Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-08-15, 05:48 PM   #226
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
有時真係唔明佢set星數嗰個諗乜
當一班FFBE二打六都係五星
大茄Lion將軍又係五星
反而一班角色好似FF4龍騎,Lydia,FF6忍者劍士etc etc
反而係四星,我真係R爆頭都唔明

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-15, 01:19 PM   #227
fantasy俊仔
God of Gamer
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
Nerf人都算啦當平衡修正

但連偷野都改埋每次偷得一件...
連loop鬥技場C1既心情都冇埋

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-15, 05:05 PM   #228
GP03D

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
係真係好奇怪...又唔係冇人玩...個d event係咩event嚟架...可有可冇....
已家日日除左loop打經驗之外冇野好做,鬥技場又玩哂冇心機為左粒魔石loop打11場...
想點架....想課都搵唔到地方課....除左要100%trust之外....

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-15, 01:30 PM   #229
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
你當隻GAME係SE回饋玩家咪得囉
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-15, 09:11 PM   #230
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

Nintendo Switch ID4064 9412 4240
XBox Live GamertagFrancisFantasy
終於叫有EVENT打下...TerraBattle合作

舊 12-26-15, 04:38 PM   #231
okabe

註冊日期: Aug 2002
新活動係LOOP 100次同一個MAP
加埋共10卷...
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-15, 06:23 PM   #232
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
引用:
作者: okabe 查看文章
新活動係LOOP 100次同一個MAP
加埋共10卷...
全員完成數達100萬回再多10張

舊 12-27-15, 04:25 AM   #233
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

召喚卷大家都係靠自己比較實際
Event過咗一日,得17萬,連五份一都未夠
如果諗住靠大圍拎十張要有小小奇蹟先得

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
舊 12-27-15, 12:40 PM   #234
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
引用:
作者: daihamlop 查看文章
召喚卷大家都係靠自己比較實際
Event過咗一日,得17萬,連五份一都未夠
如果諗住靠大圍拎十張要有小小奇蹟先得
官方話之前個counter 有問題, 而家已經過左二百萬喎

舊 12-29-15, 09:26 AM   #235
okabe

http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...nA=1563&tnum=4

睇來要留石,官方一連串騙石大計
舊 01-01-16, 02:25 PM   #236
okabe

抽哂2個福袋 4隻5星+裝備

【 10000ラピス福袋 】
・★5ユニット ランダムで3体
・ゴールド装備一式
・ゴールドシールド(防御+38 重盾)
・ゴールドプレート(防御+42 軽鎧)
・ゴールドアーマー(防御+49 重鎧)
・ゴールドヘルム(防御+28 兜)
・ゴールドアックス(攻撃+55 斧)
・ゴールドスタッフ(攻撃+19 魔力+9 精神+48 杖)
・ゴールドブレイド(攻撃+51 大剣)
・アビリティ:攻撃+30%

【 3000ラピス福袋 】
・★5ユニット ランダムで1体
・ミスリル装備一式
・ミスリルシールド(防御+35 重盾)
・ミスリルプレート(防御+28 軽鎧)
・ミスリルアーマー(防御+38 重鎧)
・ミスリルヘルム(防御+20 兜)
・ミスリルハンマー(攻撃+37 ハンマー)
・ミスリルクロー(攻撃+42 格闘武器)
・ミスリルウィップ(攻撃+35 鞭)
・アビリティ:攻撃+10%
舊 01-01-16, 02:52 PM   #237
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

等佢up果陣抽都得啦,做咩買福袋咁傻

舊 01-01-16, 03:27 PM   #238
okabe

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
等佢up果陣抽都得啦,做咩買福袋咁傻
石佢日日派,而且有UP都要500抽一次,其實抽唔到幾多,而且仲有好多卷未用
福袋起碼直接有5星唔駛抽中隻3,4星要升花時間
舊 01-02-16, 10:05 AM   #239
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: okabe 查看文章
石佢日日派,而且有UP都要500抽一次,其實抽唔到幾多,而且仲有好多卷未用
福袋起碼直接有5星唔駛抽中隻3,4星要升花時間
其實我都想抽
不過唔係貪佢幾隻五星,係想要佢攻+30%

