Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 07-29-08, 12:41 PM   #151
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: KKH 查看文章
看來只有一部怎看都說不上浮誇的雞能豬狗可以說是勉強拉車邊......
We are豬朋狗友!!!
/\

話說我部古董IXUS i早排響公司影完D邪o野後當晚返到屋企就打柴了
都未上來報銷的說......
\
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-08, 08:31 PM   #152
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
哦? 你又想做壞事?

不過確實好昂貴耶~
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-08, 11:36 PM   #153
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

好驚~ 初代電飯煲的 joystick 忽然回到完全正常的狀況!
舊 07-29-08, 11:41 PM   #154
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
好驚~ 初代電飯煲的 joystick 忽然回到完全正常的狀況!
首領一話棄煲納雞, 立即迴光返照....

Rice

舊 07-29-08, 11:44 PM   #155
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

所以現正十分不悅..................

剛剛收工時還差點跑了去買雞!

世事真是匪夷所思.
舊 07-29-08, 11:55 PM   #156
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
介不到奶架啦/\

舊 08-10-08, 10:04 PM   #157
KTN
~♡

我來炫耀的
前塵往事
LX-3繼續跌價啦\/

舊 08-11-08, 12:37 AM   #158
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
大家一齊LX-3啦

舊 08-11-08, 01:25 AM   #159
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

XBox Live Gamertagk0h4ku
BSOD

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-08, 01:53 AM   #160
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
作者: Hayami 查看文章
BSOD
鏡頭做 あなことや こなこと 的時候?

還是其實你想買 LX-3?
舊 08-11-08, 01:55 AM   #161
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
作者: KTN 查看文章
我來炫耀的
前塵往事
LX-3繼續跌價啦\/
什麼問題? 那些白白的東西? 有問題?
舊 08-11-08, 07:52 AM   #162
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

XBox Live Gamertagk0h4ku
引用:
鏡頭做 あなことや こなこと 的時候?

還是其實你想買 LX-3?
冇呀 冇跌冇撞
就咁係吉之島影食物果時就個zoom lens出問題
最後出bsod用唔到

唔會考慮電飯煲
而且只會搵d under2000的舊model的卡片機

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-08, 09:17 AM   #163
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagFelix cpe
引用:
應該是指佢部5D終於無DUST

舊 08-11-08, 09:30 AM   #164
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

引用:
作者: 真.朱皮 查看文章
5D入塵乃家常便飯, 算不上是什麼損壞啦~

不是啦~

Rice

舊 08-11-08, 11:03 AM   #165
KTN
~♡

事前事後的分別,而且又不用換lx-3

引用:
f100fd算嘛

引用:
作者: Hayami 查看文章
冇呀 冇跌冇撞
就咁係吉之島影食物果時就個zoom lens出問題
最後出bsod用唔到

唔會考慮電飯煲
而且只會搵d under2000的舊model的卡片機
怎看相片的比例也不是5D...

5D入塵這些閒事算甚麼,無塵的怎算是5D

引用:
作者: 真.朱皮 查看文章

舊 08-29-08, 02:31 PM   #166
亞飛
Moderator
野人生活中

3DS Friend Code5086 0979 5484
唉呀...到我啦....留意左上角!!
點解會咁gar!?
我買左部機番來都冇拆過lens出來
一直都搵Protector蓋住
cmos咁都入到塵!?

舊 08-29-08, 03:16 PM   #167
riceking
一人前のダメ人間

CMOS入塵家常便飯啦

Rice

舊 08-29-08, 03:35 PM   #168
亞飛
Moderator
野人生活中

引用:
作者: riceking 查看文章
CMOS入塵家常便飯啦

Rice
大師...有咩方法搞搞佢!?
拆支鏡出來 搵bump 噴噴佢?
p.s. 我屋企長期好大塵...係咪要搵個地方好d @@

定係拎番去俾人整!?

舊 08-29-08, 03:53 PM   #169
Ewin
God of Gamer
小明

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: 亞飛 查看文章
唉呀...到我啦....留意左上角!!
點解會咁gar!?
我買左部機番來都冇拆過lens出來
一直都搵Protector蓋住
cmos咁都入到塵!?

你支KIT對焦果時會郁嘛, 同埋機身都有位可以入塵, 一D都唔出奇
CMOS向下BUMP, 如果唔得, 就豪少少買D者里筆/再豪少少買支LENSPEN, 一世無憂

舊 08-29-08, 04:02 PM   #170
亞飛
Moderator
野人生活中

引用:
作者: Ewin 查看文章
你支KIT對焦果時會郁嘛, 同埋機身都有位可以入塵, 一D都唔出奇
CMOS向下BUMP, 如果唔得, 就豪少少買D者里筆/再豪少少買支LENSPEN, 一世無憂
jelly pen?
this one?
http://www.slrdaren.com/index.php?ma...roducts_id=378

lens pen我有支碳粉筆
不過用來清潔len外表多@@

原來機身都有位入塵=_=
大約係咩位置!? viewer!?

我完了清潔cmos那function清潔了
那怎樣可以試到cmos上有冇塵!?
向光源影張相!?

此篇文章於 08-29-08 05:59 PM 被 亞飛 編輯。
亞飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-08, 07:13 PM   #171
Ewin
God of Gamer
小明

註冊日期: Nov 2003
收細光圈影牆/天花板

LENSPEN有支專抹SENSOR的, 貴一倍, 個人覺得非常有效, 不過用途很少. 當初決定唔買抹LENS用的, 因為抹LENS有LENS紙

finder 會入塵! 就係唔知點解會入囉
有個FD finderD塵多到好似發毛咁, 問我點清, 我叫佢唔洗理, 佢話很不爽, 結果CS見

舊 08-30-08, 12:34 AM   #172
riceking
一人前のダメ人間

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=170962

我用呢個

Rice

舊 08-30-08, 01:02 PM   #173
亞飛
Moderator
野人生活中

引用:
作者: Ewin 查看文章
收細光圈影牆/天花板

LENSPEN有支專抹SENSOR的, 貴一倍, 個人覺得非常有效, 不過用途很少. 當初決定唔買抹LENS用的, 因為抹LENS有LENS紙

finder 會入塵! 就係唔知點解會入囉
有個FD finderD塵多到好似發毛咁, 問我點清, 我叫佢唔洗理, 佢話很不爽, 結果CS見
等我出去留意下支lenspen先, 好似$3xx ?

試過開慢個快門 影lcdmon 唔見有塵 咁睇來粒塵應該落左底...
睇埋你講個CASE我知道點解入塵了
係我出去白泥前 我見個view finder入面有少少塵
於是咪搵個bump 輕輕地噴幾下

再加上我用live view來影 再zoom
都好大機會這樣入了塵

引用:
睇外型...真係會諗左其他野
千幾yan 唔係好貴@@
係咪好似mini吸塵機
正唔正?

舊 08-30-08, 01:15 PM   #174
riceking
一人前のダメ人間

引用:
作者: 亞飛 查看文章
睇外型...真係會諗左其他野
千幾yan 唔係好貴@@
係咪好似mini吸塵機
正唔正?
千幾羊係對替換頭

http://www.dd-pro.jp/product.html

本體8400

正到冇朋友

Rice

舊 08-30-08, 01:25 PM   #175
亞飛
Moderator
野人生活中

引用:
千幾羊係對替換頭

http://www.dd-pro.jp/product.html

本體8400

正到冇朋友

Rice
6百幾蚊...一個吸塵機
好毒...
好窮

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:27 AM

手機版 | APP版