Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-30-18, 12:27 PM   #26
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: lineage19 查看文章
可能成個育成系統係跟pkm go, 唔係行lv個體努力種族值
係行cp值
伏到咁....要等REVIEW先可以唸下係咪入手...
我比例想要傳統個隻玩法...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 12:27 PM   #27
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
玩CP咋,你想要六圍同努力值?

Bingo, 果然係行cp系統...

Sent from my iPhone using Gaforum
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 12:31 PM   #28
charcsc2000
J神哥

引用:
Bingo, 果然係行cp系統...

Sent from my iPhone using Gaforum
咁樣已經不是黃版REMAKE...
只係用黃版做包裝做個GO系統...等D小朋友不用周圍去捉精靈咁危險...安在家中...
舊 05-30-18, 12:35 PM   #29
lineage19
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID8108-0773-7021
ポケットモンスター Let's Go! ピカチュウ・Let's Go! イーブイ|2018年11月16日

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
咁樣已經不是黃版REMAKE...

只係用黃版做包裝做個GO系統...等D小朋友不用周圍去捉精靈咁危險...安在家中...

岩呀,呢隻只能單純當係隻關都地圖的pkm go...

個地位都幾明顯下,拉返只玩pkm go的人入返系列作

舊 05-30-18, 12:35 PM   #30
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

2019 那隻先係完全新作

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 12:36 PM   #31
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
Core fan表示畫面算又提升左,但都係等正傳算...

舊 05-30-18, 12:39 PM   #32
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
『精靈寶可夢 Let's Go ! 皮卡丘 / 伊布』介紹影片
https://youtu.be/GgF2Tnblfr8
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 12:44 PM   #33
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
沒野生戰鬥即係得返野生捉精靈???
唔係好明佢想點...
但佢可以捉完再轉過去手機版PM GO??
如果得應該可以減輕現實周圍走捉精靈....
Go個概念喺想你周圍走,但喺又比你喺屋企捉
PM go好成功,不過老任點都唔明light gamer始終都喺light gamer
唔會因爲你嘅副產品拉到人玩 core嘅

NDS同wii之後都唔明咩?
只有死忠,玩開嘅會支持你,硬喺要賣老粉嘅愛去氹 light 玩家
雖然會更加期待正統作,不過咁樣消費pokemon呢個IP個人唔樂意見到
因為吸引唔到人真正喜歡Pokemon,只喺吸引到追潮流嘅人
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 12:50 PM   #34
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
可以GO傳Switch,可唔可以Switch傳GO先,我想開埋D關都地區限定
同埋可以掉曬堆關都神獸去Switch度當倉

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 12:52 PM   #35
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: andydy 查看文章

用一隻黃重製去試試SWITCH平台和GO的連動這想法不錯。仲有硬塞個雙打入去我覺得好奇怪(因為我心目中POKEMON一向都係好個人的遊戲,直情唔會無端端借俾人玩)
咁係因為老任想以share joy-con 宣傳啲無switch或者未玩過Pokemon 嘅人
呢隻game係一隻Pokemon正傳入門game, 主要用嚟吸班go玩家/新一代小朋友,為出年新作做勢

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 12:54 PM   #36
lineage19
Crazy Gamer

ポケットモンスター Let's Go! ピカチュウ・Let's Go! イーブイ|2018年11月16日

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
PM go好成功,不過老任點都唔明light gamer始終都喺light gamer

只有死忠,玩開嘅會支持你,硬喺要賣老粉嘅愛去氹 light 玩家
雖然會更加期待正統作,不過咁樣消費pokemon呢個IP個人唔樂意見到

其實諗深一層,咁做係可以理解既

始終core fans唔係一下就會變成core, 總會有由light轉變到core的過程。

上年pkm go成功引到一大班pkm的新user, 甚至入埋全球的top10課金排名內。
呢點本傳甚至gamefreak點做都做唔到

拎住呢個數的user老任又的確冇理由唔做野既
所以先會出呢隻去引返佢地入本傳

老任都明咁會令 core user失望(始終期待左好耐),所以同時講明19年會有正統新作

政策上係合理合邏輯又容易理解
所以睇大家接唔接受到了...

舊 05-30-18, 12:59 PM   #37
HM

註冊日期: May 2007
咁難得黃版remake,竟然係用黎試GO系統
興起既心情一瞬間跌落谷底

最驚係...所謂19年新作係哄住你地班不滿既fans先
其實係謀緊幫fans大換血
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 01:09 PM   #38
lineage19
Crazy Gamer

引用:
作者: HM 查看文章
咁難得黃版remake,竟然係用黎試GO系統
興起既心情一瞬間跌落谷底

最驚係...所謂19年新作係哄住你地班不滿既fans先
其實係謀緊幫fans大換血

放心啦,講明左係正統系統

引用:
石原恆和社長表示預定於 2019 年推出『精靈寶可夢』系列最新作將會有著與『精靈寶可夢 X/Y』、『精靈寶可夢 太陽/月亮』一樣的遊戲系統。與『精靈寶可夢 Let'Go 皮卡丘』以及『精靈寶可夢 Let'Go 伊布』兩作有著鮮明的對比。
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=31587&snA=7026