另FF6隻大奸角Kefuka真係好強
今日見差唔多升LV走去降臨打Behe
我FF5主角又要戴兩隻攻戒再加beast killer
重要有full break同女主角加攻防嘅加持
先可以用四連擊斬五萬……
Kefuka輕輕鬆鬆用個魔力up
再放個魔防無視嘅魔法就五萬七……

之前苦戰嘅怪,而家差d能源都唔洗補
3,4round就ko
真係無言

舊 01-02-16, 12:16 PM   #240
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

呢隻game抽啱角色真係重要過係咪抽返黎就5星
打降臨,隻vaan個必要程度基本拍得住隔離FFRK的鐵壁技,甚至更高
而家最熱兩隻一係vaan,一係就exdeath,排之後就係d高魔攻角

抽唔到5星,要練返上5星都係兩三日既事
反正呢隻咁得閒大把時間升
練下角色反而覺得有野做
利伸已經打晒主線+任務+降臨,而家日日打魔石

舊 01-02-16, 05:03 PM   #241
GP03D

其實我都想抽...不過得幾千石又唔想課...
已家暫時都夠打, 好似冇咩原因要課咁....

舊 01-02-16, 11:32 PM   #242
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

頭先睇番朋友隻Kefuka…
原來有338魔力,重有8星魔法ultima
唔怪之得可以一招打五萬八

舊 01-03-16, 11:57 AM   #243
okabe

引用:
頭先睇番朋友隻Kefuka…
原來有338魔力,重有8星魔法ultima
唔怪之得可以一招打五萬八
隻GAME一班奸角勁過哂班主角群
完全唔知佢地諗咩
不過近來隻GAME叫做好少少,有番多D野攪下
舊 01-04-16, 01:15 PM   #244
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
點解唔見哂覺醒同經驗之間
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-16, 02:20 PM   #245
zetakwok
Junior Member

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDANdyKTW_HK
引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
點解唔見哂覺醒同經驗之間
結束遊戲, 轉日本時區, 再入便可
zetakwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-16, 02:40 PM   #246
okabe

佢更新左,期間內開左一間之後唔駛俾石可以打其餘果幾間

http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...nA=1587&tnum=2

之後既LINUP....
留石等光の戦士好過
舊 01-06-16, 11:12 PM   #247
GP03D

都唔知咩UP嚟....
抽個忍者女要抽18張卷先抽到....

舊 01-22-16, 08:44 PM   #248
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

佢個上位探索event真係打到火都嚟
你係唔想人整HP15%就咪鬼放
我打十幾次都係金炸彈,另一隻只係見過一次
出現率咁低不如唔好出
個中石劍魔法拎嚟把鬼
成個event根本係浪費時間

舊 01-23-16, 11:43 AM   #249
okabe

引用:
佢個上位探索event真係打到火都嚟
你係唔想人整HP15%就咪鬼放
我打十幾次都係金炸彈,另一隻只係見過一次
出現率咁低不如唔好出
個中石劍魔法拎嚟把鬼
成個event根本係浪費時間
金炸彈見過好幾次,另一隻女妖都係見到一次,可惜唔夠打GG左..
舊 01-24-16, 09:58 PM   #250
okabe

http://app.famitsu.com/20160124_640747/

インペリアル サガ』とのコラボが決定
ブレイブフロンティア』とのコラボが決定!
新ユニットが登場
新ストーリーにて、ディルナド大陸編が完結
出撃スタミナ半減キャンペーンが再び開催

新故事
新角
新幻獣
新降臨
合作活動
體力半減再開(日期未定)

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 10:43 PM

手機版 | APP版