Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-17-18, 08:23 PM   #101
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
好悶…D女又唔轉…
見到你咁講, 突然諗, 不如出翻三國無雙2好過(<----我無寫錯名架)

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-18, 01:55 AM   #102
blkt177549
Junior Member

註冊日期: Sep 2012
而家係想將格鬥同賣肉分返開,尺度大嗰啲留返比沙灘排球

搖就一定會搖嘅,而家邊隻格鬥game冇?可能冇上集咁誇啫
blkt177549 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-18, 11:23 AM   #103
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: Sar8 查看文章
唔打到爆衫不特止仲要封胸
suck望

今集爆衫有。同樣有星號可爆。

舊 06-18-18, 12:25 PM   #104
wingsiu11

註冊日期: Jul 2011
3DS Friend Code4871 5847 8146
硬要將原有既野分開,多重享受唔可以?

現階段既片,格鬥方面覺得分別不大
wingsiu11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-18, 12:42 PM   #105
gingq7

註冊日期: May 2008
夠膽cut晒d女角我就認同佢真係專注格鬥了
而家擺明只係搵個藉口hold起d本來有既野, 然後遲d出DLC和第二版第三版
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-18, 01:34 PM   #106
david
The One

註冊日期: Mar 2002
仲有,如果要全盤玩正字正確同男女平拳,唔該將所有男角都要包到實一實,唔可以胆胸露臂咁俾任何玩家有不必要O既睱想。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-18, 10:17 PM   #107
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
網友提示,舊DOA2 Stage Aerial_Gardens 回歸:
提示:螢火蟲...
https://youtu.be/_T_B2P8WYjA?t=1m27s
http://deadoralive.wikia.com/wiki/Aerial_Gardens

https://youtu.be/bwBgDPYselc?t=57s

舊 06-19-18, 12:02 AM   #108
blkt177549

引用:
作者: wingsiu11 查看文章
硬要將原有既野分開,多重享受唔可以?

現階段既片,格鬥方面覺得分別不大

格鬥方面可以有幾大分別?唔通全部角色重頭set過咩...

個製作人講過原本設定啲衫會有,冇嗰堆原本都係DLC嚟㗎啦,比錢咪有得你"享受"囉
舊 06-19-18, 12:07 AM   #109
blkt177549

引用:
作者: gingq7 查看文章
夠膽cut晒d女角我就認同佢真係專注格鬥了
而家擺明只係搵個藉口hold起d本來有既野, 然後遲d出DLC和第二版第三版
邊隻格鬥game冇女角?洗唔洗咁極端呀

光榮啲game隻隻都有DLC,會特登hold起都唔係新聞啦下話
舊 06-19-18, 10:04 AM   #110
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
其實在下又覺得製作人講唔係唔合理,畢竟同FRIEND提起DOA。
真係極速DOA>DOAX>Illusion,即使醉翁之意不在酒(?)都好,一般人都好難會認為你打緊格GAME(打得好勁又另計)。
當然,在下覺得係DOA5賣太多衫,DOA6賣同一樣野既,好難冇人叫回水/繼承。
同埋博電競出周邊,市場點都大過DLC PACK,
雖然在下覺得佢地對平衡既觸覺未必夠班搞,DOA5 LR咁多年,在下真係冇咩印象佢有咩大型平衡調整…

舊 06-19-18, 10:33 AM   #111
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: harakuma 查看文章
見到你咁講, 突然諗, 不如出翻三國無雙2好過(<----我無寫錯名架)
實際上三國無雙都唔好玩, 唔出2代轉出真三係明智喎.

舊 06-19-18, 10:35 AM   #112
wing
格鬥低手

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
電競其實除左宣傳效用, 對game廠本身其實有咩具體收益? 如果好似capcom自己搞pro tour, 玩下手仲要投資多一大筆搞比賽出宣傳同俾獎金?

