Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-08-16, 11:27 PM   #501
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: westpat 查看文章
oh?幾時改左架..?
試過入到過1000yen就lock我account之後唔再敢用
由日本 ps4 出果一日就無改過
我一直得

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-16, 12:39 PM   #502
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
https://www.exophase.com/game/sd-gun...-psn/trophies/

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-16, 12:46 PM   #503
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: ko121314 查看文章
終於MAP炮唔係再得個擺字
PS年代打到而家都唔放MAP炮就係因為無EXP
舊世代MAP砲要特登留血來STEP CHANCE
所以點解波鞋號好用
招MAP砲力度岩岩好 夠打殘但又殺唔到人
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-16, 03:05 PM   #504
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-16, 03:21 PM   #505
ゆり

註冊日期: Nov 2004
原創人應該整個ミストさん

舊 11-15-16, 05:53 PM   #506
Eking

註冊日期: Feb 2006
不過點解今次係22號出, 唔係星期四?

舊 11-15-16, 05:59 PM   #507
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章

呃我唔到嘅
引用:
作者: Eking 查看文章
不過點解今次係22號出, 唔係星期四?
而家好似多左好多game唔跟慣例星期四出
你望下日本果邊d發售日schedule

舊 11-15-16, 07:05 PM   #508
日向小RAYRAY
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
中文VER有冇初回特典CODE?
日向小RAYRAY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-16, 07:08 PM   #509
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章

懶咗喎,啲字一睇就穿崩
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-16, 08:47 PM   #510
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
獎杯裡面有個戰艦LV35!?
今次戰艦都有得升!?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-16, 08:49 PM   #511
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
作者: Lamsze 查看文章
獎杯裡面有個戰艦LV35!?
今次戰艦都有得升!?
呢個其實都講左有耐(不過無人留意)

舊 11-16-16, 03:07 PM   #512
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
delete

此篇文章於 11-16-16 03:12 PM 被 qwe 編輯。
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-16, 04:15 PM   #513
pet3
The One

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
呢個其實都講左有耐(不過無人留意)
由ps2變了大大隻船又取消左要要船的指揮支援後

船沒什麼意義

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 11-16-16, 04:38 PM   #514
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: pet3 查看文章

船沒什麼意義
要返船入油。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-16, 04:40 PM   #515
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: pet3 查看文章

船沒什麼意義
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
要返船入油。
咩無意義
要野生捕獲點可以無船

舊 11-16-16, 04:47 PM   #516
pet3
The One

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
咩無意義
要野生捕獲點可以無船
最近幾集進化太容易
連設計都唔洗
直接吉姆就升到重高達
吉姆MKII>3,4,5>重高達>重2 >識仔
更別說一開始的選主角

不知何時可以有回舊時的指揮效果外能力迴避射中變差的設定

還有勁人養的機加點特別高
和上一代機高lv再進化後加點特別高之類的轉生設定可以廢除

FGO 目標預算
舊 11-17-16, 03:23 PM   #517
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
有個老問題想問.

我用開日服PSN

但又想支持中文版(唔好叫我買晒兩版本)

咁想問可唔可以用我個港服acc redeem左個特典dlc

跟住轉返去日服acc玩, 咁日服個acc access到個DLC嘛?

games本體我知可以, 但dlc我未試過
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-16, 03:33 PM   #518
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: X&Y 查看文章
有個老問題想問.

我用開日服PSN

但又想支持中文版(唔好叫我買晒兩版本)

跟住轉返去日服acc玩, 咁日服個acc access到個DLC嘛?

咁你不如索性係港ACC開
隻GAME又冇ONLINE...
港伏 dlc 曲係日伏當然入唔到

psv就當我冇講過啦
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-16, 03:49 PM   #519
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: izumo 查看文章

psv就當我冇講過啦
psv就買多部傳說呢度好多人都一部1000一部2000⋯
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-16, 03:55 PM   #520
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: qwe 查看文章
psv就買多部傳說呢度好多人都一部1000一部2000⋯
1部1000日服

1部2000 港服專玩中文版
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-16, 03:55 PM   #521
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: izumo 查看文章

psv就當我冇講過啦
我知CODE有分地區.

所以就係問用港服acc入左code先, 之後轉返日服會唔會用到個dlc

不過唔緊要, 我唔儲盃, 最多真係像你說的般轉返港服玩
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-16, 04:00 PM   #522
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
我知CODE有分地區.

所以就係問用港服acc入左code先, 之後轉返日服會唔會用到個dlc

不過唔緊要, 我唔儲盃, 最多真係像你說的般轉返港服玩
未必食到(可能係跟ac,或者其他)

所以依家好難確定

舊 11-17-16, 07:17 PM   #523
pet3
The One

引用:
有個老問題想問.

我用開日服PSN

但又想支持中文版(唔好叫我買曬兩版本)

ps4 我一直是這樣做都得

基本上安裝型的dlc都得 (100K都得
但完全無dl過東西的認證型 9成唔得

現在唔知咩型dlc

FGO 目標預算
舊 11-18-16, 01:57 PM   #524
Eking

註冊日期: Feb 2006
問題係呢隻係咪用同一組識別碼, 有DGAME亞/日係同一組識別碼所以你DOWNLOAD左係可以共用, 但係有D就亞/日係分開~

舊 11-18-16, 02:55 PM   #525
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
聽說台灣出貨延期,要星期四先有,
不知香港是否一樣
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SELL] PSV 日版 SD GUNDAM G GENERATION GENESIS BRA武藏 買賣專區 0 10-20-17 05:30 PM
賣sd gundam g generation genesis 主題曲女歌手CODE 書仔 買賣專區 1 12-05-16 11:42 AM
SD GUNDAM G-GENERATION CARD ivanhui 收藏品討論版 3 11-09-05 08:57 PM
[NDS]SD Gundam G Generation DS neo2046 手提遊戲機討論版 421 06-14-05 11:36 AM
SD GUNDAM G generation NEO jerry 電視遊戲討論版 4 04-17-05 03:22 PM

現在的時間是 06:02 PM

手機版 | APP版