Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 12 52  ... 最後
飲食版>M記討論區 Vol.6
EMILA 02:19 PM 05-16-13
作者: HONDA:
官網話兩款包都係$30.8
+轉珍珠奶茶要幾$$??
度度唔同我個頭兩間都唔同價錢
$4
hap3afrien 02:26 PM 05-16-13
醬幾好味
煙肉
薯蓉搞到好難呑
Busconcamp 04:18 PM 05-16-13
食客伴屍歎M記早餐

荃灣一間連鎖快餐店發生食客猝死事件。一名男子昨晨在快餐店食早餐時,疑病發暈倒伏在桌上,食客以為他睡着,不以為意,至職員發覺嘗試喚醒他時,才驚覺男子全無反應,急忙報警,救護員到場證實男子已死亡,並出現屍斑,相信已死去近兩小時,警方封鎖快餐店一角調查後,不排除男子因病猝死,惟真正死因有待檢驗。期間快餐店照常營業,遺體至下午才由仵工移走。有不少街坊和學生食客,聞事件均表示「嚇餐飽」。

警方在快餐店調查,死者屍體以膠布蓋着,食客則如常進食

死者姓趙(四十九歲),據悉,他生前患病,需長期服食多種藥物抑制病情。現場為石圍角商場廿四小時營業的麥當勞,昨清晨六時許,趙獨自到快餐店食早餐,靜靜坐於近洗手間的一個較靜的座位,期間疑突然病發,隨即昏倒伏於桌上,附近的食客及途經職員,初時均以為趙伏在桌上休息,故未有為意。至早上九時許,姓吳(卅一歲)男職員覺有可疑,走近圖喚醒趙時,發現他毫無反應,慌忙報警。

女親友聞噩耗痛哭

救護員接報趕至,證實趙已明顯死亡,全身僵硬,手部更出現屍斑,相信已死去一段時間,毋須送院,遂將死者遺體抬到地上,再用黑色膠袋遮蓋,又以黑色膠袋密封周遭玻璃窗,以免引起恐慌。警員到場後即封鎖現場附近數張餐桌調查,並通知死者五名親友趕抵現場認屍,其中三名女親友驚聞噩耗均失聲痛哭。警方經初步調查,相信事件無可疑,不排除死者突病發猝死,死因有待驗屍後確定,並到附近死者的住所調查,以及檢走一大袋藥物檢驗。至昨午一時許,死者遺體由仵工舁送殮房,警員亦撤離及將封鎖範圍解封。

警方在場調查期間,快餐店照常營業,期間吸引不少食客好奇張望,而當接近午膳時間,更有大批學生蜂擁而至,有學生聽聞事件後大為震驚,直言「梗係驚啦!行出門口,都唔敢再擰番轉頭。」另外,有不少老人家經常會到該店流連,其中鄧伯及莫伯均表示,與死者並不相識,惟受事件影響,以後不會坐在該座位。麥當勞發言人表示,由於事件已經交警方處理,不便作出評論,但會與警方通力合作協助調查。
真!DC 04:26 PM 05-16-13
有乜好驚
又唔係獵奇死法又唔係比人殺
由手機版發出
yorkyork 05:33 PM 05-16-13
d白色珍珠好"林"下
捲毛老爺 07:41 PM 05-16-13
死亡 m記
Busconcamp 08:49 PM 05-16-13
長洲麥記賣3日齋包

【明報專訊】去麥當勞食嘢通常都係大啖肉,會被人話唔太健康,不過麥當勞都搞吓新意思,為響應太平清醮,長洲分店喺噚日至17日(周五)期間推出脆香素菇包,單叫19.5元,跟餐就賣31.5元。對於有素食者擔心食品會用動物油烹製,麥當勞就話,香港麥當勞嘅食品均採用植物油烹調。

