Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-28-13, 12:04 AM   #201
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: knight-philip 查看文章
我信其他國家一樣討厭那些大陸人的
更加不用說不少國家"爆"了很久了(排華, 收緊移民限制等)
香港還未爆都是因為正苦+主流傳媒的問題

>真係要爆鑊勁0既,廣東爆左10年啦
大陸想爆的那些一早就被"被XX"了
餘下的不就在街上自爆了?(看早前那單集體飲農藥求控訴的新聞
題外話啦,其實廣東幾個電視台都幾敢講野架,加埋翻牆,對北佬0既民怨幾爆燈...

正題啦,我唔係咩赤化,只係一D你地覺得小問題,對於為人父母黎講實際上一D都唔細0者
點解大陸咁多蝗,係因為由細到大文化水平都係咁低,我地覺得核突0既佢地會覺得正常
唔好話一句父母責任就以為自己做乜都得,細路仔出黎接觸整個社會,就算係度講呢D野,難保無D小學生上黎睇到就影響左佢架喇,父母只係第一度屏障,老師係第二度,擋唔擋得晒成個社會?諗下自己未夠秤果陣做過幾多大人野無俾老豆老母知啦

話無做野0既,如果見到有蝗做D核突野,你地有無主動上去叫停佢?有無話佢咁樣唔0岩?佢唔聽0既時候有無強硬D去鬧佢?附近0既人有無一齊企出黎俾壓力佢?讓座就話咩道德高地0者,蝗應該人人喊打,唔會俾人鬧返轉頭架嘛
就算果一刻D大人唔聽,身邊D細佬都會get到咁做係唔0岩0既signal,呢d野就係由自己做起架啦,無錯係漫漫長路好難行,爭取民主夠難啦,又做?

調返轉,因為反蝗連自己0既道德,文化,甚至作為人0既判斷力都可以唔要,如果變左主流,下一代就會照單全收
到時佢地反完蝗,就可能係九龍人反新界,甚至2a班反2b班架喇,因為你教左佢用呢種手段係無問題

好似伊斯蘭國家俾美國欺壓左好耐架,好慘架,佢地為公義咪放棄左道德囉,記唔記得馬拉松爆炸果兩件係幾多歲呀?

所以一係就快快手整個排蝗行動過左去就算,咁樣三日唔埋周圍發表d偉論,出埋d無厘頭聲討thread洗版,真係多得你唔少

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 01:30 AM   #202
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
乜都可能可能

你D假設真係越睇越好笑

現實就係佢地做埋D核突野,受既就係香港人,有事佢地拍拍蘿柚就走,有乜醜都留哂俾香港受

遊客唔係個個識分支那種定香港人,見佢地做D核突野入埋香港人數果陣你又點睇??

D支那老豆老母佢地唔係無智識,係專將D智識用係呃香港資源身上,香港人無義務幫D支那種供書教學,佢地想黎香港讀書,就要等佢地自細就知道香港人唔會歡迎D支那種

日日入境處一堆支那種大大細細隻等拎身分證

你仲對佢客氣只會引更多隻黎香港

支那種世界出名最叻偷呃拐騙山寨做假男盜女娼

對支那種留乜鬼野道德,只會俾佢地當成香港人會歡迎佢地黎

不過你咁偉大,有賊入屋時我相信你可以用你既道德去感化D賊佬既

依家唔止係反蝗,係拒絕香港俾支那侵佔,教識D細既唔可以做支那種既一份子

教仔果陣即管教佢龜縮啦你

親支那既賣港賊比支那種更礙眼香港有你哩種人,作為一個香港人真係多得你唔少至真

歡迎佢地日日百幾隻黎香港拎身分證,支港融合,指日可待呀

此篇文章於 08-28-13 01:34 AM 被 怪盜小G 編輯。
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 01:42 AM   #203
KARO
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
乜都可能可能

你D假設真係越睇越好笑

現實就係佢地做埋D核突野,受既就係香港人,有事佢地拍拍蘿柚就走,有乜醜都留哂俾香港受

遊客唔係個個識分支那種定香港人,見佢地做D核突野入埋香港人數果陣你又點睇??

