Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-08-13, 12:51 PM   #76
jamcat
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2008
XBox Live GamertagJamcaTxHK
請問~
教堂果個小鎮度, 家吓收到到偵察任務要上一舊大石(成四五層樓咁高)上幫炮兵搜索屍群....
問題係, 搵唔到路/方法上大石頂....

仲有~ 同美劇The Walking Dead 一樣!
呢隻Game教曉你一件事實, 喪B出嚟嘆世界果陣, 千萬千萬唔好旨意軍隊同政府打救你!
佢哋永遠第一個閃跟住返嚟清場(但包括清埋生還者)!!!

此篇文章於 06-08-13 12:59 PM 被 jamcat 編輯。
jamcat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-13, 01:38 PM   #77
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: jamcat 查看文章
請問~
教堂果個小鎮度, 家吓收到到偵察任務要上一舊大石(成四五層樓咁高)上幫炮兵搜索屍群....
問題係, 搵唔到路/方法上大石頂....
係咪野外範圍舊大石? 我都試過, 不過係叫我上去殺毒氣喪屍, 兜黎兜去都搵唔到路上, 爬又爬唔到, 最後放棄唔理佢個任務就會消失, 喺其他地方再出現
不過第一次幫軍隊搵喪屍群個任務好似一定要做

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-13, 02:23 PM   #78
lamdog123
Junior Member

註冊日期: Feb 2012
新手想問下

武器就黎爛,點樣整番好佢??
lamdog123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-13, 02:47 PM   #79
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
睇左第二頁的解說, 真係好有心機
我發覺主角同ed 不是friend, 條bar 重未滿(應該唔關我車到佢事掛...)反而個軍女就係friend
以ed既性格應該係怕死,點會鍾意殺戮^^¡ 唔通因為環境而改變(成長!?)左XD

舊 06-08-13, 02:50 PM   #80
whassupbun

引用:
作者: lamdog123 查看文章
新手想問下

武器就黎爛,點樣整番好佢??
喺基地起WORKSHOP, 然後放武器入supply locker, 離開遊戲, 隔真實時間14小時, 入game就會維修好, 車就要upgrade間workshop, 將架車泊好喺基地既車位, 一樣隔14個鐘再入game就維修好

遲D會出patch改為game入面每日黎明就會維修好, 方便D唔洗等真實時間14小時

如果冇咁多時間等, 暫時最好既方法就係唔好用D棒球棍呀木棒果D渣野, 主要果幾個角色我一人一支鐵筆, 玩左咁多日從未爛過

p.s. 睇黎大家冇乜心機睇文字解釋 我可能一陣up段片上youtube講解下D最常問既問題

引用:
作者: holsety 查看文章
我發覺主角同ed 不是friend, 條bar 重未滿(應該唔關我車到佢事掛...)反而個軍女就係friend
關架 勁搞笑, 我有次幫完個生還者, 想渣車載埋佢一齊返基地, 點知唔小心差D撞親佢, 佢即刻碌地閃避, 跟住畫面右上角話扣左信任度 頂你我又唔係有心車你
你做多D帶Ed出去殺喪屍果D任務就會加Trust, 跟住就變Friend了
我都想知如果升滿Ed, 佢仲會唔會成隻冇_用既淆底獸咁, 會唔會蛻變成真正既男子漢

此篇文章於 06-08-13 02:56 PM 被 whassupbun 編輯。
舊 06-08-13, 04:45 PM   #81
holsety

原來主角是不死 lol 唔會game over
一直見到畫面左下角顯示個數字6/10係咩意思?

此篇文章於 06-08-13 05:07 PM 被 holsety 編輯。
holsety 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-13, 04:51 PM   #82
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: whassupbun 查看文章

關架 勁搞笑, 我有次幫完個生還者, 想渣車載埋佢一齊返基地, 點知唔小心差D撞親佢, 佢即刻碌地閃避, 跟住畫面右上角話扣左信任度 頂你我又唔係有心車你
你做多D帶Ed出去殺喪屍果D任務就會加Trust, 跟住就變Friend了
我都想知如果升滿Ed, 佢仲會唔會成隻冇_用既淆底獸咁, 會唔會蛻變成真正既男子漢
你危險駕駛,怕鬼佐你啦。

好耐無試過玩喪B GAME唔係頹殺喪B,又或懶有故事但又十分爛咁鬼老套。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-13, 05:18 PM   #83
whassupbun

引用:
原來主角是不死 lol 唔會game over
一直見到畫面左下角顯示個數字6/10係咩意思?
你做咩任務不死? 我剩係知start game一開始同Ed果度係不死, 但之後好多玩家既Marcus同Maya都死過
6/10係子彈數目

引用:
作者: david 查看文章
你危險駕駛,怕鬼佐你啦。
好彩冇friendly fire, 否則同同伴一齊比喪屍圍果陣無雙亂舞就大鑊

此篇文章於 06-08-13 06:32 PM 被 whassupbun 編輯。
舊 06-08-13, 05:29 PM   #84
Pandahahaha
God of Gamer
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
引用:
睇左第二頁的解說, 真係好有心機
以ed既性格應該係怕死,點會鍾意殺戮^^¡ 唔通因為環境而改變(成長!?)左XD
唔好話撞到佢,佢坐你車你撞車都扣,試過救左個人,揸車返去教堂,點知教堂比喪屍圍緊,我一野炒撞去d喪屍到,順手撞左牆,咁就冇fd做

同埋係米連手榴彈都要比workshop 加工先可以用?執左個,唔比用

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-13, 06:02 PM   #85
holsety

明白曬, 重係好前, 要加块進到度先
發覺冇左車門真係好危險XDD(當然...)

