Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-06-05, 09:06 PM   #151
redfish
Game Master

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: chuntaky
依D好似可以裝係魔神
要剪模型架做手柄, 蛋紙有教

舊 03-06-05, 09:08 PM   #152
Mario
Junior Member

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: Mario
今日出過懷古黎....不過仍不見傳說中的劍王同白虎....
其實邊到仲有劍王同白虎...?
禽日我係網上問懷古.....佢仲刪左我條問題...
Mario 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-05, 09:17 PM   #153
chuntaky
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
其實邊到仲有劍王同白虎...?
禽日我係網上問懷古.....佢仲刪左我條問題...
2年前
起魔神係曰本好多
我今年有機會去japan 入貨+ shopping
我幫你找
給私人信息我你心中依兩隻值多少元
chuntaky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-05, 09:20 PM   #154
Mario

引用:
2年前
起魔神係曰本好多
我今年有機會去japan
我幫你找
thx ar~
p.s 你係咪有係yahoo到賣魔神的....? 之前好似見過你既名....
舊 03-06-05, 09:35 PM   #155
chuntaky
Crazy Gamer

引用:
thx ar~
p.s 你係咪有係yahoo到賣魔神的....? 之前好似見過你既名....
一時時la
多左過D魔神想清貨
留番多D位放將來入的魔法戰隊
舊 03-06-05, 09:53 PM   #156
Mario

引用:
一時時la
多左過D魔神想清貨
留番多D位放將來入的魔法戰隊
oic~你果然係這方面利害的收藏家...
p.s 突然諗到樣野想問.....佢超魔神(正版version)其實一共出左幾多部的...?
有冇出過最終的超魔神龍神丸的...?(我今日有個fd又係咁問我.... )
舊 03-06-05, 09:57 PM   #157
redfish
Game Master

引用:
p.s 突然諗到樣野想問.....佢超魔神(正版version)其實一共出左幾多部的...?
有冇出過最終的超魔神龍神丸的...?(我今日有個fd又係咁問我.... )
10部, 冇出最終

舊 03-06-05, 10:00 PM   #158
chuntaky
Crazy Gamer

引用:
一共出左10隻bandai version (可參考 魔神英雄傳討論區 p.3 #52)
冇出過最終的超魔神龍神丸(我都想佢出 可能太復雜 so 冇出)
舊 03-06-05, 10:08 PM   #159
redfish
Game Master

引用:
一共出左10隻bandai version (可參考 魔神英雄傳討論區 p.3 #52)
冇出過最終的超魔神龍神丸(我都想佢出 可能太復雜 so 冇出)
最大可能係因為當年唔好賣, 所以白虎先咁少貨, 情形和THE合金一樣

舊 03-07-05, 07:54 AM   #160
PTX-003C
God of Gamer
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
白虎is the coolest if you ask me

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-05, 12:23 PM   #161
endymion
Ultimate Gamer
ハン・イェスル

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: redfish
神龍之盾, 相信當年好多人都有在便利店抽過
唔記得一年定兩年之前有間舖執笠清貨$1個,我掃曬返屋企,不過就好少金色.

舊 03-07-05, 08:03 PM   #162
chuntaky
Crazy Gamer

引用:
作者: endymion
唔記得一年定兩年之前有間舖執笠清貨$1個,我掃曬返屋企,不過就好少金色.
$1個超值la
舊 03-08-05, 02:04 PM   #163
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
nice price lah..

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-05, 08:24 AM   #164
dlss23

註冊日期: Feb 2005
有沒人知lee種魔神係點?
係假野? chai唔chai到? 同舊版有咩分別
thx

http://hk.page.auctions.yahoo.com/hk...1?aucview=0x23
dlss23 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-05, 09:07 AM   #165
chuntaky
Crazy Gamer

引用:
作者: dlss23
有沒人知lee種魔神係點?
係假野? chai唔chai到? 同舊版有咩分別
thx

http://hk.page.auctions.yahoo.com/hk...1?aucview=0x23

依隻係bandai舊版 ,正版
一定砌到
依隻因為細隻 加上顏色只得兩隻色
依個模型係玩變色又唔齊魔神
so 當年大部分人都會買bandai上色完成品
市面上仲有很多跳樓貨
舊 03-09-05, 05:34 PM   #166
dlss23

引用:
依隻係bandai舊版 ,正版
一定砌到
依隻因為細隻 加上顏色只得兩隻色
依個模型係玩變色又唔齊魔神
so 當年大部分人都會買bandai上色完成品
市面上仲有很多跳樓貨
雖然係正版, 但係我覺得唔lan
買只係會買番同舊版一樣樣個D

你幾時會去日本入課?
dlss23 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-05, 06:59 PM   #167
Mario

想問下...這個ok 嗎...?是全新的...? (不懂看日文...
http://page10.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/m11675398
3100yen 約是HK $16X...?
如是的話我覺得OK 喎....
舊 03-09-05, 07:19 PM   #168
chuntaky
Crazy Gamer

引用:
想問下...這個ok 嗎...?是全新的...? (不懂看日文...
http://page10.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/m11675398
五算你說笑ja
3100yen 是用銀行國際會匯
至少加銀行幾十元手續費
加上運費
差不多三百幾if you talk 3100 yen
接近四百
舊 03-09-05, 07:20 PM   #169
chuntaky
Crazy Gamer

引用:
作者: dlss23
雖然係正版, 但係我覺得唔lan
買只係會買番同舊版一樣樣個D

你幾時會去日本入課?
四月或五月
舊 03-09-05, 07:36 PM   #170
Mario

引用:
五算你說笑ja
3100yen 是用銀行國際會匯
至少加銀行幾十元手續費
加上運費
差不多三百幾if you talk 3100 yen
接近四百
五算.....!!??
之前仲以為最多只會貴多百多元.....點知.....
算吧....我還是待你到日本入到好貨吧....
舊 03-09-05, 10:05 PM   #171
redfish
Game Master

有骨架的龍神丸

舊 03-09-05, 10:22 PM   #172
不是藍星人
Neverland

引用:
五算.....!!??
之前仲以為最多只會貴多百多元.....點知.....
算吧....我還是待你到日本入到好貨吧....
3100 yen 點會 = 16x 呀. ..
3100 yen = $23x 呀....

五算即係日元 x0.05,但而家港元對日元係七五算呀...
不是藍星人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-05, 10:35 PM   #173
不是藍星人
Neverland

引用:
未開封品,即係全新...
呢次估低少少 - 7000 yen
不是藍星人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-05, 05:24 AM   #174
dlss23

引用:
四月或五月
可唔可以講下日本而家有咩可以買到, 而香港又沒
如果有岩, 可以幫我買ma?