Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 04-24-17, 07:20 PM   #1
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
熱普城內鬥

惜日結為聯盟,但立法會選舉失利後,三個勢力的支持者互相網上清算,現在連教主黃毓民都開聲,作為花生的我,追少一陣都趕唔上進度!

https://www.youtube.com/watch?v=JTi6...tu.be&t=15m41s

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-17, 08:20 PM   #2
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
做選舉工作人員
望住D阿婆投票俾民賤聯
人地係望住佢個當區區議員去投
唔好講蛇齋餅糭,成功爭取
起碼人地有放資源落去區入面照顧社會大眾

呢班友真係除左係議會入面嘈到宜家出面
唔係留意開O既根本唔知佢地做緊乜
以前教主係立法會都叫耐唔耐可以睇下佢爆下元秋.宜家真係睇都廢事

地區工作?全無
譚文豪都叫日日咬住機管局
林卓廷日日咬住ICAC個邊

其實佢地上年仲有票,冇俾人大炒
香港地D民主人仕都已經幫到盡
宜家?狗咬狗都咬到不似狗形

舊 04-24-17, 08:45 PM   #3
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
黃毓民唔係好鍾意舔本城邦論架咩?!

咩事返曬面

引用:
作者: 忍者 查看文章
地區工作?全無
譚文豪都叫日日咬住機管局
林卓廷日日咬住ICAC個邊
公民黨推譚文豪係近年最明智決定添啦

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 04-24-17 08:49 PM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-17, 08:53 PM   #4
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
地區工作=$
哪有錢...你___

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-17, 11:42 AM   #5
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
除咗鄭松泰當選以外,成班友仔落選後都冇乜再留意佢哋,除咗出左個「清算名單」將幾乎全世界包括唔少本土派支持者都列入名單度,結果係全城恥笑佢哋。

聽完都仲係唔明來龍去脈,上連登話想知發生咩事,但完全睇唔明佢哋個啲複雜過CCTVB爭產劇嘅恩恩怨怨。

有人可以解釋下嗎?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-17, 12:03 PM   #6
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
完全跟唔上

權又冇,錢應該都唔多(以機構而言),仲可以為咩而鬥?

舊 04-25-17, 12:27 PM   #7
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
內鬥仲勁過XXX
唯一唔同既係錢同權力佢地都係零,究竟鬥乜?小學雞鬥氣?
從政不嬲都係各懷鬼胎,呢班人真係睇到我R哂頭

舊 04-25-17, 12:37 PM   #8
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
就係冇晒野R撈先內鬥~

睇下郭靖黃蓉係點死於內鬥下?
https://kknews.cc/zh-hk/history/v9kol.html

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-17, 01:04 PM   #9
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
去高登,FB 追下 post 先..
等睇CK 追擊
之前有跟開光頭達花生...睇清佢撈油水本質.有鬼理念
張德江果次現晒形,走去爭取比卡超

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-17, 02:37 PM   #10
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
請繼續課金支持佢地

舊 04-25-17, 02:53 PM   #11
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
上方舟,狗仔隊
依家谷緊頭七 ...
大家出力課金就可改變香港,你地信唔信?
D 錢點用?你地唔好問啦?? 柏洋入冊,兩公婆旅遊大魚大肉,身在外地叫大家籌旗比柏洋(熱時抽走30%)

舊 04-25-17, 04:37 PM   #12
Sar8
The One

你真係唔好理,搞課金好搵過以前

舊 04-25-17, 04:57 PM   #13
信長
The Flash

引用:
作者: Sar8 查看文章
你真係唔好理,搞課金好搵過以前
[某宅文化開盤口]
你地課金比我地4位(三主持+推咪),每人目標500
咁我地就打麻雀

課金睇人打牌,信徒智商創新低

舊 04-25-17, 04:58 PM   #14
Sar8
The One

咸魚青菜各有所好

舊 04-25-17, 06:45 PM   #15
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
其實,本身熱普城都係烏合之眾,無乜可能贏到…

