Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 01-19-16, 12:46 PM   #1
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
[地球連邦]谢霆锋:本来就不是一家人

谢霆锋(加拿大籍):该分中国、香港,本来不就是一家人。
谢霆锋(加拿大籍):不该分谢霆锋、陳冠希,本来就是一家人。
謝霆鋒(加拿大籍):不該分王菲、張柏芝,本來就是一家人。
謝霆鋒(加拿大籍):不該分謝霆鋒、 竇唯,本來就是一家人。
谢霆锋(加拿大籍):不该分加拿大、中国,本来就是地球人。
李亞寶(地球聯邦):不該分連邦、吉翁,本來就是地球人。
馬沙(吉翁公國):不該分吉翁、連邦,本來就是地球人。
林友德(地球連邦) :笑什麼,馬茜,你也是連邦人!

粗口
谢霆锋(加拿大籍):不该分中国、香港,本来就是一家人。

因為無 LIKE, 所以無得 UNLIKE

此篇文章於 01-20-16 01:12 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-16, 12:52 PM   #2
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
你要睇下佢係邊度搵食先得o架

舊 01-19-16, 12:56 PM   #3
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
呢個答案...

個個偽人都識答架LA.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-16, 01:03 PM   #4
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
樓主個4句我笑了

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-16, 01:12 PM   #5
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: ヨコ男 查看文章
樓主個4句我笑了
如果你要 D789 謝霆鋒屋企人,佢老母同佢前老婆都係一家人,揀邊個?
由手機版發出
舊 01-19-16, 01:49 PM   #6
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
SO FAR,呢句野其實在下估香港九成偽人都係咁講…
呢個CONCEPT存在咗咁耐,而本土派包裝又差完全入唔到屋,真係唔駛搵食咩。

舊 01-19-16, 01:53 PM   #7
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
大陸訪問,你講真說話都唔會比你睇啦

舊 01-19-16, 01:55 PM   #8
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
看主題名
我還以為是果隻 什麼台灣小豬
聽都未聽過的人

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-16, 02:18 PM   #9
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: Sar8 查看文章
大陸訪問,你講真說話都唔會比你睇啦
記得上次有新聞講問上面D人....講廣東話同普通話完全兩回事就知
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-16, 02:19 PM   #10
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
12度腥味真係射到成麵(ry

佢連老豆老母都冇講咁不孝
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-16, 03:00 PM   #11
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: J+1 查看文章
12度腥味真係射到成麵(ry

佢連老豆老母都冇講咁不孝
由手機版發出
佢太多老豆老母了,唔夠時間講

舊 01-19-16, 04:55 PM   #12
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

李亞寶:不該分聯邦、吉翁,本來就是地球人
由手機版發出
舊 01-19-16, 05:06 PM   #13
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
請容我提醒大家
如果係政治角度睇
阿寶一直都係腐敗建制既打手,自護或新自護果邊先係本土意識同本土自我認同為重心既革命人士:o)

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-16, 05:17 PM   #14
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
點解唔講大啲,連歐洲美國都是一家人,我肯定盤古初開,所有人都係由同一粒卵出黎

舊 01-19-16, 05:20 PM   #15
安安

註冊日期: Jan 2002
中国、香港並列

本來是一家人
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-16, 05:29 PM   #16
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
請容我提醒大家
如果係政治角度睇
阿寶一直都係腐敗建制既打手,自護或新自護果邊先係本土意識同本土自我認同為重心既革命人士:o)
fit 晒 wor
阿寶->王晶,霆鋒
連邦->共和國
自護->本土
由手機版發出

此篇文章於 01-19-16 05:32 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 01-19-16, 05:36 PM   #17
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
請容我提醒大家
如果係政治角度睇
但是其實Z時阿寶被聯邦軟禁
之後逃走出來就走了去參加反政府組織(卡巴拉)
然後個組織(的同盟組織-奧干)打嬴了政府內的獨裁派(鷹派?)
最後阿寶連同組織一齊入主了政府進行大改革

咁算叫做?

舊 01-19-16, 05:38 PM   #18
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
所以帶面具抗爭由來已久.....?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-16, 06:07 PM   #19
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: knight-philip 查看文章
然後個組織(的同盟組織-奧干)打嬴了政府內的獨裁派(鷹派?)

咁算叫做?
左膠?
總之無左地球聯邦就唔得

舊 01-19-16, 06:11 PM   #20
wing
格鬥低手

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
fit 晒 wor
阿寶->王晶,霆鋒
連邦->共和國
自護->本土
由手機版發出
乜你講到本土派亂扔垃圾破壞地球呀

舊 01-19-16, 06:25 PM   #21
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
爭取宇宙殖民權益脫離聯邦支配欺壓
的確係本土思想呀
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-16, 07:03 PM   #22
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
你地咁講萬一J2禁播孤兒仔點算

舊 01-19-16, 07:44 PM   #23
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: knight-philip 查看文章

咁算叫做?
連邦係所謂改革之後依然都係腐化左 寶少又去到最前線拚火...
當然啦 並唔可以正當化馬沙果種完全攬炒行為

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-16, 12:02 AM   #24
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
Edit:貼錯區

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 05:45 PM

手機版 | APP版