Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-12-11, 01:07 PM   #51
LKC
God of Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
MotorStorm ?
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
做到咁,我點解唔玩 Burn Out?
做到咁,我點解唔玩MotorStorm 3
LKC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-11, 02:07 PM   #52
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
段cg好似ps1年代產物...
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-11, 02:19 PM   #53
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
因為佢出既時候同期無burnout無motorstorm.
鐘意玩呢類game既人自然會買黎玩.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-11, 02:56 PM   #54
LKC

咁快知道同期無MotorStorm/BURNOUT新作
舊 05-12-11, 03:02 PM   #55
騎蘿蘿
Crazy Gamer
全職CD-ROM

註冊日期: Dec 2006
3DS Friend Code4382 2916 1091
如果隻操控用返RR咁玩 都可以一試

閣下
騎蘿蘿 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-11, 03:26 PM   #56
ahleung
The One
Bannnned

因為而家無, 所以我而家咁講無錯喎.

反而未知有無就講定「點解唔玩XXX」唔係仲怪咩? 套用番你果句「咁快知道同期有MotorStorm/BURNOUT新作
舊 05-12-11, 03:51 PM   #57
LKC

睇完新片,再唸返起PS2既Ridge Racer外傳

引用:
作者: ahleung 查看文章
因為而家無, 所以我而家咁講無錯喎.
反而未知有無就講定「點解唔玩XXX」唔係仲怪咩? 套用番你果句「咁快知道同期MotorStorm/BURNOUT新作
紅色字,我係講 無 喎

好簡單,因為我們睇完片覺得Ridge Racer Unbounded暫時超越不了MotorStorm 3/BURNOUT的水準,所以才有此結論.

所以就算喜歡此類型遊戲的遊戲玩家,也未必會買此作

此篇文章於 05-12-11 03:54 PM 被 LKC 編輯。
舊 05-12-11, 03:59 PM   #58
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
作者: LKC 查看文章

紅色字,我係講 無 喎

好簡單,因為我們睇完片覺得Ridge Racer Unbounded暫時超越不了MotorStorm 3/BURNOUT的水準,所以才有此結論.

我隻MS3仲未玩完的........

其實同Motorstorm類似既Games都有幾隻, 最近出既就係Nail (不過只睇過片only)
暫時咁多隻之中我仲係覺得Motorstorm最有戰鬥格味道

哩隻就等睇試玩片
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-11, 03:59 PM   #59
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
果隻其實唔差
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-11, 04:07 PM   #60
LKC

引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章
我隻MS3仲未玩完的........

其實同Motorstorm類似既Games都有幾隻, 最近出既就係Nail (不過只睇過片only)
暫時咁多隻之中我仲係覺得Motorstorm最有戰鬥格味道

哩隻就等睇試玩片
同類仲有剛發售:MX vs. ATV Alive,不過睇完片,興趣不大
http://ps3.ign.com/objects/086/086256.html

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
果隻其實唔差
如果唔用Ridge Racer個名,會好一點
舊 05-12-11, 04:08 PM   #61
ahleung
The One
Bannnned

引用:

紅色字,我係講 無 喎

紅字係我係特登改的, 咁先可以套用番嚮你果句上.
重點不在一個「有/無」, 而在於「未知就去assume咗」

至於話及唔及得上,
同一類型同一風格有幾隻唔同級數既game好平常o者.
唔通逄親有軍事FPS/TPS game就話點解唔玩COD, SOCOM?
逄親有超現實FPS/TPS game就話點解唔玩GearsOfWar, Killzone?

唉, 我唔係想嗌交. 我只係覺得原先兩個post實在有D奇怪, 所以就加一句, that's all.
舊 05-12-11, 04:12 PM   #62
TCS_disable
我有車車~

好老實... R:Racing Evolution 無講明係 RR系列作
但今次呢隻 unbounded 講明係系列作, 點都會俾人比下去,點解呢隻野會搞成咁

情況同以前 Need for Speed 一樣

差在玩開呢個Series 嘅人, 點去理解呢隻野

我就接受唔到, 因為無左 RR 以往系列果種「美感」
舊 05-12-11, 04:24 PM   #63
LKC

引用:
紅字係我係特登改的, 咁先可以套用番嚮你果句上.
重點不在一個「有/無」, 而在於「未知就去assume咗」

至於話及唔及得上,
同一類型同一風格有幾隻唔同級數既game好平常o者.
唔通逄親有軍事FPS/TPS game就話點解唔玩COD, SOCOM?
逄親有超現實FPS/TPS game就話點解唔玩GearsOfWar, Killzone?

