Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 6 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 26  ... 最後
手機平板遊戲討論版>キャプテン翼〜たたかえドリームチーム〜
fufufu123456 01:50 PM 07-18-17
請問點樣利用連盟農快d?系咪用shareplay?但系小弟開過幾次都冇人參加
另外有冇話農邊關比較好呢?依家總合力得10萬
lunn 01:59 PM 07-18-17
作者: fufufu123456:
請問點樣利用連盟農快d?系咪用shareplay?但系小弟開過幾次都冇人參加
share play
一場最多可以出多5-6張card
我地平日都係刷上級
曜日就睇需要,主要都係刷初同上級

總合力我應該升盡左,around 38萬,無課算係咁
比上不足比下有餘

如果連盟既人唔活躍又真係幾頭痛,我地會響wtsapp grp度傾
約埋一齊輪住開場,咁樣就可以狂刷
Leong 02:03 PM 07-18-17
係用SHARE PLAY, 因為1個人開, 其他3個JOIN的盟友不需要體力, 而且每個盟友最多每人開多兩盟寶箱, 例如, 你開5個加埋3個盟友每盟友每人2個, 合計你可以得到11個寶箱

你的連盟有沒有開LINE或WHATSAPP GROUP? 我或者盟友開SHARE PLAY前會係GROUP通知盟友, 等盟友JOIN

如果你們好熟, 可以約埋係一個時間一齊開SHARE PLAY, 咁會刷好快多
fufufu123456 02:10 PM 07-18-17
小弟冇fd一齊玩,依家個連盟裡面全部都系日本人
聽完兩位師兄講決定放棄,刷下覺醒料同肥算
Leong 02:18 PM 07-18-17
網上有不少討論區都有聯盟招人, 你們可以加入一個港台玩家的聯盟, 有傾有講, 玩得開心D

不過退盟要等24小時先可以加入新聯盟
lunn 02:50 PM 07-18-17
如果係勤力既玩家,我諗去到邊一個連盟都會受歡迎既
快D Quit左依家既盟,之後再入新盟啦
搵D未升爆連盟效果既盟
捐多D錢,賺多D連盟幣,再去抽吓隻連盟志偉
果隻OK架
aquarius 04:38 AM 07-19-17
嚟緊有三個新強襲
沙漠王子SSR
魔神SR同班立高SR
Leong 09:19 AM 07-19-17
作者: aquarius:
嚟緊有三個新強襲
沙漠王子SSR
魔神SR同班立高SR
原本好多唔夠DF的玩家都好期待張強襲SSR沙漠王子, 但見到招技係窩利, 不是防守技, 不少人都媽媽聲

其實之前王子都有個SR強襲, 有招PASS CUT, 只要比張SSR食招PASS CUT, 已經可以用住先
fufufu123456 05:14 PM 07-19-17
請問shareplay個share報酬數量系咪完全隨機?還是取決於參加者個分數而定?
jackiecyho 05:30 PM 07-19-17
請問shareplay個share報酬數量系咪完全隨機?還是取決於參加者個分數而定?
Random, 唔理參加者嬴定輸都有
lunn 05:30 PM 07-19-17
我覺得係隨機,但好小會唔跌報酬既
SteveW 10:22 PM 07-19-17
將會出雷獸SSR
仲有3張新SSR,泰來,三杉,新田...

又話有200萬DL pool??
cat722 10:23 PM 07-19-17
21號開始有RJ7龍馬ssr event
由手機版發出
okabe 11:13 PM 07-19-17
作者: SteveW:
將會出雷獸SSR
仲有3張新SSR,泰來,三杉,新田...

又話有200萬DL pool??
http://game.watch.impress.co.jp/docs/news/1068729.html

之前係有網站咁寫,不過可能跳票留番月尾都唔定
見D能力圖都係安心留石

隻GAME愈玩愈少人....
真係要諗下計
SteveW 03:45 AM 07-20-17
作者: okabe:
http://game.watch.impress.co.jp/docs/news/1068729.html

見D能力圖都係安心留石

真係要諗下計
留石抽月尾限定

你指我地團?
好似有幾個人得好少經驗值,有個打千幾EXP已中盟偉
睇下駛唔駛換下D積極打既人
lunn 07:47 AM 07-20-17
作者: okabe:

見D能力圖都係安心留石

真係要諗下計
因為開始無咩玩,唔係人人都中到成隊SSR…要升既野好多都升晒喇

除非係去打ONLINE MATCH,唔係既話都真係無咩玩
Leong 09:30 AM 07-20-17
KLAB要開始加多D新角, 同搞D唔同嘅EVENT先得

不過我諗KLAB都無諗過港台玩家咁多課長, 未夠一個月好多已經全UR, 有些甚至連值都升爆埋
fufufu123456 10:59 AM 07-20-17
破壤神の宣告首bgm好好聽

另想請問ゲリラ,即系刷肥任schedule可以系邊度睇?game入面個schedule得強襲
lastnight shareplay刷肥刷得好開心
aquarius 11:17 AM 07-20-17
https://gamy.jp/tsubasa-dreamteam/ts...rilla-schedule

我自己用呢個
其實喺google search打キャプテン翼 ゲリラ都可以找到幾個選擇
yeah yeah 03:29 PM 07-20-17
而家d SSR關根本唔難打...
搞到d關打黎只為升技....
再係咁好快悶....
lunn 09:51 PM 07-20-17
依度有冇人有興趣自己開個盟玩吓呀?
aquarius 10:51 PM 07-20-17
開盟要多人打,打得勤力先多回報
立亂開好似無乜謂

我依家個盟都無兩個禮拜前咁熱烈了..

Sent from my iPhone using Gaforum
Leong 11:07 PM 07-20-17
我參加的聯盟都開始有人D活躍玩家退盟了

雖然有人補充, 但已經無以前咁熱鬧了, 可能無乜新活動啦~
lunn 10:15 AM 07-21-17
我果面既情況一樣係咁
fufufu123456 03:44 PM 07-21-17
更新後比賽autoplay快左好多
第一 ... 6 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 26  ... 最後

返回主題版面