舊 06-19-18, 10:38 AM   #113
DOA xA2raeL
Insane Gamer
DOA玩家

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDxA2RAELo
XBox Live GamertagxA2raeL
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
咁都估到? doa最強stage黎
由手機版發出
DOA xA2raeL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-18, 11:05 AM   #114
神人ではない!新人だ

引用:
作者: wing 查看文章
電競其實除左宣傳效用, 對game廠本身其實有咩具體收益? 如果好似capcom自己搞pro tour, 玩下手仲要投資多一大筆搞比賽出宣傳同俾獎金?
佢大概應該係全力旨意其他人搞/ONLINE比賽 ONLY吧

舊 06-19-18, 11:27 AM   #115
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
其實在下又覺得製作人講唔係唔合理,畢竟同FRIEND提起DOA。
真係極速DOA>DOAX>Illusion,即使醉翁之意不在酒(?)都好,一般人都好難會認為你打緊格GAME(打得好勁又另計)。
當然,在下覺得係DOA5賣太多衫,DOA6賣同一樣野既,好難冇人叫回水/繼承。
雖然在下覺得佢地對平衡既觸覺未必夠班搞,DOA5 LR咁多年,在下真係冇咩印象佢有咩大型平衡調整…
電競周邊先無市場

大掣本身已經俾幾間大廠食晒,而且 DOA 本身大掣唔係必需。就算同人合作,正正經經印幾個男角去出特別版,賣得出幾多個?

Mouse pad 就出過既,你都知乜料啦
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-18, 11:31 AM   #116
wing
格鬥低手

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
電競周邊先無市場

大掣本身已經俾幾間大廠食晒,而且 DOA 本身大掣唔係必需。就算同人合作,正正經經印幾個男角去出特別版,賣得出幾多個?

Mouse pad 就出過既,你都知乜料啦
由手機版發出
其實唔駛講DOA, 就算係SF V, 你睇下春麗有幾多套DLC衫, 其他男角有幾多套DLC衫.....呢D野真係唔難明白的.

舊 06-19-18, 11:36 AM   #117
wing
格鬥低手

引用:
隻game之前做左咁多少布衫, 又影相mode又搖又柔膚又盛, 吸引埋咁多醉翁之意不在打的玩家, 好似
你睇番#100果D, 直情當隻格鬥game係夜總會咁, 依家先話重回正軌....唔係話唔好, 而係你真係預左班紳士走哂, 要重新吸引班真係玩格鬥的玩家囉.

舊 06-19-18, 11:37 AM   #118
gingq7

引用:
作者: blkt177549 查看文章
邊隻格鬥game冇女角?洗唔洗咁極端呀

光榮啲game隻隻都有DLC,會特登hold起都唔係新聞啦下話
可能真係隻隻格game都有女角,
但用女性作為格game主角和代表人物, 封面又集集都係女主角, 男女比例去到1比1 (DOA6 LR仲要女多過男), 很可能只得DOA

而今次DOA6張宣傳圖, 都係繼續用霞
舊 06-19-18, 11:46 AM   #119
gingq7

引用:
隻game之前做左咁多少布衫, 又影相mode又搖又柔膚又盛, 吸引埋咁多醉翁之意不在打的玩家, 好似
你睇番#100果D, 直情當隻格鬥game係夜總會咁, 依家先話重回正軌....唔係話唔好, 而係你真係預左班紳士走哂, 要重新吸引班真係玩格鬥的玩家囉.
如果佢地認真真係諗住吸格鬥game新客, 一定係太天真太傻

新玩家想玩對人戰, 一定係去晒FPS/吃雞/LOL果d就算lag少少都仲玩倒既game,
而唔會揀格game這種受先天所限, 和online play相性極差的game (只要lag少少已完全兩回事, 辛辛苦苦在offline training練完的combo, 拎去online係連唔倒)
舊 06-19-18, 11:53 AM   #120
神人ではない!新人だ

引用:
呢個係佢同股東交代既問題,站在玩家立場在下樂見其成添。
今時今日要睇野仲駛DOA?

