Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-15-18, 03:26 PM   #2726
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
新Fes結果係原粒紅豆vs去皮紅豆......
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-18, 03:46 PM   #2727
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
引用:
作者: 信長 查看文章
預測佢地位置,
尤其做object 時背面, TC 時塔上方高位跳入
佢地真係近身好惡, 拉好距離, 大部分武器都可以一戰,
避到佢現身第一下致命攻勢好重要
佢地一定係殺到人時先現身, 所以油好地都防到佢地接近,留意隊友死的位置
同佢地打走位要小心,唔好自己走左入死位,小心轉角位
Roller唔係忍者的話感覺都冇咩特別...
忍者的話煩好多...
就算已經用遠武,一唔留意有時都比佢堆到身..

舊 09-15-18, 03:49 PM   #2728
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
音樂堂大左好多, TC 都改路線,
無左左右大高位,
不過好多位開揚左

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-18, 08:31 PM   #2729
leungky1

引用:
作者: ROCAS 查看文章
忍者的話煩好多...
仲有高台優勢嘅
我Arowana Mall同Moray Towers成日由高台飛出殺到人
===
音樂堂多左好多細擋倒啲直射攻勢
玩個感覺似滑板場
由手機版發出

此篇文章於 09-15-18 09:12 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-15-18, 08:37 PM   #2730
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
引用:
作者: ROCAS 查看文章
忍者的話煩好多...
基本上我用泡泡池先會同Roller/油掃one on one,基他武器我會睇情況走人再伏擊。特別係大油掃,起營地同貨櫃場這類“走廊”已經可以掃晒成條通道,而且一路向前一路揮動,d油可以灑到中程武器咁遠。我用紅雙打佢,可以話miss一槍都死得。當然,油掃比Roller少左一擊必殺既能力,變相浮水時間長左,遇到遠程武比較輸蝕。

我從使用 Tapatalk 的 TA-1052 發送
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-18, 08:39 PM   #2731
AKIRA桑
Splatoon中

Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
引用:
作者: 信長 查看文章
音樂堂大左好多, TC 都改路線,
無左左右大高位,
不過好多位開揚左
唔止,我發現所有舊場都改左,例如礦場同橋底。

舊 09-15-18, 08:47 PM   #2732
AKIRA桑
Splatoon中

https://twitter.com/SplatoonJP/statu...258233344?s=19

舊 09-16-18, 02:44 PM   #2733
leungky1

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
唔止,我發現所有舊場都改左,例如礦場同橋底。

礦場無左輸送帶後推魚難左
橋底有斜路行攻守易左
==
Area都首嘗S+了
由手機版發出
舊 09-17-18, 02:11 AM   #2734
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-18, 11:14 PM   #2735
leungky1

搶魚
3v1都可以全部射失/兜路戰術嘅隊友場場出沒
攪到我前4分半鐘推嘅努力全部白費
成班所謂S+仲衰過S
由手機版發出
舊 09-18-18, 06:51 PM   #2736
AKIRA桑
Splatoon中

Funny
https://twitter.com/Manaph_why/statu...76680401723392
舊 09-18-18, 09:40 PM   #2737
leungky1

A搶塔又撞正哂垃圾級隊友
1.座塔去緊屋企都可以3個出哂去殺完人不停按Nice去到己方輸
2.有個狙放棄唔玩兩分鐘都唔斷線,斷我條Bar
3.有個人不停向後飛跌
4.坐塔自己上左去就贏,唔知點解成班等對手上去推埋嗰兩分反勝,毫無常識

攪到成個Rank好似有人Hack左咁......
由手機版發出
舊 09-20-18, 08:33 AM   #2738
leungky1

摸蜆成班廢狙Camper唔識殺人,又無去搶蜆
淨係識做耙
場場防守都要人地門前1v3
連輸8場B+左

咩Rank嘅狙都多左
狙對狙仲好少少
對面配左浴缸響低Rank根本一早定左勝負
狙多嘅程度係自己攞左浴缸想攞優勢
都可以配多枝廢狙響同隊玩死你
陣間要試下B係咪地獄到可以咁樣Carry啲廢狙上A
又或者,外面有股風氣係打左90%,就可以不負責任咁試支佢無玩過嘅武器去陰人......
由手機版發出

