Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-26-08, 01:26 AM   #1
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
都唔知 d 人咩野心態...

話說 3 月時有個曾經追左好耐都無結果既女仔突然搵返我, 話係外國生活有經濟困難, 搞到突然間動搖到同情心. 不過最後都係無理佢, 仲 ban 左佢 msn.

點知佢上個星期 send email 俾我, 話有野要傾, 咁我 unlock 佢, 佢一開始就問長問短, 問我呢幾年來既感情生活如何, 諸如此類.

之後仲問我鐘唔鐘意佢 (我心諗: 你係咪有病 =w= )
我話唔鐘意, 佢就順勢咋形, 話我地之間就永遠都係咁無辦法和好 (又想點呀大爺 ?).
佢又問我自佢之後係咪拍過好多拖.

我嬲得滯即刻 ban 左佢, 咁厚面皮既人真係第一次見.

以前都唔覺憎佢, 今次之後真係覺得曾經同佢糾纏左咁耐, 簡直係人生污點

此篇文章於 06-26-08 01:49 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 02:01 AM   #2
MO
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
話說 3 月時有個曾經追左好耐都無結果既女仔突然搵返我, 話係外國生活有經濟困難, 搞到突然間動搖到同情心. 不過最後都係無理佢, 仲 ban 左佢 msn.

點知佢上個星期 send email 俾我, 話有野要傾, 咁我 unlock 佢, 佢一開始就咁問長問短, 問我呢幾年來既感情生活如何, 諸如此類.

之後仲問我鐘唔鐘意佢 (我心諗: 你係咪有病 =w= )
我話唔鐘意, 佢就順勢咋形, 話我地之間就永遠都係咁無辦法和好 (又想點呀大爺 ?).
佢又問我自佢之後係咪拍過好多拖.

我嬲得滯即刻 ban 左佢, 咁厚面皮既人真係第一次見.

以前都唔覺憎佢, 今次之後真係覺得曾經同佢糾纏左咁耐, 簡直係人生污點
哩啲女...BLOCK埋佢email啦
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 03:01 AM   #3
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
點解...可以做到甘絶o既.....=.="
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 08:51 AM   #4
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
俾我o個種feel係:唔理佢一排o既話會搵上門講數,或者去到盡好似新聞講咁忽然傷人就大鑊
希望佢唔會係D性格咁極端o既人
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 09:03 AM   #5
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
似係送上門但想攞著數

舊 06-26-08, 09:11 AM   #6
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

註冊日期: Sep 2002
中出即飛
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 09:40 AM   #7
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
唔理佢就得了,其實......
明知會衰都再send email 俾你話想同你傾,我覺得對佢唻講可能已經算係咁

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 01:16 PM   #8
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: lauchai 查看文章
似係送上門但想攞著數
我搵佢著數定佢搵我先 ?

引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
點解...可以做到甘絶o既.....=.="
你有所不知..... 佢以前咁對我

引用:
作者: Ringo 查看文章
中出即飛
係有發生過, 但無 d 咁既事囉唔該

此篇文章於 06-26-08 01:23 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 06-26-08, 01:35 PM   #9
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

引用:
樓主做乜要講d咁過份既野呢?
人有時好脆弱,個女仔有乜事的話,你良心過唔過意得去?
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 02:04 PM   #10
Diana

引用:
我搵佢著數定佢搵我先 ?

你有所不知..... 佢以前咁對我

係有發生過, 但無 d 咁既事囉唔該
但你不是愛過或喜歡過的嗎???
舊 06-26-08, 02:23 PM   #11
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
咁佢都已經放低左啦....
正如一男一女相愛過, 結埋婚之後都可以當對方係仇人....

