Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-21-17, 07:55 PM   #1226
kwankwan
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: N0T51B 查看文章
你同3DS 比啦
嗰時都差不多情況
日亞預訂入都入唔到...
我記得我首發時係188買咗2300左右
3ds我係首發約一星期後連1game1mon貼加個usb火牛$3000落樓,
當時喺game鋪試機覺得3d幾正, 今次switch咁多人訂咪應該冇得試?
如果有得試又幫客痴mon貼有排等~
kwankwan 目前離線  
舊 01-21-17, 07:59 PM   #1227
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: kwankwan 查看文章
3ds我係首發約一星期後連1game1mon貼加個usb火牛$3000落樓,
當時喺game鋪試機覺得3d幾正, 今次switch咁多人訂咪應該冇得試?
一定冇得試
反正賣嘅行機,有問題咪掟去老任度搞,鋪頭唔會理
野良猫 目前離線  
舊 01-21-17, 08:01 PM   #1228
Fungfelix
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagfelix110
等同梱或者特別版先出手

舊 01-21-17, 08:25 PM   #1229
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: kwankwan 查看文章
好景某店話到時有 demo 機試玩
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 01-21-17, 08:42 PM   #1230
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 野良猫 查看文章
一定冇得試
反正賣嘅行機,有問題咪掟去老任度搞,鋪頭唔會理
未必一定行機!! 香港水貨天堂
之前D 人都post話可能食歐美日game, 未必一定行game

walk in 既人要預有機會係日/美/歐其他機

個人認為遲一,兩星期walk in 應該吾會太高炒價入到貨
1) 始終首發得Zelda 係殺手作
2) 遲2-3日應該大批水貨流入(因無分區,game店應該安心入貨)
3)好多人都係觀望中

Remarks:
首發弱,可能讓路給第三廠
雖然第三廠好多都係現有既作品加強板, 但都有一定賣點可以拿出街玩
亦反映XBOX one, 同PS4 作品移植去SW吾難

未來第三廠會比較多, 如果Switch賣得!!
jyeung1 目前離線  
舊 01-21-17, 08:49 PM   #1231
DreamyLuigi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: jyeung1 查看文章
未必一定行機!! 香港水貨天堂
之前D 人都post話可能食歐美日game, 未必一定行game

walk in 既人要預有機會係日/美/歐其他機

個人認為遲一,兩星期walk in 應該吾會太高炒價入到貨
1) 始終首發得Zelda 係殺手作
2) 遲2-3日應該大批水貨流入(因無分區,game店應該安心入貨)
3)好多人都係觀望中

Remarks:
首發弱,可能讓路給第三廠
雖然第三廠好多都係現有既作品加強板, 但都有一定賣點可以拿出街玩
亦反映XBOX one, 同PS4 作品移植去SW吾難

未來第三廠會比較多, 如果Switch賣得!!
行機得咁少貨
到時叫你食水貨都唔定啦

aeon. 反斗城無代理. 啲細鋪任佢炒都得其實
DreamyLuigi 目前離線  
舊 01-21-17, 08:50 PM   #1232
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
其實成日話首發弱
印象中任記冇一部機係 Zelda 首發
Zelda 對我黎講係神作中既神作
今次仲要新風格
呢次首發我真心覺得一 D 吾弱
我估今次有排炒
任仔 目前離線  
舊 01-21-17, 08:57 PM   #1233
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
有一點係
Indie GAME 在NS有得做...
indie game 氣場同任GAME 好接近, PS4/XBOX D 畫面向的AAA ,好易令人少D 留意indie
好多indie 都係平台動作,像素,手提mode 一流

Minecraft,Stardew Valley,shovel knight 尼D 都有
果時 shovel knight 都係老任好推,仲有出amiibo,
希望佢地努力發掘多D indie, 有可能扑中下一隻ROCKET LEAGUE 咁爆

Snipperclips 可能係黑馬... 我睇左好多遊戲編輯PODCAST
好多人都對尼隻印象探刻

此篇文章於 01-21-17 09:05 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線  
舊 01-21-17, 08:58 PM   #1234
貓太部
Crazy Gamer

引用:
作者: 任仔 查看文章
其實成日話首發弱
印象中任記冇一部機係 Zelda 首發
Zelda 對我黎講係神作中既神作
今次仲要新風格
呢次首發我真心覺得一 D 吾弱
我估今次有排炒
Wii咪係zelda,
首發同而家差不多,
不過zelda真係唔適合首發,又係咁啱撞正zelda完成期........
識欣賞嘅就勁到飛天,如果唔係,mario正傳比較吸引大衆~
貓太部 目前離線  
舊 01-21-17, 09:11 PM   #1235
96neko
Junior Member

註冊日期: Sep 2016
引用:
作者: 信長 查看文章
有一點係
Indie GAME 在NS有得做...
indie game 氣場同任GAME 好接近, PS4/XBOX D 畫面向的AAA ,好易令人少D 留意indie
好多indie 都係平台動作,像素,手提mode 一流

Minecraft,Stardew Valley,shovel knight 尼D 都有
果時 shovel knight 都係老任好推,仲有出amiibo,
希望佢地努力發掘多D indie, 有可能扑中下一隻ROCKET LEAGUE 咁爆

