Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-17-17, 11:51 PM   #7351
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
問題冇師傻想拳對拳都唔得....
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-17, 11:54 PM   #7352
dragonar226
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2007
裝甲減算damage只係乘0.09
1萬甲都係減算900,對低倍率多段必殺/有防禦/有特殊裝甲先有優勢
對單體高火力招加血有效好多
dragonar226 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-17, 08:01 AM   #7353
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
有師傻點打都得啦,唔怪得知你話好快補滿,根本師傻1郁就滿啦,只要佢郁之前未死 XD 1ON1 00Q如果出必都殺唔到師傻既話應該點都殺唔到佢啦 XD

你試下唔用師傻用其他打 XD
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-17, 09:47 AM   #7354
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
無師傻打PVP係地獄難度, 別浪費時間了
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-17, 09:52 AM   #7355
ShinDou

我近排都係千4分結算,諗番又好似真係打親既差唔多9成陣都有師傻 XD
舊 02-18-17, 10:38 AM   #7356
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

PVP暫時以下3款陣最易攻人

1. 全拳指有無盡合體+師傻
2. 全射回BUFF+天意
3. 全盾指+BORDER BREAK激勵+古蘭修

師傻唔使講, 天意回BUFF陣不斷暗人或者新安洲2珠必殺可以打到你沒得還手, 激勵起手古蘭修可以秒到9成以上陣, 而家有CC雙指揮就更惡
舊 02-18-17, 10:53 AM   #7357
ShinDou

天意陣5回BUFF唔難打,我見親都秒佢,你出晒D盾指有必中感應就得,偽馬沙就搵愁哥頂住佢條線

而家少左好多人落晒射天意5回BUFF,通常見得佢1隻再搭混色,搏你唔記得出必中直感打唔到佢 XD

激勵砲我而家都打到,但要用OVERMAN係咁疾同SLOW到先得

反而係雙子有時唔知做乜新31都扣佢0,通常因為咁所以炒左,出瑪利亞就實殺到雙子,但慢得濟,如果對面有師傻再識俾佢出招先,CRI左可能會俾佢秒左先,好煩

而家都有D唔想鬥雞了

此篇文章於 02-18-17 11:03 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 02-18-17, 10:56 AM   #7358
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

我愁哥比佢打到出唔到手

不過有帶黑妹的話應該唔難打....而家齊機的話沒陣係攻唔人, 所以守就唔使提啦
舊 02-18-17, 11:04 AM   #7359
ShinDou

我愁哥通常係用黎做肉盾唔會出手的,因為我愁哥得凸2打唔到人,出手我靠盾戰國必中甩毛/盾京密殺感應
舊 02-18-17, 12:02 PM   #7360
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
好耐冇試陣....4射指迴(+105迴)....不過幾部都係突2...就睇下半日過後輸幾多.....
中線唔敢放...始終仲要小心隻包冇撞....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 02-18-17 12:46 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-17, 01:37 PM   #7361
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

你差1隻STELLA...不過你有BORDER BREAK都係用盾指激勵起手古蘭修算吧啦
舊 02-18-17, 01:41 PM   #7362
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

盾指惡劣過之前....而家成日上到千4就比人殺番落去...(雖然呢幾日HEA打冇清珠.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 02-18-17, 02:11 PM   #7363
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

沒理由....朱古力cc, 4g, 古仔, 盾聖誕杯, bb 呢個陣古仔起手除非佢有大器overman唔係好難破到wor, 你古仔沒裝攻parts?
舊 02-18-17, 02:46 PM   #7364
dragonar226

盾陣出左無盡合體之後而家只係水魚黎
仲做到門神只係僅限1400-1500附近
我自己都轉左其他守法

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
好耐冇試陣....4射指迴(+105迴)....不過幾部都係突2...就睇下半日過後輸幾多.....
中線唔敢放...始終仲要小心隻包冇撞....
新安洲放行動位啦,可以封殺新安洲必殺個條線上面既大部份機