舊 06-08-13, 07:28 PM   #86
lamdog123

想問下係咪唔洗SAVE

唔玩直接QUIT GAME就得??
舊 06-08-13, 07:40 PM   #87
whassupbun

引用:
作者: lamdog123 查看文章
想問下係咪唔洗SAVE

唔玩直接QUIT GAME就得??
隻game會autosave, 如果你想離開遊戲之前save一save, 按start揀exit game佢就會save

舊 06-08-13, 10:47 PM   #88
ledjoker

註冊日期: Aug 2008
剛剛做完一個要解決自己人的任務(因好似受感染)。帶個自己人去一間癈屋,自己人會做一個等你解決佢的姿勢,洗唔洗禁真實呀!好傷感!
ledjoker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-13, 11:04 PM   #89
holsety

引用:
作者: ledjoker 查看文章
剛剛做完一個要解決自己人的任務(因好似受感染)。帶個自己人去一間癈屋,自己人會做一個等你解決佢的姿勢,洗唔洗禁真實呀!好傷感!
剛剛出去, 救唔到生還者之餘, marcus同maya都先後犧牲(封5窗守護任務個肥佬好難打), 與此同時, 据點傳來ed被alan
解決的消息, 禍不單行, d勁人死曬

此篇文章於 06-08-13 11:12 PM 被 holsety 編輯。
holsety 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-13, 11:16 PM   #90
whassupbun

引用:
剛剛出去, 救唔到生還者之餘, marcus同maya都先後犧牲(封5窗守護任務個肥佬好難打), 與此同時, 据點傳來ed被alan
解決的消息, 禍不單行, d勁人死曬
肥肥既死敵就係燃燒彈, 一係倒車撞死佢 (迎面撞會爆車 )
有人話等佢出衝埋黎果下攻擊, 然後避開再打佢, 我就冇咁勇

舊 06-09-13, 12:00 AM   #91
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
玩左十幾個鐘先死save,hold左係loading個畫面,load唔到入game....T_T
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-13, 12:34 AM   #92
lamdog123

想問下玩到the LAW果度,

之後唔知有咩做,

同埋home 果度叫lily搵材料,唔知係咪成個CITY已經搵哂, 叫極都無料到

同埋搵新屋果度,應該點搵??
舊 06-09-13, 12:46 AM   #93
whassupbun

短片基礎入門已up
攻略心得交流及劇透討論請移玉步至State of Decay【腐朽之都】攻略及心得交流區

舊 06-09-13, 11:15 AM   #94
雪舟等楊
God of Gamer
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
令我想開返360

但LAST OF US又殺到
無時間起哂雙飛

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-13, 12:48 PM   #95
whassupbun

引用:
作者: 雪舟等楊 查看文章
令我想開返360

但LAST OF US又殺到
無時間起哂雙飛
玩TLOU先囉, 始終TLOU比較單向直線故事發展, 15個鐘爆(根據reviews); 但哩隻全開放你係可以無限探索 經歷由你打造
玩完TLOU唔好唔記得哩隻就得了

舊 06-09-13, 12:53 PM   #96
david
The One

先玩LOU,速爆完賣佐佢,再慢慢享受SOD。

---
舊 06-09-13, 01:22 PM   #97
whassupbun

引用:
作者: david 查看文章
先玩LOU,速爆完賣佐佢,再慢慢享受SOD。
都岩, SoD冇得放, 玩完TLOU放左D錢用黎入SoD, 一個價錢兩隻game

舊 06-09-13, 03:15 PM   #98
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
請問呢隻有冇故事 ? 一路咁生存落去 ?
何金水 - 阿水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-13, 03:19 PM   #99
david
The One

引用:
作者: 何金水 - 阿水 查看文章
請問呢隻有冇故事 ? 一路咁生存落去 ?
有。係。

呢隻GAME其實玩家就係故事O既主宰,而唔係一本道悶爆O既玩法。

---
舊 06-09-13, 05:01 PM   #100
holsety

引用:
作者: whassupbun 查看文章
肥肥既死敵就係燃燒彈, 一係倒車撞死佢 (迎面撞會爆車 )
有人話等佢出衝埋黎果下攻擊, 然後避開再打佢, 我就冇咁勇
肥肥果度真係好驚訝, 唔明封曬窗點入到屋??? 儲埋燃油冇用添
好耐冇試過打機咁驚, 無lala被佢分屍, 呢隻game準備好定唔好都隨時被推死,咁我又真係玩得大意
另外 finish技有大特寫真係好低讚, 凌空踩爆頭~~~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] [XBLA,XBONE] Happy Wars (Toylogic製作 | 金會員免費 F2P| 已配信) - 戰士,法師,牧師 15vs15 online 大亂鬥 ahleung 電視遊戲討論版 52 04-24-15 12:22 PM
[多機種] [XBone & XBLA] Max: The Curse of Brotherhood (已配信) ahleung 電視遊戲討論版 7 10-06-14 10:52 AM
[Xbox360] [XBLA] State of Decay【腐朽之都】攻略及心得交流區 (常見問題請先閱頭帖) whassupbun 攻略及心得交流區 209 07-25-13 11:23 AM
State of the arts 點解? House 學術文化綜合研討區 6 08-20-07 04:56 PM
[GALLERY] REUTERS - THE STATE OF THE WORLD KKH 照相館 0 10-25-06 08:56 PM

現在的時間是 05:47 PM

手機版 | APP版