, 因為去番果個位, 你其實都可以唔入去party, 周圍收集野.

舊 10-22-11, 10:19 AM   #340
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
Batman Arkham City Official Map App
http://itunes.apple.com/us/app/batma...472027508?mt=8

有冇人買o左個Map App?似乎幾詳細o既地點、item攻略

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-11, 11:18 AM   #341
我係我
Banned

爆機....joker最後首only you搞到佢好gay咁
舊 10-22-11, 11:21 AM   #342
bryanlakers

註冊日期: Jun 2008
PSN  IDbryanlakers
引用:
作者: 我係我 查看文章
爆機....joker最後首only you搞到佢好gay咁
不能同意更多
bryanlakers 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-11, 11:30 AM   #343
SHCEHUK
Game Master

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDcshhenry
引用:
用了多長時間
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-11, 12:29 PM   #344
whassupbun

引用:
作者: SHCEHUK 查看文章
現在玩緊AR TRAINING,請問飛行時有甚麽技巧,
我現在只懂得X制,怎樣上升和急降(那裏可以看到操作表)

另外,請問合拼?怎樣取得,我合拼了一個?,但合完後不知怎做(不記得第一集怎做了)
AR Training我覺得最易係一開始第一個marker你直線對齊先, 跟住果D marker就自然好易, 因為佢多數都係直線繼續去, 只係高同低飛既分別, 一係就90度角轉左或右
按實X制滑翔, 再按R2就Dive Bomb衝落地面, 衝左一陣時間你R2放手(仲一直按實X) 之後左控制桿向後拉, 可以借助衝力滑翔到更高既地方; 另外按實X既時候左控制桿推前就會向下前衝; 你完成左頭4個AR Training就會有Grapnel boost, 按R1射條繩出去之後連按X兩次, 就會加速拉你自己上條繩, 跟住可以再飛高D遠D

砌謎語人問號你首先要做左個sidequest叫你返番去教堂救medical team, 跟住開始就會有身上發綠色光既線人(開detective mode睇), 你要唔好打暈佢, 清晒佢身邊其他同黨, 之後就可以盤問佢迫佢比線索你, 咁先可以開始砌謎語人問號; 之後你喺個城入面用detective mode見到D問號, 對齊佢, 再按實L2就可以解到個謎語

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
Batman Arkham City Official Map App
http://itunes.apple.com/us/app/batma...472027508?mt=8

有冇人買o左個Map App?似乎幾詳細o既地點、item攻略
我冇iPhone唯有睇哩個網 暫時齊晒D謎語人獎杯
http://www.nowgamer.com/cheats/arkha...ons_guide.html
仲有哩個:
http://www.gamesradar.com/batman-ark...riddler-guide/

此篇文章於 10-22-11 07:58 PM 被 whassupbun 編輯。
舊 10-22-11, 10:11 PM   #345
我係我
Banned

引用:
作者: SHCEHUK 查看文章
用了多長時間
唔記得,大慨10幾個鐘呱,但支線未解晒的
舊 10-22-11, 10:12 PM   #346
我係我
Banned

另外想問下如果有d可以打爆既牆係半空既話,用咩先整得爆佢?
另外仲有果d守住問號前面既自動機關槍,丟乜過去都俾佢秒晒....

此篇文章於 10-22-11 10:19 PM 被 我係我 編輯。
舊 10-22-11, 10:41 PM   #347
whassupbun

引用:
另外想問下如果有d可以打爆既牆係半空既話,用咩先整得爆佢?
另外仲有果d守住問號前面既自動機關槍,丟乜過去都俾佢秒晒....
喺半空果D係木板牆黎, 唔洗引爆, 滑翔飛埋去佢會自動飛踢撞爆

果D機關槍用disruptor整壞佢就得, 右方向制第二個

舊 10-22-11, 10:52 PM   #348
Akito86
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2003
AR training其實有幾多個?? 好辛苦玩完頭四個之後又四個...仲難玩, 直情連D MARKER都唔知係邊....玩哂有咩羅?? 如果件野唔係必要就決定唔玩佢算數了....
BESIDE...做一晚BATMAN真係唔簡單...忙到爆...老友又多....係甘開SIDE MISSION...

舊 10-22-11, 11:00 PM   #349
whassupbun

引用:
作者: Akito86 查看文章
AR training其實有幾多個?? 好辛苦玩完頭四個之後又四個...仲難玩, 直情連D MARKER都唔知係邊....玩哂有咩羅?? 如果件野唔係必要就決定唔玩佢算數了....
BESIDE...做一晚BATMAN真係唔簡單...忙到爆...老友又多....係甘開SIDE MISSION...
完成頭果四個拎左個grapnel boost就得, 之後果D冇野解的, 係解獎杯同成就囉

漫畫世界D時間真係過得好慢, 現實世界玩左十幾廿個鐘, 先係Batman既一晚

舊 10-22-11, 11:36 PM   #350
我係我
Banned

引用:
作者: whassupbun 查看文章
喺半空果D係木板牆黎, 唔洗引爆, 滑翔飛埋去佢會自動飛踢撞爆

果D機關槍用disruptor整壞佢就得, 右方向制第二個
disruptor係咪要升左級先得?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Batman - The Dark Knight Rises W!LL 電影版 974 12-10-16 10:09 PM
Batman Arkham Asylum [已售] imgahou 電視遊戲討論版 601 08-05-11 08:53 PM
2010 南非世界盃 討論區 泰利 國家隊討論區 8563 07-31-10 01:02 PM
[ETC] Grand Theft Auto: Harbour City Leaked 神祕人1號 電視遊戲討論版 3 04-01-09 08:45 PM
Batman: Arkham Asylum 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 3 12-17-08 02:48 AM

現在的時間是 10:49 AM

手機版 | APP版