Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 06-26-17, 12:16 AM   #8451
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
預計7月21日會好似switch既second launch咁

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線  
舊 06-26-17, 12:30 AM   #8452
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 赤武神 查看文章
預計7月21日會好似switch既second launch咁
721前大部份人仲未買到機嘅到話時暴動都似
野良猫 目前離線  
舊 06-26-17, 12:37 AM   #8453
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
香港都炒起晒啦

明明之前香港個價都叫回落過,依家又再升價,都仲係咁多人日日出機
真心唔想咁硬食炒價/ 食骨game
迪安大叔 目前離線  
舊 06-26-17, 12:55 AM   #8454
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
咩任記係香港真有咁多人玩 ???.JPG
我第一水回落差唔多價就入左玩ZELDA,
點知可以炒返起,
今舖仲唔勁過炒IPHONE。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線  
舊 06-26-17, 03:52 AM   #8455
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
始終今次跟風的人多,
就好似當年WII咁, 就算係香港都好多人買,
但重點係買完之後仲有幾多人KEEP住玩

老任今次點中個點
lineage19 目前離線  
舊 06-26-17, 06:31 AM   #8456
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 野良猫 查看文章
唔重視細路市場又會點會搞ARMS同魷魚嘅EVENT

老任自家GAME唔係一向老少咸宜嘅咩?點會突然唔重視細路市場…
其他廠仲有DQM、妖怪手錶等,細路大把嘢玩啦
我講緊點解少左細路打機
同紅白機超任比家陣既game難吸引細路

舉個例我覺得super mario world同super mario galaxy比係前者適合細路多啲

此篇文章於 06-26-17 06:45 AM 被 Kain 編輯。
Kain 目前離線  
舊 06-26-17, 07:05 AM   #8457
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: Kain 查看文章
我講緊點解少左細路打機
講起上來
朋友個仔大約10歲到
佢話佢個仔同幾個同學,比起自己玩,更多時間花左係youtube/twich上睇人玩
12號四分衛 目前離線  
舊 06-26-17, 10:43 AM   #8458
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
老任個電話都幾難打....打左差唔多半粒鐘....

屋企人跟機個個紅色制個B制唔知點解冇左個下click感...雖然係有反應
希望可以換到...
同埋順便去換埋day1買O既灰色左邊制....

舊 06-26-17, 10:54 AM   #8459
Kenny10071110
Crazy Gamer
~肯 尼 王~

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDKeNnYaN_HK
引用:
作者: 忍者 查看文章

屋企人跟機個個紅色制個B制唔知點解冇左個下click感...雖然係有反應
希望可以換到...
今日要打電話去任記第二次約維修
上次要等3日,今日已經要等成二個星期
今次到早幾日買既PRO制出左事
雖然十字制冇誤判
但係R制(唔係ZR制)
唔係下下都感應到
要禁大力D先得.......
好痳煩,以後買新野都係等一排先,下下拎上維修部唔係辦法
電話又難打仲要另約時間

舊 06-26-17, 11:05 AM   #8460
Crazy Gamer
~肯 尼 王~

引用:

希望可以換到...
師兄想問下你個灰色左邊制有咩問題?
我跟機既左joycon ZL 制個彈力好實同好小
完全同右joycon ZR 制唔一樣
玩馬車時禁多幾次個制直頭連個一丁點既彈力都冇埋
要等一彈先有番果小小
懷疑係左joy con條彈弓有問題
之前打上去問個維修員話正常
佢地個設計係咁
仲話左joycon ZL制唔可以同右邊既ZR制咁比,兩樣野黎....

舊 06-26-17, 11:25 AM   #8461
忍者

引用:
作者: Kenny10071110 查看文章
師兄想問下你個灰色左邊制有咩問題?
我跟機既左joycon ZL 制個彈力好實同好小
完全同右joycon ZR 制唔一樣
玩馬車時禁多幾次個制直頭連個一丁點既彈力都冇埋
要等一彈先有番果小小
懷疑係左joy con條彈弓有問題
之前打上去問個維修員話正常
佢地個設計係咁
仲話左joycon ZL制唔可以同右邊既ZR制咁比,兩樣野黎....
左制day1買...咪又係老問題
入docking反應差左D,我個人同個docking都冇50cm距離....
玩zelda會行行下我停佢唔停
不過問題冇話好大所以我冇理
3.0 update之後冇試因為個制俾左屋企人(唔係一齊住)

粒制咁樣都叫冇問題咁真係好排嘈
照咁講,唔通個門柄趺左落黎,不過照開到門關到門鎖到門就唔理架咩?

舊 06-26-17, 11:54 AM   #8462
Crazy Gamer
~肯 尼 王~

引用:
左制day1買...咪又係老問題
入docking反應差左D,我個人同個docking都冇50cm距離....
玩zelda會行行下我停佢唔停
不過問題冇話好大所以我冇理
3.0 update之後冇試因為個制俾左屋企人(唔係一齊住)

粒制咁樣都叫冇問題咁真係好排嘈
照咁講,唔通個門柄趺左落黎,不過照開到門關到門鎖到門就唔理架咩?
即係師兄你地左joycon ZL制冇我呢個問題?
如果係既話我兩個禮拜後拎pro制去維修時拎埋對joycon上去同佢理論
呢部機真係好多問題
部主機之前已經拎去換過部(都唔知換番黎既係咪番新機tim)
換機原因:MON遊玩時會無故凸起

舊 06-26-17, 11:56 AM   #8463
忍者

引用:
即係師兄你地左joycon ZL制冇我呢個問題?
如果係既話我兩個禮拜後拎pro制去維修時拎埋對joycon上去同佢理論
呢部機真係好多問題
冇,三對制都冇呢個問題
我都約到兩個星期之後
佢都講明個B制未必有得換
但係我覺得個click感真係好緊要

