Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7  ... 最後
手機資訊/電腦軟硬討論>又來歡貧績約時候...
亍 ◣ 09:51 PM 12-07-16
用緊hkbn 1gb光纖..而家23x包電話...而家打黎報價就28x....
而家佢d plan大約幾多??

另外佢個電話得唔得?問佢加埋落去又唔係平幾多......
大破人間 09:28 AM 12-08-16
而家佢網上新約做緊1G寬頻 + myTV SUPER 228 送海洋公司門票, 包家居電話238

一向續約會貴D.....hkbn我試過嘈左佢好耐都唔肯俾新約價.
屋企人又嫌轉寬頻公司麻煩(簽約人不是我)

電話還可以. 暫時靠佢最近幾個月出的4G 限速21M 5G PLAN頂爛市,其他電訊商先開始有減價跡象
不過綁寬頻簽上台好似只係免左每月$18行政費
jackiecyho 10:48 AM 12-08-16
用緊HKBN 4G, 每月$148, 5G用量2000分鐘, 算好抵用
Seamty2 11:32 AM 12-08-16
10月時轉HKBN,佢SELL 1gb光纖 + 家居電話係HKD178
如果仲係2字頭,你應該要SEND張CUT FORM 俾佢地嘆下
Reishin 11:37 AM 12-08-16
作者: Seamty2:
10月時轉HKBN,佢SELL 1gb光纖 + 家居電話係HKD178
如果仲係2字頭,你應該要SEND張CUT FORM 俾佢地嘆下
我記得再上一次傾緊續約果陣佢地企到好硬
已經SENT咗CUT FORM去但一直都無減價
之後問咗PCCW價仲貴過續HKBN(咁啱果期無PROMOTION…),所以唯有到期前一個月死死氣續返佢
爽神 12:34 AM 12-12-16
作者: Reishin:
我記得再上一次傾緊續約果陣佢地企到好硬
已經SENT咗CUT FORM去但一直都無減價
之後問咗PCCW價仲貴過續HKBN(咁啱果期無PROMOTION…),所以唯有到期前一個月死死氣續返佢
似係睇地區,呢招唔係度度有用咁
我前一次續已經係咁,個態度唔嗲唔吊咁
我話你哋個價仲貴過用網上續,佢叫返我咁就去網上續啦(態度仲要差)
嗰次之後都係網上續咗佢算,唔使煩
亍 ◣ 07:40 PM 12-12-16
都仲未正式玩今日已經打黎比到原價比我/\ 再比多個就執o既letv box1年mytv super我就死都唔要
神秘過客 10:50 PM 01-05-17
搭單一問, 本人網上行光纖寬頻o既合約原來已經過左期幾個月,本身俾緊$248一個月....
有sales打黎話續約的話每月$17x, 無提到有咩其他優惠..
因為當時做緊野唔得閒同佢傾問計劃詳情,唔知係唔係有免月費幾個月,所以拉均至做到$17x一個月啦

但追番2016個寬頻post發現網上行續約會有手提電話Data sim+超巿coupon送....
想問家陣續約仲會唔會有呢個優惠提供?

HKBN新客網上登記, 100mb $148,1000m$178 係唔係正常收費無得再平?
但我見佢寫要俾安裝費,無得豁免o既
Squall-Lucifer 11:12 PM 01-05-17
作者: 神秘過客:
搭單一問, 本人網上行光纖寬頻o既合約原來已經過左期幾個月,本身俾緊$248一個月....
有sales打黎話續約的話每月$17x, 無提到有咩其他優惠..
因為當時做緊野唔得閒同佢傾問計劃詳情,唔知係唔係有免月費幾個月,所以拉均至做到$17x一個月啦

但追番2016個寬頻post發現網上行續約會有手提電話Data sim+超巿coupon送....
想問家陣續約仲會唔會有呢個優惠提供?

HKBN新客網上登記, 100mb $148,1000m$178 係唔係正常收費無得再平?
但我見佢寫要俾安裝費,無得豁免o既
我那期拿到Q旁+電話卡是因為那期(+之前)在HKEPC那邊見到不少人都可以拿到
所以你最好去HKEPC那邊看看那裡的寬頻續約post,最好由最新post追post10頁左右
但大前題是你有時間+牙力和sales玩
神秘過客 12:58 AM 01-06-17
追完HKEPC 12月至最新o既post, 應該仲有sim card + coupon送...
但問題係個優惠好似要提前續約至有咁款, 我份合約已經過左期幾個月會唔會不在考慮範圍內?
自問牙力一般, 有無話要點講至咬到個優惠返黎?

而且我見人續約plan明明都係300mb, 送o既野都差唔多....
但每月月費帳面上都可以咁海鮮價差咁遠o既? 雖然拉返均條數差唔多
要攞每月$138個plan會唔會好高難度?