D支那老豆老母佢地唔係無智識,係專將D智識用係呃香港資源身上,香港人無義務幫D支那種供書教學,佢地想黎香港讀書,就要等佢地自細就知道香港人唔會歡迎D支那種

日日入境處一堆支那種大大細細隻等拎身分證

你仲對佢客氣只會引更多隻黎香港

支那種世界出名最叻偷呃拐騙山寨做假男盜女娼

對支那種留乜鬼野道德,只會俾佢地當成香港人會歡迎佢地黎

不過你咁偉大,有賊入屋時我相信你可以用你既道德去感化D賊佬既

依家唔止係反蝗,係拒絕香港俾支那侵佔,教識D細既唔可以做支那種既一份子

教仔果陣即管教佢龜縮啦你

親支那既賣港賊比支那種更礙眼香港有你哩種人,作為一個香港人真係多得你唔少至真

歡迎佢地日日百幾隻黎香港拎身分證,支港融合,指日可待呀
好似你咁講,教仔時係咪應該教佢:拿, 如果有人恰你對你唔好既就應該打佢,咬佢,如果唔係你就會比人恰死架啦?咁?

到大個左比黑社會恰就同佢講:拿,你應該入第個黑社會打番佢地, 咁佢地就驚你架啦...

係咪要咁?

請唔好將你既歪理當道理,唔同理同一理念既就親中

你都幾自我中心...

此篇文章於 08-28-13 01:45 AM 被 KARO 編輯。
KARO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 01:50 AM   #204
怪盜小G
しゃろとも

引用:
作者: KARO 查看文章
好似你咁講,教仔時係咪應該教佢:拿, 如果有人恰你對你唔好既就應該打佢,咬佢,如果唔係你就會比人恰死架啦?咁?

到大個左比黑社會恰就同佢講:拿,你應該入第個黑社會打番佢地, 咁佢地就驚你架啦...

係咪要咁?

你都幾自我中心...
做埋d低能假設

打3條9呀,天才

舊 08-28-13, 02:39 AM   #205
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: sugihara 查看文章
正題啦,我唔係咩赤化,只係一D你地覺得小問題,對於為人父母黎講實際上一D都唔細0者
點解大陸咁多蝗,係因為由細到大文化水平都係咁低,我地覺得核突0既佢地會覺得正常
唔好話一句父母責任就以為自己做乜都得,細路仔出黎接觸整個社會,就算係度講呢D野,難保無D小學生上黎睇到就影響左佢架喇,父母只係第一度屏障,老師係第二度,擋唔擋得晒成個社會?諗下自己未夠秤果陣做過幾多大人野無俾老豆老母知啦

話無做野0既,如果見到有蝗做D核突野,你地有無主動上去叫停佢?有無話佢咁樣唔0岩?佢唔聽0既時候有無強硬D去鬧佢?附近0既人有無一齊企出黎俾壓力佢?讓座就話咩道德高地0者,蝗應該人人喊打,唔會俾人鬧返轉頭架嘛
就算果一刻D大人唔聽,身邊D細佬都會get到咁做係唔0岩0既signal,呢d野就係由自己做起架啦,無錯係漫漫長路好難行,爭取民主夠難啦,又做?
先利申:我不覺得G君的言論有幾可取,但是我覺得現在社會有這些想法已經是必然的了,還沒有就真的出奇了

>細路仔出黎接觸整個社會,就算係度講呢D野,難保無D小學生上黎睇到就影響左佢架喇
先OT一下:想起最近因為某同人活動帶出其實第三類物品不可發佈的事實,令我想到"如果真的完全沒有接觸還色情物品,不要說生孩子,連保護自己都可能有障礙吧..."
其實近似的,假如小朋友成長中完全不接觸過任何壞事,最終成長出來,不是成為一個做盡壞事而不知其所壞的大壞蛋,就是一個被當成好欺負的"肉"
我想說的是,不應該以不讓孩子接觸為主,而應集中於孩子接觸了,見到了之後的教導
你之前在反駁G君算是有在做的了,但是你這文卻令人感到似是在發脾氣

另外
>蝗應該人人喊打,唔會俾人鬧返轉頭架嘛
你應該不是未看過幾年下來youtube上的途人拍片吧...尤其是上水站等等,你確定不會?

PS.本人沒有小孩,這樣"懶醒"以為自己好叻講教仔經如果得罪了的話請見諒

引用:

係咪要咁?

你都幾自我中心...
你這比喻是"以牙還牙"...反過來比喻在對大陸人身上的話就會是:
"你見他們來香港隨地解決,你就上去大陸學他們隨地解決"

正確比喻應該是:
被欺負->找長輩/老師等人求協助
被打->報警

舊 08-28-13, 09:26 AM   #206
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
好似伊斯蘭國家俾美國欺壓左好耐架,好慘架,佢地為公義咪放棄左道德囉,記唔記得馬拉松爆炸果兩件係幾多歲呀?

