Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18 58  ... 最後
電視遊戲討論版>大家的世嘉年代 III [詳細頭 post] 世嘉祭 2019 | 新版 Nomad 及 DC HDMI adaptor | 巴西主機 Zeebo 簡介
八仙果 04:13 PM 07-19-07
作者: 亞利古:
有沒人知二手非原裝既vga box值幾多$a
$80 至 $200 左右。
$200 已是極極極限 ( 有盒新淨 )。
シェンムー 04:42 PM 07-19-07
原裝同非原裝真係天同地~~~(價錢)
亞利古 08:39 PM 07-19-07
咁仲有沒地方有一手賣a
劉公子 09:23 PM 07-19-07
嘩o下!? 仲咁值(汗)~~~
之前有個朋友送了我一個非原裝(REDANT)的 DC VGA BOX, 看來要好好保存了(笑)~~~

作者: 八仙果:
$80 至 $200 左右。
$200 已是極極極限 ( 有盒新淨 )。

劉公子 09:25 PM 07-19-07
$400 跟 $0 ...... 對於我來說絕對是差天共地(逃)~~~

作者: 肥仔正:
原裝同非原裝真係天同地~~~(價錢)

八仙果 05:04 PM 07-20-07
在別的網站說起 XBLA 的 Golden Axe,
順便也貼貼這個我很喜歡的遊戲之一的比較圖,
XBLA 版與 MD 版的比較,也就是街機版及 MD 版:

八仙果 05:05 PM 07-20-07
作者: 劉公子:
嘩o下!? 仲咁值(汗)~~~
之前有個朋友送了我一個非原裝(REDANT)的 DC VGA BOX, 看來要好好保存了(笑)~~~
嘻嘻,咁 $200 是全新非原廠。
不要再提原裝的 VGA Box .....

我近日玩 MD,SS 又已經放回我的「舊世代遊戲房」。
八仙果 07:38 PM 07-20-07
遊戲名稱:
(日版):Teenage Mutant Ninja Turtles: Return of the Shredder
(美版):Teenage Mutant Ninja Turtles: The Hyperstone Heist

對應機種:SEGA Mega Drive
遊玩人數:1 至 2 人
發售日期:1992 年 12 月 22 日
遊戲類型:橫向動作
開發:Konami

不得不提這遊戲可以選擇「漫畫版」或「動畫版」的顏色。
前者主角的綠色是軍綠,後者是青綠。

下圖:遊戲盒帶、說明書等

下圖:選人畫面

阿聰 10:49 PM 07-20-07
遊戲名稱:
(日版):Teenage Mutant Ninja Turtles: Return of the Shredder
(美版):Teenage Mutant Ninja Turtles: The Hyperstone Heist
好似超任版 turtles in times。﹙我剛剛成功 bid 了超任版﹚
八仙果 12:02 AM 07-21-07
作者: 阿聰:
好似超任版 turtles in times。﹙我剛剛成功 bid 了超任版﹚
對,應該是移植自街機版的 Turtles In Time,
有機會也要試試 SFC 版,
等我今晚打爆 MD 版先。

聰兄,開始收集 SFC 遊戲了嗎?
小心泥足深陷。(逃)

圓桌武士 12:25 AM 07-21-07

如果無上來...都唔知這麼值錢
仲想掉0在它..
阿聰 12:33 AM 07-21-07
對,應該是移植自街機版的 Turtles In Time,
有機會也要試試 SFC 版,
等我今晚打爆 MD 版先。

聰兄,開始收集 SFC 遊戲了嗎?
小心泥足深陷。(逃)

第二張圖片我睇落去覺得似超任版,不過名稱同超任版完全唔同,唔敢確定。

已經 bid 回超級魂斗羅,仲有 99.9% 新孖寶賽車,大盜伍佑衛門2,
剛剛就 bid 回超任忍者龜,依家就 bid 緊一隻超重量級之作,新品,我志在必得。

我覺得 turtles in time 係必買品,所以有機會就入手,不過價錢不菲呢。
至於呢隻 MD 版,真係唔知道可以選擇「漫畫版」或「動畫版」的顏色,
不過顏色方面就一定冇超任版那一隻咁好,因為超任可用色彩比 MD 多。
八仙果 01:19 AM 07-21-07
第二張圖片我睇落去覺得似超任版,不過名稱同超任版完全唔同,唔敢確定。

已經 bid 回超級魂斗羅,仲有 99.9% 新孖寶賽車,大盜伍佑衛門2,
剛剛就 bid 回超任忍者龜,依家就 bid 緊一隻超重量級之作,新品,我志在必得。

我覺得 turtles in time 係必買品,所以有機會就入手,不過價錢不菲呢。
至於呢隻 MD 版,真係唔知道可以選擇「漫畫版」或「動畫版」的顏色,
不過顏色方面就一定冇超任版那一隻咁好,因為超任可用色彩比 MD 多。
終於也打爆了忍者龜,
用了 49 分 01 秒,爆機後有顯示。
兩年前買的遊戲終於有時間玩了,
但還有很多未玩 ......

