Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-11-12, 11:11 AM   #2151
oldletter
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDOldLetter
PSN  IDoldlet
XBox Live GamertagOldletter
老實講去鴨記買隻SUPER CT500返黎夠la
我自己果隻8年前買到而家都無事

唔洗講到又要訂甘嚴重掛

舊 12-11-12, 11:22 AM   #2152
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
其實過一兩個星期一定會有代用牛(50蚊),連變壓牛都吾駛買
即同原裝wii u個牛一樣外觀,又吾駛另加變壓牛,內置變壓可直插
有玩開wii日版機都係用這隻
吾急玩真係可以等到出直插代用牛先買

舊 12-11-12, 11:26 AM   #2153
kk425
Junior Member

註冊日期: Nov 2007
引用:
作者: ist 查看文章
但係...........
5年前
ps3好似一出都60GB,人地5年前都做到
甘點解五年後今日,wii u都係得32gb(無理由 hdd價甘貴?)
又要無光纖,比我hd畫面都無用
快d出多部新版好過
之前有說Wii U 用的是SSD, 比傳統HDD快+貴

我不清楚Wii U的SSD的速度, 以我現在的PC來說:

C DRIVER - 120G SSD
D DRIVER - 2T HDD

一樣價錢, 不過, SSD快大約10倍速, BOOT機超快
kk425 目前離線  
舊 12-11-12, 11:36 AM   #2154
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
我就覺得唔駛咁緊張呀,
過多1年半載部機都唔値錢啦,
依家隻牛玩到就算啦,買隻大嘅,我有位放都嚴佢核凸啦,
我就繼續用隻80,夠膽就幫我燒咗部wii u佢,
除非出隻香港代用牛,我就即換~
貓太部 目前離線  
舊 12-11-12, 11:39 AM   #2155
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
引用:
作者: oldletter 查看文章

唔洗講到又要訂甘嚴重掛
知唔知鴨記有冇以下兩款Super Star Converter賣?

SD-150 150W剛剛好 

TC-300 幾靚仔 

舊 12-11-12, 11:40 AM   #2156
貓太部
Crazy Gamer

引用:
作者: kk425 查看文章

我電腦都係用緊ssd,又靜又快,我又唔係d咩儲物痴人,所以ssd好啱我~^^
貓太部 目前離線  
舊 12-11-12, 11:41 AM   #2157
zeven7
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
3DS Friend Code0473 7743 4256
PSN  IDzevenJP
引用:
作者: Terry Sham 查看文章
知唔知鴨記有冇以下兩款Super Star Converter賣?

TC-300 幾靚仔 
下面隻見過有

zeven7 目前離線  
舊 12-11-12, 11:44 AM   #2158
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
如果屋企無變壓牛
真係無必要為左一部機買一隻,又要比多三舊
過一兩星期,一定有直插代用牛,分分鐘跟機送,就算買都係幾十蚊,不過gaf吾知點解完全無人題
睇泥大家都急住玩
我wii日機,隻直插代用牛用左5年都無事,跟機送的

此篇文章於 12-11-12 11:46 AM 被 ist 編輯。
ist 目前離線  
舊 12-11-12, 11:45 AM   #2159
kk425

引用:
作者: Terry Sham 查看文章

TC-300 幾靚仔 
我用SD-150
kk425 目前離線  
舊 12-11-12, 11:48 AM   #2160
zeven7
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
3DS Friend Code0473 7743 4256
PSN  IDzevenJP
引用:
如果屋企無變壓牛
過一兩星期,一定有直插代用牛,分分鐘跟機送,就算買都係幾十蚊,不過gaf吾知點解完全無人題
睇泥大家都急住玩
個人習慣雜牌野唔會用
3DS都係用變壓XD

zeven7 目前離線  
舊 12-11-12, 11:55 AM   #2161
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:

wiiU storage係eMMC,型號KLM8G2FE3B,同galaxy tab 2 7.0一樣

eMMC比SSD詳細分別(雖然都唔係好詳細)
http://www.digitimes.com.tw/tw/dt/n/...at1=&id=245210

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線  
舊 12-11-12, 12:02 PM   #2162
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
我用SD-150
我係 tc-300, 不過係黑色... (用左10年以上吧.....?!)

舊 12-11-12, 12:05 PM   #2163
kk425

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
wiiU storage係eMMC,型號KLM8G2FE3B,同galaxy tab 2 7.0一樣

eMMC比SSD詳細分別(雖然都唔係好詳細)
http://www.digitimes.com.tw/tw/dt/n/...at1=&id=245210

THX

P.S. 我是用galaxy tab 2 7.0的, 昨天剛剛升Jelly Bean
kk425 目前離線  
舊 12-11-12, 12:16 PM   #2164
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
個WiiU Gamepad support 立體3D ?
http://www.inside-games.jp/article/2.../24/61667.html

引用:
Wii U GamePadは3D立體視をサポート ─ 『アサシン クリード III'で導入
2012年11月24日(土)

Wii U GamePadが3D立體視に対応していることが明らかになりました。

海外サイトによると、これはモントリオールで開催された『アサシン クリード III'発売記念イベントで、ユービーアイのプロダクロジェクトマネージャーにより明らかにされた情報で、Wii UではGamePadおよびテレビ畫面雙方での3D立體視をサポートしているということです。

