Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-02-16, 10:44 PM   #22726
蛋撻王子
God of Gamer
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 空調 查看文章
已經狂用緊撻爺隻南丁
多謝捧場
就到日本12點
我轉番金時過去~
應該會再輕鬆秒敵少少~~

舊 10-02-16, 10:52 PM   #22727
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
抽到張聽講係歐洲人嘅證明嘅零星……但我想要5星多d囉

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-16, 10:56 PM   #22728
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
其實同一條大腿可以抱幾次先會消失?
空調 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-16, 11:41 PM   #22729
鐵之侍

今次都算最容易的了(雖然都弄了3次)

全隊要女角暗殺組,配一個rider(最好是船長), 先清光所有卒就沒問題了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-16, 11:41 PM   #22730
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
男性冇人櫂

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-16, 11:43 PM   #22731
Bahamut

註冊日期: Apr 2003
請問1ap刷禮裝, 係咪見打死boss唔跌紅箱就要即退出? thx
Bahamut 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-16, 11:53 PM   #22732
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
作者: Bahamut 查看文章
請問1ap刷禮裝, 係咪見打死boss唔跌紅箱就要即退出? thx
基本上係, 不過紅箱都唔一定係禮裝, 你揀battle menu可以睇出左d乜

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-16, 11:57 PM   #22733
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

借左蛋撻既100暴力修女 火力硬過-.-

舊 10-03-16, 12:05 AM   #22734
蛋撻王子
功德完滿

幾好玩
第一場正常陣輸少少咁多
第二場轉少少陣
嫁王禮裝繼續比鐵拳聖女用(偏心)
贏左了

心得(絕對捏他)

第一二層全部騎職
基本上你預2~3隻殺職入場就差唔多
男性英靈會比梅芙開場永久魅了

(如果你仍然想用孔明就最好放後排
或第二層完之前就放晒D BUFF佢
不過孔明係呢一關意義真係相對無咁大)

其實今個挑戰好舊GAME概念

梅芙一開始有7個硬BUFF (用傑克都消唔走)
你每殺一隻卒佢就會按卒而消梅芙一個BUFF

找到正確順序了

1. 無敵 (第一個一定消呢個)
2. 降a卡傷害9成, 又a卡打星同打np量亦減少
3. 大幅加防
4. 降b卡傷害9成, 又b卡打星同打np量亦減少
5. 大幅加防
6. 降q卡傷害9成, 又q卡打星同打np量亦減少
7. 大幅加防

但其實上面消邊個先
或有咩效果其實無乜特別意義
因為你唔消晒佢你都好難打
除非好好彩你好早就消晒三個大幅加防
然後你主攻手既傷害卡又消埋啦

本身梅芙無攻BUFF
唔會太大威脅
只要你每回合殺到兩隻卒佢就會無乜傷害力

然後每隻卒死既時候就會比一個永久既攻BUFF比全隊
(主要係梅芙)
但其實女性剋星既傑克可以解除梅芙身上所有既攻BUFF
所以留到臨尾先一次過消除就OK

真正開始惡打係臨尾有兩隻法職
因為梅芙會全隊NP補滿
然後法兵又會補兩格梅芙既NP
全關入面你能唔能夠贏到
就係睇你清呢兩隻法兵有幾快

打到呢到
如果有師兄需要幫手過呢關
我覺得我將嫁王禮裝掛落船長到
然後你地自己掛番嫁王禮裝落殺職到比較正解

此篇文章於 10-03-16 12:49 AM 被 蛋撻王子 編輯。
蛋撻王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-16, 12:07 AM   #22735
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: GN00508771 查看文章
借左蛋撻既100暴力修女 火力硬過-.-

竟然係咁
我自己用落鐵拳聖女無其他人既BUFF
打個D卒又唔覺得好大效益....

我目前掛緊傑克
但我覺得我轉掛船長可能仲比較好D
(參考上文)

舊 10-03-16, 12:08 AM   #22736
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 空調 查看文章
其實同一條大腿可以抱幾次先會消失?
基本上講運氣同ONLINE時間
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-16, 12:08 AM   #22737
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 雷帝.嘉芙 查看文章
基本上係, 不過紅箱都唔一定係禮裝, 你揀battle menu可以睇出左d乜
紅箱之外仲要見到掉落果下閃出虹光,好似抽野果種效果先係禮裝
普通直掉下來的只係普通野
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-16, 12:10 AM   #22738
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章

竟然係咁

我目前掛緊傑克
(參考上文)
即係今日都係殺好?
咁我掛番突爆嫁王比JACK好了
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-16, 12:16 AM   #22739
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
作者: axe1292 查看文章
紅箱之外仲要見到掉落果下閃出虹光,好似抽野果種效果先係禮裝
普通直掉下來的只係普通野
呢職冇留意
太少跌禮裝ge經驗

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-16, 12:22 AM   #22740
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: axe1292 查看文章
即係今日都係殺好?
咁我掛番突爆嫁王比JACK好了
我自己個人覺得

