Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 07-25-16, 07:35 PM   #101
jason_kasim
God of Gamer
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
um...
n年前tvb版笑傲江湖搵呂頌賢做令狐沖
但係徐克電影版笑傲江湖搵許冠傑做令狐沖
可以咁樣理解
好多野都唔駛諗得太複雜

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-16, 11:04 PM   #102
GimGim

註冊日期: Jun 2002
Where is Clark Kent?

舊 07-26-16, 12:13 AM   #103
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: GimGim 查看文章
有出現記招
仲有年幾先上.... 邊有咁快放佢D 片

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 12:25 AM   #104
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
Description of the second and final Flash costume

最終版本似法拉利

老爺識朋友的方法都霸氣過人
http://imgur.com/k3hjmjw

[新聞] 影集版「閃電俠」葛蘭特格斯汀談《正義聯盟》裡伊薩米勒的「閃電俠」
http://www.hypesphere.com/archives/77263

引用:
這個週末相信一定有許多影迷和漫畫迷們徹夜未眠,就是為了一年一度的聖地牙哥動漫展(Comic-Con),只為了不漏掉任何一項最新的第一手訊息。而就在昨天,華納兄弟影業也展現了十足的誠意,接連為大家展示了一連串會令人興奮到睡不著覺的新片資訊,而其中當然少不了眾所期待的《正義聯盟》(Justice League)首支前導預告。

這支前導片段的整體風格,除了延續《蝙蝠俠對超人:正義曙光》(Batman v Superman: Dawn of Justice)的嚴肅、灰暗調性,也增添了不少幽默的元素;而除了已經在《蝙蝠俠對超人:正義曙光》登場的神力女超人外,包含水行俠、閃電俠和鋼骨等聯盟成員也都在預告中呈現出更加完整的風貌。其中最受到觀眾矚目的新成員,絕對非閃電俠莫屬。

相信熟悉 DC 超級英雄系列作品的觀眾一定很清楚,華納兄弟影業從一開始便很清楚地表明,電影裡頭的世界觀和電視影集裡的世界觀是相互獨立、毫無任何關聯性的兩個不同世界,而這一點也讓 DC 娛樂和漫威娛樂的作品有了明顯的區別。

而就在昨天的《正義聯盟》預告片段出爐後不久,有媒體記者剛好在動漫展的現場遇見了同樣正在替影集版《閃電俠》做宣傳、飾演主角「閃電俠」貝瑞艾倫的葛蘭特格斯汀(Grant Gustin),於是便立馬向其詢問了對於預告的想法和心得。其實那時葛蘭特根本忙到還沒時間看預告,但同樣身為一位死忠的 DC 迷,他依然對系列電影未來的發展及走向抱持著正面而且樂觀的態度。至於被問到在大螢幕上看見由另一個演員飾演的「閃電俠」出現,是否會感覺到彆扭,葛蘭特則是相當大方地表示完全不會,同時他也看著《正義聯盟》預告中地閃電俠裝扮發表看法:

「喔… 好酷啊!我還沒看過呢!這套是完全不一樣的風格,我的意思是,我一直都期待著,我也聽說他們要設計一個比較接近 Injustice 風格的閃電俠,抱歉,我一直在往下滑(手機),天啊這真的很屌,我很開心它完全不同(笑)!影集的版本比較街頭、復古,我覺得這個走向並沒有其他版本的角色嘗試過 。不過我想說的是,影集裡的閃電俠和電影版的閃電俠是完全不同的兩個角色,沒有什麼好比較的,各有各的特點,所以自然也不會有什麼像是『喔!他在演我的角色,感覺真怪!』的情形發生。伊薩是一名相當傑出的演員,我相信他自有他自己的一套方法,我也相信他所飾演的閃電俠一定會很棒,我已經等不及看到這個大螢幕版本的閃電俠了。」

《正義聯盟》的主演陣容包括「超人」亨利卡維爾(Henry Cavill)、「蝙蝠俠」班艾佛列克(Ben Affleck)、「神力女超人」蓋兒賈朵特(Gal Gadot)、「水行俠」傑森摩莫亞(Jason Momoa)、「閃電俠」伊薩米勒(Ezra Miller)、「鋼骨」雷費雪(Ray Fisher)、「露薏絲蓮恩」艾美雅當斯(Amy Adams)、安柏赫德(Amber Heard)、「高登局長」J.K. 西蒙斯(J.K. Simmons)等人,預計於 2017 年 11 月 17 日上映。(SCREENRANT)

舊 07-26-16, 09:29 AM   #105
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
唔係掉返轉咩? 如果演員用電視版,
即係變相要觀眾睇埋2季電視版去了解個角色,
而家用新人,淨睇BVS、JL同SOLO電影就夠,唔係更方便?
定你係指用同一演員但世界觀唔同? 咁唔係仲亂?

