Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 02-28-11, 12:32 AM   #1
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
3/9~11 「C3 in HongKong 2012」開催決定|花澤香菜來港決定! Vol.2

官網
http://www.c3hk.com.hk/2012/index.php

3月9日

????
京騷動畫 SPECIAL PREVIEW in 香港
演出嘉賓:平田滋

????
CHIAKI ISHIKAWA LIVE IN C3 2012
演出嘉賓:石川智晶

3月10日

4:00pm
TIGER & BUNNY Special Talk Show
演出嘉賓:森田成一、尾崎雅之

5:00pm
Ai Nonaka Special Talk Live
演出嘉賓:野中藍

????
Ani-son 歌姫 SUPER LIVE 第1夜
演出嘉賓:栗林みな実、美郷あき、米倉千尋、飛蘭

3月11日

2:00pm
YURUYURI SPECIAL STAGE「GORAKUBU IN HONGKONG!!」
演出嘉賓:七森中☆ごらく部(三上枝織、大坪由佳、津田美波、大久保瑠美)

Super Voice actors LIVE in C3HK2012
演出嘉賓:森田成一、野中藍

Talk show about AQUARION EVOL
演出嘉賓:河森正治、花澤香菜

Ani-son 歌姫 SUPER LIVE 第2夜
演出嘉賓:栗林みな実、美郷あき、米倉千尋、飛蘭

過去の揭示板
Vol.1

此篇文章於 02-18-12 06:35 PM 被 money 編輯。
money 目前離線  
舊 03-02-11, 02:59 PM   #2
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
Street promotion 第二彈 !!!
今個星期日(3月6) - C3 動玩博覽大巡遊
C3巡遊大使李蘊、劉欣宜將化身成Esther Blanchett@聖魔之血, 同埋千蒼名央@初戀限定, 聯同其他cosplayers於旺角行人專用區派發C3宣傳品, 時間下午2-3時, 上次黎唔到支持既朋友今次記住黎啦 ~ 希望今次唔好落雨啦, 拜託拜託

今次又有冇巴打去睇下

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線  
舊 03-02-11, 07:56 PM   #3
piii
Junior Member

註冊日期: Mar 2011
Post KOTOBUKIYA 【C3 in Hong Kong 2011】 參展公告

piii 目前離線  
舊 03-02-11, 08:37 PM   #4
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
終於有會場地圖 不過... 「視覺上咁細0既??」

*全力清倉中*
ty1106 目前離線  
舊 03-02-11, 10:28 PM   #5
zzzdx
God of Gamer
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam

竟然不是抽,即係鬥早啦

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線  
舊 03-03-11, 12:11 AM   #6
路過者
Senior Gamer

唔想去排通
路過者 目前離線  
舊 03-03-11, 01:52 AM   #7
bigs

註冊日期: Aug 2005
http://www.cospa.com/event/id/1231

cospa 都公佈左~
bigs 目前離線  
舊 03-03-11, 02:15 AM   #8
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: bigs 查看文章
一堆舊野

怪盜小G 目前離線  
舊 03-03-11, 02:29 AM   #9
bigs

註冊日期: Aug 2005
http://hk.myblog.yahoo.com/iam-cyber...icle?mid=69675

呢度有人搵到bandai , BANPRESTO , HOBBY JAPAN , SOTSU CO LTD有乜商品~

我想要....
HG 1/144 RX-78-2 Gundam Ver.G30th RG 1/1 Gundam Project
bigs 目前離線  
舊 03-03-11, 06:52 AM   #10
風無霜
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0404 5618 5833
XBox Live Gamertagtomoyalau
想問下13號栗林幾點出黎表演?
依家諗緊12定13號去=o=
風無霜 目前離線  
舊 03-03-11, 04:10 PM   #11
jaycom
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
角川的活動一點都不吸引
好的…主要睇表演算了

舊 03-03-11, 04:12 PM   #12
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
http://ameblo.jp/daisy-daisy-mika/en...813115432.html
12號DaisyXDaisy的表演時間:
3月12日(土)メインステージにて
13時~13時40分
40分間のステージ!

