Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 07-06-17, 04:49 PM   #201
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
應該啦... 休左兩季無打過, 雖然三弟係想打既但身體問題無計啦, 熱火都算係有情有義

隊波終於可以FREE番D CAP出黎
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-17, 05:30 PM   #202
Greenhead
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
日文 Yahoo 真係唔識睇

佢都成年幾無打,賺夠抖下好過啦
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-17, 05:31 PM   #203
Greenhead
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
應該啦... 休左兩季無打過, 雖然三弟係想打既但身體問題無計啦, 熱火都算係有情有義

隊波終於可以FREE番D CAP出黎
從來都唔覺得熱火 (Riley) 有情有義啦
見 Mourning 和 Wade 事件.......
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-17, 05:46 PM   #204
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
因為heat從來只係教父萊利的球隊
但佢絕得黎,又有本事令大把人為佢賣命
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-17, 11:43 AM   #205
6eo
美波様!

引用:
作者: Greenhead 查看文章
從來都唔覺得熱火 (Riley) 有情有義啦
見 Mourning 和 Wade 事件.......
咁又係... D WADE個時真係慘....
但一單還一單, BOSH 呢單都算係咁

VC 去 KINGS
可惜
好想 VC 最後都拎番隻指環
舊 07-07-17, 11:55 AM   #206
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
想要出場時間又想要ring應該真係得幾年前小牛先比到...

而家D熱門肯定冇穩定時間比你...

舊 07-07-17, 02:24 PM   #207
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
RUDY GAY去SPURS....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-17, 02:54 PM   #208
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
Dirk Nowitzki Agrees To Two-Year, $10M Deal With Mavericks

http://basketball.realgm.com/wiretap/246782/Dirk-Nowitzki-Finalizing-Two-Year-$10M-Deal-With-Mavericks
Dirk老大真係有情有義

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-17, 07:05 PM   #209
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
最慘個年拎完 champ 後無 keep/keep 唔到原陣 ...
之後就再無當打星肯黎衝 champ

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-17, 08:05 PM   #210
Penny仔

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
最慘既係Mavs有cap冇人黎...同Kobe晚年情況一樣
與其清個cap比Parsons 呢D契弟, 或者比noel
我寧願Dirk 自私小小
舊 07-07-17, 08:14 PM   #211
Penny仔

Heat 簽唔到Hayward 之後,
即刻嗱嗱聲以4yr 60M 續James Johnson
另外再用4yr 50m 執左Kelly Olynyk

歐洲神控Milos Teodosic 2yr 12m 去Cippers...
補下補下又似d樣喎Clippers

全日最爆係nyk 以4yr 71m offer sheet 返兜Tim Hardaway Jr.
真的是Holy Sheet
舊 07-07-17, 10:19 PM   #212
Penny仔

The Boston Celtics have agreed to send Avery Bradley to the Detroit Pistons for Marcus Morris.

.........喂, marcus係3號黎架喎
舊 07-08-17, 11:22 AM   #213
Penny仔

阿Ball.........
今鋪真係父債子還
舊 07-08-17, 01:48 PM   #214
Sar8
The One

藏招

舊 07-08-17, 09:35 PM   #215
6eo
美波様!

引用:
作者: Penny仔 查看文章
Heat 簽唔到Hayward 之後,
即刻嗱嗱聲以4yr 60M 續James Johnson
另外再用4yr 50m 執左Kelly Olynyk

歐洲神控Milos Teodosic 2yr 12m 去Cippers...
補下補下又似d樣喎Clippers

全日最爆係nyk 以4yr 71m offer sheet 返兜Tim Hardaway Jr.
真的是Holy Sheet
我覺得好唔值
不過可能唔夠人用局要

引用:
最慘既係Mavs有cap冇人黎...同Kobe晚年情況一樣
與其清個cap比Parsons 呢D契弟, 或者比noel
我寧願Dirk 自私小小
Parsons 呢d真係粉餅黎
舊 07-08-17, 09:50 PM   #216
Penny仔

James Johnson 真心勁既
用黎打小球4號位幾好用

不過之前生涯表現的確好一般下
教父成功改造系列...

Kelly Olynyk 唔評論
但呢個年代,都係咁上下價

我反而最擔心係Justise Winslow
舊 07-09-17, 10:25 AM   #217
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
球哥3雙, 不過命中率都係.....
進攻睇佢切入能力都係一般, 正式打nba果陣真係唔知點打
防守仲係會遊魂, 不過傳球視野真係幾好

舊 07-09-17, 10:29 AM   #218
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
依家講到 melo 過 rockets 就黎成事
傳係 3-teams trade,拉埋 heat 落水
如果係的話 west 真係 rockets vs gsw

可憐 kwahi 就算攻守都係第一人級的實力但雙拳難敵四手 ...

另外 wizards match 左 porter 份約,nets 又搶唔到

------------------------

新人方面真係好精彩喎!
Tatum 場場有表現,好穏定,個人最鐘意佢,身型好
但感覺好獨食 ...
Fultz 攻守都好強,而 ball 俾人恥笑完第二場即刻 triple double
另外周琦第一場都打得唔錯,同埋好似已經無之前咁瘦 (雖然都唔夠) 丁彥雨航我諗未必會有隊簽佢 ... 感覺上好 raw

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699

此篇文章於 07-09-17 11:31 AM 被 Shadow 神 編輯。
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-17, 12:31 PM   #219
Sar8
The One

哈登張約

舊 07-09-17, 07:27 PM   #220
Penny仔

冇必要咁早續吧....過幾年都未知咩事
不過呢d就係火箭誠意啦
舊 07-09-17, 08:26 PM   #221
HenryAbyss
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2010
引用:
冇必要咁早續吧....過幾年都未知咩事
不過呢d就係火箭誠意啦
都係show返佢先係大佬吧
CP3始終係半途過來

同理適用於Curry/Durrant?

舊 07-09-17, 11:05 PM   #222
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: HenryAbyss 查看文章
都係show返佢先係大佬吧
CP3始終係半途過來

同理適用於Curry/Durrant?
Curry真係到期要續嘅

舊 07-09-17, 11:40 PM   #223
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
張約大到咁,後面幾年點增兵呢....雖然都講緊三年後先算

舊 07-10-17, 10:10 AM   #224
6eo
美波様!

木狼執執下好似唔錯, 仲簽埋crawford同gibson
Jeff Teaque, bulter夾住towns同wiggins希望有d睇頭

引用:
作者: POISON 查看文章
張約大到咁,後面幾年點增兵呢....雖然都講緊三年後先算
富豪稅

新人真係無咩點睇
搵番球哥個場波望下先

此篇文章於 07-12-17 10:04 AM 被 6eo 編輯。
舊 07-12-17, 10:03 AM   #225
6eo
美波様!

https://udn.com/news/story/7002/2558...elatednews_ch2
- 依家先知原來上年 P. MILLS, DAVID LEE同MY BOY咁抵玩
- LOWRY 同 GRIFFIN 都真係幾貴...
- PORTER, HOLIDAY 呢個價真係...

Rondo 同 Rose 究竟花落誰家

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 39 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 05-11-16 10:31 AM
NBA 討論區 VOL. 37 - 轉會市場開啟 阿聰 體育版 1018 04-16-15 01:39 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 32 - CLOSED 阿聰 體育版 998 06-13-12 11:54 AM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 05:53 PM

手機版 | APP版