Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 02-20-17, 04:51 PM   #51
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 信長 查看文章
其實除左腦殘BOSS外, 大家都各為其主.. 無名小卒就算
john wick 兩集都放過某D 人,第一集有放生相識保鑣,同老朋友以命相救
第二集,Common ,ruby rose 都擬似無死.
話就話全球追殺,地圖佬好似好失望,酒店老闆都保到最後,比你一個鐘走人
個個都有比幾分薄面都已經好難得, 第三集希望有貴人救一救佢
(第二集未睇)

第一集只放過酒店襲擊佢個女殺手, 同個神父(不過兩個都係死梗); 最後未打大佬前, 畀佢部車撞抵條友唔知死唔死得, 不過個人以為佢死咗

據聞第三集係前傳, 可能係電視版

舊 02-20-17, 05:01 PM   #52
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
咁其實睇得出只要唔踩John Wick底線, 其實好多野唔係無得傾 (底線=同佢老婆有關, 死左老婆送隻狗同燒左佢老婆D相就肯定無得傾)

第二集一開始就放過左條俄羅斯大佬一命, 只要佢肯唔再報仇

好老實講,個俄羅斯大佬仲係樓上驚死緊 , 索性一開始俾佢靜靜雞偷返部車就算啦, 可惜D卒唔識做仲去追截John Wick

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
(第二集未睇)

第一集只放過酒店襲擊佢個女殺手, 同個神父(不過兩個都係死梗); 最後未打大佬前, 畀佢部車撞抵條友唔知死唔死得, 不過個人以為佢死咗

據聞第三集係前傳, 可能係電視版
第一集第一次去殺個仔時仲係酒吧門口放生左一個識得既保鏢,問完一D基本情報後就問佢要唔要去休息下,個保鏢意會後就道謝後即刻走人.

個女殺手都唔算放過, 捉著左佢再等酒店去抓人,唔直接殺應該只係因為酒店規矩.

此篇文章於 02-22-17 08:18 AM 被 大破人間 編輯。
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 05:04 PM   #53
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: 大破人間 查看文章
第一集第一次去殺個仔時仲係酒吧門口放生左一個識得既保鏢,問完一D基本情報後就問佢要唔要去休息下,個保鏢意會後就道謝後即刻走人.
.
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 05:22 PM   #54
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
漏咗呢個添

舊 06-08-17, 03:29 PM   #55
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
《捍衛任務》系列的編劇德里克•科爾斯塔確定會執筆該系列的第三部,電影暫名《捍衛任務3》。頂峰娛樂公司預計會在2017年底開拍,上映日期待定。
《捍衛任務》全球票房8876萬美元,《捍衛任務2:殺神回歸》全球票房1.66億美元。就目前已知的數據,第一部的投資僅為2000萬美元,照這個成績來看,不拍第三集實在說不過去。電影也成為基努•李維的翻身之作,雖然已經無緣好萊塢六大的超級大片,但是能在中型成本電影裡有回勇的表現,已經不易。
《捍衛任務3》確定導演查德•史塔赫斯基和主角基努•李維回歸,故事會承接第二集。在第二集中,男主角被殺手組織全球通緝追殺,在第三集裡他面臨的絕境可想而知。
http://news.mtime.com/2017/06/05/1569964.html

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-17, 10:59 PM   #56
肉羊哩咖
griffin611

租返嚟睇成兩次;有啲地方好過上集,亦有啲不足。首先,呢類殺手/英雄片出現嘅老梗,頂唔到,你唔鍾意都幫唔到你~

好:
-個世界觀大咗,High Table,血印都講到部份個江湖係點運作,不過個金幣都唔係次次都係一個搞掂~
-個設定嘅江湖好有規矩道義,好神奇,佢哋點公眾地方打都人傷唔到平民,亦好似地鐵嗰幕咁,等到無咁多人先開拖
-好明顯江湖上好人都好敬重John Wick,規矩唔可以破壞,但人情好以畀到盡
-個古仔流暢咗(不過唔妥留返下面講),唔會夾硬去到最尾要同條老嘢隻揪,亦無咗要畀人就死先救返;有人話呢集無上集咁「神」,上集畀敵人捉住,仲要畀佢老師救咗兩次,今次有人同佢咁上下級數先刺激,下下隻隻被秒殺你會好快悶
-打仲係好型,好多人入去都係睇呢樣啫

唔係咁好:
-開頭嗰幕,鏡迷宮嗰度有啲拖,尤其係前面,真係似為咗要加插啲飛車先整出嚟
-同Common 羅馬街頭打突然咁完法好明顯為咗之後再打,John Wick 佔晒上風
-打少咗上集嗰啲,一個鏡頭去咁流暢,羅馬街頭對打嗰度尤其係咁

-----
唔知本人有無搞錯到,紐約酒店個經理同最後大佬個對話,暗示唔會畀後者久留,如果 John 忍到多一陣,佢係有機會報到仇。

舊 07-10-17, 04:23 PM   #57
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
上集那女殺手是為錢無視規則的傢伙,基哥的情況老版也明白他要殺的是混人(當然都有偏心的啦)

同埋老版自己都唔妥果條串精, 保佢只係因為唔想破壞規則.

舊 05-14-19, 12:36 PM   #58
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
係iTunes買返John Wick Chapter 1+2,各$128,(之前一直無第一集賣…)
Google Play電影果邊就第一集賣$119,第二集就$124,
兩邊都係最高提供HD畫質、只有繁體中文字幕一種字幕,
淨得套電影的主片收錄無任何追加內容,
其實買4K碟版可能仲底玩d。

睇完兩集覺得套戲,
個格局似美版英雄本色+男性版Kill Bill+有頭髮版Hitman Agent 47+離線版The Matrix咁,
主角對白量非常少,一嚟就行動飛車、槍戰、格鬥…殺殺殺到尾,好爽~!

第一集同第二集上半的制服化雜卒真係慘,打份工o姐駛唔駛下下都爆頭死,
反而接到主角兩招的強敵,主角先會考慮玩不殺…
可能留返第三集報恩用。

=====

JOHN WICK KILL COUNTER

第一集 76 KILLS、第二集 128 KILLS

https://www.youtube.com/watch?v=EoO-w7Z7Yv4

https://www.youtube.com/watch?v=ve28YRpi0WU

此篇文章於 05-14-19 01:01 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-19, 02:53 PM   #59
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
由第二集開始

對面黎做佢d殺手每次見親基哥都好似一群腦粉咁

特登埋黎送頭見偶像

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
John Wick 2, Keanu Reeves, 死好多人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Insidious: The Last Key (Jan 2018) david 電影版 16 01-19-18 05:55 AM
[西片] Resident Evil: The Final Chapter (2017) | 包乞食最終章 david 電影版 38 02-04-17 10:59 AM
[PS4,XB1] [PS3,XB360] PES 2017 /Winning Eleven 2017 安安 電視遊戲討論版 107 09-25-16 04:27 PM
Wanted(殺神特工) 神祕人1號 電視遊戲討論版 39 04-13-09 04:26 PM
殺神特攻 ( WANTED ) 赤目黑龍 電影版 2 06-25-08 02:29 AM

現在的時間是 08:18 AM

手機版 | APP版