舊 06-19-18, 11:55 AM   #121
wing
格鬥低手

引用:
作者: gingq7 查看文章
如果佢地認真真係諗住吸格鬥game新客, 一定係太天真太傻

新玩家想玩對人戰, 一定係去晒FPS/吃雞/LOL果d就算lag少少都仲玩倒既game,
而唔會揀格game這種受先天所限, 和online play相性極差的game (只要lag少少已完全兩回事, 辛辛苦苦在offline training練完的combo, 拎去online係連唔倒)
話唔係咁講, 你都要考慮到koei同tecmo先至所限, 出FPS/吃雞/LOL果類game有幾多經驗/實力同名氣, 花盡九牛二虎之力出到來一定變炮灰. 而且依家鐵拳/mortal kombat之類的格鬥game其實銷售唔錯, 出番doa6係理所當然.....雖然應該行咩方向就好難講.

舊 06-19-18, 11:57 AM   #122
wing
格鬥低手

引用:
呢個係佢同股東交代既問題,站在玩家立場在下樂見其成添。
今時今日要睇野仲駛DOA?
唔係講笑, 你睇呢度(同其他forum)果D人講乜....總有好多人唔知點解咁想在格鬥game睇果D野.

舊 06-19-18, 12:05 PM   #123
神人ではない!新人だ

引用:
唔係講笑, 你睇呢度(同其他forum)果D人講乜....總有好多人唔知點解咁想在格鬥game睇果D野.
呢個在下覺得係男性既天性黎,SHOW俾你睇就「係咩?碰!」,著住條裙樣幾樣就扭斷頸都望下。
不過DOA5 LR都差唔多做到SHOW俾你睇既境界,收歛D唔係壞事。

舊 06-19-18, 12:12 PM   #124
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
話唔係咁講, 你都要考慮到koei同tecmo先至所限, 出FPS/吃雞/LOL果類game有幾多經驗/實力同名氣, 花盡九牛二虎之力出到來一定變炮灰. 而且依家鐵拳/mortal kombat之類的格鬥game其實銷售唔錯, 出番doa6係理所當然.....雖然應該行咩方向就好難講.
T7 同 SFV 賣得係因為本身人口已經夠大,今代再簡化 d 操作,門檻降低左,再谷下比賽,先賣得多。

如果 tecmo 諗住可以跟住做,只能講句,各有前因莫羡人。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-18, 04:21 PM   #125
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: JoJo 查看文章
當年doa跑得出就係因為有得摇 依家同我講唔搖 簡直忘本

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
最搞笑係當其他3D格GAME都搖既時候, 佢同我話唔搖

好懷念爛面佬

不過,X面佬隻Devil's Third唔多掂

引用:
作者: david 查看文章
而家係裏拳FAR LEFT FEMINISM至上嘛,你睇O下蘿奶反系列傳統前後射燈都無曬O既時候,你就會明...

又其實,點解男角會坦胸露臂咁有傷風化O架....
蘿奶邊集開始刪咗呀?
裏拳 雙重標準,亂世。

引用:
作者: harakuma 查看文章
同三國毛傷一樣, 想破舊立新, 點知破錯方向,

依係喎, 同一間公司喎, 無怪乎.

此篇文章於 06-19-18 04:25 PM 被 1pi 編輯。
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] [PS4/NS]『DEAD OR ALIVE Xtreme 3 Scarlet』 安安 電視遊戲討論版 70 10-23-19 10:00 PM
[多機種] Monster Boy ~ and the Cursed Kingdom ~ | XB1、PS4、NS、STEAM ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 2 06-08-18 09:07 PM
[多機種] Virginia | PS4, XB1, Steam | 2016年9月22日 sorlohk 電視遊戲討論版 0 08-26-16 11:15 AM
[SOLD] PS4 Dead or Alive Xtreme 3 限定特典日版(CODE已用) sing1980 買賣專區 1 04-18-16 11:13 PM
收 PS4 Dead or Alive 5 Last Round 劍仔 買賣專區 0 03-18-16 09:02 AM

現在的時間是 02:38 AM

手機版 | APP版