Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-15-13, 11:31 PM   #301
ALEX CHOW
God of Gamer
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
NSX Concept買唔買得過??

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-13, 11:32 PM   #302
Viper II
↘みもりんっ

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
有架,好多都好明顯下

不過個級數完全唔可以同 P 車比
都係一眼就知係standard car
咁都不如唔update
你花時間整新車唔該#

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-13, 11:54 PM   #303
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
Base on GT5 都可以 甘多XXXXXXXXXX , 絕對認同
我都玩到頹頹地

舊 12-16-13, 12:42 AM   #304
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
講起Standard Car, 有部份車由超級肉酸變成睇落唔錯

例: Nissan R390 GT1'98
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-13, 12:37 PM   #305
oooCaitSithooo
Junior Member

註冊日期: Apr 2012
PSN  IDoooCaitSithooo
引用:
作者: backtomac 查看文章
上Twitter直接問山內一典好D Wor...
師兄,想問o下 frex 0個支+ - shifter 係唔係要買埋佢出0個舊轉線器先可以用usb??
8速0個支係唔0係直出usb??
thank you.

此篇文章於 12-16-13 01:24 PM 被 oooCaitSithooo 編輯。
oooCaitSithooo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-13, 08:12 PM   #306
ALEX CHOW
AUDI SPORT

Tesla全電跑full tune要上300應該冇問題

P.S.

少女時代,
F1 2024討論區
舊 12-16-13, 08:19 PM   #307
twinsgtr
Senior Gamer
什麼都不是

註冊日期: Sep 2009
PSN  IDtwins_gtr323334
引用:
作者: HONDA 查看文章
Tesla全電跑full tune要上300應該冇問題

P.S.

電車可以改D咩???

NSX CONCEPT 買黎玩都OK~原裝包左一陣~過彎個尾唔多穩定
twinsgtr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-13, 10:45 PM   #308
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
作者: twinsgtr 查看文章
電車可以改D咩???
避震,LSD,減重

少女時代,
F1 2024討論區
舊 12-16-13, 11:21 PM   #309
TCS_disable
我有車車~

引用:
NSX CONCEPT 買黎玩都OK~原裝包左一陣~過彎個尾唔多穩定
而家MR車勁多問題
舊 12-16-13, 11:54 PM   #310
twinsgtr
什麼都不是

引用:
作者: HONDA 查看文章
避震,LSD,減重
改完夠力上300?

引用:
而家MR車勁多問題

對!!
感覺好容易失控
舊 12-17-13, 03:32 AM   #311
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
改完夠力上300?
有可能嘅....(280應該冇問題)
E車比賽,160ps去到212Km/h

少女時代,
F1 2024討論區

此篇文章於 12-17-13 03:34 AM 被 ALEX CHOW 編輯。
舊 12-17-13, 12:05 PM   #312
backtomac

註冊日期: Oct 2007
引用:
而家MR車勁多問題
我諗唔係MR車有問題,而係今集先做到同現實較接近既操控特性.1-5 集根本未係果回事.
MR 車本來就係超難攪, 過彎回軚要快, 基本上要直軚捽住過彎, 對轉數控制要求更嚴格,
反應慢少少就定必失控. 但駕御到的話過彎就超快.
backtomac 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 04:12 PM   #313
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
NSX 明燈 TYPE R , 430 SCUDERIA 都係我摯愛, 好玩到不得了
MR車係遊戲世界係最好玩。 OFF輔助 , 就可以對隻右脚訓練得好好Y(^o^)

另外新物理下,4WDmine's R34 在GT5 彎中死篤油都唔甩,GT6都會甩甩地, 有返D樂趣

此篇文章於 12-17-13 04:17 PM 被 シェンムー 編輯。
シェンムー 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 04:13 PM   #314
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

OT
各位入手ps4 未? 黎緊隻Driveclub有無興趣?

舊 12-17-13, 05:25 PM   #315
TCS_disable
我有車車~

引用:
MR 車本來就係超難攪, 過彎回軚要快, 基本上要直軚捽住過彎, 對轉數控制要求更嚴格,
反應慢少少就定必失控. 但駕御到的話過彎就超快.
我睇黎要將個Feedback set 到 1
舊 12-17-13, 05:33 PM   #316
TCS_disable
我有車車~

而家諗緊點樣將架 X-Bow 車就返我個 Style...