作者: :
A. 新約/續約: 續約 (居屋)
B. 合約期: 24 個月 x 138
C. 生效明: 2016/12
D. 服務: (1) 300Mb 上下載光纖寬頻
(2) $1500 coupon
(3) CSL 12 mth SIM (無用開csl mobile)
(4) 現在電視 (亞洲唔知咩台)
E.平均月費: HK$75.5(已扣COUPON)
========================================

A. 新約/續約: 續約 (公屋)
B. 合約期: 24 個月 x 168 / months
C. 生效明: 2017/1
(2) 送$1500 Welcome coupon
(3) 送CSL 6 mth SIM (CSL用戶)
(4) NOW 新機頂盒
E.平均月費: HK$106 (已扣COUPON)
=========================================

B. 合約期: 24 個月 x 238 / months
C. 生效明: 2017/02
(3) 送CSL 12 months SIM
(4) Free 7 months
E.平均月費: HK$107 (已扣COUPON)

Squall-Lucifer 08:16 AM 01-06-17
沒記錯是要打1000上去弄,但問題是那一般是在合約還餘下一個多月的時候開始和續約部門玩....
你合約已完即是自由約的情況下可以上去網上行官網入地址望望先...
神秘過客 01:13 AM 01-07-17
>去網上行官網入地址望望先

即係咩??

原來兩三個月前已有封信寄黎話合約快過期/已過期,但我阿媽無理到
佢信上面有個電話號碼話可聯絡黎查詢續約計劃, 會唔會係續約部門個電話黎?
打佢俾果個電話俾o既offer會唔會好過打1000? 還是先打1000,佢俾唔到優惠至再打另一個電話好D?
Squall-Lucifer 11:57 AM 01-07-17

即係咩??

原來兩三個月前已有封信寄黎話合約快過期/已過期,但我阿媽無理到
佢信上面有個電話號碼話可聯絡黎查詢續約計劃, 會唔會係續約部門個電話黎?
打佢俾果個電話俾o既offer會唔會好過打1000? 還是先打1000,佢俾唔到優惠至再打另一個電話好D?
http://www.netvigator.com/coveragesearch/
在這裡可以直接查到你的住所最大可以食到多少速度的plan和價錢,續約的話在這留資料,兩日內會有人打電話給你
另外你那封信已經有兩三個月的情況下個聯絡已經舊了,個sales應該給不到吸引的plan給你了
真十人€ 09:55 PM 02-11-17
追完HKEPC 12月至最新o既post, 應該仲有sim card + coupon送...

(3) CSL 12 mth SIM (無用開csl mobile)
啱啱續咗呢個plan,send cut form 後第二日就打來,過年前重sales緊我1G $158, 
應該係我用過最平既100Mb以上寬頻 plan。
Squall-Lucifer 09:57 PM 02-11-17
作者: 真十人€:
啱啱續咗呢個plan,send cut form 後第二日就打來,過年前重sales緊我1G $158, 
應該係我用過最平既100Mb以上寬頻 plan。
我一年前簽的合約要$168才有這些item
POISON 11:27 PM 02-11-17
hkbn 連續三次打黎開我到平均243
但我交緊198 1G...........
仲有三個月到期應該等佢再打黎算?
Squall-Lucifer 11:49 PM 02-11-17
作者: POISON:
hkbn 連續三次打黎開我到平均243
但我交緊198 1G...........
仲有三個月到期應該等佢再打黎算?
合約餘下大約45日的時候主動打電話上去要求你心水的plan,給不到便立即做cut約手續
之後在合約正式完結之前HKBN仍有機會會主動打電話來找你續約,到時便是你的機會了,在合約餘下一星期左右都沒消息的話便正式去找別的ISP
POISON 02:23 AM 02-12-17
作者: Squall-Lucifer:
合約餘下大約45日的時候主動打電話上去要求你心水的plan,給不到便立即做cut約手續
之後在合約正式完結之前HKBN仍有機會會主動打電話來找你續約,到時便是你的機會了,在合約餘下一星期左右都沒消息的話便正式去找別的ISP
我問佢,佢話3日前通知cut約就得
人地pccw續都開198仲送一大堆垃圾啦
martinnitram 11:30 AM 02-12-17

========================================

A. 新約/續約: 續約 (公屋)
B. 合約期: 24 個月 x 168 / months
C. 生效明: 2017/1
(3) 送CSL 6 mth SIM (CSL用戶)
(4) NOW 新機頂盒
E.平均月費: HK$106 (已扣COUPON)
=========================================

B. 合約期: 24 個月 x 238 / months
C. 生效明: 2017/02
(3) 送CSL 12 months SIM
(4) Free 7 months
E.平均月費: HK$107 (已扣COUPON)

請問呢幾個係打上 1000 到問? 定要搵 sales 做?
HK$75.5 真係勁平, 朋友公屋平均 $130 左右 (36 月約, i-cable, 1000M) 我以為已經係叫平 (300M 同 1000M 平時用應該唔太有分別?)
martinnitram 11:35 AM 02-12-17

即係咩??

無用開 PCCW 固網上網, 但固網電話的話, 個電話基本係無用, 都係打 1000 飛去留客部傾最快
Squall-Lucifer 01:31 PM 02-12-17
PCCW要續約的話都是打電話上1000要求心水plan吧
pet3 04:16 PM 11-21-17

https://gamer.netvigator.com/chi/service-plan.html
「打機神線」基本計畫月費
HK$68

pccw 1000m
HK$208
--------------------------------------------
月費
(208+68)x0.67
=184元
Squall-Lucifer 04:34 PM 11-21-17
舊客沒這優惠
綾風祐希 05:03 PM 11-21-17
作者: Squall-Lucifer:
舊客沒這優惠
我只是想起堆「工程部」優惠
爽神 09:44 PM 12-12-17
hkbn bb100 $138掂唔掂?
1 2 3 4 5 6 7  ... 最後

返回主題版面