Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-15-10, 09:55 AM   #551
卡柏
God of Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
係邊一間黎?我下次都去訂下先

我就係成日佢D背後靈陰到
上水

隻game o係清到最後一隻後會以慢鏡表示我覺得都係幾好既設定~~~
但alan哥跑極都唔夠d demon快再加暫時唔夠彈 (上限後冇得儲起佢), 真係令到隻game更難玩
我已經係玩easy......
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-10, 01:38 PM   #552
阿志
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDSANG
XBox Live GamertagMr SANG
引用:
作者: 卡柏 查看文章
上水

隻game o係清到最後一隻後會以慢鏡表示我覺得都係幾好既設定~~~
但alan哥跑極都唔夠d demon快再加暫時唔夠彈 (上限後冇得儲起佢), 真係令到隻game更難玩
上水邊度咁好買完野竟然會掬躬
下次買game去下先

不過我好驚玩呢類game,對上一次玩siren都頂唔順

舊 05-15-10, 01:42 PM   #553
卡柏

引用:
作者: 阿志 查看文章
上水邊度咁好買完野竟然會掬躬
下次買game去下先

不過我好驚玩呢類game,對上一次玩siren都頂唔順
上水廣場百記~~~

呢隻同屍人唔多同, 暫時玩到第二章又唔覺好不安, 係個故仔幾吸引人追落去
舊 05-15-10, 03:55 PM   #554
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
好有氣氛,好正
又有電影feel,真係冇買錯
19909696 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-10, 03:57 PM   #555

引用:
作者: 卡柏 查看文章
上水

死喇,我仲教左hard玩添....
舊 05-15-10, 06:14 PM   #556
luminezxa

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDlumine913
引用:
作者: 19909696 查看文章
死喇,我仲教左hard玩添....
我覺得ok夠彈…如果你中晒既話
第3章中段先覺得唔夠用
luminezxa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-10, 07:14 PM   #557
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
discuss某會員寫的review
http://www.discuss.com.hk/viewthread...extra=page%3D1
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-10, 10:55 PM   #558
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
據知,坊間唔係有好多人識ALAN WAKE,可能同宣傳方面有關,所以依家呢個星期就以LOST PLANET 2比較好賣,覺得佢會同HEAVY RAIN一樣要炒一陣先會熱起來,所以有心想推薦給別人的話,佢是不錯的選擇

另外限定版是349吧,不知為何見到有D舖頭賣369...是臨時加價?還是...

舊 05-16-10, 12:05 AM   #559
卡柏

引用:
據知,坊間唔係有好多人識ALAN WAKE,可能同宣傳方面有關,所以依家呢個星期就以LOST PLANET 2比較好賣,覺得佢會同HEAVY RAIN一樣要炒一陣先會熱起來,所以有心想推薦給別人的話,佢是不錯的選擇

另外限定版是349吧,不知為何見到有D舖頭賣369...是臨時加價?還是...
相信係炒炒地....
第一日都有版友............啦
的確唔係機迷, 基本上都未必留意到呢隻, LP2個名太大了 (o係呢期黎講)~~~
m$又唔努力d推佢, sigh~~~
舊 05-16-10, 01:41 AM   #560

其實我唔係幾夠膽上網睇關於依隻GAME 既野, 怕會無意之中有劇透....
舊 05-16-10, 01:46 AM   #561
Frozen Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2001
反而我見限定版好似炒唔起喎...
尋日第二個壇有人報$399果間連鎖店
今日我去第二間分店已經係做番原價 $349

引用:
作者: 19909696 查看文章
其實我唔係幾夠膽上網睇關於依隻GAME 既野, 怕會無意之中有劇透....
+1

劇透嘛... 樓上果個討論區第1頁已經有個勇者做左啦
我已經心機再入去再俾D無品人揑他

Frozen Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-10, 02:18 AM   #562
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
成隻game就好似睇緊美國d電視劇集咁,超正

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-10, 02:24 AM   #563
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
個前傳都好正,有興趣可以去官網或者YouTube睇返
睇完心寒多D,更加有興趣玩隻遊戲
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-10, 10:39 AM   #564
An0raku
速報Glutton

註冊日期: Sep 2009
無期望有時就無失望
隻game明刀明槍係向Stephen King致敬
一開波遇到嗰個老伯姓Maine 係King sir住嘅地方
亦係佢好多故事發生嘅背景
跟住又有小說The Shining 或者Misery嘅reference
應該重有其他不過我淨係玩咗一章半......
唔怪得之限量版包裝到成半硬皮書咁喇
An0raku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-10, 10:50 AM   #565
一一
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
懶得追Post
特別版送本小說,係真係有一本書,定就咁download??
如果一本書,有無朋友可以影張相來睇睇? thanks
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-10, 11:04 AM   #566
RPG之鬼