但做食這水真係玩得好差,無定位,無台型,無論述,成舊野就靠晒郁文一個,達達就99%係個白眼鏡,其餘1%係屎…

舊 04-25-17, 11:45 PM   #16
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
要追呢粒花生上FB查藍鳳皇有時序,唔知幾多集前的網典都有講過
課金一向都係商業行為,你覺得好睇咪打賞同課GAME一樣,都唔明重有乜好講,反而一堆好似無限錢為興趣的網台之前係咁插,到依家知要交租咪又係偷換概念叫人課重好笑。

此篇文章於 04-25-17 11:49 PM 被 尼路 編輯。
尼路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-17, 11:57 PM   #17
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
地區工作=$
哪有錢...你___
的確有$$係著數d,但你見游小姐係黃埔個邊都係冇資源去做,但都成功。
係在乎你有冇心je。
根本比起游小姐班人,熱普城更加應該收皮。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-17, 12:01 AM   #18

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: 尼路 查看文章
要追呢粒花生上FB查藍鳳皇有時序,唔知幾多集前的網典都有講過
課金一向都係商業行為,你覺得好睇咪打賞同課GAME一樣,都唔明重有乜好講,反而一堆好似無限錢為興趣的網台之前係咁插,到依家知要交租咪又係偷換概念叫人課重好笑。
可恨呢班人唔係建制個邊的人...一諗到本土,又唔左膠幫新移民,根本選擇都唔多。
你唔埋佢地熱普城邊,又會俾呢班人打網戰打殘...但明明呢班人係令到個反建制陣營最唔能團結因素之一。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-17, 11:42 AM   #19
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
熱普城寫手正政唯識雖然係陳雲跟隨者, 我就算唔 buy 陳雲都覺得佢寫好多野其實都唔差.

係上年選舉完後開始發顛 (定係原本都係咁 ? ), 成日寫 d 一般人睇唔明既野, 就無乜理, 笑下算.
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-17, 09:29 AM   #20
不死身的出木杉
Ultimate Gamer
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
看來香港本土派是注定無運行

不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-17, 10:49 PM   #21
麥魚仔
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
熱普城寫手正政唯識雖然係陳雲跟隨者, 我就算唔 buy 陳雲都覺得佢寫好多野其實都唔差.

係上年選舉完後開始發顛 (定係原本都係咁 ? ), 成日寫 d 一般人睇唔明既野, 就無乜理, 笑下算.
陳雲覺得佢寫好正,自己幾喜歡。
內鬥就無咩留意。

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-17, 02:02 AM   #22
信長
The Flash

神駒最近追擊緊熱狗篤VIEW 數
仲訪問左前熱狗 法國佬..

[粗口注意]
https://youtu.be/
1YGOLD7hSgA

佢FB 仲LIVE 緊...

此篇文章於 06-07-17 02:07 AM 被 信長 編輯。
舊 06-07-17, 02:12 AM   #23
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 信長 查看文章
神駒最近追擊緊熱狗篤VIEW 數
仲訪問左前熱狗 法國佬..

[粗口注意]
https://youtu.be/
1YGOLD7hSgA

佢FB 仲LIVE 緊...
呢件神燈唔係話羅冠聰當選佢就移民咩?到而家都仲未找數喎。

尤其搗亂雷動嘅Telegram專頁辣慶成班雷動支持者,結果間接令佢教主都被燈走埋,仲好意思繼續留喺香港?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-17, 09:46 AM   #24
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
呢件神燈唔係話羅冠聰當選佢就移民咩?到而家都仲未找數喎。

尤其搗亂雷動嘅Telegram專頁辣慶成班雷動支持者,結果間接令佢教主都被燈走埋,仲好意思繼續留喺香港?
唔找數冇問題
如果佢走咗邊個派熱狗城花生

此篇文章於 06-07-17 10:26 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-17, 10:14 AM   #25
Sar8
The One

唔篤數邊蓋到每人幾餅野課金

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:48 AM

手機版 | APP版