有機會也要手入 SFC 版。

那隻超重量級之作 ...
是 Zelda? Mario Story?還是 ...... (迷)
heatheat 07:01 AM 07-21-07
想請教大家, DC 隻日文版seaman是否可用英文來玩?

另外, 圖中BOXSET之Disc沒有封套是否到齊料? 因本人想買來玩!!
阿聰 10:43 AM 07-21-07
終於也打爆了忍者龜,
用了 49 分 01 秒,爆機後有顯示。
兩年前買的遊戲終於有時間玩了,
但還有很多未玩 ......

有機會也要手入 SFC 版。

那隻超重量級之作 ...
是 Zelda? Mario Story?還是 ...... (迷)
那我要留意一下超任版完成之後有冇時間顯示,以前「抄碟年代」我就唔多覺有。
呢隻一到手之後一定會立即開機玩,以前雙打合作過關遊戲實在太熱血了!
到時拉埋個 friend 上嚟打餐飽,雙打點都好玩過單打。

zelda 系列在我眼中唔係必買﹙就算依家都係,我多數只買家用版,手提遊戲機只有 gbc 那一隻﹚,
我口中那一隻超重量級遊戲,等我成功之後再透露,廢事好似忍者龜咁甩幾次龜殼﹙慘﹚。
KTN 10:48 AM 07-21-07
齊,要同牠講日文

作者: heatheat:
http://hk.image.auctions.yahoo.com/users/6/4/7/4/babyboomtoys-img600x450-11847869143_copy-5.jpg[/img]

另外, 圖中BOXSET之Disc沒有封套是否到齊料? 因本人想買來玩!!

阿聰 11:03 AM 07-21-07
睇過 MD 版 d 遊戲片段,MD 版忍者龜同超任版都有幾大分別的。
頭兩版好似將少少紅白機版內容﹙可能係街機版內容﹚+ 超任版部份內容組合而成。
劉公子 11:46 AM 07-21-07
超任那隻動作忍者龜我也有入手, 以前跟細佬打到...... 連飯都可以唔食
那時期的雙打遊戲真的令人著迷(笑)~~~

那我要留意一下超任版完成之後有冇時間顯示,以前「抄碟年代」我就唔多覺有。
呢隻一到手之後一定會立即開機玩,以前雙打合作過關遊戲實在太熱血了!

阿聰 11:50 AM 07-21-07
作者: 劉公子:
超任那隻動作忍者龜我也有入手, 以前跟細佬打到...... 連飯都可以唔食
那時期的雙打遊戲真的令人著迷(笑)~~~
我好快就可以用 29 吋 sony wega 電視重溫超任版忍者龜嘅風采。 當年真係可以玩到飯都唔食。

剛剛睇完 MD 版忍者龜整個遊戲流程,我會覺得超任版各方面都較為優勝。
破戒僧 11:57 AM 07-21-07
記得當年超任版忍者龜, TVB/ATV兒童節目都用左黎玩左好耐下...
八仙果 01:58 PM 07-21-07
作者: heatheat:

- skip -

日版要用日文玩。
圖中右上方的那本就是說明書。

遊戲是沒有紙邊的。
八仙果 02:06 PM 07-21-07

zelda 系列在我眼中唔係必買﹙就算依家都係,我多數只買家用版,手提遊戲機只有 gbc 那一隻﹚,
我口中那一隻超重量級遊戲,等我成功之後再透露,廢事好似忍者龜咁甩幾次龜殼﹙慘﹚。
嗯,熱血系列耶!
如果只計手提版的 Zelda,
我也好像只有 GBC 的那一些。

總而言之,祝你早日手入心頭好。
阿聰 10:54 PM 07-21-07
嗯,熱血系列耶!
如果只計手提版的 Zelda,
我也好像只有 GBC 的那一些。

總而言之,祝你早日手入心頭好。
有時候買舊遊戲都要耐心等待,唔係次次都咁好彩,好似今晚咁一擊即中。
亞利古 11:52 PM 07-22-07
我想問駁左DC個vga box後
個mon沒反應,寫住input not supported
咁係個mon既問題定係個vga box既問題a
劉公子 12:45 AM 07-23-07
是否沒有把 VGA BOX 上的轉掣轉到 VGA out (迷)???

作者: 亞利古:
我想問駁左DC個vga box後
個mon沒反應,寫住input not supported
咁係個mon既問題定係個vga box既問題a

第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18 58  ... 最後

返回主題版面