Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 02-27-14, 11:12 PM   #501
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: W!LL 查看文章
8人dancers
舊歌編曲,舞蹈同上次分別唔大
有冇live band無人知
總長度有點短
製作費實在低得可憐
因為有步姐,同類既歌手就要分簿資源?
12年都無 band, 總長度短係因為全部都係 2010 前後既新歌,全部都係三分幾鐘。

排舞我覺得唔錯,有新意,有 d 意外係 rainbow 呢 d 勵志歌都有得跳舞

燈光同 stage 睇得出係有限錢內盡左力做
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-14, 12:36 AM   #502
無賴男
God of Gamer
復仇勇者

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertagsteve ng714
引用:
灣仔聲威閣不嬲唔炒價未聽過?
原來是集成中心
thx

此篇文章於 02-28-14 12:45 AM 被 無賴男 編輯。
無賴男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-14, 01:39 AM   #503
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: 無賴男 查看文章
原來是集成中心
thx
呢間亞叔亞嬸係網上應該好出名吧
每逢akb, 嵐, smap, kinki kids一出碟兩老就做唔停

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-14, 06:03 PM   #504
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

同平井堅合唱單曲, 好期待

大乱闘X
舊 03-20-14, 07:17 PM   #505
IDGAF
The One

引用:
同平井堅合唱單曲, 好期待
官方有得聽了。

グロテスク Feat.安室奈美恵 (Full version)

https://soundcloud.com/amuro-focus/feat-1

舊 04-10-14, 01:21 PM   #506
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
トリプルミリオンを記録したアルバム「SWEET 19 BLUES」からのリカットシングルとして発売された「SWEET 19 BLUES」(1996年発売)、邦楽女性ソロアーティ スト 歴代1位のシングル売上を記録している「CAN YOU CELEBRATE?」(1997年発売)、フジテレビ系月9ドラマ 「私が恋愛できない理由」の主題歌として話題を呼んだ「Love Story」(2011年発売)など、ダンスナンバーのみならず数多くのバラード曲を発表してきた安室奈美恵。

今まで発表してきたバラード全38曲を対象にバラード人気投票を実施し、
そこから選ば れた上位15曲を収録するバラードベストアルバムが発売決定!
上位15曲の音源に加え、更に、ボーナストラックには「Contrail」のバラードVer.を収録!!
CD+DVD 盤とCD+Blu-ray盤には、「SWEET 19 BLUES」「CAN YOU CELEBRATE?」の新ミュージックビデオを収録し、さらにミュージックビデオが存在しなかった「HimAWArI」「Four Seasons」も新たに制作され、計17曲のミュージックビデオが収録される!

バラード曲15曲と、ミュージックビデオ17曲を完全収録した豪華盤が完成!

収録内容 -

[CD収録内容]
SWEET 19 BLUES
CAN YOU CELEBRATE?
Dreaming I was dreaming
NEVER END
HimAWArI
think of me
I WILL
Wishing On The Same Star
Four Seasons
ALL FOR YOU
White Light
The Meaning Of Us
Love Story
Let Me Let You Go
TSUKI

BONUS TRACK-
Contrail Ballad Ver.

※全15曲+ボーナストラック1曲
※曲順未定
PASS

連 live 都斎唱舊慢歌, 下年隻 bd 都 PASS

此篇文章於 04-10-14 01:26 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 04-10-14, 07:54 PM   #507
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
PASS

連 live 都斎唱舊慢歌, 下年隻 bd 都 PASS
拍新mv出精選都得, 服左avex
一年一巡迴搞到無哂期待, 歌舞又差唔多
入隻行DVD頹睇算了

大乱闘X
舊 04-11-14, 11:25 AM   #508
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

慢歌都唔洗排舞, 慳返.

不過封面幾靚
舊 04-11-14, 11:39 AM   #509
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
慢歌都唔洗排舞, 慳返.

不過封面幾靚
如果係所有歌重新用弦樂團編曲,
好似克勤咁再full band出live的話一定支持藍光產品
但應該唔會咁神心

大乱闘X
舊 06-07-14, 11:35 PM   #510
無賴男
復仇勇者

新碟出左、無人提?