而家尾 Toe 都 成0.35 , LSD 仲煩左d

不過最攞命係我 Late Brake 搞到好捉蟲, 人就車 定用 Setting就人 都係個問題
舊 12-17-13, 05:50 PM   #317
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
考牌 S-4終於金左
S-5 仲係 16秒幾… 要想辦法快多兩秒 /\

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 07:00 PM   #318
backtomac

註冊日期: Oct 2007
引用:
我睇黎要將個Feedback set 到 1
Feedback太弱,缺乏訊息作判斷仲難Control
backtomac 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-13, 07:09 PM   #319
TCS_disable
我有車車~

引用:
Feedback太弱,缺乏訊息作判斷仲難Control
無力處理仲煩
舊 12-17-13, 09:25 PM   #320
Irwin
愛.ROCK.友

終於完成自己的目標…在考牌 S-5 都考到金盃,全考牌金盃達成 \/
之後可以悠閒地玩了

舊 12-17-13, 11:03 PM   #321
twinsgtr
什麼都不是

引用:
作者: Irwin 查看文章
終於完成自己的目標…在考牌 S-5 都考到金盃,全考牌金盃達成 \/
之後可以悠閒地玩了

我仲努力梗S2 JA
舊 12-17-13, 11:22 PM   #322
Irwin
愛.ROCK.友

引用:

我仲努力梗S2 JA
根據我自己的體驗(用手掣 + 開提示線)
頭果2/3大都可以跟佢咁做,因為佢係肌肉車,入彎前的剎車點唔好預太掹
同埋處理減速後的入彎角度果下個車身位置轉向,仲有再加速順唔順咁
跑得順的話大致上成功左一半

而主力衝金的時間都係靠最後果部份的彎路滑行
呢部份的線位超重要…提示線位大致都可以參考
而係全力走緊果段之後會見到出紅線
呢下真係要減速到見返藍色,唔係就會好易OVERSPEED出界
呢段處理得夠流暢,加埋前面果部份唔係太差的話,應該好大機會有金。

舊 12-18-13, 06:53 PM   #323
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Delta Wing sponsored by NISSAN NISMO LeMans @ GRAN TURISMO 6 PHOTO TRAVEL MODE

舊 12-18-13, 07:27 PM   #324
twinsgtr
什麼都不是

引用:
作者: Irwin 查看文章
根據我自己的體驗(用手掣 + 開提示線)
頭果2/3大都可以跟佢咁做,因為佢係肌肉車,入彎前的剎車點唔好預太掹
同埋處理減速後的入彎角度果下個車身位置轉向,仲有再加速順唔順咁
跑得順的話大致上成功左一半

而主力衝金的時間都係靠最後果部份的彎路滑行
呢部份的線位超重要…提示線位大致都可以參考
而係全力走緊果段之後會見到出紅線
呢下真係要減速到見返藍色,唔係就會好易OVERSPEED出界
呢段處理得夠流暢,加埋前面果部份唔係太差的話,應該好大機會有金。

我終於過左S2 啦!!!
後彎位條線拎唔岩~影響後面整體速度好多

開始苦戰LP700=.=
舊 12-18-13, 08:12 PM   #325
TCS_disable
我有車車~

等聽日

山内 一典 @Kaz_Yamauchi
Gran Turismo®6 Receives a Holiday Update, "Red Bull X Challenge" https://t.co/N2Zy3rzax4
7:32 PM - 18 Dec 2013

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] [PSVR] Gran Turismo Sport︱2024年1月31日關閉線上服務 安安 電視遊戲討論版 1000 01-31-24 07:01 PM
[PS3] Gran Turismo 5 Spec 2.17【技術心得研究所討論區】DLC 可以再install TCS_disable 攻略及心得交流區 860 07-22-14 12:35 AM
[PS3] Gran Turismo 5 Spec 2.09【技術心得研究所討論區②】 TCS_disable 攻略及心得交流區 1003 01-15-13 12:50 PM
[PS3] Gran Turismo 5 Spec 2.05【技術心得研究所討論區】 TCS_disable 攻略及心得交流區 1012 03-25-12 02:57 AM
[PS3] Gran Turismo 5 Prologue Spec II (日版 Spec III)討論區 - Starting Grid. KUTAR# 攻略及心得交流區 193 09-18-09 06:40 AM

現在的時間是 09:01 PM

手機版 | APP版