所以一係就快快手整個排蝗行動過左去就算,咁樣三日唔埋周圍發表d偉論,出埋d無厘頭聲討thread洗版,真係多得你唔少
總覺得你係呼籲緊佢做無差別屠殺。
SO FAR,RIDER唔係個個有樣睇,要排除基本上一定會殺到無辜。

都係果句,香港從來都只係一個比較有規矩既人食人社會,讀書果時日日俾人話係文化沙漠,只係依家有班真‧生番先有人誤會呢個係文化道德世界…

舊 08-28-13, 09:48 AM   #207
HM

註冊日期: May 2007
死...我幾同意G生既睇法
不過滅蝗要成村人一齊做先有用,一兩個人做只會係箭靶
不過大家知道的,香港人嘛,唔到無飯開都唔識反抗
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 10:05 AM   #208
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:

係咪要咁?

你都幾自我中心...
你都幾得意
出你都口的通通係形容你自己

教仔=教殺人犯?
對乜野人用不同方法啦喂

唔諗方法點捉殺人犯 ,唔諗方法點改善點捉殺人犯
就句句POST指住槍頭向我地開火

有乜好抝, 唔好抝點形容共匪吧
咁叻就開POST<中國好人好事區>!丫笨

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 08-28-13 10:10 AM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 10:15 AM   #209
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
尐支那賊和支那騙子們大多數都好有禮貌!好等尐獵物放下介心,然後....
毛教威力強勁,
毛民很聰明禮貌地不擇手段去達到目的

6歲童遭挖雙眼盜角膜
兇手「你不哭我就不摳你眼睛」
其父母說,對兇手「千刀萬剮都不解恨」,「只要抓到他,他就不得好死,他的眼珠我也要摳下來」。

KARO
你仔女遇上,打999好了
不要恨它們罵它們

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。

此篇文章於 08-28-13 10:19 AM 被 ZlWS 編輯。
舊 08-28-13, 11:03 AM   #210
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
引用:
話無做野0既,如果見到有蝗做D核突野,你地有無主動上去叫停佢?
我都唔係好留意呢啲news
都記得有人叫啲大陸人咪喺地鉄開大,大陸人無聽仲打人
最近果次咪喺船上有大陸女打尖,話佢唔聽就比兩條友打

即係, 你都識講佢文化水平低, 佢覺得做呢啲野無問題, 佢都覺得啱,你話佢有乜用?
咪開拖

舊 08-28-13, 11:12 AM   #211
神人ではない!新人だ

基本上用說話叫得停既一開始就唔會做啦…
制止RIDER奇行同叫D流浪狗唔好吠一樣,係需要武力。
問題係打狗可以拎掃把,對人型生物既至少用刀先嚇得到。
最大問題係佢地D奇行唔犯法冇RISK,拎刀凶/插佢係犯法差人拉架。

所以一向都話做Barbarian幸福過村民A。

此篇文章於 08-28-13 11:15 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 11:15 AM   #212
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: knight-philip 查看文章
先利申:我不覺得G君的言論有幾可取,但是我覺得現在社會有這些想法已經是必然的了,還沒有就真的出奇了

>細路仔出黎接觸整個社會,就算係度講呢D野,難保無D小學生上黎睇到就影響左佢架喇
先OT一下:想起最近因為某同人活動帶出其實第三類物品不可發佈的事實,令我想到"如果真的完全沒有接觸還色情物品,不要說生孩子,連保護自己都可能有障礙吧..."
其實近似的,假如小朋友成長中完全不接觸過任何壞事,最終成長出來,不是成為一個做盡壞事而不知其所壞的大壞蛋,就是一個被當成好欺負的"肉"
我想說的是,不應該以不讓孩子接觸為主,而應集中於孩子接觸了,見到了之後的教導
你之前在反駁G君算是有在做的了,但是你這文卻令人感到似是在發脾氣

另外
>蝗應該人人喊打,唔會俾人鬧返轉頭架嘛
你應該不是未看過幾年下來youtube上的途人拍片吧...尤其是上水站等等,你確定不會?