舊 06-08-14, 03:20 AM   #511
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
新碟出左、無人提?
得幾首新曲又一張大碟有d消化唔切, BD堆舊MV應該無HD畫質
雖然Sony hk話只有CD, CD+DVD版, 不過會跟日版原裝海報, 幻變封面

大乱闘X
舊 06-08-14, 03:42 AM   #512
無賴男
復仇勇者

引用:
得幾首新曲又一張大碟有d消化唔切, BD堆舊MV應該無HD畫質
雖然Sony hk話只有CD, CD+DVD版, 不過會跟日版原裝海報, 幻變封面
即blueray版可以無視?

舊 06-08-14, 12:56 PM   #513
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
即blueray版可以無視?
自己會咁認為姐
新歌mv肯定有高清, 但舊mv有冇高清好難講
Blu-ray同DVD條聲一樣係PCM2.0 24/48

大乱闘X
舊 06-08-14, 04:50 PM   #514
無賴男
復仇勇者

引用:
自己會咁認為姐
新歌mv肯定有高清, 但舊mv有冇高清好難講
Blu-ray同DVD條聲一樣係PCM2.0 24/48
Oic ,咁看看DVD 和blueray差幾$ 再決定買邊隻先

舊 06-08-14, 05:07 PM   #515
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
Oic ,咁看看DVD 和blueray差幾$ 再決定買邊隻先
日版連BD見過$350
Sony發行港版連DVD大約$135

大乱闘X
舊 06-08-14, 05:20 PM   #516
無賴男
復仇勇者

引用:
日版連BD見過$350
Sony發行港版連DVD大約$135
原來都差2舊 , 又唔係演唱會、咁揀DVD 了
另外安室轉左sony 了?

舊 06-08-14, 11:20 PM   #517
URA
盡皆過火 盡是癲狂

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDyungandrew
引用:
原來都差2舊 , 又唔係演唱會、咁揀DVD 了
另外安室轉左sony 了?
avex舊年搞架構重組,avex香港分部close左
香港發行轉左比Sony做

舊 06-19-14, 01:26 AM   #518
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

今日入手左港版, $140好貴, 不過有邊紙(非台式AVEX邊紙)、幻變封面、海報(台版係跟FILE)
音色唔錯, 明顯好聲過以往港壓AVEX出品, Sony HK

大乱闘X
舊 02-11-15, 10:27 PM   #519
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

新BD又出左喇
豪華版全長184mins, 只有LPCM2.0
Sosad, 出碟連DTS5.1都唔做。。。

大乱闘X
舊 02-16-15, 12:59 PM   #520
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

支持本土鳩嗚去信和細鋪買.

規模及得上 20 周年果個 LIVE, funky town 爭"登"仔幾搞笑
舊 02-16-15, 03:00 PM   #521
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
支持本土鳩嗚去信和細鋪買.

規模及得上 20 周年果個 LIVE, funky town 爭"登"仔幾搞笑
好睇?
灣仔賣$450但見只有2.0縮左手

大乱闘X
舊 02-16-15, 03:18 PM   #522
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
好睇?
灣仔賣$450但見只有2.0縮左手
好睇, costume, stage, performance 全部好過上年好多, 及得上20周年.

歌又多, 老中青乜歌都有

係唔知點解得 2.0 LCM
舊 02-16-15, 09:23 PM   #523
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
好睇, costume, stage, performance 全部好過上年好多, 及得上20周年.

歌又多, 老中青乜歌都有

係唔知點解得 2.0 LCM
日本仔好似開始唔用DTS5.1 ?
你可以望下堆日版game, Ps4日版我唔知, 未買過
但Wiiu, ps3好多日版game只有PCM5.1
PS3有時只有DD5.1或PCM2.0
最近好多日本演唱會藍光都係得2.0

大乱闘X
舊 02-19-15, 02:12 PM   #524
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
初一先睇安室 呢隻安室啲慢歌幾好聲,但快歌就有啲雜亂感覺,舞蹈就好睇過前幾隻

Sony / Victor 出有5.1機會大啲,L'Arc-en-Ciel 玩到有4K video USB 不過隻Angela Aki 告別Live又無 5.1,可能個Live太多口水時間
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-15, 07:48 PM   #525
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

SONY好似唔印安室隻live, 香港賣台灣avex行貨DVD送海報

Ps. 台版DVD被發現有雪花畫面問題, 請注意

大乱闘X

此篇文章於 03-12-15 09:16 AM 被 W!LL 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:29 AM

手機版 | APP版