Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18  ... 最後
電視遊戲討論版>ARMS (可 4 人對戰) | 已售 | (ง’̀-‘́)-------------ง
信長 06:10 PM 05-28-17
好似話選人時, 按實左菇,再推方向,可選其他色衫
mrk 07:41 PM 05-28-17
作者: 信長:
好似話選人時, 按實左菇,再推方向,可選其他色衫
Thx!!!(轉頭試下,重有半個鐘又開場啦!)
mrk 07:40 PM 05-28-17
琴日8pm約左fd係荷里活廣場Sony試玩區集合,
然後去左附近的麥記試Online Play,
地理問題個區連極都連唔到上網打,(除左Arms外,瑪車8都連唔到)
勁唔開心!
mrk 07:43 PM 05-28-17
重有老任良心發現,下星期六、日,加多2場,時間照舊!
野良猫 08:13 PM 05-28-17
今日斷線幾嚴重
一倒數完開波對面即斷線,贏咗
alien1020hk 08:30 PM 05-28-17
呢套GAME對我黎講太難控制..好難玩,應該正價唔會買了..
C.Ryo 08:45 PM 05-28-17
試咗手提mode, 比體感易控制,不過如果大亂鬥要轉target會好唔就手
catho7 10:51 PM 05-28-17
作者: 野良猫:
啲人開始熟習咗移動同迴避,機娘依家冇乜優勢

體感到依家未可以直感操作移動、迴避,出拳又要轉彎搞到亂哂龍都唔知自己隻手想點
禁制嘅話迴避、移動係好啲但出拳好唔慣,點算好
ZL同ZR分別係出左右拳
手制下半part既方向都可以轉目標
野良猫 10:55 PM 05-28-17
作者: catho7:
ZL同ZR分別係出左右拳
手制下半part既方向都可以轉目標
原來ZLZR都可以出拳
佢個設定又唔講,淨係話AB出拳

陣間再操下禁制先
fiendray 11:00 PM 05-28-17
作者: 野良猫:
原來ZLZR都可以出拳
佢個設定又唔講,淨係話AB出拳

陣間再操下禁制先
用制玩ZL同ZR出拳係方便好多
golan 09:01 PM 05-28-17
作者: alien1020hk:
呢套GAME對我黎講太難控制..好難玩,應該正價唔會買了..
開頭我都覺,但玩玩下,熟習移動,只要唔好亂出拳,不停等位先進攻,會好玩好多
mario0606 09:02 PM 05-28-17
體感暫時都係未熟到,轉手制玩順手返好多
信長 08:45 PM 05-28-17
OK 好多了..
見有D 戰術, 中距離擋,引人捉, 跳起反捉
Akira 明 08:59 PM 05-28-17
未太認真試(因為真係好攰),不過好似

拳速唔會睇你出拳個力度同速度,就算你極快打出一拳
GAME都係根據角色設定個速度,唔使浪費無謂體力

出拳後要出到尾再收拳,無得出一半收返再出.即係無得JOJO咁啊啦啊啦打人

出拳後轉彎得左右,無上下

TARGET只可選一,無得左右開弓

隻GAME好睇出拳時機同轉彎技巧,亂打一通好難嬴
信長 09:04 PM 05-28-17
按實跳同擋係 charge, 盡量做,多D 優勢
掌握到擋,100 % 成功,兩JC 打橫就得, 之前45 度角唔係次次得
野良猫 09:10 PM 05-28-17
啲人開始熟習咗移動同迴避,機娘依家冇乜優勢

體感到依家未可以直感操作移動、迴避,出拳又要轉彎搞到亂哂龍都唔知自己隻手想點
禁制嘅話迴避、移動係好啲但出拳好唔慣,點算好
信長 09:18 PM 05-28-17
真係要好集中注意力玩,唔可以亂舞
好多Ribbon girl, 佢地狂跳真係掂唔到佢
leungky1 09:23 PM 05-28-17
成日扔人後好難冷靜,太快出手,結果俾人反殺
信長 09:26 PM 05-28-17
最痴線果場 2VS 2
對面係 大舊,MIN MIN ,4 個沙煲咁大個拳頭, 4 隻手好有節奏出, 出拳/捉都比佢轟走,好快就死左..
下次尼D 情況,應該同隊友分開兩邊先得
leungky1 09:33 PM 05-28-17
作者: 信長:
最痴線果場 2VS 2
對面係 大舊,MIN MIN ,4 個沙煲咁大個拳頭, 4 隻手好有節奏出, 出拳/捉都比佢轟走,好快就死左..
下次尼D 情況,應該同隊友分開兩邊先得
我對兩個沙煲都只可以預算人地出拳時自己跳起出招
有絲帶女會好啲
野良猫 09:36 PM 05-28-17
絲帶點樣空中急降落地面?
dasw123 09:42 PM 05-28-17
呢兩日都有試,開始有戰術
好難理解有人會玩到出汗:o)

建議新手玩下大隻佬,理解隻GAME節奏,吾好亂出拳
qwe 10:38 PM 05-28-17
試左幾鋪, 以為FUNNY GAME點知好講技術+戰術...
fiendray 10:57 PM 05-28-17
單打同雙打對人好講戰術
亂打會死得好慘
初頭角色,我個人愛用麵麵,忍者,絲帶

剛才打真係好易分到邊D係新手
mrk 11:06 PM 05-28-17
再報告下呢2日測試先!

琴晚8:10pm係街試Arms公測,(地點:荷里活廣場麥記)
唔成功連上網玩!(本人用數碼通,行4G share,個區上網好差,次次一連上線就斷線,除左Arms外,瑪車8 Online Play都唔係次次得,平均約10-15次先成功連到1次!)
--------------------------------------------
今晚8:30pm係街試Arms公測,(地點:炮台山KFC)
成功連到上網玩!(本人用數碼通,行4G share,好順,1次都冇斷過線)
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 18  ... 最後

返回主題版面