Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 06-17-13, 12:26 PM   #276
kiburedo
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDsonictk369
有敵人好容易分別
L2喬爾會跑就係有敵人
清場時會有對話同埋行得好慢

pixiv:pixiv
kiburedo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 12:41 PM   #277
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: ~零~ 查看文章
終於到冬天了
劇情真係好正
大學有得囉補血書,記得搵真d~

去到大學, 個feel 幾好, 場景真係好大, 好多地方都入到去, 唔係佈景版only
仲有馬仔騎幾好

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 01:01 PM   #278
Anson225
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnson-225
XBox Live GamertagAnson225
出左Bill地頭後勁多clickers...用左3個molotov...有D後悔
全Stealth好tactical feel, 不過好sai時間
而家勁多shotgun shell, 無shiv而又得1隻clicker爆頭算

正正正!!!

(大家+ mode可以試下listen mode off, 好feel好多!)

舊 06-17-13, 01:17 PM   #279
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: Anson225 查看文章
出左Bill地頭後勁多clickers...用左3個molotov...有D後悔
全Stealth好tactical feel, 不過好sai時間
而家勁多shotgun shell, 無shiv而又得1隻clicker爆頭算

正正正!!!

(大家+ mode可以試下listen mode off, 好feel好多!)
係咪指同 bill 一出教堂後果段路?

偏易 wor, 一來自bill 夠勁,二來敵人全部來自一個方向,我用左全部 rifle 彈同小量 hand gun 加少少補給就過到
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 01:57 PM   #280
pakchi70
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2004
PSN  IDpakchi70
引用:
作者: 小晶晶 查看文章
Listen mode如果當敵人/自己唔郁一陣就會變隱形
Multiplayer mode先有教
所以當cpu敵人唔郁你就detect唔到
原來係咁
pakchi70 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 02:01 PM   #281
Anson225

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
係咪指同 bill 一出教堂後果段路?

偏易 wor, 一來自bill 夠勁,二來敵人全部來自一個方向,我用左全部 rifle 彈同小量 hand gun 加少少補給就過到
由手機版發出
係唔難, 不過自己唔中意被發現 (gotta be stealthy... )
but yeh, now I just pump my shotgun out whenever necessary

舊 06-17-13, 02:03 PM   #282
pakchi70

引用:
作者: 不死身的出木杉 查看文章
我似乎玩遊戲的速度很慢....朋友已經到第9章了,我還在第5章

剛剛才打完酒店外廣場大戰

不知是不是作戰方式有問題

這個遊戲應該有分幾種戰鬥方法
一是最正統 應該做的,就是靠潛行和偷襲 把敵人一個一個勒死

也有人討厭偷偷摸摸,火力全開跟對手火拼

我的打法是 找一個敵人沒辦法從遠處開鎗射擊我的地方
然後故意開鎗 把敵人引過來 一個一個殺掉
最好是有 一定要攀過窗戶的地方
敵人一進來便馬上可以狂扁

但是這種打法 動不動就要花15-20分鐘 甚至更多時間
可能這就是我遊戲進展慢的原因....

還有想請問 "有敵人出現" 是不是一定會有徵兆?
譬如我在酒店B1 這類陰森恐怖的地方
沒看到敵人 我還是要喬爾彎著身體走.....
但其實根本沒有必要這樣戰戰兢兢呢?
酒店b1真係好得人驚
呢隻game啲地圖好大,兜好耐先發現要開generator

我發現好多時就算係不斷用listen mode, 有啲佢擺明要嚇你嘅位係唔會listen到有怪,但一轉角就跑出嚟
舊 06-17-13, 02:06 PM   #283
pakchi70

引用:
作者: kiburedo 查看文章
有敵人好容易分別
L2喬爾會跑就係有敵人
清場時會有對話同埋行得好慢
原來係咁分?
我覺得呢隻game無好似biohazard 咁有音樂去代表有怪定清場
搞到我好難分
舊 06-17-13, 02:11 PM   #284

引用:
作者: pakchi70 查看文章
原來係咁分?
我覺得呢隻game無好似biohazard 咁有音樂去代表有怪定清場
搞到我好難分
但係清完場, 個主角都會講對白架wo
all clear 之類

地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 02:16 PM   #285
Anson225

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
that's the best way to determine

舊 06-17-13, 02:55 PM   #286
pakchi70

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
有人陪嘅時候就話啫,自己一個時,例如酒店
好似唔會講喎
舊 06-17-13, 02:56 PM   #287
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
我隻Ellie免疫力唔夠變左Clickers...

