Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-28-14, 02:19 AM   #976
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
step cancel 你彈得好
L位槍都射你唔中又斬唔中
你咪試下你慣性跳戈陣比人L位槍或者迫埋黎斬睇下中唔中囉
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-14, 06:36 AM   #977
gun2506
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code2535 4440 7562
PSN  IDOoJunWaTaRaSeoO
引用:
作者: leo1988 查看文章
有個小問題

以前大家都批評seed/seed d鬥step cancel,係度un下un下鬥跳舞

其實新呢幾代都係玩慣性跳,又有step cancel,某程度上都係個樣野,點解無人講既?
每種系統都會修正和優化的...過了這麼多代以上兩種移動方式己經不能跳舞了..

某HK鋼彈群裡有人稱這戰法為"風箏"

因為那人說明了不想跟"放風箏"的人玩
gun2506 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-14, 08:28 AM   #978
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
SEED D你越打會UN得越少

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-14, 08:36 AM   #979
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
http://www.nicovideo.jp/watch/sm23189881

GP02原來已經極限進化到唔洗用格

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-14, 10:25 AM   #980
cat722
Senior Gamer
雪凝騎士

註冊日期: Sep 2003
$8...點都係睇多過打...$6會多返人入錢
由手機版發出
cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-14, 10:33 AM   #981
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
引用:
有個小問題

以前大家都批評seed/seed d鬥step cancel,係度un下un下鬥跳舞

其實新呢幾代都係玩慣性跳,又有step cancel,某程度上都係個樣野,點解無人講既?
部部機既性能做到既慣性跳都唔同. 唔似SC 個個一樣
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-14, 01:36 PM   #982
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
有個小問題

GSD:臨落地UN一野,海闊天空,就算真係俾人捉,都重有著地橫格

FB/MB:臨落地UN一野,有3鎗飛埋黎,避到幾多鎗?

舊 03-28-14, 02:29 PM   #983
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: 忍者 查看文章
GSD:臨落地UN一野,海闊天空,就算真係俾人捉,都重有著地橫格

FB/MB:臨落地UN一野,有3鎗飛埋黎,避到幾多鎗?
仲有落地硬直問題

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-14, 10:27 PM   #984
LonelyBlue
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
引用:
作者: gun2506 查看文章
每種系統都會修正和優化的...過了這麼多代以上兩種移動方式己經不能跳舞了..

某HK鋼彈群裡有人稱這戰法為"風箏"

因為那人說明了不想跟"放風箏"的人玩
今集唔係幾明呢招有咩用
又係兩三下就無

同呢集係咪無左next 既cc cancel 吊吊下
暫時見都係吊一下炸/ step完再吊
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-14, 01:32 AM   #985
星仔~*
迷之物

註冊日期: Sep 2006
3DS Friend Code0173 1578 7378
PSN  IDSING_SC
引用:
作者: LonelyBlue 查看文章
今集唔係幾明呢招有咩用
又係兩三下就無

其實咪即係SC 又可以拉距離 同安全落地

舊 03-29-14, 11:50 AM   #986
阿魚

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDL_MajoR
引用:
作者: LonelyBlue 查看文章
今集唔係幾明呢招有咩用
又係兩三下就無

next cc吊油依然有,
由於EXVS FB強化sc性能, 變左呢下cc 吊油少左機會出場。

舊 03-29-14, 11:59 AM   #987
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
FB開始用槍機SC到天黑既人路過

舊 03-29-14, 05:16 PM   #988
緋村 光
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
有個小問題

而家sc都唔會甩lock,同一般step一樣,跳舞黎做乜
反而真係可以用番黎cancel啦(見到有人互格>互can無限loop,都係跳舞既一種?)

講開seed,竟然仲見到有人用noir慣性暴發AC>轉LOCK
乜仲有GH既咩

同埋有冇人覺得SIDE7個洞上面既氣流有啲礙眼
成日眼尾見到以為有人扔啲咩彈過黎........