引用:
作者: 一一 查看文章
懶得追Post
一本實體書,比一般本單行本厚少許,因為是硬皮書
你可以睇翻先前,有人POST個特典版既圖
本書內容應該是遊戲之後的世界,所以未爆機就真係唔好睇住

此篇文章於 05-16-10 12:08 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-10, 11:16 AM   #567
An0raku
速報Glutton

註冊日期: Sep 2009
引用:
懶得追Post
真係有本書嫁 不過唔係小說
係資料補完 最攪嘢係由game裏面一個角色編嘅
我寫字已經吃力 等其他朋友放相俾你睇吧
唔好介意
An0raku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-10, 01:40 PM   #568
一一
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
引用:
一本實體書,比一般本單行本厚少許,因為是硬皮書
你可以睇翻先前,有人POST個特典版既圖
本書內容應該是遊戲之後的世界,所以未爆機就真係唔好睇住
引用:
作者: An0raku 查看文章
真係有本書嫁 不過唔係小說
係資料補完 最攪嘢係由game裏面一個角色編嘅
我寫字已經吃力 等其他朋友放相俾你睇吧
唔好介意
thanks
咁好似買特別版好過普通版,價錢又唔係差好多
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-10, 01:43 PM   #569
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
thanks
咁好似買特別版好過普通版,價錢又唔係差好多
絕對係~
特典又有theme同avatar送
仲有隻soundtrack, 幾廿蚊抵到爛啦

舊 05-16-10, 02:37 PM   #570
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
walkin買特典係咪無左dl theme同avatar張card?我成個盒就見到game、書、soundtrack+特典三樣野.

舊 05-16-10, 02:52 PM   #571
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: 普通人一個 查看文章
成隻game就好似睇緊美國d電視劇集咁,超正
冇錯, 我最欣賞佢遊戲進行緊時會有d獨白
令到隻game玩起上黎時都不忘會加入d電視劇的要素

過chapter時會有"Previously on Alan Wake"

我一日玩一chapter, 當睇劇先

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-10, 02:53 PM   #572
yKS
Banned
PIMP

註冊日期: Feb 2002
PSN  IDAngelus01
XBox Live GamertagAngeluz01
引用:
作者: liar 查看文章
walkin買特典係咪無左dl theme同avatar張card?我成個盒就見到game、書、soundtrack+特典三樣野.
限定版既dl theme同avatar係隻bonus disc內
yKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-10, 03:22 PM   #573
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
懶得追Post
呢到有開箱文
http://xboxlife.tw/show.php?fid=2&tid=832

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-10, 04:51 PM   #574

引用:
作者: usayarE 查看文章
個前傳都好正,有興趣可以去官網或者YouTube睇返
睇完心寒多D,更加有興趣玩隻遊戲
係咪真人版果個??
舊 05-16-10, 06:35 PM   #575
IDGAF
The One

引用:
懶得追Post
由於尋晚打爆了LOST PLANET2(正確來講係今朝)
雖然特典/贈品未到都去拎咗已訂的限定版GAME,
限定版的包裝的確幾靚,而且好"厚重",
具體講就係4個DVD盒加埋咁大,厚過部Wii都差唔多重。

本小說/file真係一本書,而且估唔到係全彩粉紙印刷,
另有OST CD、BONUS DISC。

隻BONUS DISC我開頭以為係DVD影像格式,
但原來係XBOX360 GAME格式,為免被劇透我無詳細睇,爆機之後先睇啦,
BOUNS DISC內容無中文化,但有隱藏式英文字幕,
我UNLOCK咗隨碟附有的兩個THEME(21MB、27MB)同玩家圖示,
INSTALL埋個DEVELOPER COMMENTARY(182 MB,可UNLOCK AVATRA AWARD)落HDD就算。

反而主GAME得一隻GAME DISC,INSTALL後發現得6.2GB容量,覺得意外地少,
另外隨GAME張DLC卡我未試,但睇佢寫好似要7月先用得,都唔駛入CODE了。

GAME我只係INSTALL了未得聞玩。

此篇文章於 05-16-10 08:52 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Xbox360] ◇◆◇ Alan Wake ◇◆◇ 心靈殺手 ◇◆◇◆◇ 1000成就攻略討論區 ◇◆◇◆◇ updated ㊣㊣㊣ yKS 攻略及心得交流區 180 08-10-10 07:12 PM
[Xbox360] Alan Wake 攻略區請去樓上 now_loading 攻略及心得交流區 3 05-14-10 01:48 PM

現在的時間是 09:56 PM

手機版 | APP版