舊 05-30-18, 01:25 PM   #39
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

Route 14

舊 05-30-18, 01:26 PM   #40
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
正傳要時間開發,咁急出唔會有好效果~

現在公布呢隻感覺係新鮮的,同可以話pokemon藍海作品

提早再壯大switch個market share,到時出正傳就和味

對於一個已經冇玩pokemon go/正傳既人,其實呢隻係一個新鮮既常試

佢有手機既簡單但有故事性同元祖pokemon 黃版既包裝,同埋畫面真係算靚仔

另個pokemon掣好屈機下,點都要有個看門口

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 01:27 PM   #41
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
我又覺得pm都玩咗22年,
而家已經越來越少人玩
最大鑊係新一代已經又唔多識pm,level-5啲game又咁有成績
再唔轉攻勢死得仲快
GF近年已經將每代遊戲週期減到三年,但係都無乜成績
而家出隻入門game代表佢地都見到問題,肯嘗試去改變
有啲hardcore fans唔like係正常
不過pm唔係DQ, 佢業務已經包括動畫,電影,遊戲,玩具,根本已經係隻巨獸
淨做Hardcore game fans生意邊養得起Pokemon co.
更加唔好講佢正傳銷量一集少過一集
佢如果再搞唔掂新一代小朋友市場佢真係遲早執

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 01:28 PM   #42
lineage19
Crazy Gamer

引用:
作者: 赤武神 查看文章
正傳要時間開發,咁急出唔會有好效果~

現在公布呢隻感覺係新鮮的,同可以話pokemon藍海作品

提早再壯大switch個market share,到時出正傳就和味

對於一個已經冇玩pokemon go/正傳既人,其實呢隻係一個新鮮既常試

佢有手機既簡單但有故事性同元祖pokemon 黃版既包裝

另個pokemon掣好屈機下,點都要有個看門口

個制真係幾得,如果有L/R又可以當joycon對應其他game的話,拎黎玩mario kart會幾好笑xddd

舊 05-30-18, 01:29 PM   #43
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

reveal trailer reaction
https://youtu.be/DT_B8qNvstg
引用:

舊 05-30-18, 01:32 PM   #44
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
個精靈球制可唔可以當POKEMON GO PLUS用
無玩手機版GO,但唔玩買呢隻會唔會少好多樂趣

中文版任記放棄咗?
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 01:36 PM   #45
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
我都理解,所以core 玩家表示遺憾,因為呢個正正喺遊戲界嘅生態
因為好多IP都知粉絲養唔起自己品牌而向light,新市場入手
所以老粉死忠嘅喜好已經喺次要⋯(唔喺首要考慮嘅事項)

但喺都喺果句啦,light gamer嘅喜歡對遊戲嘅本質無乜正面影響
因為light得就預咗你要喺遊戲本質上有所「選擇」
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 01:39 PM   #46
charcsc2000
J神哥

引用:
岩呀,呢隻只能單純當係隻關都地圖的pkm go...

個地位都幾明顯下,拉返只玩pkm go的人入返系列作

咁我應該不買了...搵笨...
舊 05-30-18, 01:41 PM   #47
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: iu fu pig 查看文章

沒計啦, 要返工嘛, 又有家庭...仲點樣周圍去捉PM...你話我係間房捉PM就不同又可解壓...
舊 05-30-18, 01:42 PM   #48
HM

引用:
放心啦,講明左係正統系統

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=31587&snA=7026

最驚係狼來了
舊 05-30-18, 01:44 PM   #49
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
注意
能力用CP
淨係提Let's go同go互傳而隻字不提bank

好大機會捉完同正統gen完全唔通

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 01:44 PM   #50
HM

引用:
作者: N0T51B 查看文章
我又覺得pm都玩咗22年,
而家已經越來越少人玩
最大鑊係新一代已經又唔多識pm,level-5啲game又咁有成績
再唔轉攻勢死得仲快
GF近年已經將每代遊戲週期減到三年,但係都無乜成績
而家出隻入門game代表佢地都見到問題,肯嘗試去改變
有啲hardcore fans唔like係正常
不過pm唔係DQ, 佢業務已經包括動畫,電影,遊戲,玩具,根本已經係隻巨獸
淨做Hardcore game fans生意邊養得起Pokemon co.
更加唔好講佢正傳銷量一集少過一集
佢如果再搞唔掂新一代小朋友市場佢真係遲早執
就係為左就班豆靚
先會出現XY動畫版強制亞軍呢d笑話

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「ポケットモンスター(Pokemon) XY」好評放送中!! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 551 09-19-23 06:11 PM
[3DS] ポケットモンスター ウルトラサン/ウルトラムーン 2017年11月17日発売予定 ゆり 手提遊戲機討論版 42 11-15-17 07:06 PM
[3DS] [VC版]ポケットモンスター 赤・緑・青・ピカチュウ | 2DS 同梱版 | 2016年2月27日発売 seed2005 手提遊戲機討論版 33 03-24-16 09:58 AM
[3DS] ポケットモンスター オメガルビー・アルファサファイア (Pokémon Omega Ruby / Alpha Sapphire) money 手提遊戲機討論版 264 05-26-15 08:16 PM

現在的時間是 10:12 PM

手機版 | APP版