此篇文章於 09-20-18 08:37 AM 被 leungky1 編輯。
舊 09-20-18, 09:22 AM   #2739
AKIRA桑
Splatoon中

其實個重點唔係RankABC,個人覺得好多人都放棄左摸蜆Rank,hea打既人絕對比其他模式既人高。另外,場地亦好重要,因為有些武器在某些場會失去地利,咁學神就會更加廢。

從我的iPad使用Tapatalk 發送
舊 09-20-18, 09:46 AM   #2740
ROCAS

蜆真係比其他mode 更身心疲累....
s 都仲有d 係一粒都唔會去執ge 人...

舊 09-20-18, 09:46 AM   #2741
ROCAS

重發。。del

此篇文章於 09-20-18 09:48 AM 被 ROCAS 編輯。 原因: 重發
ROCAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-18, 11:06 AM   #2742
leungky1

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
其實個重點唔係RankABC,個人覺得好多人都放棄左摸蜆Rank,hea打既人絕對比其他模式既人高。另外,場地亦好重要,因為有些武器在某些場會失去地利,咁學神就會更加廢。

從我的iPad使用Tapatalk 發送
可以賴我都想賴博物館
但次次無事行玻璃爆籃同阻截我行玻璃嘅人都配響對面
我針對呢樣改策略都無用,下層3v1都可以俾唔係水筆嘅人不停射到,仲衰
放棄係完全唔玩,我覺得更多人係認真而無自知之明
由手機版發出

此篇文章於 09-20-18 05:07 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-20-18, 08:15 PM   #2743
AKIRA桑
Splatoon中

引用:
作者: leungky1 查看文章
可以賴我都想賴博物館
但次次無事行玻璃爆籃同阻截我行玻璃嘅人都配響對面
我針對呢樣改策略都無用,下層3v1都可以俾唔係水筆嘅人不停射到,仲衰
放棄係完全唔玩,我覺得更多人係認真而無自知之明
由手機版發出
都係果句,摸蜆同摸魚一樣,不要太認真,四個模式中,我覺得摸蜆係最不能自決,唔係話你殺晒其他人就得。

舊 09-20-18, 11:00 PM   #2744
leungky1

結果B同上面個爭鬥都幾差天共地
冷靜少少保持距離就連贏
由手機版發出
舊 09-24-18, 12:06 PM   #2745
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
今個謎之場地真係成日都跌死:xdxd:
(註:係彈板上禁實B就會自自然高高彈起)

此篇文章於 09-24-18 12:20 PM 被 張飛後代 編輯。
張飛後代 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-18, 12:23 PM   #2746
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
引用:
作者: 張飛後代 查看文章

我都係,但玩一兩舖就記得點跳。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-18, 12:55 PM   #2747
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
終於遇到啲識玩嘅隊友,暫時三連勝中
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-18, 01:00 PM   #2748
leungky1

引用:
作者: 張飛後代 查看文章
有時唔勉強自己,行網路,又真係少人Mark

間中遇著神狙或格靈響中間
不過記到叉嘅時間,就可以牆與牆間完美迴避,尾段反咬佢半場幾%

10倍Match贏左一次
由手機版發出

此篇文章於 09-24-18 01:03 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-24-18, 07:32 PM   #2749
leungky1

Twitter成堆跳彈床後即刻雙槍飛跳
變左玩立體機動裝置打巨人
睇完先知Octo原來都未將隻遊戲系統推到盡
例子

由手機版發出

此篇文章於 09-24-18 07:35 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-25-18, 06:42 AM   #2750
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

原來可以跳住碌。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 10:34 PM

手機版 | APP版