Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 02-12-17, 11:04 AM   #26
額倆羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
如果真係開拍第三集,
唯有殺晒全部全部高層成員啦.....

舊 02-12-17, 11:21 AM   #27
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
西式殺陣+死亡遊戲,正,期待第三集
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-17, 04:46 PM   #28
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: STRIFE 查看文章
最後咁做真係衰衝動
為啖氣可以好大鑊

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
難得的比上集好看的續集

不過這樣搞都不知第3集怎收尾了
我估

Winston 最後比左個血印牌John Wick

可能第3集有高桌會人仕用血印保佢, 但代價又係d impossible task

平時通曬水仲要拖後一小時追殺令, 兩位Continental Hotel 總理叫唔話得

不如叫Continental Hotel 老細保佢做打手好過啦

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-17, 06:24 PM   #29
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
如果玩過下槍既一定睇得好過癮

好多小動作 Check 槍、上彈 pro 到逆天

槍林彈雨之間都堅持要做 確保搶返黎支槍係用得

課金毀一生,玩卡窮三代

不要失了你的錢了!你自己只覺得中了一張 SR,就『癩蝦蟆想喫起天鵝肉』來!
我聽見人說,就是中 SR 時,也不是你的運氣,還是 MOBAGE 看見你怒,不過意,捨與你的。如今癡心就想中起 SSR 來!這些中 SSR 的都是天上的『文曲星』!
==節錄《范進中舉》==
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-17, 06:25 PM   #30
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
戲入面個角色根本係基哥本人

一個無野可以再失去既人比人惹到火起就係大暴走

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-17, 06:42 PM   #31
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
單手拉槍膛好型
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-17, 10:59 PM   #32
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
John wick 2 kill count

(注意大圖)

12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 04:39 PM   #33
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
嗰下唔諗咁多一野KO好爽...

好似睇緊ACCOUNTANT LAST SHOT咁...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 09:21 PM   #34
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: HON HON 查看文章
嗰下唔諗咁多一野KO好爽...

好似睇緊ACCOUNTANT LAST SHOT咁...
最正係Santino 一心諗住John Wick 唔敢犯會規
明知人地興過辣雞仲要寸人我係度住足一世你咬得我入!?
結果就比人爆頭

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 09:48 PM   #35
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
最正係Santino 一心諗住John Wick 唔敢犯會規
明知人地興過辣雞仲要寸人我係度住足一世你咬得我入!?
結果就比人爆頭
正路... 一定要咁做至可以配合返佢既性格(即係首尾呼應)

不過... 咁做下集至有得講落去

舊 02-13-17, 10:23 PM   #36
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
始終覺吹到咁勁係玩大左

下集教宗都保唔到佢啦
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 11:15 PM   #37
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: 森羅 查看文章
始終覺吹到咁勁係玩大左

下集教宗都保唔到佢啦
DIE HARD式電影FORMULA, 玩到點大都好始終都係不死身...

期待下集佢仲有咩好玩仲好啦...

舊 02-14-17, 10:05 AM   #38
12號四分衛
Game Master

回帶睇 Keanu點樣 Train做 John Wick
舊 02-14-17, 01:08 PM   #39
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
為啖氣可以好大鑊

我估

Winston 最後比左個血印牌John Wick

可能第3集有高桌會人仕用血印保佢, 但代價又係d impossible task

平時通曬水仲要拖後一小時追殺令, 兩位Continental Hotel 總理叫唔話得

不如叫Continental Hotel 老細保佢做打手好過啦

其實都幾大細超下

上集個女殺手只係酒店殺人未遂, 酒店就派人圍殺佢

相反今集基哥....

引用:
作者: STRIFE 查看文章
最後咁做真係衰衝動
其實都無計.

其實都無計.
條友明言唔取消懸賞又聲明會酒店住成世

早死遲死反正都係俾人追殺
即時殺佢至少可以同歸於盡同洩憤

大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 01:21 PM   #40
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 大破人間 查看文章
其實都幾大細超下

上集個女殺手只係酒店殺人未遂, 酒店就派人圍殺佢

相反今集基哥....

