Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 04-08-16, 03:06 PM   #1176
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: 小草 查看文章
係唔係回力車?
http://campaign.mcdonalds.com.hk/ch/...aign=happymeal

唔係

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-16, 02:31 PM   #1177
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: fami~yan 查看文章
想換但真係唔夠飽...
$15.8*2一次換哂兩款咪得

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-16, 12:41 PM   #1178
ALEX CHOW
God of Gamer
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
http://campaign.mcdonalds.com.hk/ch/...ll-meat-burger
美式手撕雞堡

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-16, 04:31 PM   #1179
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
第一眼望圖似八爪魚,上面係魷魚圈
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-16, 08:26 PM   #1180
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
我頭先食o個個凍既.....

anyway,now做起哂班煮角

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-16, 09:37 PM   #1181
JMi

註冊日期: Feb 2011
薯片幾好食的話 厚切係正呀
板雞OK啦的話 新包叫有d新意囉 但唔會想返兜
個手撕雞係tandoori 印度風味黎架喎

舊 04-15-16, 01:06 AM   #1182
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

新包我覺得唔錯啊, 幾好食, 辣辣地, 但我唔識分係泰式定印式辣
手撕雞食到係暖暖地嘅, 係個洋蔥圈搞笑啲, 同啲雞迫埋同一層, 但又唔覺好小雞, 份量ok
包皮夠軟熟, 好咬唔硬
整體係值得翻兜的, m記好耐未試過出到個有返咁上下質素嘅特式包
如果跟餐有免費轉粗薯就更perfect
上傳的圖像
檔案類型: jpg 20160414_215917.jpg (76.3 KB, 7 次查看)
檔案類型: jpg 20160414_215932.jpg (82.2 KB, 4 次查看)

大乱闘X
舊 04-15-16, 01:27 AM   #1183
fami~yan
Game Master

Nintendo Switch ID302513154147
我就唔太喜歡呢個包,冇諗過手撕雞個質感會似吞拿魚包果種感覺..

非洲人...
舊 04-15-16, 03:45 AM   #1184
JMi

註冊日期: Feb 2011
我覺得唔係唔好食 係個tandoori偏咸 重口味左少少
未至於食到口乾 但有少少搞到食薯條都無味咁

整體個包真係有質素 但好唔好食真係睇人

舊 04-15-16, 08:26 AM   #1185
劍路
Crazy Gamer
GWF社工

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDmcfung427
引用:
作者: W!LL 查看文章
新包我覺得唔錯啊, 幾好食, 辣辣地, 但我唔識分係泰式定印式辣
手撕雞食到係暖暖地嘅, 係個洋蔥圈搞笑啲, 同啲雞迫埋同一層, 但又唔覺好小雞, 份量ok
包皮夠軟熟, 好咬唔硬
整體係值得翻兜的, m記好耐未試過出到個有返咁上下質素嘅特式包
如果跟餐有免費轉粗薯就更perfect
對上一個好食而又飽肚嘅包係好耐之前嘅咩咩皇室乜乜堡(唔記得咗個名),份量拍得住雙層足三兩,可惜出過一次之後冇再番兜過...

之後仲有個heavy嘅,薯餅加足三兩肉(又係唔記得名),不過真係唔好食...

劍路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-16, 11:04 AM   #1186
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
散點算,粗薯無興趣

舊 04-18-16, 05:23 PM   #1187
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
今天吃了包還可以但鷄還是平時的質素,主要靠調味但我對這味道一般

粗薯感覺比較咸(大慨放太多鹽……)LUNCH時間感覺不是太多人叫粗薯

價錢總合也不便宜(42元),一次就算了,這價錢不如去吃MOS BUNGER好過

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-16, 09:40 PM   #1188
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
[自身經歷,文長注意]
今日食手撕雞包發生左件事,我覺得應該要寫番出黎話俾大家知

自己食過手撕雞包覺得唔錯值得encore

於是頭先收工就諗住再整個黎嘆
點知咬落頓覺奶野,舊炸洋蔥既炸漿竟然韌到爆,好似咬緊紙皮咁
心諗可能舊包整好擺得耐左擺到韌左(?
點知講完換過舊新包只係好少少,韌既程度只係由到瓦通紙變成卡紙

我明白俾左幾多錢就有幾多質素呢個道理
我亦明白換左新包都無改善就應該唔係個別洋蔥既問題
於是我只係再走埋counter同佢講清楚我上次同今次食到出黎既分別
無再叫佢換過舊包俾我
番埋位諗住抆走舊紙皮食埋個包就算數

食到差唔多尾聲,頭先係counter聽我講意見果位唔係著Tee既同事走埋黎
用一秒幾十字既速度同我講左佢地檢視過食物質素,製作過程等等
都無發現有問題
亦都稟告左佢經理話有咁既事
話佢地會keep住留意番之後會唔會有咁既問題

老實講我唔係好記得晒佢講既野,因為真係講得太快,聽得切黎都記唔切XD
最後佢同我講因為佢地既食物達唔到我既預期,所以會退番成個餐既錢俾我
事發得好突然
但我淨係知我食左個包飲左杯汽水
雖然係失望
但食左就係食左
食左就應該要俾錢
我如果真係R你錢就頭先同你無限換包啦
我推卻講我唔駛退款,但佢就堅持我收

