Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-15-14, 01:24 AM   #226
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: cmk105 查看文章
請問人格特質 選那個才好,第三章已經和王女出了心心特質.

其實各種人格特質是否選負面類最好嗎?
我選哂個個開開心心, 而且對戰鬥有乜影響?
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-14, 08:19 AM   #227
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: KA版柯柏文 查看文章
我選哂個個開開心心, 而且對戰鬥有乜影響?
戰鬥(戰龍),唱歌,三角戀

這是超時空要愛的三要素

好像當戀心的幾個女生在一起會出負能力

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-14, 09:10 AM   #228
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: pet3 查看文章

這是超時空要愛的三要素

修羅場期待中

舊 12-15-14, 09:44 AM   #229
sorlohk
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2007
PSN  IDalfredmoody
引用:
玩到第三章, 仲未出現超展開劇情, 而且D配角EVENT亦相當有趣

不過要抱住玩舊RPG心態玩, 如各路仁兄所講, 系統唔親切, 難易度大起大落,死左唔知乜事,打隻大佬儲左一個鐘LV, B級製作o既大作RPG, 軟派包裝實質玩法超硬派. 帶住一班囡囡跑來又跑返去....嗯,我有D玩返去廿年前MD,PCE大量生產果類RPG既心情, 冇以前打機情懷, 買隻Dragon Age Inquisition肯定會好D

不過我目的都係為睇D女角EVENT打, 費事自虐玩EASY算, 打BOSS時開BAND變龍連接O制, 唔夠打轉多兩圈儲LV又一條好龍, 雖然都唔覺佢個EASY好EASY
normal 都係咁玩者 打 boss 開 band 變龍破防 之後任你魚肉
唔夠打咪變返人 全角色轉補血技能繼續破防 儲夠band又開龍打
sorlohk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-14, 10:14 AM   #230
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
故事未玩太多
基本戰鬥除左電腦同戰友都係豬之外 SYSTEM 算係咁

但UI應該係我近年玩過既GAME入面最糞既

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-14, 11:16 AM   #231
KA版柯柏文
Crazy Gamer

引用:
作者: sorlohk 查看文章
normal 都係咁玩者 打 boss 開 band 變龍破防 之後任你魚肉
唔夠打咪變返人 全角色轉補血技能繼續破防 儲夠band又開龍打
我要留番D腦世胞迎接bloodborne, 我輕鬆D玩算啦
舊 12-15-14, 11:20 AM   #232
KA版柯柏文
Crazy Gamer

引用:

這是超時空要愛的三要素

鋼鐵姬,龍宅巫女好難取捨,黑水樹睇泥都係優質股, 點選?

可唔可以變負能量戰士?
舊 12-17-14, 12:47 AM   #233
cmk105

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code3093 7035 7900
引用:
鋼鐵姬,龍宅巫女好難取捨,黑水樹睇泥都係優質股, 點選?

可唔可以變負能量戰士?
正在多角戀中,另外男可以心心嗎?有人知道嗎?

舊 12-18-14, 11:28 PM   #234
tim0627
Junior Member

註冊日期: Jan 2013
引用:
作者: 我係我 查看文章
唔該,連用道具都要入menu用,game over冇得即時retry都係極唔user friendly 囉,岩岩第一次打龍,俾2隻np極速自殺,我俾佢hi 2下都即死...點玩
其實唔係USER FRIENDLY 與否的問題,你睇說明書16頁有講到係有可以在遊戲結束處重新挑戰的道具(DLC),有手遊向用石/心續關的趨勢....
tim0627 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-14, 03:00 PM   #235
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
con機都要課金, 有病

舊 12-19-14, 09:15 PM   #236
latfh2002
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
終於在曉峰買到最後一隻日版了....(找了很久..)($488)
可以安心慢慢玩這GAME了...

暁ちゃんいいレディー!
まったく、第六駆逐隊は最高だぜぇ!
latfh2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-14, 11:03 PM   #237
tim0627

巴哈 http://gnn.gamer.com.tw/2/108222.html
重新挑戰資格券 -----遊戲結束時,可從剛開始戰鬥之狀態下重新挑戰的道具。

昨天一說,今天就有消息了,SEGA真喪心病狂
舊 12-19-14, 11:17 PM   #238
pet3
The One

引用:
作者: tim0627 查看文章
巴哈 http://gnn.gamer.com.tw/2/108222.html
重新挑戰資格券 -----遊戲結束時,可從剛開始戰鬥之狀態下重新挑戰的道具。

