Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-21-08, 12:11 AM   #201
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: Marco 查看文章
打完背德之館我都只係 Lv.40
唔得,睇黎我都要煲卒仔升 Level 先得
我35lv果時打到悶悶地渣架船出海開圖
點知係大地圖最左面個島仔有48lv怪 1xxx exp 連怪就成3xxx 錢又多
而且唔係幾難打 屈屈下就50lv 咁岩有同學係度叫埋一齊玩易升好多
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-08, 12:12 AM   #202
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
引用:
作者: GN00508771 查看文章
請教合成方法
素材:
赤眼レンズ x 1
虫のツノ x 3

赤眼レンズ打サギD手下就有.虫のツノ就唔記得(不過叫得虫之爪,應該都係果一兩種怪)...

P.S 我記得呢個item好早就合到,所以素材都應該係早期迷宮有.

舊 08-21-08, 12:13 AM   #203
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章
我35lv果時打到悶悶地渣架船出海開圖
點知係大地圖最左面個島仔有48lv怪 1xxx exp 連怪就成3xxx 錢又多
而且唔係幾難打 屈屈下就50lv 咁岩有同學係度叫埋一齊玩易升好多
我仲係テムザ山度,聽你咁講,返轉頭去你講o個度有著數喎

舊 08-21-08, 12:15 AM   #204
噹噹dondon
Game Master

引用:
我仲係テムザ山度,聽你咁講,返轉頭去你講o個度有著數喎
不過D怪好鍾意麻痺同石化 要帶定D藥去+料理

初頭隻GAME既劇情幾有趣 成班友旅行見識世面
但依家玩到主線變得氣氛沉重得多
舊 08-21-08, 12:15 AM   #205
~ViVi~
God of Gamer

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
作者: jerrypandadada 查看文章
有日攻略話只要係同老師同Judy組隊之前唔用道具就get到個稱號,唔駛clear
不過都係佢講,我未試過
我都唔小心用左道具...

唉...而家開二週打hard mode boss成日未開到成就就個boss死左
逼住我要開unknown,但有時又好難打
諗返起一週打Normal都瀕死個陣,心情有d矛盾...
我用左item啦,npc自己用item...我唔記得較佢唔俾用

用1/4 damage個skill打啦,我一周得兩個bosscomplete唔到secret mission,所以二周得果兩個會特登清番,其他boss瞬殺佢算數
~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-08, 12:20 AM   #206
遊戲人間
"oui"

引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
我用左item啦,npc自己用item...我唔記得較佢唔俾用

用1/4 damage個skill打啦,我一周得兩個bosscomplete唔到secret mission,所以二周得果兩個會特登清番,其他boss瞬殺佢算數
之前唔知有個稱號係唔用道具,見到後即時灰左...
我就係漏左頭兩場戰鬥未check敵人資料,所以二週目一開始已經用左item...

舊 08-21-08, 12:20 AM   #207
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
不過D怪好鍾意麻痺同石化 要帶定D藥去+料理

初頭隻GAME既劇情幾有趣 成班友旅行見識世面
但依家玩到主線變得氣氛沉重得多
我想知可以係邊度上陸地 ?

舊 08-21-08, 12:22 AM   #208
~ViVi~

引用:
作者: 遊戲人間 查看文章
之前唔知有個稱號係唔用道具,見到後即時灰左...
我就係漏左頭兩場戰鬥未check敵人資料,所以二週目一開始已經用左item...
其實用check item果種計唔計入道具?
連開寶箱開得多都有稱號...我見到真係灰左..
而家上網睇wiki見到sub event個page咁長就唔想玩
舊 08-21-08, 12:25 AM   #209
噹噹dondon
Game Master

引用:
我想知可以係邊度上陸地 ?
係D沙灘地方停船禁A就得
我打果d怪係橙色既樹怪
千奇唔好打犀牛因為打佢好煩...成日都衝黎衝去
舊 08-21-08, 12:27 AM   #210
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
想問我有招變化skill 變左個黃色logo o係我個技list入面可以set
但其他變化skill要set左個skill(例如連擊,紅蓮過d)再出母技先出到

係唔係有d特別條件先可以將佢變成黃色logo的技?

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-08, 12:30 AM   #211
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
係D沙灘地方停船禁A就得
我打果d怪係橙色既樹怪
千奇唔好打犀牛因為打佢好煩...成日都衝黎衝去
見到,thx

此篇文章於 08-21-08 12:36 AM 被 Marco 編輯。
Marco 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-08, 12:33 AM   #212
遊戲人間
"oui"

引用:
作者: 小光 查看文章
想問我有招變化skill 變左個黃色logo o係我個技list入面可以set
但其他變化skill要set左個skill(例如連擊,紅蓮過d)再出母技先出到

係唔係有d特別條件先可以將佢變成黃色logo的技?
要用夠100次先可以正式修得.