グロ注意

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 02:59 PM   #288
河野貴明
Game Master

註冊日期: Feb 2005
PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
我隻Ellie免疫力唔夠變左Clickers...

グロ注意

你做過乜黎

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 02:59 PM   #289
sorlohk

註冊日期: Jul 2007
PSN  IDalfredmoody
睇 ellie 都得 佢唔係仆埋企起身行既 9x9無敵人
同埋你玩得耐得滯個個 area 又無敵人既會有 L3 提示 (當然你無係 setting disable 左佢先得)
sorlohk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 03:03 PM   #290
kiburedo
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDsonictk369
呢隻係新病毒黎架喎

pixiv:pixiv
kiburedo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 03:04 PM   #291
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: 河野貴明 查看文章
你做過乜黎
我一落馬,然後叫佢睇住隻馬....就變成咁...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 03:06 PM   #292
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: Anson225 查看文章
係唔難, 不過自己唔中意被發現 (gotta be stealthy... )
but yeh, now I just pump my shotgun out whenever necessary
唔知 hard, normal shotgun shell 好似唔怕無咁, 反而兩枝手槍長期無彈
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 04:40 PM   #293
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
機已爆 , 成隻game 我會比 90/100
劇情氣氛呢D就滿分
不過佢有一個好明顯o既缺點
就係場景欠缺變化
好多場景都設計得好仔細去發揮潛行o既自由度
但係另一面就係令到個個場景都差唔多
雖然中間亦穿插好多其他玩法 , 未致於令人枯燥
不過一定令遊戲性扣分
"場景設計"呢part , 可以話只係合格

舊 06-17-13, 04:44 PM   #294
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
大家強化能力有乜好選擇

我就淨係強化左兩次聆聽,其他都好似冇乜用

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 04:47 PM   #295
Anson225

引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
大家強化能力有乜好選擇

我就淨係強化左兩次聆聽,其他都好似冇乜用
i like to upgrade health and decrease weapon sway

舊 06-17-13, 04:49 PM   #296
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
引用:
作者: Sgodkyo 查看文章
機已爆 , 成隻game 我會比 90/100
劇情氣氛呢D就滿分
不過佢有一個好明顯o既缺點
就係場景欠缺變化
好多場景都設計得好仔細去發揮潛行o既自由度
但係另一面就係令到個個場景都差唔多
雖然中間亦穿插好多其他玩法 , 未致於令人枯燥
不過一定令遊戲性扣分
"場景設計"呢part , 可以話只係合格
我玩到過左第一次橋, 大約去左幾多成到?
有個quest帶左三條友去油站, 一渣車走就三個死曬, 有後續quest?

遊戲性方面, 等radio同搵missing朋友係有d燥底

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 04:57 PM   #297
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
好,就升防手震

尋晚我都係玩到去酒店勁驚我仲要熄燈插earphone玩
又係搵唔到路走,好在個system無啦啦提我去開發電機
真係好貼心

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 05:18 PM   #298
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
而家只升左一級對clicker 唔會一擊死,惗住再升多級,但其他咩都冇升過

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 05:45 PM   #299

故事mode 用刀, 用斧頭真係好爽, 用刀可以劈甩喪屍個頭

地球不曾為誰停一停

舊 06-17-13, 07:11 PM   #300
gingq7

註冊日期: May 2008
已爆, 我俾85/100,
畫面一流, 場境之多和場境之大真係好少有game可以做到咁
戰鬥自由度, 打擊感/手感都是一流水準; 係敵人種類較少, 呢part要扣少少分, 睇concept art明明唔止咁少.

另外,
呢隻係我玩過咁多game入面, 蘿莉殺最多人和講最多粗口的game
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 08:19 AM

手機版 | APP版