舊 06-26-08, 02:26 PM   #12
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
純粹個人覺得喇......
我地唔係完人,鍾意o既對象亦一樣;
可以好唻好去就最好喇,
但如果要將過去自己所喜歡o既視為人生污點,盞令自己唔開心

至於駛唔駛做得咁絕......
可能樓主認為呢個情況係需要o既,佢先係當事人嘛,
就尊重佢自己o既決定喇

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 02:37 PM   #13
Diana

引用:
作者: ELT 查看文章
咁佢都已經放低左啦....
正如一男一女相愛過, 結埋婚之後都可以當對方係仇人....
....反轉豬肚就係 ............
舊 06-26-08, 02:39 PM   #14
Diana

我都有愛過,也拒絶過別人,但全部做得返朋友,而且好多都是BAST FD,在我的[朋友字典]中,都沒有[仇恨]2字......
舊 06-26-08, 03:10 PM   #15
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
可以做既野都做晒, 佢仲要咁對我
係咪要養埋佢下半世 ??

引用:
咁你想我點呢 ??
我都話左唔會俾錢佢 ga la

今次佢仲話, 上年冬天時最凍都無咩衫著, 係, 我聽到時係有 d 同情心 lor, 好正常吧 ? 僅此而已
舊 06-26-08, 03:30 PM   #16
Diana

引用:
可以做既野都做晒, 佢仲要咁對我
係咪要養埋佢下半世 ??

咁你想我點呢 ??
我都話左唔會俾錢佢 ga la

今次佢仲話, 上年冬天時最凍都無咩衫著, 係, 我聽到時係有 d 同情心 lor, 好正常吧 ? 僅此而已
甘你可以表明/明示[我什麼都HELP唔到你],不用BAN別人吧=.="
我唔知,或者我係自己靠自己的個性,如果我真係就死,我先出面要人HELP,或者我自尊心大...
如果係呢個時候我希望別人HELP,而遭到這樣的對待.....傷心死了
舊 06-26-08, 03:48 PM   #17
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
甘你可以表明/明示[我什麼都HELP唔到你],不用BAN別人吧=.="
我唔知,或者我係自己靠自己的個性,如果我真係就死,我先出面要人HELP,或者我自尊心大...
如果係呢個時候我希望別人HELP,而遭到這樣的對待.....傷心死了
如果係要求救時先識搵人, 咁係咪抵死先?
當你覺得果個人好煩, BAN係果好o既選擇

舊 06-26-08, 04:00 PM   #18
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
係咪你啲ex,好耐都唔搵你,
突然無啦啦搵你借錢 (你能負擔既小數目)
你都會借?
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 04:21 PM   #19
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: ELT 查看文章
如果係要求救時先識搵人, 咁係咪抵死先?
我好多女仔fd都俾我話呢樣野
永遠有野求人(自己搞唔掂)先會搵人
平日就十世一句hi都冇

講真你真係悶悶地hi完話好悶咁我都accept

舊 06-26-08, 04:25 PM   #20
王龍
Game Master
天気

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRED_Kaito
如果佢真係十年都冇乜一句
無啦啦第一句彈埋黎就話 幫我咩咩啦 借錢俾我得唔得
呢d完全可以ban得...

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

山窮水盡疑無路 柳暗花明又一村
王龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 04:36 PM   #21
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
可能人地真係搵唔到人幫手...所以先搵你幫手...

如果係我...我會先了解左佢個情況...之後再作打算...

幫得到都會幫...
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 05:08 PM   #22
masaki
小峽谷肥安娜

我贊成樓主既做法
個女仔似想搵人利用下多過真心搵你
難聽d講 佢想禁水魚

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 09:31 PM   #23
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
佢咁耐冇搵樓主, 我相信樓主ban佢, 佢唔會去死的
呢個世界有好多人需要幫 幫唔晒的啦.......
至於人生的污點.......既然係污點就米諗佢啦
污唔污點呢d好主觀的 況且樓主又冇講個女仔點衰法

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 09:38 PM   #24
Norm
=_="""""

普通朋友一個,ban佢msn又如何,大家又冇利益關係...唔再見也不是什麼大不了...

舊 06-26-08, 09:39 PM   #25
Norm
=_="""""

引用:
我都有愛過,也拒絶過別人,但全部做得返朋友,而且好多都是BAST FD,在我的[朋友字典]中,都沒有[仇恨]2字......
呢個係你好運未遇到啫....

論壇跳轉

現在的時間是 06:34 PM

手機版 | APP版