於是我收左
係我離開餐廳既時候擺低左$40.8入麥當勞叔叔之家個錢箱入面

好似文太長無乜重點
但我覺得佢真係有聽過我意見,有心去跟進過(又或者其實只係擔心之後俾人係熱線/email投訴)
雖則跟完好似無乜點解決到

點都好,我覺得呢位麥記同事今次係值得讚一讚既

舊 04-25-16, 10:05 AM   #1189
fami~yan
Game Master

引用:
作者: 哥薩克 查看文章
[自身經歷,文長注意]
今日食手撕雞包發生左件事,我覺得應該要寫番出黎話俾大家知

自己食過手撕雞包覺得唔錯值得encore

於是頭先收工就諗住再整個黎嘆
點知咬落頓覺奶野,舊炸洋蔥既炸漿竟然韌到爆,好似咬緊紙皮咁
心諗可能舊包整好擺得耐左擺到韌左(?
點知講完換過舊新包只係好少少,韌既程度只係由到瓦通紙變成卡紙

我明白俾左幾多錢就有幾多質素呢個道理
我亦明白換左新包都無改善就應該唔係個別洋蔥既問題
於是我只係再走埋counter同佢講清楚我上次同今次食到出黎既分別
無再叫佢換過舊包俾我
番埋位諗住抆走舊紙皮食埋個包就算數

食到差唔多尾聲,頭先係counter聽我講意見果位唔係著Tee既同事走埋黎
用一秒幾十字既速度同我講左佢地檢視過食物質素,製作過程等等
都無發現有問題
亦都稟告左佢經理話有咁既事
話佢地會keep住留意番之後會唔會有咁既問題

老實講我唔係好記得晒佢講既野,因為真係講得太快,聽得切黎都記唔切XD
最後佢同我講因為佢地既食物達唔到我既預期,所以會退番成個餐既錢俾我
事發得好突然
但我淨係知我食左個包飲左杯汽水
雖然係失望
但食左就係食左
食左就應該要俾錢
我如果真係R你錢就頭先同你無限換包啦
我推卻講我唔駛退款,但佢就堅持我收

於是我收左
係我離開餐廳既時候擺低左$40.8入麥當勞叔叔之家個錢箱入面

好似文太長無乜重點
但我覺得佢真係有聽過我意見,有心去跟進過(又或者其實只係擔心之後俾人係熱線/email投訴)
雖則跟完好似無乜點解決到

點都好,我覺得呢位麥記同事今次係值得讚一讚既
邊間分店?個員工真係抵讚

我肯定大多數都只係黑口黑面話冇問題本來就係咁

非洲人...
舊 04-25-16, 11:18 AM   #1190
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:

咁事實又真係咁質素
係廣告個樣過份誇張左姐

舊 04-25-16, 12:35 PM   #1191
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
引用:

尖咀星光行

引用:
作者: 小草 查看文章
咁事實又真係咁質素
係廣告個樣過份誇張左姐
其實我第一次食真係唔紙皮feel咖
拿如果我第一次食就係尋日咁樣我肯定唔會encore

舊 04-25-16, 12:43 PM   #1192
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
廣告從來就是300%美化,但個員工的表現值得給個GJ

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-16, 12:04 AM   #1193
Nelly
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2008
旺區老麥係唔同啲
俾著其他屋村老麥真係采你都傻
Nelly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-16, 08:33 AM   #1194
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
其實有事直接搵經理會易解決D.

M記經理客服絕對會好D, 權限高D好多野都話到事就易解決D.

職員唔敢揸主意就往往咩都SAY NO左先.
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-16, 10:56 PM   #1195
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
今日買個外賣食個
轉個栗米杯得新地杯一半

跟住打番去間鋪問
佢話換 結果半個鐘內話黎 結果冇影

再打去問
聽電話既朋友就話 搵第2個"仔仔" (仔仔 我估係靚仔送黎)

跟住又話追番第2個人黎送番個正常既黎

結果
送既就唔係"仔仔"啦
係車手送黎既時候 個栗米杯一樣都係咁架啦

跟住拿上手
佢就知不妙, 我渣果個少成吋

佢兜都兜唔切(o: 咩栗米收左水係會少咁多

又話同佢講冇用
nice

冇用你就唔好咁多意見啦車手:o)
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-16, 10:16 AM   #1196
fami~yan
Game Master

引用:
作者: kimtch 查看文章
我一向都唔敢嗌麥麥送...

以前聽過好多路程中食住先既傳聞(傳聞由員工提供

非洲人...
舊 05-04-16, 04:37 PM   #1197
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

手撕雞包售罄

大乱闘X
舊 05-05-16, 04:43 AM   #1198
fami~yan
Game Master

引用:
作者: W!LL 查看文章
手撕雞包售罄
因為要換手撕豬

非洲人...
舊 05-05-16, 11:38 AM   #1199
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
引用:
我一向都唔敢嗌麥麥送...

以前聽過好多路程中食住先既傳聞(傳聞由員工提供
其實外賣係指 takeaway
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-16, 02:41 PM   #1200
fami~yan
Game Master

引用:
作者: kimtch 查看文章
其實外賣係指 takeaway
6+1了...

試左新既手撕烤豬包,我覺得好食過雞好多

個汁幾好味,重點係個口感好過雞包果種雞蓉(?)既感覺

非洲人...

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 12:32 PM

手機版 | APP版