なお、設定はGamePad上の設定畫面で行い、3Dの強度なども調整することができるようです。

実際に3D畫像を楽しむためには3Dメガネが必要ですが、TV畫面だけでなくGamePadでも3D表示に対応しているとなると、おもしろいアイデアを取り入れたタイトルの発売も今後期待できそうです。

neo2046 目前離線  
舊 12-11-12, 12:23 PM   #2165
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: oldletter 查看文章

唔洗講到又要訂甘嚴重掛
係囉
見好多GAF友都係用Super牛
話用左好多年都未壞
應該唔差
shodanng2 目前離線  
舊 12-11-12, 12:31 PM   #2166
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:

我估只係類似智能手機、平板電腦個D內置記憶體
未必係SSD咁快(唔太肯定)
即係類似360 4GB版個種
但都優點多過hdd好多
e.g.
讀寫時零嘈音
讀寫時唔怕碰撞
用電少(自然發熱少)
舊 12-11-12, 12:38 PM   #2167
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: zeven7 查看文章
個人習慣雜牌野唔會用
3DS都係用變壓XD
3DS雜牌牛我壞左兩個了
睇黎都係要買個變壓牛

想請教下大家
我試過用電腦USB線叉3DS電
發覺叉極橙色燈唔會熄
後咪代表USB線
唔會識得detect到3DS已叉滿電自動停叉電?
舊 12-11-12, 01:21 PM   #2168
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
如果屋企無變壓牛
睇泥大家都急住玩
我都想要代用牛~
用變壓牛好巨大~一定要放系廳
不過想問下插220v d遊戲機用得吾得?

DC 97 目前離線  
舊 12-11-12, 01:25 PM   #2169
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
你有2部要用牛就要買架啦......而且300元唔係用一陣, 特別係家用機真係買隻好好用~

舊 12-11-12, 01:28 PM   #2170
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
WII果陣D代用牛初頭都問題多多, 又易燒又個牛D聲勁嘈
預玩得呢水, 買過安全既變壓牛真係好過自己做白老鼠試代用牛

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線  
舊 12-11-12, 01:29 PM   #2171
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: shodanng2 查看文章
3DS雜牌牛我壞左兩個了
睇黎都係要買個變壓牛

想請教下大家
我試過用電腦USB線叉3DS電
發覺叉極橙色燈唔會熄
後咪代表USB線
唔會識得detect到3DS已叉滿電自動停叉電?
應該係你電腦USB電流低叉得慢(正常得500mA),如果你著住機、開住3D(即使係sleep mode)、著左wifi的話,基本上係上唔到電

引用:
作者: DC 97 查看文章
我都想要代用牛~
用變壓牛好巨大~一定要放系廳
不過想問下插220v d遊戲機用得吾得?
220V牛插110V變壓會即燒喎
teealpha 目前離線  
舊 12-11-12, 01:37 PM   #2172
s4r4cen0
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
Wii U IDs4r4cen0
PSN  IDsp4wn1nhell
XBox Live Gamertags4r4cen0
引用:
作者: laiho 查看文章
呢個我本來係用黎插wii,如果用得翻可以慳翻一畢,依家日版白機咁平好吸引,但game仲係好貴(我想玩忍者,瑪利奧),我等個價回落到日版白機+1game $三千內就出手!希望快d到價啦~
I also use this for Wii U and gamepad charging at same time and no problem so far (i even had usb stick on the wii U for DQX) so should be no problem.
s4r4cen0 目前離線  
舊 12-11-12, 01:47 PM   #2173
貓太部
Crazy Gamer

點解出入程式時要load咁耐,有d接受唔到....
試過用來玩wii,轉過去wii模式時我以為死了機,@@
任天堂冇理由覺得咁嘅操作反應接受到喎,應該唔會係硬件問題呀.......
就算wii都唔會咁慢....
貓太部 目前離線  
舊 12-11-12, 01:51 PM   #2174
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: 貓太部 查看文章
點解出入程式時要load咁耐,有d接受唔到....
試過用來玩wii,轉過去wii模式時我以為死了機,@@
任天堂冇理由覺得咁嘅操作反應接受到喎,應該唔會係硬件問題呀.......
就算wii都唔會咁慢....
3DS初期個系統又係勁慢, 開機慢到好似Hang左咁
暫時唔會再入wii menu喇, 畫面效果又無話好突出提升左
用返wii玩好過

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線  
舊 12-11-12, 01:53 PM   #2175
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: W!LL 查看文章
3DS初期個系統又係勁慢, 開機慢到好似Hang左咁
暫時唔會再入wii menu喇, 畫面效果又無話好突出提升左
用返wii玩好過
3DS 家下個系統都唔覺得話特別快...
Hello MiMi 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
Nintendo Wii 癮君子FC & 操作吸毒區 Vol.2 [Wii 機主集中地][邪道免問] antony chan 攻略及心得交流區 879 02-19-11 04:31 PM
GameCube交流區~Wii機主的另一好去處~Vol.4(注目作品推介、用Wii玩GC game、GC玩GBA、GBC、GB game簡介) IDGAF 攻略及心得交流區 383 06-11-09 06:33 AM
Wii等於一台DSstation,DS遊戲可以通過Wii進行擴展,充當Wii控制器 Netnet 手提遊戲機討論版 19 06-09-06 01:18 AM

現在的時間是 01:50 AM

手機版 | APP版