唉, 我唔係想嗌交. 我只係覺得原先兩個post實在有D奇怪, 所以就加一句, that's all.
睇完片,覺得好就讚,
不是水準亦可以有個人意見!
http://www.gaforum.org/showpost.php?...1&postcount=51
文中點解唔玩XXX係個人決定

如果係講大家點解唔玩XXX,才會有問題啊,不要太敏感吧

此篇文章於 05-12-11 04:26 PM 被 LKC 編輯。
舊 05-12-11, 04:28 PM   #64
ahleung
The One
Bannnned

引用:
睇完片,覺得好就讚,
不是水準亦可以有個人意見!
http://www.gaforum.org/showpost.php?...1&postcount=51
文中點解唔玩XXX係個人決定

如果係講大家點解唔玩XXX,才會有問題啊
無錯, 我同你都響道發表緊個人意見而已.

so what's the problem?
舊 05-12-11, 04:32 PM   #65
LKC

引用:
無錯, 我同你都響道發表緊個人意見而已.

so what's the problem?
沒有人話有問題
舊 05-12-11, 05:50 PM   #66
飛燕
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
45人喜歡
66人不喜歡

個問題是風格玩法…太無自已特色
要似burnout唔緊要,但有無新玩法吸引我?
爆山炒車幾隻game玩緊

NFS:The Run都爆緊
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-11, 06:40 PM   #67
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
Bandai 用RR 個名搵餐食姐.. 唔洗咁大期望..

市場咁大,同期咪改期law, 唔通Killzone, Halo 會夠膽同 COD 同期嗎...
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-11, 08:33 PM   #68
LKC

FlatOutシリーズのクリエイターが開発するリッジレーサーの新タイトルRidge Racer Unbounded。バンダイナムコゲームスの海外向けプレスイベントにて本作の最新トレイラーが披露、北米でのリリース時期が2012年2月に定まったことも発表されています。次々と車が宙に舞い、ビルをも粉砕する勢いで爆走する本作の危険極まりないデッドヒートシーンをチェックしておきましょう。
http://gs.inside-games.jp/news/278/27843.html
舊 05-12-11, 09:40 PM   #69
\ot_to/

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
果然好似burnout!!! 即管睇下呢隻有咩特色~~~
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-11, 02:02 AM   #70
ta423
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
Ridge Racer最初果幾集係好鍾意,起跑果度一樣的,雖然理論上最初係想慳左D景,唔洗做咁多景,跟住就有分叉路,叉去唔同地方(但都係得少少路段),雖然係慳皮野,但幾有風格的…

所以去到而家機能強左,我覺得可以照樣咁玩,但好多分叉,或者叉上叉,咁可以變左一個城市,成十幾廿條賽道…

如果係咁就好…正如我想見到以前超任果D遊戲,因而家機能強,可以爆好多敵人出來咁樣…
Agree,我都幾鐘意叉開另一條路整成第條賽道既做法,
令人對條賽道印象更加深刻之餘又可以帶到種新鮮感出黎
ta423 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-11, 11:15 AM   #71
ahleung
The One
Bannnned

自製賽道
http://www.vg247.com/2011/08/10/ridg...eator-feature/
舊 08-11-11, 12:30 PM   #72
shodanng2
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
今代RR算係系列上既突破啦
畫面進步左
多左好多碰撞同爆破場面
又有自製賽道可以share比其他玩家
算係有番D誠意唔食老本

之前3DS隻RR用番PSP版既素材
真係好失望
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-11, 02:12 PM   #73
TCS_disable
我有車車~

Ridge Racer 玩呢d野仲係 Ridge Racer ?

完全無晒當年果種華麗感, 換黎一堆暴徒 Style

此篇文章於 08-11-11 02:14 PM 被 TCS_disable 編輯。
舊 08-11-11, 02:25 PM   #74
LKC

引用:
作者: shodanng2 查看文章
今代RR算係系列上既突破啦
畫面進步左
多左好多碰撞同爆破場面
又有自製賽道可以share比其他玩家
算係有番D誠意唔食老本

之前3DS隻RR用番PSP版既素材
真係好失望
有變化/突破--因為係外傳

RR8-->WiiU首發
RR9-->XB720首發
RR10-->PS4首發
RR外傳-->PSV首發 <---已確定

我已經同namco計好哂
舊 08-18-11, 12:23 AM   #75
neo

Aggressive gameplay HD, 2011 Gamescom
ttp://www.youtube.com/watch?v=eLwqLGrtfHE
引用:

『目に見えるものを感じずに・・・目に見えぬものを感じられるとでも言うのか?』
『おまえ達にも見えているのだろう?未来永劫、この輪廻を断ち切ることなど出来ないことを。』
『それ故に・・・悔いの残らぬよう、やり遂げなさい。』
「我、生きずして死すこと無し。理想の器、満つらざるとも屈せず。
これ、後悔とともに死すこと無し・・・」
「わかっていたはずだった・・・」「私達は、自由を見られるかしら?」
「これで・・・良かったのか?」
「大丈夫・・・何時かきっと、分かり合える日が来る。
そして、遠い未来へ・・・命は受け継がれるから。」
neo 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ridge Racer 6 neo2046 電視遊戲討論版 100 03-10-10 12:27 PM
Ridge Racer 7 [已售] 神祕人1號 電視遊戲討論版 233 09-08-07 11:52 PM

現在的時間是 07:14 PM

手機版 | APP版