Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-04-04, 09:24 PM   #1
最強幻象
Game Master

註冊日期: Jun 2002
有冇人玩過mtg?

而家仲有冇玩?
唔玩既點解放棄?
鐘唔鐘意卡上既畫?
有冇一d畫家係有人鐘意架?

舊 08-04-04, 11:19 PM   #2
小毛明
Game Master
毛厘頭

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code0946 2182 4512
PSN  IDmomimg
XBox Live Gamertagmoming23
@@?

u like play MTG?
or u still playing MTG?
i m playing MTG with my friends only...
only attend Pre-release Toruneys...
小毛明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-04, 11:28 PM   #3
東海林
Senior Gamer
釘宮病病患者

註冊日期: Jul 2002
魔法風雲會= =?
magic the gathering~
東海林 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-04, 11:29 PM   #4
小毛明
Game Master
毛厘頭

yes... MTG = Magic The Gathering...
舊 08-04-04, 11:37 PM   #5
東海林
Senior Gamer
釘宮病病患者

我有啊~
不過好耐冇玩~"~
之後最新一篇出左一堆神器生物........
我覺得好屈機,所以冇玩啦。
東海林 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-04, 11:56 PM   #6
Zaku
The One

而家仲有冇玩?
冇玩 N 年

唔玩既點解放棄?
覺得太花錢

鐘唔鐘意卡上既畫?
有 d 的確係幾靚
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-04, 12:11 AM   #7
最強幻象
Game Master

引用:
作者: Zaku
而家仲有冇玩?
冇玩 N 年

唔玩既點解放棄?
覺得太花錢

鐘唔鐘意卡上既畫?
有 d 的確係幾靚
一個月洗4-5舊=窮
我都冇玩n年

舊 08-05-04, 12:15 AM   #8
巴特尼亞
Crazy Gamer
行行企企食飯兩味

註冊日期: Mar 2003
冇玩好耐 不過閒時都會同朋友自己用d剩卡組deck玩 (例如自己定rules e.g.只可用common卡組 , 限定生物/咒語數量等等)

遊戲性都幾高 都幾爽o下

冇買新卡 係因為冇銀兩.....

d圖都幾正下架

舊 08-05-04, 12:48 AM   #9
最強幻象
Game Master

引用:
作者: 巴特尼亞
冇玩好耐 不過閒時都會同朋友自己用d剩卡組deck玩 (例如自己定rules e.g.只可用common卡組 , 限定生物/咒語數量等等)

遊戲性都幾高 都幾爽o下

冇買新卡 係因為冇銀兩.....

d圖都幾正下架
玩draft正!

舊 08-05-04, 12:49 AM   #10
最強幻象
Game Master

其實而家香港多唔多人玩mtg

舊 08-05-04, 12:51 AM   #11
Matamata
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
而家仲有冇玩?
冇玩 N 年

唔玩既點解放棄?
覺得太花錢

鐘唔鐘意卡上既畫?
有 d 的確係幾靚
一模一樣, 貴到死...
最重要係. 有錢就勁...
你樣樣勁貴的勁卡有90%贏平卡的
Matamata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-04, 12:51 AM   #12
Matamata

引用:
作者: 最強幻象
其實而家香港多唔多人玩mtg
出左遊戲王, pokemon, 及其他卡game就少人玩左,
話哂mtg都麻煩
舊 08-05-04, 01:47 PM   #13
jamsquare
God of Gamer

PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
playing magic online now~~~

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-04, 02:46 PM   #14
小明
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
好耐之前有玩,玩左唔夠一年就無玩lu
當時都無乜人知係乜 (唔記得邊年喇,啱啱出中文版)
無人玩,而且貴咪唔玩囉
依家都仲有o的舊卡咪賣/送俾人
小明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-04, 03:02 PM   #15
Zaku
The One

引用:
作者: 小明
好耐之前有玩,玩左唔夠一年就無玩lu
當時都無乜人知係乜 (唔記得邊年喇,啱啱出中文版)
無人玩,而且貴咪唔玩囉
依家都仲有o的舊卡咪賣/送俾人
我玩個時中文版都未出添呀~
仲少人知啦~

玩個時係出緊第 3 套 exp - The Legend
你地聽過未?? a
舊 08-05-04, 03:06 PM   #16
Matamata

引用:
仲少人知啦~

你地聽過未?? a
聽過啦..
我玩時係克撒傳啦...
舊 08-05-04, 03:13 PM   #17
Zaku
The One

引用:
作者: ~鵬~
聽過啦..
我玩時係克撒傳啦...
英文係...... a

話時話.... 有冇人知 d 舊 card 仲值唔值錢??
如第一 set exp 既 arabain night, 第二 set 既 antique, 甚或 The Legend
舊 08-05-04, 05:45 PM   #18
最強幻象
Game Master

引用:
作者: ~鵬~
聽過啦..
我玩時係克撒傳啦...
齒輪?係唔係URZA'S SAGA
我由鎚仔LOGO果輯開始玩

舊 08-05-04, 05:46 PM   #19
最強幻象
Game Master

引用:
仲少人知啦~

你地聽過未?? a
你係唔係有好多舊卡
賣D俾我AR(講笑)
我想要靚畫

舊 08-05-04, 08:27 PM   #20
小毛明
Game Master
毛厘頭

to know the current price of old cards new cards, u can look it up here http://findmagiccards.com/

hm hm... i start playing since 4th ed, stop once invasion is ended... didnt play Odyssey block but play back at Sourge... n still playing with my friends now...

like draft too...

1 of the newer n better looking but quite useless card is...

舊 08-06-04, 12:51 AM   #21
Matamata

引用:
作者: 最強幻象
齒輪?係唔係URZA'S SAGA
我由鎚仔LOGO果輯開始玩
佢地同期架, 鎚仔係遠古遺產, 有個藍巨人拎住架船
我有一套urza's saga架
4張育苗地~
舊 08-06-04, 12:52 AM   #22
Matamata

引用:
英文係...... a

話時話.... 有冇人知 d 舊 card 仲值唔值錢??
如第一 set exp 既 arabain night, 第二 set 既 antique, 甚或 The Legend
只要未係比賽banned, 又保存良好...可以很貴的說...
例: black lotus...
我諗你地都聽過...幾年前...呢張野係4000幾蚊架..
舊 08-06-04, 01:02 AM   #23
Wtak
永遠的西軍™

註冊日期: May 2002
無玩好幾年啦,依家仲有冇分type 1果D?

It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.
It doesn't matter whether you are a lion or a gazelle.
When the sun comes up,you better start running.
Wtak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-04, 02:47 AM   #24
Joe Yeung
Crazy Gamer
LV99懶人

XBox Live GamertagJoe Yeung
我都有玩過,玩左年幾,又係覺得太貴所以無玩......
最靚既creature都絕對係日文特別版既大天使
Joe Yeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-04, 03:43 AM   #25
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
冇玩一年了,d咭都差不多放哂
剩下9張promo大天使 同黑聖留為紀念

論壇跳轉

現在的時間是 04:06 AM