Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 02-03-06, 10:41 PM   #1
浪子
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
又未日 ???世界末日驚世大倒數

http://www.him.com.hk/common/content...&topic_id=1203

好驚 , 核風暴
浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-06, 10:43 PM   #2
POISON
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
Day after TMR??

舊 02-03-06, 10:53 PM   #3
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

註冊日期: Apr 2003
又係e個????a
有d佢都錯左la...
之前仲有另一版本,結尾同e個一樣,根本就係估錯左再改

Justine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-06, 11:00 PM   #4
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
唔信
邊有可能射到咁多核彈...
射到咁多之前人類應該已經死得七七八八

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-06, 11:04 PM   #5
Kojiro Fuuma
Advance Moderator
15202ST

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagKojiro Fuuma
2018 年 4 月

日本駐中國自治政府宣布日本國解散。此外,不列顛群島在大西洋中完全消失。

有生之年睇到..GOOD~

01。03。11
Kojiro Fuuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-06, 11:04 PM   #6
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
信佢一成 雙目失明

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-06, 11:07 PM   #7
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
2009 年 11 月

中國政府認為這是開戰的好時機,所以向台灣發動全面進攻。一個月內,戰事結束。(那時中國的軍力已完全超英趕美,一個月內完成戰事絕非空口講白話!

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-06, 11:10 PM   #8
西野村中一條河
Game Master

註冊日期: May 2002
但係睇DISCOVERY台話「瑪亞」人寫2012年係完結(佢地相信每二千年世界就會從頭開始)
係唔係同中國的「二千年法輪」一樣...?

講真....真係有少少驚....
你知啦.....「瑪亞」人D天文,數學好勁架嗎....
唉...到時我三十歲都冇

舊 02-03-06, 11:10 PM   #9
[KIT]

註冊日期: Sep 2002
如果係真

我地依代都唔算差
有機會見証第三次世界大戰
最尾段受難曲之前應該死晒
至少享用過沒日前最高科技文明

[KIT] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-06, 11:14 PM   #10
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
引用:
作者: [KIT]
如果係真

我地依代都唔算差
對,反正遲早一死
有機會睇到咁既一日都算係咁-w-

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-06, 11:25 PM   #11
Minga
Je T'aime

註冊日期: May 2002
2014 年 5 月 13 日
參戰雙方達成共識,宣佈無條件休戰。在 5 月 13 日,雙方簽定停戰協議書,長達三年的第三次世界大戰結束。(預言竟能標示休戰的確實日子,真令人不寒而慄。)

睇到尼句我真係笑左出黎...

舊 02-03-06, 11:27 PM   #12
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: [KIT]
如果係真

我地依代都唔算差
咁又未必...
如果中美互射核彈....我信香港係目標之一
我地隨時係第三次世界大戰頭段已經...

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-06, 11:36 PM   #13
數碼石頭
Ultimate Gamer
眠い狼

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDartificialRock
引用:
作者: 西野川一河
但係睇DISCOVERY台話「瑪亞」人寫2012年係完結(佢地相信每二千年世界就會從頭開始)

中國自有史記載既商朝(公元前16世紀)以來距今差唔多四千年~
期間唔多覺有邊段時間中國滅亡過a

世界末日都係瑪雅既歸瑪雅, 耶穌既歸耶穌, 網上既歸網上吧啦

だからそんな簡単に修正とか言わないで!!
700年前のティリアソフトのスタッフに謝って!!
數碼石頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-06, 01:07 AM   #14
: Gospel:
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
FINAL FANTASY XIII
: Gospel: 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-06, 01:25 AM   #15
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
核戰完畢後,世界再次陷入一片混亂,存活下來的人類過著弱肉強食、毫無希望的日子,直到有一天,出現了一個胸口帶著北斗七星狀傷痕的神秘男子,他是源自於古老中國神秘暗殺拳法 - 北斗神拳的傳人

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-06, 02:12 AM   #16
Assassin
Insane Gamer
鳥巢驚魂

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 數碼石頭
世界末日都係瑪雅既歸瑪雅, 耶穌既歸耶穌, 網上既歸網上吧啦
我好鐘意你呢句

前方就會有一個難以置信的世界在等你
Assassin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-06, 02:36 AM   #17
@羅彼仙奴
Game Master
MARC BOLAN

註冊日期: Dec 2003
大佬呀.點解冇外星人救地球既.........

http://hkarsenal.china.com/zh_cn/son...alteamsong.mp3

http://www.youtube.com/watch?v=Ylww2dOW7fg
MARC BOLAN的演出是無人可取代的.
華麗遙滾萬歲
@羅彼仙奴 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-06, 03:18 AM   #18
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
引用:

我信架~因為2012年之後正式踏入U.C.0001年呀麻
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-06, 03:18 PM   #19
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

註冊日期: Jul 2004
根本只能夠笑...

咁易就打仗既,我地死左九世了...
重可以坐係到上網咩...
HikariY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-06, 03:42 PM   #20
Takahiro
Junior Member

註冊日期: Oct 2005
年年都話末日, waste of gas.
Takahiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-06, 03:45 PM   #21
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
如果真係有既話我會好開心tim,可以見證到世界未日,簡直係機會難得tim啦~~又有成個世界既人一齊陪葬,都唔駛驚
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-06, 04:01 PM   #22
沒名字的?君
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
引用:

瑪亞人係16xx年歐洲人登陸後
瑪亞文明已經完結了

舊 02-04-06, 04:10 PM   #23
同人志
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2004
睇下keroro 好過啦

同人志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-06, 04:17 PM   #24
雪舟等楊
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
呢本0野都係d相吸引(今期好似李蘢怡定衛蘭),d故就悶左少少

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-06, 04:32 PM   #25
邪教教主
Ultimate Gamer
bunchies

註冊日期: Jan 2002
我又玩
都無提出22-12-2012

22-12-2012 是計nostradamus 話1-7-1999 會ww3 之後下一個有趣ga 日子
好似因為maya ga calender 只去到lee 日
x file 都用lee 日來玩大結局
記得cgbs 同mulder 講22-12-2012 the final day of alien invasion.. i protected u all this year for this moment.. to see u broken, afraid...now YOU CAN DIE!!!!!! 型爆

還有6 年

His might upholds the weak
His word speaks only truth
His wrath undoes the wicked
邪教教主 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 09:59 PM

手機版 | APP版