昨天一說,今天就有消息了,SEGA真喪心病狂
反正這道具其實無咩機會用到

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 12-20-14, 10:00 AM   #239
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
以前RPG都無CON 機呢回事
GAME OVER都係由SAVE POINT 開始過
我覺得無咩問題
如果唔係點解要比個SAVE POINT 係洞穴到
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-14, 10:02 AM   #240
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
我只視為提高遊戲難度嘅一種手段嚟,唔覺大問題
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-14, 11:14 AM   #241
green

註冊日期: Aug 2005
玩到第3章中段仲未約到巫女出街, 明明已不斷同佢刷夜晚事件加好感度
反而琳娜遲加入都有約會事件
最煩係要等佢主動提出
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-14, 12:25 PM   #242
FREDDY@o@

點解會無問題
服裝果d都算, con機係功能性既野, 咁都要用錢買咁第時出個DLC要比錢先可以用option/setting, 又係咪正常?

舊 12-20-14, 12:33 PM   #243
pet3
The One

引用:
作者: green 查看文章
玩到第3章中段仲未約到巫女出街, 明明已不斷同佢刷夜晚事件加好感度
反而琳娜遲加入都有約會事件
最煩係要等佢主動提出
佢約你一次先可以比你約

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
點解會無問題
服裝果d都算, con機係功能性既野, 咁都要用錢買咁第時出個DLC要比錢先可以用option/setting, 又係咪正常?
其實這功能我一向完全不用
用左圖鑑會寫你用左xx次重試
所以逃走/重打對我0用途

無法理解不是即死模式/挑戰模式的話
真的有必要?(你不會場場係咁死吧

FGO 目標預算
舊 12-20-14, 12:36 PM   #244
FREDDY@o@

引用:
其實這功能我一向完全不用
用左圖鑑會寫你用左xx次重試
所以逃走/重打對我0用途

無法理解不是即死模式/挑戰模式的話
真的有必要?(你不會場場係咁死吧
而家唔係比唔比人con機既問題, 而係con機都要收錢既問題

舊 12-20-14, 12:42 PM   #245
pet3
The One

引用:
而家唔係比唔比人con機既問題, 而係con機都要收錢既問題
遊戲商:照顧特別廢的人,收取小小手續費 不合理嗎!

如果他連save點都不比的話就真的賤爆了

不是必需的功能要另外購買已經是現在的做法
不呃錢我怕連下集都出不到

FGO 目標預算
舊 12-20-14, 12:55 PM   #246
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
點解會無問題
我只係指死咗要响SAVE POINT重來冇乜問題
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-14, 04:31 PM   #247
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
佢而家又唔係唔比SAVE 點人
和大人你玩FF5,FF6咪又係無CON 機
你睇地平線都見死左係SAVE 點黎過啦
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-14, 07:30 PM   #248
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
迷宮有save point已經是一件幸福事
紅白機時只可以喺草原save
行個迷宮2-3個鐘然後俾隻雜碎一下ko
嗰種慘情至現在依然歷歷在目..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-14, 10:22 PM   #249
tim0627

引用:
作者: 野良猫 查看文章
我只係指死咗要响SAVE POINT重來冇乜問題
响SAVE POINT重來無問題,但SAVE POINT完全不夠,BOSS前一個場景有SAVE POINT咁就無野
如果唔係,死咗之後LOAD完仲要行十萬九千里先行到返去打王....
舊 12-20-14, 10:48 PM   #250
pet3
The One

引用:
作者: tim0627 查看文章
响SAVE POINT重來無問題,但SAVE POINT完全不夠,BOSS前一個場景有SAVE POINT咁就無野
如果唔係,死咗之後LOAD完仲要行十萬九千里先行到返去打王....
有幾遠

他地圖咁細
又無限跑
你跑唔打怪根本2分鐘就行到去
我由城跑去最後大佬道
5分鐘都唔洗

白金0.0/

FGO 目標預算

此篇文章於 12-21-14 02:40 AM 被 pet3 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] CyberConnect 2 發表復讐三部作系列 (PS4, XB1, NS) neo2046 電視遊戲討論版 16 09-02-23 03:41 PM
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[多機種] 戰場女武神 戦場のヴァルキュリア 4 | 已售 | 鐵之侍 電視遊戲討論版 389 10-09-18 11:47 AM
[多機種] Nine Parchments︱NS/PS4/XB1/PC 安安 電視遊戲討論版 3 06-08-18 07:31 AM
[多機種] L.A. Noire︱NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 33 11-13-17 10:37 PM

現在的時間是 09:04 AM

手機版 | APP版