此篇文章於 02-18-17 02:49 PM 被 dragonar226 編輯。
舊 02-18-17, 03:18 PM   #7365
ShinDou

引用:
作者: ryvius123 查看文章
沒理由....朱古力cc, 4g, 古仔, 盾聖誕杯, bb 呢個陣古仔起手除非佢有大器overman唔係好難破到wor, 你古仔沒裝攻parts?
普通OVERMAN破到,不過要+40幾%狀態異常,仲要疾SLOW到,再控下對面出招就得

不過盾陣點都勁過回BUFF陣
舊 02-18-17, 03:23 PM   #7366
dragonar226

唔駛咁煩架
無盡合體個拳指揮加既行動力係lv2指揮以上
而家全拳指,前列既和服ZEGAPAIN都一定會快過中列愁哥
中列拳斷空光牙劍+前列和服2珠直線必確殺愁哥
之後等佢其他盾機燒完珠殺埋GGGG就完
舊 02-18-17, 03:37 PM   #7367
ShinDou

冇升忍添,睇黎要升下 XD

即係要1開波有5珠﹖
舊 02-18-17, 03:42 PM   #7368
dragonar226

3珠就得
前列和服+無盡合體,中列斷空+CC+強沙/藤堂之類,快過和服就得
舊 02-18-17, 03:49 PM   #7369
ShinDou

之前仲抽拳0波抽到凸2,而家好似唔係太有用咁 XD

光牙劍好屈喎,CRI左打愁哥扣2萬5秒左 XD

真係好爽,係咁CRI,不過打唔到GGGG,真係要出隻馬沙打佢先得

係忍面前愁哥變左垃圾,而家守陣都唔知落唔落佢好 XD 不過暫時應該冇乜人知忍有咁屈﹖

原來天意陣唔駛咁煩,用射NONO就算盲左開直感都夠秒 XD

此篇文章於 02-18-17 05:41 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 02-19-17, 10:15 PM   #7370
ShinDou

而家1453分排420,岩岩反擊竟然加成17分 @@ 係咪千7既人打我﹖但佢個陣擺明係放水架喎,咁都KEEP到千7分﹖4隻普通拳機唔係指加隻白戰國,係隻隻識擋咁囉,但又冇凸爆,射NONO 1野秒晒咁濟,係殺剩拳黑妹得番1滴奶 XD
舊 02-19-17, 10:21 PM   #7371
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

你冇pilot ??用奇蹟啦...

射指一日後結果慘不忍睹.....轉番盾指....半日竟然有9勝一負,,,,,,明明都係o個隊只係老老修轉朱古力cc之嘛.......

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 02-19-17 10:27 PM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 02-19-17, 10:31 PM   #7372
ShinDou

我特登唔換PILOT既,我覺得佢個奇跡同招技重覆左,招技本身已經包貫,係多左100%命回同CRI,如果要火力我會用熱血,打好避既機直接直感都夠用,又快好多可以再出 XD

黑妹果個係特殊甲黎,應該奇蹟都冇用,其實其他拳機係扣2萬幾,黑妹扣少左都扣1萬 XD

你個歐洲盾指陣1定勁過射天意陣好多,唔係好多人識打,不過朱古力CC其實勁過老老修好多,佢加兩次行動

射天意唔識打既唔會打你,識打既好易
舊 02-19-17, 10:59 PM   #7373
dragonar226

引用:
作者: ShinDou 查看文章
而家1453分排420,岩岩反擊竟然加成17分 @@ 係咪千7既人打我﹖但佢個陣擺明係放水架喎,咁都KEEP到千7分﹖4隻普通拳機唔係指加隻白戰國,係隻隻識擋咁囉,但又冇凸爆,射NONO 1野秒晒咁濟,係殺剩拳黑妹得番1滴奶 XD
應該都只係千5,6姐
PVP進攻重要過防守好多,如果佢場場贏又肯爆水都唔出奇
有時係會有D奇葩師傻陣出現係1600
舊 02-19-17, 11:01 PM   #7374
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

我59分打完佢話我過鐘.....又入唔到100
舊 02-20-17, 01:30 PM   #7375
ShinDou

凸爆埋哈姆星了,進擊飛抽到3隻ssr全已有垃圾

進擊特別飛殘4回,我係咪換少左2日?

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 09:41 PM

手機版 | APP版