PS.本人沒有小孩,這樣"懶醒"以為自己好叻講教仔經如果得罪了的話請見諒
重點唔係唔俾細路仔接觸壞事,而係要話俾佢地知呢d係壞事丫...
細路仔判斷能力往往係好低,例如玩緊果陣佢見到其他人打人,佢就會跟住學,因為佢地唔知咁係好唔好,而父母老師就係要話佢地知咁樣係壞事
但係整個社會感染力咁大,主流就係會影響到下一代思想
諗下點解歐美人可以咁容易俾d細路仔獨立,係因為社會風氣好,道德底線高d,咪少d出錯囉,相反,大陸甚至香港人都好保護自己d細路,因為佢地知道擺出黎可以好大鑊
就算係咩迫不得已,都唔應該正當化自己做緊0既衰野,更唔好話四圍揚
好似長毛教主佢地,會用暴力爭取,但佢地有無叫班細路乜都要暴力爭取呀?長毛fb寫d文不知幾文雅

其實咩老師講粗口呀,讓座呀,反蝗呀,都只係呢個問題
無錯係好辛苦,係迫不得已,但係好多人就係唔識表達"呢個行為只係無辦法中0既辦法"
只係覺得道理係我度所以就係0岩,但係往往最難明,或者話最遲入腦0既就係呢d道理
實例就係大陸,以前好多鄉下人唔識守秩序打尖,城市人唯有打返轉頭先排到隊,背後道理就係迫不得已
但而家,打尖變左無野,排隊係傻仔

再簡單d既例子
當年個個細路玩老翻,到d人笑你玩正版係傻仔,再去到而家叫做多返人玩正版
背後打機0既風氣有乜轉變?

此篇文章於 08-28-13 11:32 AM 被 sugihara 編輯。
sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 11:46 AM   #213
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
癌細胞都係同根生
又唔見你包容下佢

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 11:58 AM   #214
神人ではない!新人だ

引用:
再簡單d既例子
當年個個細路玩老翻,到d人笑你玩正版係傻仔,再去到而家叫做多返人玩正版
背後打機0既風氣有乜轉變?
係防盜技術既提升同P2P技術令老翻搵唔到食而已。
當然,仲有「免費」手機GAME啦。
你問下今時今日喺地鐵睇漢化漫畫既人知唔知果D係侵權?

舊 08-28-13, 12:00 PM   #215
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
基本上用說話叫得停既一開始就唔會做啦…
制止RIDER奇行同叫D流浪狗唔好吠一樣,係需要武力。
問題係打狗可以拎掃把,對人型生物既至少用刀先嚇得到。
最大問題係佢地D奇行唔犯法冇RISK,拎刀凶/插佢係犯法差人拉架。

所以一向都話做Barbarian幸福過村民A。
用說話叫唔停 都叫

排隊

紅磡火車站/過海,搭巴士,好多強共人民亂入
好多人會出聲,包括我
我出聲外,叫唔停,d HK C9仲快過我出手拉佢地

(PS. 遇到的,通常不是普通話, 唔知乜鄉下話 ,叫你點溝通)

舊 08-28-13, 12:15 PM   #216
keijoey
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
上次繁忙時間坐地鐵, 個大陸婆last mins衝上車, 壓到個小朋友塊面貼實玻璃門, 仲已經叫緊救命。
有個男人叫佢顧住個小朋友, 佢仲要拎把傘去打人。結果等到下個站, 全車人一齊推佢落車。

係呀, 推人落車係好冇文化架。但而家咩情況先?
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 12:20 PM   #217
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
香港人當然要包容,講粗口都唔得,何況出手?
你地應該成車廂人出去讓比同胞上車

ps.你而家爆件咁個事出黎,唔怕比sdu check 你ip捉你?

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-13, 12:28 PM   #218
keijoey
桐乃 x MIX

都係果句, 咁緊張既話, 生仔之前就諗下個社會而家咩環境
唔好生左出黎就呻社會攪到你教仔困難, 然後拎個仔出黎開聖人mode
你估美國日本冇問題咩?
由手機版發出
舊 08-28-13, 12:40 PM   #219
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: Pandahahaha 查看文章
香港人當然要包容,講粗口都唔得,何況出手?
你地應該成車廂人出去讓比同胞上車

ps.你而家爆件咁個事出黎,唔怕比sdu check 你ip捉你?

中共人口佔世界比例 20% , 大帝唔讓點得, 過多幾年支配世界架嘛

FYI:
US,4.4%
JP,1.8%

舊 08-28-13, 12:43 PM   #220
怪盜小G
しゃろとも

有無D十零廿歲既巴打問過自己阿爸阿媽當年97果陣做乜唔出聲任由香港"被回歸"??