Marvel話你知, 呢招work

舊 07-26-16, 09:30 AM   #106
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: GimGim 查看文章
其實訓左入棺材5分鐘就醒左但唔好意思浪費屋企人搞喪禮d錢係入面待機中

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 09:30 AM   #107
wing
格鬥低手

引用:
作者: jason_kasim 查看文章
um...
n年前tvb版笑傲江湖搵呂頌賢做令狐沖
但係徐克電影版笑傲江湖搵許冠傑做令狐沖
可以咁樣理解
好多野都唔駛諗得太複雜
唔同公司冇得好講.

依家係一間公司, 而且同期上映 (flash電視應該冇咁短命)

TVB拍電影laughing 哥都搵番謝天華

不過算啦, 好多人都冇所謂, batman殺人又得, 低B都得, 得左.

舊 07-26-16, 04:18 PM   #108
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 細路翔 查看文章
其實訓左入棺材5分鐘就醒左但唔好意思浪費屋企人搞喪禮d錢係入面待機中
張單好似老爺找數喎~~

舊 07-26-16, 04:25 PM   #109
細路翔
The One

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
張單好似老爺找數喎~~
咁就更加唔好意思係個棺材彈出黎

留返達叔打到黎先煞氣登場飛過去從天而降刷潮指數

英國說大家抱團死
舊 07-26-16, 04:54 PM   #110
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
其實蜘蛛人、蝙蝠人呀都換過咁多個演員去演,其實都okay嘅,不過 Flash 電視版嗰個仲「在生」,諗吓 AoS 入面個 Nick Fury 換咗第二個人,觀眾會點諗咁啫,睇慣咗電視版,而家呢位要慢慢適應

舊 07-26-16, 04:54 PM   #111
信長
The Flash

Batman 講野真入肉
MOS ,Jor-El 的預言

舊 07-26-16, 05:21 PM   #112
wing
格鬥低手

引用:
作者: 細路翔 查看文章
好似老孫咁, 次次有強敵出現都係由D side kicks頂住先

舊 07-26-16, 05:39 PM   #113
Peter Yu
慾の求道者

註冊日期: May 2002
PSN  ID好叻喎嗝時能非牆巧
XBox Live GamertagPeter789
引用:
作者: wing 查看文章
唔同公司冇得好講.

依家係一間公司, 而且同期上映 (flash電視應該冇咁短命)

TVB拍電影laughing 哥都搵番謝天華

不過算啦, 好多人都冇所謂, batman殺人又得, 低B都得, 得左.
自從睇過滿大人改設定同埋F4人狼奧創變低B
領悟到真人版係乜都冇所謂囉

╰ ╯

オレ様は20世紀の最後ゆうしゃだ!←しかもエロ
あずさをプロデュースできないアイマスは絶対に買いません
http://www28.cds.ne.jp/~cattail/maid.htm
武礼堂こやま基夫佐藤ショウジ堤抄子大暮維人山田秀樹ISUTOSHI萩原一至紺條夏生
琴義弓介飛龍乱前田千石尾崎未来艶々ゼロの者梅谷ケンヂ尾崎晶フエタキシ伊沢慎壱フクダーダ英丸はんざきじろうかるま龍郎
裏次郎西安
Peter Yu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 11:07 PM   #114
王小虎

註冊日期: Apr 2002
你要考慮到,電視Flash同電視Green Arrow係同世界,電視Green Arrow其實即係Batman,咁加落電影就會變兩個Batman。雖然DC多重世界出名亂嚟。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 12:09 AM   #115
T.S
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
其實電視劇套flash都玩多元世界..咁當電影果面係另一次元都無乜問題掛

同埋我認同樓上,睇慣左MCU果d之後有時真係唔可以太拘泥於漫畫設定(其實漫畫而家都亂黎啦)

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 01:01 AM   #116
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
其實蜘蛛人、蝙蝠人呀都換過咁多個演員去演,其實都okay嘅,不過 Flash 電視版嗰個仲「在生」,諗吓 AoS 入面個 Nick Fury 換咗第二個人,觀眾會點諗咁啫,睇慣咗電視版,而家呢位要慢慢適應
莫講話唔同世界,同一世界底下換演員都不在少數,
TDK嘅Rachel,IM2嘅Rhodey,Avenger嘅Bruce Banner,
總之一句講哂,明嘅會明啦~

舊 07-27-16, 01:23 AM   #117
信長
The Flash

諗諗下.好多角色要出
亂估... Aquaman 出完唔加入... 間中一兩場戲,最後大Battle 亂入
Flash 立即加入,Cybrog 同mother box 都緊要,可能講多D
仲有BATMAN 再審LEX, 一堆配角出場(局長,Willem Dafoe,Amber Heard)
仲有SUPERMAN 條線,Lois 今集個處境應該好睇

群戲多吧... 大家一兩場SOLO .
JL 之後係FLASH 上映 .. 我估Aquaman,cybrog 可能先係故事核心

好多人睇慣Grant Gustin... 真心覺得好討好,但佢又未去到同角色劃上等號的地步
當年Heath Ledger cast joker 都比人鬧.. Barry Allen 個角色又唔係好複雜 ...
Ezra Miller 都有果種魅力,真人都易同人打成一片

此篇文章於 07-27-16 01:48 AM 被 信長 編輯。
舊 07-27-16, 09:42 AM   #118
wing
格鬥低手

引用:
作者: Peter Yu 查看文章
自從睇過滿大人改設定同埋F4人狼奧創變低B
領悟到真人版係乜都冇所謂囉
滿大人的知名度冇可能同batman比. 一般人根本唔知滿大人同十環係乜, 改下都還好.