LER]
上集那女殺手是為錢無視規則的傢伙,基哥的情況老版也明白他要殺的是混人(當然都有偏心的啦)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-17, 05:24 PM   #41
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
上集女殺手係酒店殺左黑鬼喎

襲擊jw同殺黑鬼兩條罪

舊 02-18-17, 10:14 PM   #42
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2006
無睇第一集, 純陪FD睇

好正,打得好精彩,同時鄧D卒仔慘
其實主角基本上唔駛帶武器出街 (睇完就明
不過打技成套主要都係一種

最頂癮係火車站行人道同光頭對射
你兩條友做"麥"勁

對於最後

開埸前聽FD講主角可以為架車同狗殺人全家,咁我對結尾係酒店殺BOSS呢幕,合乎主角性格

112914 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-17, 12:03 PM   #43
12號四分衛
Game Master

引用:
作者: 112914 查看文章
最頂癮係火車站行人道同光頭對射
你兩條友做"麥"勁

導演提到呢段的靈感來源 (37:00)

此篇文章於 02-19-17 12:05 PM 被 12號四分衛 編輯。
舊 02-19-17, 05:59 PM   #44
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
特登睇返第一集, 似打機, 動作場面亦唔係特別, 間酒店根本係打 act game 既 weapon shop XD

係拍攝唔錯咁囉

無乜好感
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 09:00 AM   #45
12號四分衛
Game Master

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
特登睇返第一集, 似打機, 動作場面亦唔係特別, 間酒店根本係打 act game 既 weapon shop XD

係拍攝唔錯咁囉

無乜好感
我諗難得係佢動作場面唔係依靠editing (十幾個angle..) /shake cam/cg,好多都係wide shot一鏡過你見到成個動作
舊 02-20-17, 09:22 AM   #46
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
只係睇咗第一集,打鬥好有 Style, 可設定好鬼型, 就係咁; 拍返典形動作片格加啲地下世界嘅嘢, 好似無乜花巧但係咁過癮個難度幾高

睇過第一集真係好建議睇個 Honest Reaction, 導演編劇兩條友好有幽默感, 又解釋咗好多設定嘅問題: 啲金幣一個值幾多? WICK 個老婆知唔知佢以前啲嘢? 啲警察點解唔埋佢哋係咁駁火?

原來拍到最後真係無晒筆蓆~

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 03:21 PM   #47
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章

係拍攝唔錯咁囉

無乜好感
講中晒...

最大賣點係奇洛個款似, 無其他la...

舊 02-20-17, 03:50 PM   #48
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
..........
睇完, 今集似SET UP 第三集,變得好多野交代, 有時打得太冗長重複, 好多次手槍擒拿再夾落地玩關節技
打到入酒店真係無腦反高潮,好野,第三集唔洗用尼條橋
人地一心引退, 你唔咁搞到奇洛無地方容身,就無得發展落去, 第三集可以更快入主題
係多左好多設定,D 特殊職業係OK,
不過希望敵對殺手多D 設計, 無太大特色,殺得無難度,
第三集,"莫菲斯"會唔會反而保佢... 大家都欠對方一命

變左好獨特動作殺人電影
個個送上門比佢殺

此篇文章於 02-20-17 04:04 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 04:13 PM   #49
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 信長 查看文章
..........
睇完, 今集似SET UP 第三集,變得好多野交代, 好多地方打得太冗長重複, 好多次手槍擒拿再夾落地玩關節技
打到入酒店真係無腦反高潮,好野,第三集唔洗用尼條橋
人地一心引退, 你唔咁搞到奇洛無地方容身,就無得發展落去, 第三集可以更快入主題
係多左好多設定,D 特殊職業係OK,
不過希望敵對殺手多D 設計, 無太大特色,殺得無難度,
第三集,"莫菲斯"會唔會反而保佢... 大家都欠對方一命

變左好獨特動作殺人電影
個個送上門比佢殺
應該幾難, 而且理論上其實係得John Wick欠佢
再講點睇條友都無咁大權力同能力可以保到John Wick
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 04:38 PM   #50
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 大破人間 查看文章
應該幾難, 而且理論上其實係得John Wick欠佢
再講點睇條友都無咁大權力同能力可以保到John Wick

其實除左腦殘BOSS外, 大家都各為其主.. 無名小卒就算
john wick 兩集都放過某D 人,第一集有放生相識保鑣,同老朋友以命相救
第二集,Common ,ruby rose 都擬似無死.
話就話全球追殺,地圖佬好似好失望,酒店老闆都保到最後,比你一個鐘走人
個個都有比幾分薄面都已經好難得, 第三集希望有貴人救一救佢

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
John Wick 2, Keanu Reeves, 死好多人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Insidious: The Last Key (Jan 2018) david 電影版 16 01-19-18 05:55 AM
[西片] Resident Evil: The Final Chapter (2017) | 包乞食最終章 david 電影版 38 02-04-17 10:59 AM
[PS4,XB1] [PS3,XB360] PES 2017 /Winning Eleven 2017 安安 電視遊戲討論版 107 09-25-16 04:27 PM
Wanted(殺神特工) 神祕人1號 電視遊戲討論版 39 04-13-09 04:26 PM
殺神特攻 ( WANTED ) 赤目黑龍 電影版 2 06-25-08 02:29 AM

現在的時間是 09:01 AM

手機版 | APP版