十幾年後如果你阿仔同D支那種爭輸大學學位,申請公屋(我唔知你有無樓丫)政府又關照哂佢地先,由細到大乜都要同佢地鬥搶,最後納既稅仲要養埋佢地時,可能會問你,依家香港搞成咁,你當年做過D乜

到時你可以好自豪咁同佢講:你守護左香港既道德

舊 08-28-13, 12:45 PM   #221
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
其實咩老師講粗口呀,讓座呀,反蝗呀,都只係呢個問題
無錯係好辛苦,係迫不得已,但係好多人就係唔識表達"呢個行為只係無辦法中0既辦法"
你自己都知道重點在哪了
那麼你不就是應該教小孩這是迫不得以才會做出來的行為?
你既然知道事情的本質,卻又不以此教小孩,還是希望別人不要這樣做怕小孩見到
這是什麼理由?

舊 08-28-13, 12:53 PM   #222
keijoey
桐乃 x MIX

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
有無D十零廿歲既巴打問過自己阿爸阿媽當年97果陣做乜唔出聲任由香港"被回歸"??

十幾年後如果你阿仔同D支那種爭輸大學學位,申請公屋(我唔知你有無樓丫)政府又關照哂佢地先,由細到大乜都要同佢地鬥搶,最後納既稅仲要養埋佢地時,可能會問你,依家香港搞成咁,你當年做過D乜

到時你可以好自豪咁同佢講:你守護左香港既道德
「50年不變」本身就係好現實, 但又好自私既想法
我相信唔止係上一代, 就算係我地呢代人,
個個一開始都係抱住「50年之後既世界, 都唔關我事啦」既心態, 完全冇真係為下一代打算過
而家只係變化變預期快太多, 開始識驚, 但已經返唔到轉頭
舊 08-28-13, 01:06 PM   #223
怪盜小G
しゃろとも

引用:
作者: keijoey 查看文章
個個一開始都係抱住「50年之後既世界, 都唔關我事啦」既心態, 完全冇真係為下一代打算過
我真係估唔到,當年支那水災既振災籌款歌,係咁岩形容今日&未來既香港

滔滔千里 淹天地 痛惜蒼生不幸 筋竭力疲
家不再家 生不可再生 留低只有傷悲
滔滔裏 假使一個是我 問我怎麼過
滔滔裏 假使一個是你 你怎去渡過

伸出手相救 盼相助 用你熱誠心窩
趕走痛苦折磨 Ooh...
一起去幫 一起去助 同聲高唱這歌
滔滔裏 一起跨過步過 願有你跟我
滔滔裏 一起跨過步過 痛苦會渡過
滔滔裏 一起跨個步過 願有你跟我

暴潮裏 願同步一起跨過 伸出手去拖

===

諗諗當年香港人點對佢地,今日佢地落黎同我地講要不是中央,香港元蛋了

此篇文章於 08-28-13 01:08 PM 被 怪盜小G 編輯。
舊 08-28-13, 01:06 PM   #224
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: keijoey 查看文章
中共寫基本法,係為咩先!

舊 08-28-13, 01:14 PM   #225
keijoey
桐乃 x MIX

推動公民抗命的佔中行動主事人,經常掛在口中的的「法不治眾」,原來大陸遊客早已明白,更曾在航班上齊心抗命,爭取「權益」。今日(8月28日)《南都網》刋出一篇訪問,是一名大陸旅行團領隊,講出一些大陸遊客在外旅遊時的趣聞。他說試過有一團30 多名來自偏遠城鄉的遊客,前往泰新馬旅遊時乘搭新航,在用餐後全團人竟把不銹鋼刀叉全部收入自己的行李中。空姐收拾餐具時候,要求他們把刀叉拿出來,那些大陸團友竟指在乘搭飛機前,家裡人就告訴他們,飛機上的刀叉是可以帶走的。又指空姐是欺負他們是鄉下人,以為他們沒有搭乘過飛機就欺負老實人!經過耐心的解釋後,團友還是不願歸還刀叉,空姐迫於無奈去找領隊,於是領隊再次要求團友把刀叉拿出來,但是團友們還是以「法不治眾」的姿態不作聲。最後領隊說出一句「請你們不要給中國人丟臉好不好?」,團友們才心有不甘的把刀叉拿出來。

該名領隊又說曾帶隊在新加坡機場登機,因乘坐的是廉價航空,席位是不劃位,團友為了先行登機搶佔好位,竟想到早在登機前1小時便開始排隊,經機場人員勸說後,又改以擺放行李來排隊,結果所有人把行李排成了一條彩色繽紛的長城,十分壯觀。其後在登機時更一湧而上,場面失控,造成小混亂,讓其他外國遊客失笑。
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:38 AM

手機版 | APP版