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線  
舊 03-03-11, 04:46 PM   #13
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
一堆舊野
興趣 = 0
TCS_disable 目前離線  
舊 03-03-11, 11:49 PM   #14
ty1106
Game Master
おれいも

今日托同事買0左門票 估唔到背面部份規則寫得咁「辣」(無睇到隨時「中雷」都唔知) 以下重點─

*請勿携帶危險品進場,包括樽裝飲品、金屬罐及利器等
(Please do not carry dangerous goods, including bottled beverages, metal cans and other sharp objects into the exibition hall)

*除大會指定之攝影及影音檔案,其餘未經大會同意而公開展示,大會保留法律追究之權行。←應該打錯字
(No photo taking or video taping is allowed under any circumstances during the entire event of "C3 in Hong Kong",
unless an explicitly authorization has been obtained for the organizer in advance.
Otherwise, the organizer will reserve the right for any legal action for such violation)

*全力清倉中*
ty1106 目前離線  
舊 03-04-11, 12:08 AM   #15
faiyeung

註冊日期: Feb 2008
樽都唔俾咁咪討伐唔到河森?
faiyeung 目前離線  
舊 03-04-11, 12:10 AM   #16
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: faiyeung 查看文章
樽都唔俾咁咪討伐唔到河森?
帶蕉或者雞蛋啦

舊 03-04-11, 12:19 AM   #17
火柴人
Game Master
PAD微課玩家

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDdavidchan777
膠樽都唔得(定係玻璃樽only)

Puzzle & Dragon ID: 156885266 かがみ
間唔中掛: 雲, 錫, 光埃, 拉雞, 讀人, 讀龍, 覺包
副leader:濕龍
親位:水時
普通神差石田天蠍山羊
限定神差木契水瓶
4up同雷太一齊食咖哩
火柴人 目前離線  
舊 03-04-11, 12:23 AM   #18
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: 火柴人 查看文章
膠樽都唔得(定係玻璃樽only)
、玻璃 都唔得
如果0的蛋0係迫入場時無整到你成個包包都係蛋漿0既應該可以過關

但係後者我真係唔明點解要限制... 如果私人收藏又得唔得呢?

*全力清倉中*
ty1106 目前離線  
舊 03-04-11, 12:27 AM   #19
路過者
Senior Gamer

引用:
作者: ty1106 查看文章
不論 膠、玻璃 都唔得
如果0的蛋0係迫入場時無整到你成個包包都係蛋漿0既應該可以過關

但係後者我真係唔明點解要限制... 同埋如果私人收藏又得唔得呢?
可能因為今次你唔使額外比錢有得睇live掛
其實睇live拎住部機左影右影都冇咩引
不過前者連水都唔比帶又悲左d
印象中漫節都好似唔比帶...
路過者 目前離線  
舊 03-04-11, 12:30 AM   #20
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: 路過者 查看文章
可能因為今次你唔使額外比錢有得睇live掛
其實睇live拎住部機左影右影都冇咩引
不過前者連水都唔比帶又悲左d
印象中漫節都好似唔比帶...
佢只會叫你俾十幾廿蚊0係場內買飲品...

同埋係得第二日連開十粒鐘(第一日同第三日都少0左幾粒鐘)
對水份補給需求視乎你邊日去

*睇佢check唔check包包啦 唔係帶0左佢地都未必知

*全力清倉中*
ty1106 目前離線  
舊 03-04-11, 12:32 AM   #21
faiyeung

註冊日期: Feb 2008
引用:

咁姐係有機會有太古可樂機
faiyeung 目前離線  
舊 03-04-11, 12:35 AM   #22
天子
weIBetAriTTeR
StElla

註冊日期: Sep 2002
請河森飲UO

10支以上可議價~

新產品:UOD 每支30

比UO 光~耐久力俾UO 長 設計更方便夾手~
天子 目前離線  
舊 03-04-11, 12:36 AM   #23
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: faiyeung 查看文章
咁姐係有機會有太古可樂機
未必有... 但係小食攤位算係必備0卦...
(即係限制「開餐」範圍 如果見到你「露樽」可能會請你離場←權力授予)

http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=250
會場格局圖

*全力清倉中*
ty1106 目前離線  
舊 03-04-11, 04:36 AM   #24
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: bigs 查看文章
我已經有啦。

舊 03-04-11, 12:02 PM   #25
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

註冊日期: Sep 2007
引用:

*睇佢check唔check包包啦 唔係帶0左佢地都未必知

一人一盒紙包
brunhild 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
5/18 「KOTOKO ASIA TOUR 2012 IN HONG KONG」開催決定!丨ED PRODUCTION主催 Jonney 日本動漫畫討論版 334 03-21-16 08:45 AM
May’n 両側声帯ポリープと診断され 今回の残りのツアーを中止する money 日本動漫畫討論版 767 09-19-15 02:08 PM
第六十屆澳門格蘭披治大賽(2013/11/09,11/10, 11/14-->11/17) ALEX CHOW GAF Racing Engine車迷討論區 400 11-24-13 08:44 AM
「C3 in HongKong 2011」開催決定 brunhild 日本動漫畫討論版 1000 02-28-11 12:32 AM

現在的時間是 05:04 AM

手機版 | APP版