個人blog:極地白犬(更新再開!!)
緋村 光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-14, 05:35 PM   #989
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
有時做大硬直野轉 LOCK 係睇下敵僚機會唔會暗討 唔係咩 green homing

課金毀一生,玩卡窮三代

不要失了你的錢了!你自己只覺得中了一張 SR,就『癩蝦蟆想喫起天鵝肉』來!
我聽見人說,就是中 SR 時,也不是你的運氣,還是 MOBAGE 看見你怒,不過意,捨與你的。如今癡心就想中起 SSR 來!這些中 SSR 的都是天上的『文曲星』!
==節錄《范進中舉》==
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-14, 05:55 PM   #990
緋村 光
Crazy Gamer

引用:
作者: Chitose1987 查看文章
有時做大硬直野轉 LOCK 係睇下敵僚機會唔會暗討 唔係咩 green homing
我知,如果係睇暗討我會分到的

但佢唔係轉一轉LOCK果種...
係一出完AC未睇到打唔打得中就轉lock全程睇住另一個......
而且係「每一次」都係咁
同埋今集noir個ac唔係主攻技,冇理由暴發吧....

講開睇暗討,我想知到底點可以係格鬥時睇而唔會飛左去另外果邊
因為而家一般都係格CANCEL駁招,唔係會走左位既咩?
睇片見到有人可以KEEP住睇另一邊既?
低手求指教

舊 03-29-14, 10:21 PM   #991
星仔~*
迷之物

引用:
作者: 緋村 光 查看文章

係一出完AC未睇到打唔打得中就轉lock全程睇住另一個......
而且係「每一次」都係咁

低手求指教
轉LOCK可能慣性問題

一般入格 正常唔CANCEL係無問題丫
你睇果套係邊部先

舊 03-30-14, 01:18 AM   #992
gun2506

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code2535 4440 7562
PSN  IDOoJunWaTaRaSeoO
引用:

而且係「每一次」都係咁

低手求指教
基本上一套完的(無STEP)格轉LOCK下也不會走位的...

熟手的老頭之類在需要STEP時會自動轉一下LOCK

----

NOIR真的習慣了開AC也會轉LOCK的...

其實開AC轉LOCK沒有壞處吧...
gun2506 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-14, 05:55 PM   #993
阿魚

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDL_MajoR
引用:

而且係「每一次」都係咁

低手求指教
如果派生技
eg: 師傅 Nnnn > 後派 Nnnn > DF 最大
以上case可以第一hit命中後, 轉lock直到打完為止...

P.S > 為派生

舊 03-31-14, 01:16 PM   #994
緋村 光
Crazy Gamer

引用:
作者: gun2506 查看文章

其實開AC轉LOCK沒有壞處吧...
未確認打中就轉總覺得有啲危.....
隨時飛2槍過黎都要cancel走架.....

引用:
作者: 阿魚 查看文章
如果派生技
eg: 師傅 Nnnn > 後派 Nnnn > DF 最大
以上case可以第一hit命中後, 轉lock直到打完為止...

P.S > 為派生
gp02/冇事做/惡魔都見過.....而且成個combo中間一定有dash/step cancel過....

不過諗番轉頭可能佢係「攝」係啲派生同cancel中間lock番原本果個,不過太自然察覺唔到

一堆神人

舊 03-31-14, 01:29 PM   #995
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
咁轉LOCK轉得密係你出街打得多就會架啦(O:
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-14, 04:52 PM   #996
星仔~*
迷之物

有傳話下部機係 3000電池?

此篇文章於 03-31-14 05:03 PM 被 星仔~* 編輯。
星仔~* 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-14, 05:12 PM   #997
緋村 光
Crazy Gamer

引用:
作者: 星仔~* 查看文章
有傳話下部機係 3000電池?
下部係電影版lock off (3000),不過應該一街都知
如果你講再下部,應該唔會連續2次都係OO掛?
再出應該係AGE?而家得2部咁少

舊 03-31-14, 06:06 PM   #998
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
mk-5希望

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-14, 06:39 PM   #999
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
封面部閃光都未出

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-14, 06:44 PM   #1000
森羅