一般黎講

Case1 嫁王禮裝未突滿既人

最好就嫁王禮裝分散擺
裝幾隻殺職
兩隻騎職擺後排

殺殺殺騎盾殺
嫁王禮裝任裝

Case2 嫁王禮裝已突滿既

裝係自己最勁既殺/騎到
再借人地既另一職階

所以我覺得掛落JACK或騎職都可以 自己覺得

不過其實都係1體力
隨便試到打得贏就OK了

舊 10-03-16, 12:32 AM   #22741
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:

竟然係咁

我目前掛緊傑克
(參考上文)
係咩-.- 但我覺得打人都好痛下

可能因為本身又落左女主x同船長

總之今日暫時係最易打既一日(自己感覺)

舊 10-03-16, 12:58 AM   #22742
蛋撻王子
功德完滿

出現正式屈機攻略了

對正攻法既人黎講有少少無恥既Level

睇完就會發現成關無難度可言咁濟 不過都要有d課金加成

由於已被證實卒消除梅芙既正確順序

無敵→アーツ→防御→バスター→防御→クイック→防御

所以最無恥既攻略出現了

酒吞(可用水著師匠)+劍式(可用尼祿)+殺式

滿np入第三層

酒吞/水著師匠寶具(一定要夠攻清到隔離兩隻卒 而且酒吞有全體攻BUFF)

咁梅芙既無敵BUFF同ART減傷BUFF就會消除

然後由於劍式同殺式既寶具係ART卡既防禦無視寶具
所以佢地呢兩隻可以直接跳過梅芙三個未清既防BUFF
打出傷害
然後直接秒殺梅芙....................................................

再再再順帶一提

4星紅王尼祿既寶具係ART卡全體防禦無視攻擊

真正既尼祿祭

我不如轉掛嫁王禮裝上尼祿到算啦

此篇文章於 10-03-16 01:04 AM 被 蛋撻王子 編輯。
蛋撻王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-16, 12:58 AM   #22743
大破人間

一次過到

黑J
酒吞(嫁王禮突
JACK(嫁王禮突
殺式
X
隨意

兩隻法職我主要用黑J殺
最後一刻死左黑J同酒吞
JACK寶具秒梅芙

梅芙威脅真係唔算大,寶具單體咪最多死一隻
又人人有嫁王戰續或回避

最後梅芙只剩下攻BUFF,有無情報抹消其實不太重要,最重要係留返殺職單體同嫁王突禮出寶具送梅芙一程

我覺得呢關同百殺夜行最易
舊 10-03-16, 01:15 AM   #22744
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
殺師匠,聖女,撻隻傑克,美杜沙,劍式,盾妹
最後用左一令呪過左
空調 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-16, 08:50 AM   #22745
蛋撻王子
功德完滿

今次打金章跌最多係咪都係勇者級呢?
我覺得刷得唔係好順暢…
個配置好討厭下

舊 10-03-16, 09:08 AM   #22746
大破人間

引用:
我覺得刷得唔係好順暢…
個配置好討厭下
金章最多勇者級

這次活動刷章真的倒退一年前
完全沒有單一交換素材掉落的關的活動已不知道上次是幾時出現了....
舊 10-03-16, 09:15 AM   #22747
鐵之侍

引用:
作者: 大破人間 查看文章
金章最多勇者級

這次活動刷章真的倒退一年前
完全沒有單一交換素材掉落的關的活動已不知道上次是幾時出現了....
今期暫時都是刷花瓣著數得多(不論刷的方便度還是换的東西的價值)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-16, 09:31 AM   #22748
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
引用:
我覺得刷得唔係好順暢…
個配置好討厭下
純計金章是勇者級
但加埋花, 以及易刷 我會偏向打 超級

當然再看你要蛇玉獨角 還是世種神燈了
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-16, 09:32 AM   #22749
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
今期暫時都是刷花瓣著數得多(不論刷的方便度還是换的東西的價值)
我覺得今次本選個花瓣又無予選既花瓣咁好刷..
真係後悔予選既時候唔刷多D....

引用:
作者: digiharuka 查看文章
純計金章是勇者級
但加埋花, 以及易刷 我會偏向打 超級

當然再看你要蛇玉獨角 還是世種神燈了
酒吞同茨木真係Friendly好多..
反而係神燈個隻火用左最多時間去磨..

我再研究下

舊 10-03-16, 12:11 PM   #22750
蛋撻王子
功德完滿

【超高難易度】
第六演技 最古の英雄

已經開始有d事前討論出來了

明日は恐らく英雄王だろうが、あんな宝具ブッパのもやしっ子なぞ師匠と水玉と兄貴で完封してやる

401: すまないさん@お腹いっぱい。 2016/10/03(月) 03:34:01
メイヴみたいに天の鎖で開幕神性永続スタンとかしてくる可能性

>>401
マジでありそう

>>401
神性バフがあるってことは神性の属性が設定してあるってことだから技術的にも普通に出来そうだな

406: すまないさん@お腹いっぱい。 2016/10/03(月) 03:40:02
クソ強いけどたまに慢心するターンあってそのターンを狙って攻撃するとか

>>406
慢心再現には期待したい
むしろ慢心してるターン以外は何のダメージも通らないまである

スカサハいる限りギルに勝ち目はない
神性特効攻撃無効とかいうメタを貼らない限り

スカサハ対策に単体宝具無効ぐらい持ってこいAUO

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 11:02 PM

手機版 | APP版