Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-04-05, 11:03 PM   #1
snakelsh
Crazy Gamer
三字頭...

註冊日期: Apr 2003
倫理問題...

我同阿o麻,阿媽同住,懂性自今,都對阿o麻無好感,因佢對屋企人唔好,我兩個妹都先後頂佢唔順走了!而阿o麻在家中只是會"有破壞無建設",我個人比較愛乾淨整潔,而佢常常攪到屋企凌亂不堪,現在天氣熱,又不能開冷氣,因阿o麻受不了冷氣.而我同阿媽都無食煙,我阿o麻就在家中食,我同阿媽當然出聲叫佢唔好食,(老人家食煙本身已經唔好啦)佢十次都有兩三次會唔食,但我依然感到好討厭,佢根本不懂得尊重別人,常常持老賣老,佢根本不適合和別人同住,但佢又唔肯返大陸,而我的經濟環境又不容許我搬,對住一些令人討厭的老人家的確好難受,下下都要你就佢,有問題(如食煙)一向佢提出,佢根本唔會理你,你有你講,佢有佢食,根本佢就係一個自私鬼,我真的很討厭佢,我真係好想:
鬧爆佢!!

此篇文章於 06-04-05 11:05 PM 被 snakelsh 編輯。
snakelsh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-05, 11:08 PM   #2
Haken Kreuz
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2002
原來係咁
Haken Kreuz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-05, 11:08 PM   #3
機動盜賊首領-電
God of Gamer

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
媽沙嘈.媽沙噢媽也!!!!!!
你個不消子孫
對d討厭既老人家真係無辦法.因為佢點唔岩都好.你鬧佢的話.社會各界衛道之仕就會圍起攻之.
所以你都係忍下佢啦.老人家好慘架 如果佢唔係哨牙婆的話,忍多幾年佢都唔係道架啦.

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-05, 11:19 PM   #4
snakelsh
Crazy Gamer
三字頭...

註冊日期: Apr 2003
我唔係玩!我認真架!係真係好憎佢,我都知做人孝順好重要,所以我對阿媽阿婆以及其他長輩也很好,但有時孝順都要睇對象,無理由佢對你唔好,你要對佢好,同人相處應該互相尊重,佢根本唔明,我相信佢呢一世都唔會明...

舊 06-04-05, 11:25 PM   #5
二伍

註冊日期: Sep 2002
你幾歲??
點解你兩個妹(幾歲?)都搬走左但反而你未???
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-05, 11:35 PM   #6
沒名字的?君
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
引用:
作者: 二伍
你幾歲??
點解你兩個妹(幾歲?)都搬走左但反而你未???
唔知佢個兩個妹幾大呢?

舊 06-04-05, 11:38 PM   #7
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
那就好好的罵她一場吧

跟我們說是想我們代勞嗎 ?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-05, 11:38 PM   #8
蒲公英