引用:
見唔到,只係d氣球怪
其實係左上o個個定左下o個個 ?
http://game4.gaym.jp/tales_of/vesperia/map.php
會唔會係咪26左下個島?

此篇文章於 08-21-08 12:36 AM 被 遊戲人間 編輯。
遊戲人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-08, 12:37 AM   #213
小光
でっかいお世話です。

引用:
要用夠100次先可以正式修得.

http://game4.gaym.jp/tales_of/vesperia/map.php
原來係咁thx

ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
舊 08-21-08, 12:40 AM   #214
噹噹dondon
Game Master

其實26左上先係最正當
因為圖鑑都寫得果度有
但唔知做乜左下會出現埋

尤理仲有咩技可以變??
舊 08-21-08, 12:42 AM   #215
小光
でっかいお世話です。

引用:
其實26左上先係最正當
因為圖鑑都寫得果度有
但唔知做乜左下會出現埋

尤理仲有咩技可以變??
wiki是你好朋友
http://tales.or.tp/index.php?%A5%E6%A1%BC%A5%EA

舊 08-21-08, 12:45 AM   #216
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
係,去到啦
煲 Level 中

舊 08-21-08, 12:47 AM   #217
噹噹dondon
Game Master

蒼破刃400次之後仲有冇得再升??我已經用左1000次以上

奧義技同特技有咩分別??
我用左咁耐全都係特技....
+爆左VOL後唔知點出奧義 長禁A冇反應
舊 08-21-08, 12:51 AM   #218
小光
でっかいお世話です。

引用:
蒼破刃400次之後仲有冇得再升??我已經用左1000次以上

奧義技同特技有咩分別??
我用左咁耐全都係特技....
+爆左VOL後唔知點出奧義 長禁A冇反應
OVL中出完一個奧義後禁實個A掣就可以出Burst Art

舊 08-21-08, 12:53 AM   #219
噹噹dondon
Game Master

引用:
OVL中出完一個奧義後禁實個A掣就可以出Burst Art
右磨姑果度set左既技係咪禁一次右磨姑相應既方向

十字鍵係咪分放幾多VOL等級??點分
舊 08-21-08, 12:55 AM   #220
小光
でっかいお世話です。

引用:
右磨姑果度set左既技係咪禁一次右磨姑相應既方向

十字鍵係咪分放幾多VOL等級??點分
係呀

→ lv1
↓ lv2
← lv3
↑ lv4

但你要合左d item先可以出2,3,4

4個level有咩分別... 自己打開本battle book睇

其實有好多唔明白的系統睇battle book都會解答晒

舊 08-21-08, 12:58 AM   #221
~ViVi~

引用:
係呀

→ lv1
↓ lv2
← lv3
↑ lv4
死人360個十字制成日都爆錯lv架...搞到我出唔到秘奧義
舊 08-21-08, 01:01 AM   #222
小光
でっかいお世話です。

引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
死人360個十字制成日都爆錯lv架...搞到我出唔到秘奧義
題外: 我6,7年前買過個m$出的pc用joypad都有一模一樣的情況...
所以呢... m$出software就勁, hardware就...... 見360咁三紅法就知

舊 08-21-08, 03:28 AM   #223
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

リスキーリング 係點囉的 ? a
係ナム孤島上陸之後入唔到去 "

舊 08-21-08, 04:04 AM   #224
YFW
Senior Gamer
何でも遊ぶよ~~

註冊日期: Mar 2007
3DS Friend Code5284 1386 7359
PSN  IDbabyhime
XBox Live GamertagHeihime
引用:
1.要係裏便玩mini game 儲point or 用$買point 要111111Points
2.要出左最後迷宮先可以入(要好似20萬入場費)
YFW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-08, 08:06 AM   #225
jerrypandadada
Senior Gamer

註冊日期: May 2008
PSN  IDjerryy2k740
XBox Live Gamertagjerrypandadada
引用:
要入去只要打完last boss load返個save去就入到
但要玩入面d game就要係grade shop到買ナム孤島的game解放
jerrypandadada 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Tales of Vesperia (テイルズ オブ ヴェスペリア) - 攻略討論區II ゆり 攻略及心得交流區 639 06-08-12 05:19 PM
[ETC] 傳說系列又註冊新商標 romrom2004 電視遊戲討論版 23 04-01-09 01:32 PM

現在的時間是 11:01 AM

手機版 | APP版