舊 06-26-17, 12:22 PM   #8464
Crazy Gamer
~肯 尼 王~

引用:
冇,三對制都冇呢個問題
我都約到兩個星期之後
佢都講明個B制未必有得換
但係我覺得個click感真係好緊要
唔該晒
條友仔仲話個個制都係咁
仲即時拎起佢地枱面個左joycon俾我試,都係一樣實
仲話好多人唔知呢個係設計成咁就打上黎預約先搞到咁難預約
所以先俾佢耍走左,剩係換左部主機
早知早幾日唔鬼買個pro制,又要專登搭車拎去整

舊 06-26-17, 12:25 PM   #8465
ipchow
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 迪安大叔 查看文章
香港都炒起晒啦

明明之前香港個價都叫回落過,依家又再升價,都仲係咁多人日日出機
其實唔係升好多,係要迫人食capcom Dgame 。唔連街霸,機都出唔到。

我係鋪頭,都唔會再有散客要街霸,迫D人硬食。

好彩浄機2500 已入但已少玩
ipchow 目前離線  
舊 06-26-17, 12:40 PM   #8466
12號四分衛
Game Master

引用:
依想問下你部機的save係咪無哂?
12號四分衛 目前離線  
舊 06-26-17, 01:00 PM   #8467
charcsc2000
J神哥

Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: 迪安大叔 查看文章
香港都炒起晒啦

真係唔知發生咩事...只係一隻mhxx話會出...就炒到阿媽都唔認得.....
我本本仲唸住等ns...而加火到黎買3ds個mhxx算數...
佢正常價買到先唸...
charcsc2000 目前離線  
舊 06-26-17, 01:01 PM   #8468
charcsc2000
J神哥

Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: ipchow 查看文章
其實唔係升好多,係要迫人食capcom Dgame 。唔連街霸,機都出唔到。

我係鋪頭,都唔會再有散客要街霸,迫D人硬食。

好彩浄機2500 已入但已少玩
炒到27xx....咁都唔叫多...
charcsc2000 目前離線  
舊 06-26-17, 01:07 PM   #8469
ipchow
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: charcsc2000 查看文章

你明唔明ga,之前唔駛食街霸,而家個升幅就係要連街霸個價,唔食的話,浄機個價都自動打返落去。鋪頭來說,你睇下有冇人收街霸

從我的iPhone使用Tapatalk 發送
ipchow 目前離線  
舊 06-26-17, 01:39 PM   #8470
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
真係唔知發生咩事...只係一隻mhxx話會出...就炒到阿媽都唔認得.....
我本本仲唸住等ns...而加火到黎買3ds個mhxx算數...
佢正常價買到先唸...
近因可能同啱啱出嘅「手臂」同七月中嘅「魷魚」有關!
MultiPASS 目前離線  
舊 06-26-17, 01:42 PM   #8471
Crazy Gamer
~肯 尼 王~

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
依想問下你部機的save係咪無哂?
會冇晒save
我zelda個七十幾個鐘(我把大師劍同4星古代裝...)同馬車150cc加mirror制霸既save冇晒
換完機之後我驚下次又有問題
問佢如果又有問題咁點?有冇辨法留到個save?
佢話:你放心,任天堂既野好少壞!

P.S.但係黎緊我已經要第二次上維修部,個預約期仲要由之前既3日延長到今次既兩個星期,可想而知有幾多人預約

舊 06-26-17, 01:46 PM   #8472
12號四分衛
Game Master

引用:
會冇晒save
我zelda個七十幾個鐘(我把大師劍同4星古代裝...)同馬車150cc加mirror制霸既save冇晒
換完機之後我驚下次又有問題
問佢如果又有問題咁點?有冇辨法留到個save?
佢話:你放心,任天堂既野好少壞!

P.S.但係黎緊我已經要第二次上維修部,個預約期仲要由之前既3日延長到今次既兩個星期,可想而知有幾多人預約

似乎我都係要打定輸數 ...

問多句換新機後friend code會唔會轉左?
12號四分衛 目前離線  
舊 06-26-17, 01:56 PM   #8473
Crazy Gamer
~肯 尼 王~

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章

似乎我都係要打定輸數 ...

問多句換新機後friend code會唔會轉左?
Friend code有冇轉真係唔知

我唔記得原本個Acc,所以索性開左個新Acc

舊 06-26-17, 02:03 PM   #8474
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
連STREET FIGHTER其實機只係貴左2百幾, 之前係2890係淨機

舊 06-26-17, 02:13 PM   #8475
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
近因可能同啱啱出嘅「手臂」同七月中嘅「魷魚」有關!
老任宣傳雖然無咩力, 不過FB,YT 都好多免費宣傳,加上部機"概念"上,一睇就知WORK,
好有再複製WII 盛世氣勢
Zelda 大好評開路,好多新玩家初接觸,好開心香港多左人體驗到Zelda 魅力,
同期仲要出地平線,真係有少少驚,好彩Zelda 無令人失望

孖車真係殺手級, 幾時都係任系機好賣的GAME...
(我有聽雲遊個台,佢小NS 真係好核突+刻意,不下幾次話孖車吸引唔到人出機, 你要咁搵食要踩老任真係不知所謂,睇下各代MK 數據啦你)

香港個價明顯係端午時有MH XX 消息後,一兩日間標左上去.加上SF2 骨,所以好硬
我懷疑有D 鋪都未必察覺魷魚爆發力, 只係知佢會係大GAME 囉
等睇YT/網友交流,反應.. (好想亂入人地直播射人 XD)

信長 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5813 04-25-24 02:33 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 11:32 PM

手機版 | APP版