網民要求變「常餐」

有網民噚日上載脆香素菇包圖片,話大家去長洲食平安包,亦可以試吓素菇包。唔少網民都like,但亦有愛素食嘅網民話如果長期供應就好,仲話唔應該只喺長洲發售。有網民仲話,麥記喺印度已經提供素食,強烈要求麥記加入素漢堡至每日同全港有售。

Emily無機會試素包,但既然咁多網民想麥記提供素包,麥記都可以諗諗。麥記無答覆會唔會咁做,但就話好重視顧客意見,會積極研究推出唔同產品以迎合顧客喜好同需要喎。
陸奧 貴志 09:01 PM 05-16-13
頭先隊左個黑包,一打開係分解中既狀態

將佢合番體後,第一個感覺係:咁鬼細個既....

同埋唔知係咪賣相影響味道,覺得個黑包冇正常包咁既水平,不過D涵就正正常常辣辣地唔差
W!LL 12:52 AM 05-17-13
個珍珠奶茶D珍珠真係唔掂, 硬哂, 明顯唔夠新鮮
同埋無支專飲珍珠既飲管.....
試左黑包, 煙肉係幾好食, 不過唔覺個包有咩特別墨汁既味道
ALEX CHOW 01:56 AM 05-17-13
作者: hap3afrien:
醬幾好味
煙肉
薯蓉搞到好難呑
作者: 龍寶寶:
黑同白都食過後,覺得黑好食過白,但其實都係麻麻地
作者: stephen1980:
食過白包之後,可一不可再
我鍾意白多過黑
assy 05:41 AM 05-17-13
試左白...塊雞同麥香雞一樣紙咁薄
賣相如上圖,煙肉、菜飛晒出黎,還原後勁細
煙肉同薯蓉幾好,汁咸,整體上唔好食
比較重口味鍾意之前個屎包
yorkyork 10:58 AM 05-17-13
就係麥香雞個塊黎嫁麻
怪盜小G 10:59 AM 05-17-13
D白珍珠好似食緊D未煮既糖不甩咁一入口就散到成口粉

黑珍珠就硬得滯
gsw 08:50 PM 05-17-13
試左黑
包太細 料太多
開頭d菜一食就成個包同d料分散晒,真係食到好狼狽.
ALEX CHOW 12:12 AM 05-18-13
作者: gsw:
試左黑
包太細 料太多
開頭d菜一食就成個包同d料分散晒,真係食到好狼狽.
我都係試左黑(海怡分店)
都係"d菜一食就成個包同d料分散晒"
gsw 12:35 AM 05-18-13
作者: HONDA:
我都係試左黑(海怡分店)
都係"d菜一食就成個包同d料分散晒"
食完呢次,已經搞到我唔想試白.
ALEX CHOW 02:41 AM 05-18-13
作者: gsw:
食完呢次,已經搞到我唔想試白.
<=聽日試白
clanyuen1 04:06 PM 05-18-13

冇汁冇味有油香,
果些少薯溶實在入唔到口
大山椒魚 10:37 PM 05-18-13
試左黑包

正正常常冇咩特別,
煙肉冇想像中咁硬
微妙地有意外驚喜"
ben wai 11:14 PM 05-18-13
薯蓉係呢兩個包的敗筆
KENSNAKE 11:53 PM 05-18-13
食左個白,完全唔掂……

細到嘔又唔好味。
DC 97 08:19 AM 05-19-13
杯珍珠奶茶掂唔掂?
Fean 01:28 PM 05-19-13
作者: DC 97:
杯珍珠奶茶掂唔掂?
聽聞啲珍珠好硬,唔信邪試試,好一般
Squall-Lucifer 01:35 PM 05-19-13
作者: Fean:
聽聞啲珍珠好硬,唔信邪試試,好一般
好硬+1
個包好一般
怪盜小G 01:41 PM 05-19-13
有無人同我一樣焦糖新地走珍珠
1 2 3 4 5 6 7 8 12 52  ... 最後

返回主題版面