Snipperclips 可能係黑馬... 我睇左好多遊戲編輯PODCAST
好多人都對尼隻印象探刻
indie games 真係唔錯, shovel knight同Binding of Isaac Afterbirth Plus我都諗住買NS
又可以屋企大mon玩,又可以出街玩
96neko 目前離線  
舊 01-21-17, 09:20 PM   #1236
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 貓太部 查看文章
Wii咪係zelda,
首發同而家差不多,
不過zelda真係唔適合首發,又係咁啱撞正zelda完成期........
識欣賞嘅就勁到飛天,如果唔係,mario正傳比較吸引大衆~
以前任記第三廠林立
zelda係跟住新機出嘅護航作
就算口碑幾好都好都就唔會再點喺該主機出game

而家變咗係任記主打作品
仲每集都有唔同新諗法其實係而家嘅機迷福氣
aquarius 目前離線  
舊 01-21-17, 09:27 PM   #1237
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
Zelda 真係品質保證,今次又可以話係第一隻HD 新作,真係必玩

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 01-21-17, 09:28 PM   #1238
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
孤注一扭都賣埋一份,睇黎佢O係日本隊排隊兵團都幾厲害...

舊 01-21-17, 09:33 PM   #1239
野良猫
肥倫

引用:
作者: Rance 查看文章
孤注一扭都賣埋一份,睇黎佢O係日本隊排隊兵團都幾厲害...
日版哩個價真係幾吸引,好過等鋪頭啲炒價
食多隻唔玩嘅GAME都唔止哩個價
野良猫 目前離線  
舊 01-21-17, 09:41 PM   #1240
knob
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2008
Nintendo Switch IDSW-5440-9442-2919
PSN  IDKnob_SW
XBox Live Gamertag4k blu-ray only
有冇人知信和而家仲有冇得訂?
knob 目前離線  
舊 01-21-17, 09:44 PM   #1241
貓太部
Crazy Gamer

引用:
作者: aquarius 查看文章
以前任記第三廠林立
zelda係跟住新機出嘅護航作
就算口碑幾好都好都就唔會再點喺該主機出game

而家變咗係任記主打作品
仲每集都有唔同新諗法其實係而家嘅機迷福氣
唔明你意思...
Zelda第一次跟機出係Wii,(其實紅白機磁碟機首發係咪zelda?我都唔太記得了)
N64已經冇咩第三廠,而wii係gc之後....
Zelda一向都係主打作品,不過目標客戶層同mario唔太相同,
2隻都係宮本茂創作,可能現在開發Game佢參與性唔多,但我覺得佢係重視zelda比mario高~
貓太部 目前離線  
舊 01-21-17, 09:53 PM   #1242
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
偷步到咁, 又話21號
根本港任同代理睇數字賣得出賺到錢就算
當啲fans 傻仔咁舞. 香港人做生意都係咁, 短期利益賺盡就算
Bio7行版都偷晒啦,walk-in仲平過訂

NS我walk-in硬 (陣間walk-in平你哋預訂就………)

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 01-21-17, 10:01 PM   #1243
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
首發主機要平難啲wo

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 01-21-17, 10:27 PM   #1244
野良猫
肥倫

GAME跟主機情況點同……
野良猫 目前離線  
舊 01-21-17, 10:30 PM   #1245
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: DevilElvis 查看文章

NS我walk-in硬 (陣間walk-in平你哋預訂就………)
無可能,一定係訂左既都+500
Kain 目前離線  
舊 01-21-17, 10:33 PM   #1246
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
買大細JE,一係平過一係貴過,唔會開一樣價老圍掛....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
舊 01-21-17, 10:39 PM   #1247
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
話說當年=>3DS首發係有炒
但2星期後,已經可以以差不多原價買到!!
當年3DS有裸眼3D,同AR功能都吾可以keep到首發氣勢!!

不過Switch仲未有公告, 有咩野Virtual console download

如果首發download 有幾隻Wii Or WiiU 既大作可以download
甘又未必甘講(未必可以早買早享受, 遲1 or 2星期平幾舊)

暫時自己認為首發氣勢未必甘勁,
始終只係得Zelda Fans 會願意高價入市!!
遲1 or 2星期原價買到,吾出奇!!
jyeung1 目前離線  
舊 01-21-17, 10:43 PM   #1248
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: DevilElvis 查看文章

係都用PRO/PSVR做例啦...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線  
舊 01-21-17, 10:49 PM   #1249
MO

註冊日期: Aug 2005
炒唔炒睇供求啫

今次有行貨, 除非出貨量極少, 或專登hold起餓下你..
否則應該唔會炒太耐.

但以香港商人慣性,
一定炒一陣炒少少, 賺下一批心急人既錢...
MO 目前離線  
舊 01-21-17, 10:57 PM   #1250
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
希望到4月28日出Mario Kart 8 Deluxe的時候,
可以Walk-in正價買到行版Nintendo Switch啦~!

同埋希望等一等會有The Legend of Zelda: Breath of the Wild中文化的消息啦~!
無,就決定買英文版玩算。

關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5808 03-26-24 02:09 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 06:54 PM

手機版 | APP版