新版F4同奧創呢D垃圾, 你真係覺得BvS同佢地同一level, 其實我覺得你係鬧得套BvS好緊要囉

舊 07-27-16, 10:22 AM   #119
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
滿大人的知名度冇可能同batman比. 一般人根本唔知滿大人同十環係乜, 改下都還好.

新版F4同奧創呢D垃圾, 你真係覺得BvS同佢地同一level, 其實我覺得你係鬧得套BvS好緊要囉
仲有滿大人果PART都有講到而家呢個係假...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 10:52 AM   #120
wing
格鬥低手

引用:
作者: fami~yan 查看文章
仲有滿大人果PART都有講到而家呢個係假...
我有睇過果套補飛的marvel one shot短片,不過我諗呢度多數人冇睇過.

舊 07-27-16, 11:32 AM   #121
信長
The Flash

Superman inspired Flash ??
http://imgur.com/a/a5Mj1#PHGJwjB

官方FB,IG,Twitter
https://www.facebook.com/justiceleagueofficial
https://www.instagram.com/justiceleague/
https://twitter.com/justiceleaguewb

此篇文章於 07-27-16 12:50 PM 被 信長 編輯。
舊 07-27-16, 11:35 AM   #122
T.S
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
其實我有時覺得再爭論落去好似無咩意思咁
好有果種大家都說服唔到對方的感覺

不過我又真係講唔出滿大人/奧創哩d唔係知名角色,你當然可以話一般人(無睇過漫畫)唔識所以無感覺
但事實上官方都要補飛返滿大人一定有原因啦
同埋奧創評價真心亦唔見得好好
雖然如何不得失漫迷又要討好一般人方面Marvel的確值得DC借下鏡o既

同埋DCEU而家先上左兩套戲,都可以再觀望下佢地係咪有心做又肯接受批評去改丫

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 07:08 PM   #123
Peter Yu
慾の求道者

註冊日期: May 2002
PSN  ID好叻喎嗝時能非牆巧
XBox Live GamertagPeter789
引用:

BvS係抵鬧
但係唔鬧剪接劇本對白問題, 反而去鬧其他超級英雄片唔多唔少都有既設定問題, 有D本末倒置囉
你抽BvS設定水, 其實就抽埋其他超級英雄片

╰ ╯

オレ様は20世紀の最後ゆうしゃだ!←しかもエロ
あずさをプロデュースできないアイマスは絶対に買いません
http://www28.cds.ne.jp/~cattail/maid.htm
武礼堂こやま基夫佐藤ショウジ堤抄子大暮維人山田秀樹ISUTOSHI萩原一至紺條夏生
琴義弓介飛龍乱前田千石尾崎未来艶々ゼロの者梅谷ケンヂ尾崎晶フエタキシ伊沢慎壱フクダーダ英丸はんざきじろうかるま龍郎
裏次郎西安
Peter Yu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 04:52 AM   #124
信長
The Flash

when he seen Robin Costume and Flash costume

此篇文章於 07-28-16 04:54 AM 被 信長 編輯。
舊 07-28-16, 08:42 AM   #125
細路翔
The One

ROBIN件戰衣膊頭個缺損位置同新JOKER膊頭兩個傷口位置完全對應

因為依版老爺已經係中坑,我估真係如坊間所講第一代JOKER用基頭四模式(誤)玩壞左ROBIN後比老爺做瓜,然後ROBIN頂左JOKER個位變成二代目

英國說大家抱團死

標籤
DCEU, Justice League, 正義聯盟

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[音樂碟] Justice Is What I Rap For -- Mastamic [Download 版已出] 信長 Neo Music UNIVERSE 2 10-18-12 01:32 AM
[動畫] 《正義聯盟》(Justice League):原來個故事幾好睇 天星碼頭高達 日本動漫畫討論版 58 06-15-07 03:08 PM
[PS2]J League Winning Eleven 10 + Europe League 06'-07' , 06年11月22日發售 6402oen 電視遊戲討論版 17 11-02-06 12:57 PM
求LEVEL JUSTICE同燐月的爆機檔~ 亞瑪迪拉 H-GAMEの部屋 8 03-15-05 12:07 AM
1/100 Justice Gundam Azusa 收藏品討論版 17 08-16-03 03:30 PM

現在的時間是 04:47 PM

手機版 | APP版